Секс

• 28 246
  • 391
  •   1
Отговори
# 315
Отече тя Фанатик:) Сега си на топа:)
А аз си обожавам провинцията:)

# 316
  • France
Блек Кет & Невена, защо се уморявате да давате статистики, Жребий е бил там и знае. Ох, така се смях на това как 4-5те бебета не се пръквали на веднъж. Joy
Между другото Финландия е бедна държава в сравнение с другите западно европейки

# 317
Пироне, родословно дърво ли да вадя сега, хаха. JoyBowtie
До около Първата световна имам. Разкази и "спомени" иначе от около Втората световна, Борис III-ти и преврата, и "изгонването" на Кобурга, по-скоро екстрадицията. Питай, има за разказване.

Е, Рози, тук ми е "резиденството", няма как, уреден е животът. Simple Smile Пуснал съм корени.
Не пречи, иначе да пална каручката и да дойда да пием по един коктейл след кризата. Тъкмо да се разходя. Simple Smile
От теб един танц, нали обичаш да танцуваш, да се разкършваш. Bowtie

# 318
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
Броят деца се изчислява според броя жени в детето възраст, който е 15-45г или 15 до 49 години. В момента се ползува втория диапазон. Старците не влизат в сметката при изчисляването на този показател.

Тук също се виждат много семейства с по 5-6 малки деца. Извеждат съседчета, племенници. Вчера срещнах 2 съседки с по 4-5 дечуря. Съседки, дъщери им оставили децата си заради карантината и затварянето на училищата.

Като ми бяха малки децата, ща, не ща, в студ и пек, излизах всеки ден с тях. На бездетните съседи не им се налага. Какво да прави сам човек в снега? От написаното за щъкащите навсякъде деца излиза, че ........ децата щъкат.

В блока ми живеят няколко скандинавки, дошли заради климат и никоя няма повече от 2 деца, даже тези, които не работят.

В момента населението на Финландия се увеличава само и единствено от положителна миграция.

https://www.worldometers.info/world-population/finland-population/

Сами може да видите, че през 2018 и 2019 година Финландия е с положителна миграция +14 000 души, но населението се е увеличило с около 11 000 през 2018 и 10 000 през 2019 година и ако на бяха имигрантите, които, освен, че се заселват, раждат деца, населението щеше да намалее с над 3 и 4 хиляди през тези две години.

И в България, при по-малко от 2 деца на жена, населението би се увеличило ако имаше повече смесени бракове и мъжете водеха млади чужденки.
Многото на брой "щъкащи" деца са били придружавани от своите родители (по няколко на семейство). И това няма нищо общо с карантината сега. Говоря за това, което съм виждал с очите си през последните 6 години там. Като ходят да пазаруват, също са цялата сурия накуп. Там по принцип почти всички обвързани ходят заедно навсякъде, включително и ако ще е само да купят едно прясно мляко. Просто са така устроени като народопсихология - всичко заедно вършат и често са по-скоро като приятели, подкрепящи се взаимно и с еднакви отговорности, отколкото да ги задържа заедно страстта. В средната и северна области на Финландия има огромна разлика в дела на многодетните семейства спрямо южната област.
 При многодетните семейства не си представяйте 4-5 бебета, пръкнали се едновременно и двама изнемощели родители, пощурели от безсънни нощи и чудещи се как да се оправят с тяхното отглеждане. Обикновено има поне 2 години разлика между децата, а често и по 5 и нагоре. Така по-големите деца дейно се включват в гледането на по-новите им братчета и сестрички. После пък, когато станат големи хора, много някогашни деца помагат по-лесно на своите възрастни родители, дори и ако е само с плащане на пари. Там отглеждането на повече деца е вложение в бъдещето, с очакване то да им се "изплати" след десетилетия.

А руски булки там има колкото щеш и не помня да съм виждал рускиня с едно дете там. Все са с най-малко две деца. Увеличава се раждаемостта при тях, а не при негърки или арабки. Там всъщност почти всички прииждащи чернокожи са млади мъже на по 20-30 години.
https://www.stat.fi/til/synt/2018/02/synt_2018_02_2019-12-04_tie_001_en.html

За втори път турям линка от официален източник. Не виждам увеличение на раждаемостта, а напротив, намаление и това и при мъже, но и при жени.

Къде са тези мъже с по 4-5 деца, като от графиката ясно се вижда, че от 2010г мъжете във Финландия имат по все по-малко деца, като преди 2010г повече от две деца са имали само мъжете с висше образование. При мъжете с основно образование средният брой деца в момента е под 1, със средно 1.30 и с висше около 1.5. Финландия доскоро имаше най-високият процент бездетни мъже в света (и не ме очудва).Тогава за един, дето има 5-6 има поне двама трима, които нямат.

Да, 4-5 бебета рядко се пръкват едновременно, ще се спукам от смях. В неонатологията, където отглеждаха недоносения ми син беше пълно с тризнаци и даже петзнаци имаше.

А тия рускини не изкукват ли все вързани с партньора и сюрия деца? Това за единия стандарт? Местна би ли се навила на такъв живот?

Филомена, хич не е бедна Финландия. В сравнение с Норвегия и Швеция, да, но БВП на глава е малко по-високо от британското и френското и никой не намира Франция и Англия за бедни. Даже естонци ходят да работят там, че езиците са близки. В Естония заплатите са доста високи (за бивш СССР)..

Фрагранс, давай родословното! С имотно състояние на последните 5 поколения, та да не се чудят момите, хаха. И удостоверение за наследници, та да пасва на лешоядната ни етническа същност. Специално за мене може да добавиш signature fragrance за 3 поколения назад и купонът ще е пълен.

# 319
Ххаха, купонът е пълен, Nevena , аз лично се забавлявкам достатъчно и покрай сериозните разговори. Така е най-гот - съчетаване на полезно с приятно. Wink Stuck Out Tongue Winking Eye
Мани майтапа, ама от години следя един IT форум, и там и фишове от заплати си сканират и пращат, кой, какво, що. Сега са се поспрели, явно вече, познавайки се с години, че някои са и колеги. To всеки всеки почти познава, особено нередовите code monkeys. Joy
Лешоядките са ми скучни, в повечето случаи предлагат някаква визия в комбинация с компания, и опити да се харесат. Като начало добре, но дългосрочно, трудно. Иска се и акъл, усет, съобразителност, много качества, които сякаш една по-зряла жена би имала, но сякаш зависи и от възпитанието, и наслагваните семейни ценности на девойката отрано. Не става само със "западно" мислене и космополитност, претенции и желания. Simple Smile
За теб специално отливки (decants) ще направя със сигничърите, хаха. Joy

# 320
  • Пловдив
Блек Кет & Невена, защо се уморявате да давате статистики, Жребий е бил там и знае. Ох, така се смях на това как 4-5те бебета не се пръквали на веднъж. Joy
Между другото Финландия е бедна държава в сравнение с другите западно европейки
Ти да не си бившата "The siren ot titan" или "Базила"? Тези двечките преди половин година сънуваха "Бананий" и все за него повтаряха, но не уточняваха къде искали да им влезе. Или си просто евтина подражателка, пригласяща на чуждите заяждания? Smiley

Друг път чети добре, с непредубедените очила, за да не се излагаш за пореден път. Smiley Специално заради такива криворазбиращи и кривопредставящи си като теб бях написал следното:

При многодетните семейства не си представяйте 4-5 бебета, пръкнали се едновременно и двама изнемощели родители, пощурели от безсънни нощи и чудещи се как да се оправят с тяхното отглеждане. Обикновено има поне 2 години разлика между децата, а често и по 5 и нагоре.

А Финландия е толкова "бедна", че там дори и младите хора си позволяват пътувания по екзотични курорти из цял Свят поне веднъж всяка година (ама не си представяй да посетят Дубай веднъж в живота си или да чакат заветното намаление от Грабо за тридневно пътуване до Рим и обратно с автобус, виждайки Рим за 5 часа), а младите семейства имат обикновено по 2 съвременнни коли, тъй като и двамата работят и ходят на работа с тях. А известна част от учениците им още от 14-годишни карат малолитражни коли за ученици (не изискват СУМПС) на цени по 20-30 хил. евро. Такситата им са все последен модел Мерцедес, БМВ, Волво, а напоследък забелязвах и Фолксваген Артеон (най-големият и скъп модел на марката). Жилищата и квартирите им са бижу и ако знаеш само какви квартири имат на цена по 600-700 евро месечно с луксозно пълно обзавеждане по последни стандарти... В България такива квартири с такова качество на изпълнението на такива цени просто няма. У нас за "луксозно" жилище биват набеждавани някакви бетонови кутийки с безвкусно многогодишно обзавеждане с пералня "Беко" за 300 лева, климатик "Беко" за 300 лева и някакъв забутан телевизор "Финлукс" (все велики чудеса на турската електроника-еднодневка, купени на безценица от верига "Зора").

И с кои точно държави "в Западна Европа" сравняваш Финландия? Най-западните държави са Португалия и Испания. Отчиташ ли и фактора "покупателна способност", качество и достъпност на образованието и здравеопазването (безплатни във Финландия). Дори училищните автобуси и храната в училищата са безплатни. Естествено, че биват плащани от държавата, т.е. с данъците на всички жители, но са достъпни за обикновения човек. Частни учители там на практика няма. Не са като ширещите се у нас частни училите, по които много родители трошат луди пари месечно. Просто образованието им е такова, че каквото преподават, по това изпитват (2 пъти годишно, без да натоварват и стресират учениците с постоянно зубрене и изпити през няколко дни), така че да няма недоразбрали ученици или изпитване по неща, които не присъстват в учебниците, което за съжаление е порочната практика в родното образование.

Много от учениците там работят още от 16-годишни целогодишно (не като тук някой в лятната ваканция да иде за 1-2 месеца на сезонна работа по черноморието за малко повече джобни) и разполагат с нелоши пари.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Броят деца се изчислява според броя жени в детето възраст, който е 15-45г или 15 до 49 години. В момента се ползува втория диапазон. Старците не влизат в сметката при изчисляването на този показател.

Тук също се виждат много семейства с по 5-6 малки деца. Извеждат съседчета, племенници. Вчера срещнах 2 съседки с по 4-5 дечуря. Съседки, дъщери им оставили децата си заради карантината и затварянето на училищата.

Като ми бяха малки децата, ща, не ща, в студ и пек, излизах всеки ден с тях. На бездетните съседи не им се налага. Какво да прави сам човек в снега? От написаното за щъкащите навсякъде деца излиза, че ........ децата щъкат.

В блока ми живеят няколко скандинавки, дошли заради климат и никоя няма повече от 2 деца, даже тези, които не работят.

В момента населението на Финландия се увеличава само и единствено от положителна миграция.

https://www.worldometers.info/world-population/finland-population/

Сами може да видите, че през 2018 и 2019 година Финландия е с положителна миграция +14 000 души, но населението се е увеличило с около 11 000 през 2018 и 10 000 през 2019 година и ако на бяха имигрантите, които, освен, че се заселват, раждат деца, населението щеше да намалее с над 3 и 4 хиляди през тези две години.

И в България, при по-малко от 2 деца на жена, населението би се увеличило ако имаше повече смесени бракове и мъжете водеха млади чужденки.
Многото на брой "щъкащи" деца са били придружавани от своите родители (по няколко на семейство). И това няма нищо общо с карантината сега. Говоря за това, което съм виждал с очите си през последните 6 години там. Като ходят да пазаруват, също са цялата сурия накуп. Там по принцип почти всички обвързани ходят заедно навсякъде, включително и ако ще е само да купят едно прясно мляко. Просто са така устроени като народопсихология - всичко заедно вършат и често са по-скоро като приятели, подкрепящи се взаимно и с еднакви отговорности, отколкото да ги задържа заедно страстта. В средната и северна области на Финландия има огромна разлика в дела на многодетните семейства спрямо южната област.
 При многодетните семейства не си представяйте 4-5 бебета, пръкнали се едновременно и двама изнемощели родители, пощурели от безсънни нощи и чудещи се как да се оправят с тяхното отглеждане. Обикновено има поне 2 години разлика между децата, а често и по 5 и нагоре. Така по-големите деца дейно се включват в гледането на по-новите им братчета и сестрички. После пък, когато станат големи хора, много някогашни деца помагат по-лесно на своите възрастни родители, дори и ако е само с плащане на пари. Там отглеждането на повече деца е вложение в бъдещето, с очакване то да им се "изплати" след десетилетия.

А руски булки там има колкото щеш и не помня да съм виждал рускиня с едно дете там. Все са с най-малко две деца. Увеличава се раждаемостта при тях, а не при негърки или арабки. Там всъщност почти всички прииждащи чернокожи са млади мъже на по 20-30 години.
https://www.stat.fi/til/synt/2018/02/synt_2018_02_2019-12-04_tie_001_en.html

За втори път турям линка от официален източник. Не виждам увеличение на раждаемостта, а напротив, намаление и това и при мъже, но и при жени.

Къде са тези мъже с по 4-5 деца, като от графиката ясно се вижда, че от 2010г мъжете във Финландия имат по все по-малко деца, като преди 2010г повече от две деца са имали само мъжете с висше образование. При мъжете с основно образование средният брой деца в момента е под 1, със средно 1.30 и с висше около 1.5. Финландия доскоро имаше най-високият процент бездетни мъже в света (и не ме очудва).Тогава за един, дето има 5-6 има поне двама трима, които нямат.

Да, 4-5 бебета рядко се пръкват едновременно, ще се спукам от смях. В неонатологията, където отглеждаха недоносения ми син беше пълно с тризнаци и даже петзнаци имаше.

А тия рускини не изкукват ли все вързани с партньора и сюрия деца? Това за единия стандарт? Местна би ли се навила на такъв живот?

Филомена, хич не е бедна Финландия. В сравнение с Норвегия и Швеция, да, но БВП на глава е малко по-високо от британското и френското и никой не намира Франция и Англия за бедни. Даже естонци ходят да работят там, че езиците са близки. В Естония заплатите са доста високи (за бивш СССР)..

Фрагранс, давай родословното! С имотно състояние на последните 5 поколения, та да не се чудят момите, хаха. И удостоверение за наследници, та да пасва на лешоядната ни етническа същност. Специално за мене може да добавиш signature fragrance за 3 поколения назад и купонът ще е пълен.
Невена, раждаемостта при мъжете винаги е била 0%, но ако имаш други данни, приложи ги, ако обичаш! Smiley Иначе тук-там мъжете пускат корем като на бременни жени, което май е и случаят с мъжа, стоящ до авторката на настоящата тема.

На теб също ти напомням за "не си представяйте" от самоцитирания ми откъс по-горе, тъй като, ако беше чела внимателно, щеше да ти стане ясно от прочетеното, че съм писал именно за поне 2-5 години разлика между раждането на децата в едно семейство.

Пропусна да запомниш/забележиш и как писах, че в областите на север от най-южните промишлени градове има доста повече многодетни семейства. Писах, че в столицата и двата най-развити града около нея има все повече облъчени с призиви за феминизъм жени, които залагат на кариерата и или искат да отлагат раждането до след навършване на 35-40 години, или въобще не искат да раждат никога. Кое от тези изречения не разбра!? Smiley Ако имаш проблеми с вникването в същината на нещата, кажи и ще ти го напиша за трети път.

Писах и това, че огромна част млади финландски двойки са напуснали и продължават да напускат страната си, за да отиват в страни с топъл климат. Ето ти статистическо намаляване на раждаемостта в самата Финландия, но всъщност тези от тях, създаващи семейства в други държави, имат по повече деца и ако погледнеш цялостно на нещата, финландските деца се увеличават, просто не във Финландия. Колкото и да ти е чудно, все повече от младите им двойки отиват да живеят в Тайланд или Испания, а не във Франция, Германия или друга държава с високи цени и данъци. Тази статистика ще можеш да я прочетеш добре след година или две. Когато си отивах оттам през лятото на 2019 г., имах една камара приятели, съратници и по-далечни познати, които вече чакаха третото си или четвъртото си дете. Хора на по 35-40 години.

За рускините не е никакъв проблем да раждат по 2 и повече деца, нито е проблем мъжът да ги издържа, нито пък ги "боли глава" вечер. При тях има и повече страст в отношенията и мъжът си е мъж, а жената си е жена. Много от изцяло финландските двойки имат отношения като взаимопомагащи си и с равностойни задължения приятели, както споменах. А пък младите финландки в столицата им предпочитат да гонят кариера и да са "независими", т.е. да са силно зависими от парите и да не раждат. Поради тези два фактора, все повече финландци си хващат рускини и естонки.

Права си за това, че стандартът на живот във Финландия е сравнително висок и при цитата на
Philomena горе обясних защо е така. Smiley

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 08:51 от Жребчe

# 321
  • France
Nevena, права си за Финландия. PIBто им наистина е по-високо от колкото мислех. За мен то беше след това на Франция и Великобритания. И наистина, само 13% живеят под прага на бедността, което е сравнително малко в сравнение с Южна и Източна Европа. От друга страна, този малък процент е поддържан от големите помощи. В момента тази държава живее над възможностите си. 65% от PIB представлява вътрешния дълг и имат едни малки 500 милиарда външен дълг. За малка държава, която разчита на дърводобива си е много. Но наистина нещата не са толкова сиви. Бях подведена от разговори с мои скандинавски познати по времето на финландския експеримент с дохода за всички. За тях това си е третия свят. Joy
https://www.lepoint.fr/economie/europe-qui-sont-les-riches-qui-s … 13-1768553_28.php

Жребий, нямам нужда да си представям, имам истинско дете и знам как се ражда и отглежда Joy

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 08:55 от Philomena

# 322
  • Пловдив
Nevena, права си за Финландия. PIBто им наистина е по-високо от колкото мислех. За мен то беше след това на Франция и Великобритания. И наистина, само 13% живеят под прага на бедността, което е сравнително малко в сравнение с Южна и Източна Европа. От друга страна, този малък процент е поддържан от големите помощи. В момента тази държава живее над възможностите си. 65% от PIB представлява вътрешния дълг и имат едни малки 500 милиарда външен дълг. За малка държава, която разчита на дърводобива си е много. Но наистина нещата не са толкова сиви. Бях подведена от разговори с мои скандинавски познати по времето на финландския експеримент с дохода за всички. За тях това си е третия свят. Joy

Жребий, нямам нужда да си представям, имам истинско дете и знам как се ражда и отглежда Joy
Това за разчитането на Финландия на дърводобива ме разсмя. Smiley Преди цели 30-40 години е било така, та е добре да си поопресниш малко данните за тази държава. Дърводобивът в наши дни там съставлява под 3% от БВП и постоянно намалява. Самата държава го ограничава, за да съхранят природата си. Ако не си чувала, Финландия е сред водещите страни, изнасящи/продаващи цифрови технологии, като имат и огромен вътрешен и външен пазар, поддържащ се от производство и услуги от всякакво естество. Там произвеждат и много яхти, електроника, медицинска техника, сауни, водомасажни вани, скъпи мебели, промишлени машини и техника, качествено мляко, масло и т.н.. Продават и изнасят и много вкусна риба тон. 2/3 от икономиката там е услуги и технологии. Самите фирми се насочват към производството на скъпи и качествени изделия, а не да гонят ниски цени.

Скрит текст:

# 323
  • France
Тази тема ще се окаже всъщност полезна. Преговарям си гео-икономиката на Финландия. Сега остава и да я посетя. Свекър ми ходи тази зима да дрифтира с коли на леда и сега и ММ иска. Joy вярно е, че мъжете са едни големи деца.
https://import-export.societegenerale.fr/fr/fiche-pays/finlande/ … ation_by_products
Жребий, тук пише, че индустрията представлява 24.5% от БВП, като голяма част от нея се осланя на дърводобива и дърво обработването (картони, амбалажи, хартия...) и 2.76% на износа на технологии. Но всъщност защо подскачаш така? Хората си живеят, ти какво общо имаш.
Много ми стана забавно това с пътуванията, квартирите, колите и такситата. Явно много те е впечатлило.

# 324
  • Пловдив
Скрит текст:
Тази тема ще се окаже всъщност полезна. Преговарям си гео-икономиката на Финландия. Сега остава и да я посетя. Свекър ми ходи тази зима да дрифтира с коли на леда и сега и ММ иска. Joy вярно е, че мъжете са едни големи деца.
https://import-export.societegenerale.fr/fr/fiche-pays/finlande/ … ation_by_products
Жребий, тук пише, че индустрията представлява 24.5% от БВП, като голяма част от нея се осланя на дърводобива и дърво обработването (картони, амбалажи, хартия...) и 2.76% на износа на технологии. Но всъщност защо подскачаш така? Хората си живеят, ти какво общо имаш.
Много ми стана забавно това с пътуванията, квартирите, колите и такситата. Явно много те е впечатлило.
Чела си, но какво си чела, и ти не знаеш. Пише, че влагат около 2,76% от своя БВП във високотехнологични разработки, а не, че износът им бил такъв. Никъде не пише, че "голяма част от промишлеността им се осланя на дърводобива". Това са си твои измислици-премислици. Имат хиляди фирми, произвеждащи машини и електроника. Там учениците от началните класове биват учени да програмират и да боравят с всевъзможни програми. Много залагат на електронните и промишлени услуги. Както писах и по-горе, самата държава все повече ограничава дърводобива. Тези твои данни са много стари и не отразяват действителността днес. Отделно, че нещо ти се губи превеждането на онази статистика.

# 325
  • Варна
Издирва се секса в темата.😁

# 326
  • France
Ма както кажеш бе, Жребчо, ти четеш едно аз, друго. Не виждам защо подскачаш, че Финландия има дърво обработване. Хубаво е една държава да има първични суровини, или ти се струва по-профанско?
Наистина Финландия не е толкова бедна, колкото си мислех. Бях подведена от негативното мнение на мои познати скандинавци, които с голямо пренебрежение говорят за нея. За тях е бедния съсед.
Коя друга държава е наред? Любознателна съм. Сега ви оставям, че трябва да чистя пластелин. Виж, ако бяхме финландци, това нямаше да ми се налага - само дървени био играчки, или хай-тек такива.

# 327
Има време преди да се стигне до него - разговорчета, спорове, сдърпвания, после той е за сдобряване. JoySmiley

# 328
Има време преди да се стигне до него - разговорчета, спорове, сдърпвания, после той е за сдобряване. JoySmiley
Жената иска бърз неангажиращ секс, без чувства и си го издирва. 😂

# 329
  • Paris, France
Жребче, на много места училищните автобуси са безплатни, особено в отдалечени, рядко населени райони. Във Франция и Англия също е така. Навсякъде учат децата да програмират, не само във Финландия. Повечето от това, дето пишеш, че го има там го има и другаде. Само за това, дето написа не бих отишла да живея там. От скандинавските държави никоя не ме блазни. Бих отишла за кратко само в Норвегия и без много вземане даване с местни мъже или други.

На мене ми харесва южната, средиземноморска култура, с излизания с приятели, поотделно. Скандинавците определено са ми скучни, а събиранията им с поркане и седене на маса могат да ме убият. И музиката им е свързана с тъга.

А ниски данъци и даже нулеви има не само в Испания. Във Франция има начини да не се плаща нищо, нада, 0%.

Швейцария също има висок стандарт и супер данъчна система без негативите на Финландия. Близо е до Италия и до Франция.

А за високата раждаемост в северните райони - показах ти статистиката за 2018г по райони. Няма нито един район с над 2 деца на жена.

Общи условия

Активация на акаунт