В топлите есенни дни ДЕКЕМВРИйчето не спира да пълзи (Тема 4)

• 45 859
  • 449
  •   1
Отговори
# 270
Честото на рождениците 🥰 да са здрави и засмяни!
Аз започнах да отбивам лекичко, тъй като се върнах на работа. Малкия яде кухня от 2 месеца някъде и от тогава си хапва и вечеря. Суче сутрин рано, преди двете дневни дрямки и за заспиване вечер (нощните не ги броя, че те ми се губят като бройка и зависят от зъбите, понякога няма, понякога са 5 😇). В момента махам сученето преди дневните дрямки и вместо аз го приспива баба му. Аз няма как да го приспя без да суче - настава дива истерия иначе, а с баба си заспива за 5 минути.
Работя от къщи и няма проблем да го кърмя по време на работния ден, но искам вече да го отбивам постепенно, за да може около година и половина вече и нощни да няма.

# 271
Флъфи, моят също заспива само на гърда - денем, нощем... Никой друг не може и не се наем да го преспива... Освен в количката, там заспива лесно, без цица 😁
За това не ходя почти никъде, или набързо, след като се е наспал, преди да е станало време за следващото спане... Той спи два пъти на ден, един път като се наобядва към 12:30 - 1 и после към 16:30-17 ч. пак.
Ще се радвам да чуя различни начини за преспиване на пристрастено кърмаче, например вашата баба как успява? 😁

# 272
Mamma_knows_best, майка ми го приспива гушнат и го люлее. Преди в легнало положение, сега му слага главата на рамото си и той се отпуска и заспива. Докато люлее му шъшка или тананика нещо тихичко. За 5 минути го е приспала. Аз така не мога, дърпа се и плаче, търси да суче и само го докарвам до истерия. Иначе заспиването на гърда трае от 30 до 180 минути 😰 аз и затова искам да отбивам, просто времето не ми стига за нищо, изтощена съм и се изнервям и това вреди на всички ни.

# 273
Здравейте.
Тези дни сме в доста непразнично настроение, защото дъщеря ми се разболя и е на антибиотик и инхалации. Бях започнала да организирам рождения и ден, а мислехме и за кръщене, но зарязах всичко докато не се нормализират нещата. Поради тази причина за първа година нямам и никакво коледно настроение, цяла седмица не бяхме спали, едва от вчера вечерта нещата започнаха да се нормализират, но...
Честити рождени дни на всички дечица, които са празвували тези дни. Нека са много здрави и щастливи!

# 274
  • София
Мама, моята заспива или на гърда, или в раницата. Особено ако говоря или й пея, докато е в нея, веднага отнася плувката. Тя попринцип спи само предиобед, но онзи ден й се доспа следобед и сама ми донесе раницата 😂
Много любима песничка ни е никът ти!

Епълче, не видя спокойствие ти тази година от болести! Пожелавам ти да минава вече и догодина нито веднъж да не боледува дребосъчката!

Миналата седмица страдах как редят рингове децата вече, а моята само ги хвърля 😂 Но демонстрирахме знания пред баба и на мм му падна ченето, та ми е поръчал да се похваля 😁 Та какво знаем... Показва eyes, nose, ears, mouth, baby's mouth (на една кукла), как прави 🐖 и от днес и 🦆. С другите животни засега няма успех. Може би разбира 'give it to me', а може би протягаме ръка, ме съм сигурна 🙄 Маха за bye-bye и дава целувки, т.е. целува си ръката звучно, но не духа после, това май доста по-нататък научават.

Иначе още всичко е в устата. Вече поне три вида веро е смукала, три сапуна и n шампоана. Всичко това с късчета гъба за мезе. Разнася из къщи една туба с литър домашно вино вътре и се катери навсякъде като стъпва на нея...

# 275
При нас нещо се променя режима цялостно. До преди два месеца спеше по 2-2.5 часа на обяд ако сме вкъщи, даже затова спрях по това време разходките, защото навън се будеше много по-лесно. От няколко седмици почна с 300 зора да заспива на обяд, понякога чак към 15-16. А от седмица някъде, като излезем преди обяд заспива на секундата и спи докато не се приберем да обядва...като новородено Grinning Съответно се прибираме за обяд и тя после не спи, но до вечерта ѝ е много да издържи, към 17-18 заспива по никое време, дремва малко и после вечерта не ѝ се спи, а тя в 19:30-20 бетон си лягаше. Сега от вчера имам нова схема щом толкова ѝ се спи навън, да излизаме след като обядва, че да спи в някакво нормално обедно време. Обаче пак ѝ става явно много между сутрешното събуждане и обяд и два поредни дни заспива на стола докато я храня, после я местя, обличам я, излизаме и тя спи през цялото това време Joy А иначе вкъщи не иска да спи преди обед. Ще го мисля..
За отбиването и аз нямам план все още, иначе при нас отдавна съм забелязала, че примерно ако проплаче вечер и отиде баща ѝ заспива пак за 1-2 минути, а ако отида аз единствения вариант е да я кърмя..Та ми е любопитно с нощните кърмения дали би проработило, но ще видим. Тя е много назад със зъбките, има само 2 и то скоро ѝ избиха и ми се струва, че ще е много трудно да я успокоявам по друг начин..Но няма да ги чакам всичките де Grinning

# 276
Това със спането и при нас е много плаващо. Днес излизахме в 11 с раницата за кухнята (записах я да пробваме манджите) и спа половин час, после в 17 дремна малко и вечерта едва издържа. Като е лошо времето заспива следобед с кърмене, но по различно време и аз седя до нея на спалнята и чета книжка. Някой път като дремне за малко по-рано после не може да се приспи пак и вечерта много реве за сън. Режимът е нулев, както за храненето, така и за съня. Даже сутрин спи всеки ден до различен час и според мен това обърква деня. Като преместихме часовника имаше период всяка сутрин спи до 8 и тогава имаше равномерен дневен режим.

# 277
  • София
При нас се получава с един сън около 11-13 часът. Ако заспи по-рано, после следобед й трябва още една дрямка половин час и после вечер се кокори до след 10 🙄 Със сън 11-13, колкото и неудобен час да е, вечер ляга между 8 и 9.

Имали ли сте по 2+ дни температура от зъби? Поддържа 37.5 - 38.5. Други симптоми няма. Лекарката каза да изчакаме още един ден преди да я водим, аз съм нервна. Не виждам кътници, но то там вижда ли се нещо...

# 278
  • Пловдив
При нас се получава с един сън около 11-13 часът. Ако заспи по-рано, после следобед й трябва още една дрямка половин час и после вечер се кокори до след 10 🙄 Със сън 11-13, колкото и неудобен час да е, вечер ляга между 8 и 9.

Имали ли сте по 2+ дни температура от зъби? Поддържа 37.5 - 38.5. Други симптоми няма. Лекарката каза да изчакаме още един ден преди да я водим, аз съм нервна. Не виждам кътници, но то там вижда ли се нещо...

На Божидара в момента никнат кътници 4бр наведнъж и вече седмица е с чепвено гърло за сега.Т няма... Но кътниците трудно успях да ги видя.. усетих докато мазах венеца с гел.

# 279
Све, първите 2 зъба на дъщеря ми избиха с температура, която поддържаше два дни. Нямаше и абсолютно нищо друго, единствено температура и раздразнителност. Давах и Панадол тогава за да смъкна температурата.

# 280
И ние сме с 2 зъба само за сега, като гледам не се лигави, май няма да са скоро другите...
За спането - спи 2 пъти - около 12 ч и около 17 ч, но и при нас с излизането сутрин на студа заспива много бързо и се обърква целия режим.

# 281
  • Пловдив
Здравейте!
Въвели ли сте цяло яйце и прясно мляко и как? На 11 направи 1 година, от два месеца яде от държавната кухня, като се водеше кърмаче. Над 1 година им дават вече прясно мляко, но и на тях не им давали цяло яйце. Чудя се дали вече да я записвам към големите. Доста неща въведох с кухнята, но пък видях, че в десертите слагат захар. И при вас ли е така?
Партито за рожденния ден мина добре, цял ден издържа без да спи, но пък вече се заиграва с батковците си (братовчедите и на 3 и 5 г.). Всеки ден излизаме за кухнята, но е в раницата, че ми е близо и докато изкарам количката....минаваме покрай една детска площадка и ако е хубаво времето я люлям. Вече не иска да спи в количката, ще изтърве нещо случайно ако заспи, иска си кошарата и мама преди това да я е подържала 10-15 мин да заспи, а вече е 12 кг и аз едвам издържам да я нося. От една седмица е станала една гушлива, идва и иска да я гушна и да я гъделичкам, а и крещи сериозно. Не знам съседите как не са се оплакали до сега, че сме и на квартира от 2 месеца.

# 282
  • София
Цяло яйце въведох на 8-9м. Мляко, термично обработено, без да искам дадох на 11м. Давам и сега, когато е в готвено, в печиво. Прясно не мисля да давам още.
Не трябваше ли да въведете белтък преди ваксината на 13м така или иначе?

# 283
  • Пловдив
Педиатърката казва, че цяло яйце се дава чак на 1,5 години. Днес взех купони за януари и ми казаха, че щом е навършила 1 автоматично минава в другата група и не може да си взема купони за кърмаче, та до януари ще и ги вкарам и белтъка и прясното мляко с някое печиво, за в чист вид не съм си и помисляла. Захарта само не ми се нрави в тия десерти, но най-много да не и ги давам. Аз и баща и умираме за сладичко, но ми се иска тя по-късно да се запознае със захарта.

# 284
И на нас ни казаха задължително да захраним с белтък преди ваксината на 13м. с някакво ядене, напр.палачинки. Прясното мляко по същия начин и вече да минаваме на преходно АМ за след 1г. В тази връзка, тези от вас, които са на АМ, какво АМ мислите да давате. Аз се двоумя между Хип 3 и Нестле Джуниър.
За ваксината, която ни предстои казаха да започна да давам противоалергично 5 дни преди да я сложат.
Аз имам купони за кухнята още за 10м., та и януари ще изкараме с тях, после вече ще почваме за след 1г. И аз много се притеснявах за захарта, но сама й дадох на 10м с водата, защото изобщо не пиеше вода. Сега вече пие чиста вода без захар, но се наложи да дам.
Колко вода пият бебоците? Александра изпива мах 300 мл, което ми се струва малко.

Общи условия

Активация на акаунт