Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 736
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Рапортувам Simple Smile
Коко едт, да си имам запас
герленска рокля Блек Перфекто
Ести - Супер и Спелбоунд
и едно много добро Лучано Сопрани, класическото

# 226
Ох,обожавам Guerlain L´Instant de Guerlain Eau de Toilette!!!
Кристалче, в момента Парфимо продават 100 мл за 45 лева.  И не е тестер.
https://www.parfimo.bg/guerlain-l-instant-de-guerlain-eau-de-toi … te-za-jeni-100-ml
ПП. Когато написах този коментар имаше над 10 броя, сега погледнах - вече е изчерпан.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 23:16 от Ваня Ставрева

# 227
  • София
Deetron, би ли сравнил John Varvatos Dark Rebel Rider с Dark Rebel. Смятах да го порьчам на сляпо за ММ, за повод в края на месеца. Tой има и много харесва Dark Rebel и се чудя дали и Pайдьра би му харесал
blue75 - За мен също Dark Rebel е чудесна находка и много си го харесвам, дори с времето все по-често и по-често посягам към него и именно това развитие в отношението ми, провокира интерес към версията Dark Rebel Rider. И аз го планирах на сляпо,  а сега го планирам вече тестван на кожа Simple Smile
Двата парфюма имат общо, но поне на моята кожа това е в първия час. Тогава те споделят това зряло кожено, леко опушено усещане. Дори в първите минути се зачудих да не би да съм объркал шишета, защото доста сходно ги усещах.  Гледам, че във фрагрантика има 21 души намиращи прилика между двата. Бих се съгласил, че има такава, но тя е само в началото. В развитието си, двата парфюма поемат по съвсем различни пътеки. Rider един път добива неустоим характер от топли смолисто-балсамови нотки, които много го заглаждат и обогатяват, и втори път отива във вкусна, леко гурме посока. Сякаш в това издание е взел участие и един от парфюмерите на Мюглер - Jacques Huclier(не знам как се изписва на български името му). Разбира се, характера на първия Rebel си е там, но в този е влюжена по-изразена гурме закачка, по-уютен звучи. Като споменах Мюглер, нямам предвид, че Ребел Райдър е с такава плътност, както на А-мен линията, а за това меко и вкусно усещане от комбинацията какао-ванилия, което имат мъжките мюглери. В Райдер нещата са далеч по-деликатни, рафинирани и тънки откъм тази сладост. Освен това се долавят и страхотни подправки, допълнени от силно приглушена локумена роза.
Общо взето, в този парфюм се преплитат нюанси от първия Райдер - опушената кожа, особено в началните часове, също така има нещо от характера на Davidoff Agar Blend - уютното смолисто-баласмово усещане, както и щипка от вкусното дървесно излъчване на мюглерските А-мени.
За мен, John Varvatos Dark Rebel Rider е страхотен парфюм и си заслужава вниманието. Мисля, че ще се хареса от мъжа ти, защото носи ДНК-като на първия, но тука е доразвит в друг вид секси посока. Хубавото е, че версиите въпреки общите нюанси се различават и няма елемент на излишно дублиране. От мен голям палец нагоре за този черен ездач Hands Plus1 Hands Ok Hand

Ако имате път с мъжа ти, тествайте обезателно и Mercedes-Benz Le Parfum  - https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Le-Parfum-30710.html
Има огромен шанс да му хареса, поне така си мисля де Simple Smile Великолепен есенно-зимен парфюм, особено за мъже, които намират Тускан Ледър за много насилен в кожата, натрапчив и тн, защото имат някакъв общ нюанс, но нещата при Le Parfum са развити в съвсем друга, по-носима посока.

Много са ми се приносили опушляци, рози локумени, амбъри дървеса ориенталски, та това сега ще вадя на първа линия. По този повод не издържах на изкушението и на сляпо ще приютя Vince Camuto Oud
Скрит текст:

Благодарение на Милен се влюбих в Vince Camuto Smoked Oud - благодаря ти от сърце приятелю Green Heart Познавайки го, няма как да пропусна и варианта Vince Camuto Oud Smiley

Парфюм за деня: Bond No 9 I Love New York for All
Скрит текст:
Чудесен е, особено сега в студа на въздух. В затворено малко му се губи чара.

# 228
Deetron, много благодаря за чудесното описание на Varvatos! Ще го поръчам още днес

# 229
Скрит текст:
А какво ще кажете за това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Poison-Girl-U … pected-48031.html

Да не остана по-назад, макар че в момента нямам нужда от нов парфюм, но пък с тези намаления си е изкушаващо.
Хубави неща ще ти кажа, добър парфюм е.
Поръчах го. Почти нямам опит с роза в парфюм, така че ми е любопитно как ще се спогодим. Използвам случая да те попитам нещо, което се каня от известно време. Как намираш като трайност Туберозата на Ели Сааб? Извинявам се, ако е коментирано преди, а аз съм пропуснала.

# 230
Може ли да разкажете нещо повече за Guerlain L´Instant de Guerlain Eau de Toilette? Търсачката не ми беше особено полезна, а Денси има супер ревю, но за едп. Наистина ли е пудрен? Защото от пудрени парфюми като Черути 1881 ми прилошава и намирам за неприятни.

# 231
Скрит текст:
А какво ще кажете за това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Poison-Girl-U … pected-48031.html

Да не остана по-назад, макар че в момента нямам нужда от нов парфюм, но пък с тези намаления си е изкушаващо.
Хубави неща ще ти кажа, добър парфюм е.
Поръчах го. Почти нямам опит с роза в парфюм, така че ми е любопитно как ще се спогодим. Използвам случая да те попитам нещо, което се каня от известно време. Как намираш като трайност Туберозата на Ели Сааб? Извинявам се, ако е коментирано преди, а аз съм пропуснала.
Чудесна трайност има при мен. Много обичам този парфюм, супер елегантен е.

# 232
  • София
В този дъждовен и хладен ден, носих нещо, което мислено ме пренесе на доста по-топло място.
https://fiilit.com/en/eau-de-parfum-tehani-polynesie-50-ml
Fiilit Tehani Polynesie-Тъкмо писах, как парфюмите им нямат никаква сладост и ето ти и един такъв.
Цитруси и Кокос, Иланг-иланг и Тиаре (от рода на гардениите), Сандалово дърво и Ванилия.
Като всичките парфюми на Fiilit, които пробвах до момента и този стартира тежко и по мъжки Grinning. Това е само първите минути. След това се разтвори една прекрасна свежест, която до късна вечер остана вържу кожата ми.
Определено този аромат е много мой.

# 233
Може ли да разкажете нещо повече за Guerlain L´Instant de Guerlain Eau de Toilette? Търсачката не ми беше особено полезна, а Денси има супер ревю, но за едп. Наистина ли е пудрен? Защото от пудрени парфюми като Черути 1881 ми прилошава и намирам за неприятни.
За мен има нещо пудрено,и лично мое мнение не е за сляпа покупка.Аз лично не го харесвам,силен и траен е иначе.Има нещо остро и дразнещо кето избива на моята кожа и ме души леко.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 23:38 от renji

# 234
Не познавам ЕДП, но като гледам пирамидата съдържа мед, ванилия, пудрени нотки, има и цветя, но те като че ли са на втори план. Имам тоалетната вода и сезонът й вече идва - в ранна есен ароматът се развива прекрасно. Тоалетната вода е определено цветен аромат, не остър, а плътен и нежен, предимно на бели цветя - магнолия, амбра, гардения, жасмин. Има и цитрусови нотки, но те са на заден план. ЕДТ като аромат е по-близо до Ланком Поем, отколкото до Гучи Блум например. Във форума на Фрагрантика на английски потребителите са посочили, че ЕДТ и ЕДП си приличат, но рускините не мислят така. Линстан ЕДТ е различен от Черути 1881, но не изключвам също да те задуши, белите цветя имат това свойство /ставало е въпрос за индуловите аромати/. Аз го харесвам много, но не препоръчвам да се купува без тест.

# 235
  • The Evergreen State
Привет парфюмни другарчета. Влизам набързо да споделя какви ги сътворих днес Bowtie.
L'interdit за съжаление ми причинява всеки път главоболие и колкото и да ми харесва се предадох, отказах да го мъча и го върнах (всеки път съм благодарна че мога да върна парфюм ако си сменя мнението).
Докато обикалях мола обаче видях че при щанда на Ланком имаха празник някакъв. Добрите стари Ланком, с тази марка имам дълбока връзка още от дете (разказвала съм тук отдавна за това колко бях омагьосана като 13 годишна от най-красивия парфюм на света Magie Noire Relaxed).
Просто умеят да продават, не само стока но и преживяване. Всичко наоколо ухаеше на Idole. Красиви, гримирани, стройни жени, облечени в красивите униформи на Ланком (сигурно сте ги виждали - ярки цикламени блузи, черни панталони и сака, много женствени кройки и всяка дреха с дребна роза - монограм на марката) раздаваха усмивки и подаръци - десет семпъла при покупка плюс 15% намаление.
Очарована и омагьосана, реших да хвърля всички предразсъдъци и се озовах с 50ца от Idole и кожена тоалетна чантичка за гримове пълна със семпъли козметика и грим (покриват цялата ми рутина сутрин за грижа за кожата и грим). Тръгнах си усмихната и със светещи от радост очи.

Редактирам за да добавя че Idole има добра трайност (нямам идея защо като го тествах преди месец за първи път ми се стори нетраен, оказа се че това не е така). Макар че нежната Зендая ни гледаше от картонени постери в цял ръст накъдето и да се обърнехме, аз и други жени, отдавна не-тинейджърки спокойно и невъзмутимо държахме Idole в ръка чакайки на опашката на касата.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 07:33 от Athena

# 236
Ланком си е Ланком. Но Идол се развива много зле при мен. Като трайност няма грешка. В кой МОЛ е било това, че приятелката ми го харесва, а скоро има РД. Аз обожавам тяхната декоративна козметика и 90% от гримовете от поне 5 години са ми Ланком - фон дьо тен, палитри, база, спирала.

# 237
  • The Evergreen State
Неви аз не съм България, мола е в щатите Relaxed

# 238
Денси, благодаря ти за отговора за Туберозата! От доста време имам желание за този парфюм и може би скоро вече ще го купя.

# 239
Много е красив, женствен, плътен и излъчващ. Уникално изпълнение на кутия, опаковка, флакон. Но не става за често носене през деня, тежък е. Харесва се от хората и голям шлейф. Ако харесваш тубероза си го купи.

Общи условия

Активация на акаунт