Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 711
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Опиши бутилката поне. Може би не е на Пако Рабан, а друг подобно звучащ дизайнер? Пиер Балман погледна ли?
Единственото, в което съм сигурна е, че е Пако Рабан, защото с мама неведнъж сме се сещали за този парфюм. Прозрачна бутилка, напълно симетрична. Не е нищо запомнящо се, иначе щеше да е лесно. 😞

# 271
  • виртуално
С аромат на круша се сещам единственно за Idole Armani, но той е  2009/10

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 14:30 от Рапунцел.

# 272
  • Франция
Не ми се смейте, моля, но мисля, че беше около 2005 - 2006 година. Тогава последно имам спомен да ми се е мяркал. Помня го, защото му се развали пръскалката и пълно почти шише така си стоеше. Blush Не бих Ви занимавала, но ароматът ми се е запечатал в главата.
В онзи период много популярен беше дамският XS на Пако Рабан, но той си беше цветен, а не плодов:
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/XS-Pour-Elle-517.html

# 273
Порових и се сетих точно за XS одеве също. Имах го и също мисля, че беше цветен.  Няма никакъв смисъл да се търсят стари неща, обикновено усещанията са съвсем други.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 14:48 от Chocolat_

# 274
Не ми се смейте, моля, но мисля, че беше около 2005 - 2006 година. Тогава последно имам спомен да ми се е мяркал. Помня го, защото му се развали пръскалката и пълно почти шише така си стоеше. Blush Не бих Ви занимавала, но ароматът ми се е запечатал в главата.
В онзи период много популярен беше дамският XS на Пако Рабан, но той си беше цветен, а не плодов:
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/XS-Pour-Elle-517.html
По спомени ето тези също  :
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Paco-Rabanne-Po … u-d-Ete-5119.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Paco-Rabanne-Pour-Elle-524.html
Пак по спомени бяха цветни, нежни, но и свежи.

# 275
Единственото, в което съм сигурна е, че е Пако Рабан, защото с мама неведнъж сме се сещали за този парфюм. Прозрачна бутилка, напълно симетрична. Не е нищо запомнящо се, иначе щеше да е лесно. 😞
Хм, напълно прозрачна, по това време е бил на пазара XS Pour Elle Paco Rabanne for women – https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/XS-Pour-Elle-517.html (момичетата са ти написали вече) или версията му XS Extreme Girl Paco Rabanne for women -
Другото прозрачно бутилче в този период Paco Rabanne Pour Elle –
Но се опасявам, че дори и да разбереш кой е, към момента нито 1 от горните няма да откриеш. Аз дебнах известно време Pour Elle, но така и не успях да го поръчам.

Избери ѝ нов, щом харесва круша, сега има вече толкова богат избор. А последните години нотката "круша" е доста експлоатирана, така че не е като да няма варианти. Simple Smile ->
Скрит текст:
Най-новото Idôle Lancome.
Още – La Belle Jean Paul Gaultier е разкошна ванилия с круша –
Flora by Gucci Gorgeous Gardenia
Скрит текст:
fragrantica.com/perfume/Gucci/Flora-by-Gucci-Gorgeous-Gardenia-14395.html
Jimmy Choo Eau de Toilette Jimmy Choo
Ето  нещо по-бюджетно с круша:
Untold Elizabeth Arden
Signorina Eleganza Salvatore Ferragamo

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 16:01 от Базила

# 276
Много Ви благодаря, дами! Ще се разходим да тестваме предложенията. Дано някой ни допадне. Мама много се трогна, че сте приели присърце темата и също изпраща благодарности. 😊

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 15:37 от Thaicho

# 277
Минавам да кажа, че в един от най-популярните сайтове са пуснали отново това бижу https://www.fragrantica.com/perfume/Swiss-Arabian/Shaghaf-Oud-50582.html

Аз лично го дебна от месеци... Цената му е смешна и съм сигурна, че ще го харесам много. Излишно е да казвам, че моментално го поръчах на сляпо Simple Smile)

# 278
Днес тъкмо го пробвах отново, чуден е. Честито, хубав парфюм е!❤

# 279
  • София
Честити придобивки на всички!
cvetinkka, на моята кожа е трае 7-8 часа, като през половината време е силен, след това е близък до кожата - преди няколко дни го носих, с 2 пръсвания само бях. Розата обкръжена с цитруси, портокалови цветя и магнолия, на моменти в началото го чувствам и като шипър. Но при всеки е индивидуално - трайност, развитие. На моята кожа по принцип парфюмите се задържат.
Аз се влюбих в този какаово-люляков пудрен разкош Amouage Lilac Love Sparkling Heart . Какаото в началото е сухо, но после става кремообразно като пухкав какаов каймак или шоколадов мус. До следващите Амуажи не стигнах заради леката хрема, която чакам да отмине. Другият парфюм, който много харесах и ще си нося с кеф през лятото, е Jil Sander Sunlight lumiere – цитрусово-цветен, свеж с щипка сладост, фин и хармоничен, за мен е зен аромат. Изобщо не е чудо невиждано, но ми харесва. Rawaa няма да разменям засега, не е никак лош, доста е наситен и силен.
Чакам и аз ТФ Ноар и Francesca dell´Oro OneMore. Като се спомене Том Форд всеки път развеселявам, понеже се сещам за един магазин, където той е на особена почит и неговите парфюми се пазят като злато, а в същото време в магазина има много по-скъпи парфюми от неговите. А си се насочил към неговите парфюми виждаш как стремглаво към теб препускат няколко служителки на магазина.
Моля закупилите парфюми на  Francesca dell´Oro OneMore да споделят впечатления. Франческа набляга на това,  че държи на качеството от опаковката до съставките на парфюма, че използва най-добрите и качествени суровини. Незнам дали е обсъждана в темата, започнах да чета за нея, после се увлякох и прочетох и няколко нейни интервюта. Интересно беше да прочета за символите на марката й, за това как обединяват и изразяват нейните възгледи и това, на което държи – семейството и произхода си.  Оттам неусетно стигнах до бутилки, пчели, площад Вандом, Герлен и Шанел. Ако на някой му се чете какво ги свързва
Скрит текст:

Природата, изкуството, модата, парфюмите и бижутата.... Франческа израства на италианско езеро Комо, заобиколена от красива природа от малка изпитва любопитство към нейните аромати, които продължават да я вълнуват силно цял живот.  По късно в работата си сътрудничи с различни известни модни марки, занимавайки се с графика и пускане на нови продукти на пазара. В търсене на нови стимули тя отваря бутик, където се занимава със стилистични изследвания и по-специално с включването на нови аромати, които да се комбинират с колекциите. Нейната страст към ароматите и парфюмите се засилва все повече и повече. Междувременно от години посещава много задълбочени курсове и интересува се от проучвания, особено свързани със суровините в парфюмерията. И до ден днешен тя родължава всяка година да посещава по 3-4  специализирани курса годишно, за да е информирана и в крак с всички новости. През 2011 г. решава да създаде своя линия аромати. Логото й не е случайно, свързано е с нейната философия: "Алхимията на аромат, който оживява на кожата и който води до вътрешната идентичност на всеки, това е парфюм за мен и това е, което искам да създам." и още нещо. То е Уроборос - змия, захапала опашката си, символ на безкрайността, вечния кръговрат и единството на противоположностите. Нищо не е създадено и нищо не е унищожено, има безкраен кръг, който съдържа всички елементи. Но по форма напомня и на пръстен, това е другото значение, по-интимно и скрито - като дете тя е получила от баща си първия си пръстен, който е във формата на змия с рубин, увита около пръста.  Тя произхожда от семейство на бижутери, затова другата връзка с бижутата са бутилките на парфюмите й във формата на скъпоценен камък – от едната страна плосък заоблен, а от другата фасетиран и пречупващ лъчите „Проектът, свързан с бутилката, беше реализиран в сътрудничество с много внимателен и най-вече чувствителен дизайнер, за да разбере какво искам.  Идеята беше именно да работя върху ръбовете и заоблеността. Заоблеността е свързана с частта, в която се държи бутилката и това придава ергономичен вид, динамичен комфорт, който се усеща, когато парфюмът се държи в ръката. Докато фасетираната част представлява чувствителните нюанси, които съществуват в една композиция; елементите, които ни определят и различават. Затова исках бутилката да съдържа тези два аспекта, за да ни позволи да си играем с нея и да я преживеем в различни перспективи. Бутилката наистина става доста емблематична в своя жанр именно защото има тази игра на ръбове и отражения, носена от заоблеността в задната част; това позволява да се улавят много пречупвания на светлината и да се даде живот на красив и структуриран обект, който също може да живее в различни фокусни равнини; в действителност може да се види наклонена или на челната равнина и поставена дори в ретроспекция. Чрез тези 2 лица на бутилката са изразени и двете противоположности на личността.“ С тези символи, използвани в логото и формата на бутилката, тя държи да покаже и връзката й със семейството й, името й и произхода. Бутилките на парфюмите й се изработват от  Pochet du Courval.
За своите парфюмни творения казва, че не следва тенденциите и направленията, а е в търсене на съвършенство и обонятелна хармония, съчетани с безвремие. За нея идеалният парфюм е, това, което създава хармония между тялото и ума, което не ни очертава на моменти, а прекрачва границите на контурите, определяйки себе си и давайки на другите най-автентичния образ от нас. Във всеки един от ароматите си винаги влага нещо автобиографично: момент, емоция, спомен ... От собствените си парфюми най-много обича (засега): „Парфюмът, който никога не бих спряла да нося, мисля, че определено е Fleurdenya, защото със своята чистота и чувственост е толкова неоромантичен, но в същото време много модерен, представлява един от основните аксесоари, който върви добре за всички сезони. „ И е фен на....”Обичам елегантния и съвременен стил на Къркджиян . Творенията му са хармонични, изискани и чувствени.„
В нейния екип се държи и на онлайн комуникациите и обратната връзка: „Мрежата е чудесен източник на вдъхновение, океан от непрекъснати стимули и молби от цял ​​свят, което ни позволява да имаме достъп от различни източници и географски далечни култури: накратко, неизчерпаем генезис на вдъхновение и творчество.“

Guerlain – 166 години от емблематичната бутилка с пчели
Преди сто и шестдесет и шест години (1853 г.), хипнотизиран от красотата на младата императрица Йожени (Еухения де Монтихо , която след сватбата си с Наполеон III става европейска модна икона и с начина си на обличане диктува модата в женското облекло ), Пиер-Франсоа-Паскал Герлен създава парфюма "Eau de Cologne Impériale". За да бъде парфюмът толкова престижен, колкото и аристократичният му собственик, Герлен помолил Pochet et du Courval да създаде уникална бутилка, която да бъде украсена с безброй пчели, ръчно позлатени с фино злато. Формата на пчелната бутилка е вдъхновена от върха на колоната Наполеон I на площад Вандом в Париж, до която се намира първият магазин на Герлен. Самата бутилка е ода на герба на кралското семейство. Пчелата символизира безсмъртието и възкресението. Младата императрица носила само и единствено този парфюм няколко години, а Пиер Герлен стана официален парфюмер на нейното величие. Легендата казва, че императрицата използвала парфюма, за да облекчи мигрените си. Много лек, този eau imperiale може да се носи под друг аромат. Неговото предназначение не било да е траен, а да освежи тялото и да съживи духа, а след това да избледнее и изчезне. Успехът на парфюмната къща достигнал своя връх и Герлен продължил да създава парфюми и за английската кралица Виктория (Bouquet de l'Impératrice) и испанската кралица Изабела II.

Друга парфюмна връзка с площад Вандом: за Коко Шанел той е едно от най-любимите й места и източник на вдъхновение.  Когато представя невероятния Chanel N° 5 Коко прави още нещо ревюлюционно за тогава – за първи път през онова време парфюмите са били представени не в  тумбеста натруфена с детайли бутилка, а в обикновена лабораторна бутилка с ясни линии и видимо съдържание. Но тя е оформена по осмоъгълната форма на площад Вандом, капачката е изрязана точно като диамант и погледнато  отгоре, капакът и бутилката напълно повтарят формата на площада, където се намира централата на Шанел, а самата бутилка може да бъде „инсталирана“ на площада . През 1987 г. е пуснат часовник, който също повтаря формата на площада. Изработката на бутилките е на Pochet du Courval.
Апартаментът на улица Камбон 31 - разположен на малка улица само на няколко крачки от площад Вандом се намира и личният апартамент на Мадмоазел Шанел. На този легендарен адрес през 1920-те Шанел купува цяла сграда. На приземния етаж тя отваря първия си моден бутик. На първия етаж се помещава ателието й за висша мода, а на втория и трети последен етаж се помещава апартаментът й. Тук, и до днес, моделите идват за проби за Chanel Haute Couture. Въпреки че Коко притежава апартамент на ул. Камбон, където се среща с приятелите си и посреща редица гости, всъщност тя живее в апартамент в хотел Риц на площад Вандом.
Pochet du Courval е фирма с 400 годишна история, известна с изключително ясно, светло и качествено стъкло, също и предлагат качествено стъкло, съдържащо рециклиран материал от парфюмни бутилки като са създали система Seva (еко-отговорно решение за бъдещето)  за рециклиране тип "затворена верига" . Groupe Pochet се състои от три единици, всяка от които е посветена на определен материал: Pochet du Courval за стъкло, Qualipack за пластмаса и метал и Solev за декорации. Тя си е  поставила за цел да стане най-добрата до 2023 г. глобална компания за опаковки от висок клас за парфюмерия и козметика.  Внедрили иновационни системи за икономия на енергията и намаляване времето на производство, както и Pure Drop, високоефективна безвъздушна система за грижа за кожата, благодарение на съюз с корейския Samhwa. Тяхна изработка са бутилките на Cartier La Panthère, Angel Eau Thierry Mugler, Idôle  Lancôme, Twilly d'Hermès, K By Kilian, Mon Guerlain , Idylle Guerlain, Galloway Parfums de Marly ,Chanel Gabrielle, Nomade Chloé, Shalimar Guerlain, Lancôme LVEB, Jour d’Hermès, Una de Natura, Invictus Paco Rabanne, Stephanie Bruijn, Dior Joy, Viktor & Rolf Bonbon,  Sauvage Dior, Olympéa Paco Rabbane, Alaïa Alaia Paris, Voyage d’HERMÈS,  Diesel Only the Brave High, Flower, KENZO, Harajuku Lovers, Valentina Valentino, Vetiver Guerlain, SISLEY Izia, бронзовия L'Oeuvre Noire Kilian, Jean Paul Gaultier Classique , Le Male, Jimmy Choo, бутилките на Fendi, старите Chanel-и, Nina Ricci, Elizabeth Arden Untold и много други).

# 280
  • София
Vesika, разкошен пост! Heart Eyes Много увлекателно за четене беше. Обожавам пчели и в чест на парфюмното хоби си имам обици с пчели и висулка с пчеличка, нося ги с голямо удоволствие и сантимент. Animal Bee
Все още не съм получила поръчаната бутилка OneMore, но познавам парфюма благодарение на любима парфюмна дружка Heart Exl, така че знам какво да очаквам от него. За мен не прилича особено на Лира Ксерджофф, която усещам портокалова и слънчева; OneMore смятам, че е по-близък до лимоновия сладкиш в Kerosene Unknown Pleasures, но с добавено кафе; сладостта се усеща като воал, като пудра захар върху лимоновия пай, вероятно пудреният ефект се създава от хелиотропа в пирамидата, който иначе не усещам отчетливо върху кожата си. Кафето добавя горчивина и лека хладина, сянка в парфюма, прави го една идея по-интересен от стопроцентово ядливо и буквално гурме. Не е от най-сложните парфюми, които познавам, но бих казала, че е много приятен за носене и сред другите предложения на Франческа, които съм тествала, ми се струва най-лесен за харесване, няма нищо смущаващо в него за мен лично. Трайността при мен е задоволителна (кожата ми не е от най-благодатните откъм задържане и излъчване на парфюми) - около 5 часа, което напоследък е направо рядкост. Бутилката е много, много красива наживо и е действително удобна за хващане, независимо от привидната ръбатост, премислена е добре.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 23:53 от Klodilia

# 281
  • София
Днес разносих Fiilit Mazhar - Atlas https://www.fragrantica.com/perfume/Fiilit/Mazhar-Atlas-Mountains-52233.html
Сладък (без да е прекалено) аромат, който е доста дълготраен при мен. Mazhar е оазис в Атласките планини. В самото си начало търпи богато развитие. В началото е студен, всякаш си някъде на върха на планината. Слизайки надолу, започваш да усещаш аромата на боровете, а колкото по-надолу слизаш, толкова по-топло започва да става. Постепенно започваш да усещаш сладкия и свеж аромат на тонка, лекото нероли и портокаловия цвят. Вече си в оазиса и оставаш там за доста дълго време.
Есента е чудесен сезон за този аромат.
Хареса ми доста, но не колкото Полинезия и Япония.

# 282
  • The Evergreen State
Моята Ланкомска вълна продължава - тествах днес отново La Vie Est Belle en Rose, много ми хареса Sparkling Heart спирам разходките в мола и удрям спирачки че е време да сложа край на парфюмното опиянение.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 05:26 от Athena

# 283
Пробвах Libre Yves Saint Laurent. Както предположи Ковачева много ми харесва. Аз съм голям любител на лавандула и този ми пасва чудесно. Толкова е красива бутилката, че искам да го купя веднага. Има допирни точки с моя любим J'ose Eisenberg в лавандулата, но иначе не си приличат въобще.
Красива бутилка, красив сок на кожата ми. Добре съчетан и е не е тежък.

# 284
  • До сърцето...
... има допирни точки с моя любим J'ose Eisenberg в лавандулата, но иначе не си приличат въобще.

Понеже на мен също J'ose ми допада много, да уточня за мъжкия и дамския вариант говориш, за да се уверя дали си струва да отстрелям Libre-то насляпо Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт