Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 762
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Няма го в Бг още

# 316
  • Бургас
Пробвах почти всичко ново,което успях нищо не ме грабна.Kurkjian Feminin Pluriel е много добре миксиран,страхотен цветен букет с пудрени оттенъци,при мен стартира с много ирис и виолетка.Усеща се доста ветивера и муска,сравняван е с Narciso Rodriguez For her.Запознах се с Диор Джой Интенз,за мен тази версия е подобна на първата,която не харесвам и този също не е никак мой тип.Интенз е по-плътен, всичко е надградено,сладостта му е повече от на първия издаден Джой,с по-ярка и отчетлива роза върху моята кожа.Добавени са тонка и ванилия,ако все пак трябва да избера един от двата,избирам Интенз,трайността му е много по-добра,излъчва добре.Пробвах и Ангела едт,според мен има доста разлики с едп,доста по-носим е,отново не за мен,но е добре направен.По-въздушна,по-цветна и свежа версия е на едп и не така агресивна и пронизваща аз там улавям много ябълки,пачулито е много по-различно и в едп ми призляваше от него.Добавени са червени плодове и божур,може би ще го харесат тези,които не харесват първия Ангел.Тествах новото Жълто Кензо,за мен е най-хубавата версия до тук,отново не бих го носила,нито купила,но не е лош парфюм.Не съм почитател на тази линия,останах много разочарована от Jaipur Bouquet Boucheron for women,не ми се разви хубаво на кожата,невзрачен е за мен с никаква трайност,стои близо до кожата,интимен аромат е и не ме трогва.И си припомних Van cleef & Arpels Bois dore,ЕТО това вече е качествено направен и ухаещ на скъпо парфюм,признавам,че връхните ноти не са моите,но базата е жестока,очарова ме и ще си го купя.Страхотно съчетание на ванилия и тонка,усещам го сладко-амбров,не спирам да си мириша сакото,където пръснах от него,изпълва с уханието си целия коридор.Сега е и на много добра цена в момента,чак му се чудя.BowtieBowtieBowtie Габриел преди дни го нямаше още тук.А,да пробвах и Мugler Аura eau sensuelle,точно като първата Аура е за мен,но доста по-траен и забележим,отново усещам много силно виолетки в началните акорди,за сметка на това тук не откривам ванилия.Не бих го носила.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 18:16 от Bright Crystal

# 317
  • The Evergreen State
Благодаря ви момичета за Feminin Pluriel, нямам нужда от нищо парфюмно повече тази година, случайно попаднах на това видео и говореха много въодушевено за този парфюм. Цената му е доста висока (поне тук), няма да се разкарвам специално за него, ако ми се удаде случай да съм до този магазин и се сетя бих го пробвала, явно е хубав.

# 318
Някой има ли наблюдения върху мъжкия  Кензо джунглата,тъй като мм ми харесва слончето и видях че от тази джунгла версия има и мъжки..

# 319
Скрит текст:
Скрит текст:
Събирам мнения за Obsession на Келвин Клайн. Ретро ли е, тежък ли е? Струва ми се подходящ за студено време, но може би трябва да се внимава с количеството. Обмислям го като вариант за подарък, но може би ще го ползвам и аз.

Всъщност търся нещо, което да се доближава до Слонът на Кензо. Излязоха ми в една ароматна категория, затова питам за Obsession. Но, разбира се, ако имате и други предложения, ще ги взема под внимание.

Ретро. Осемдесетарски, със силно осезаема канела. Поне за мен /не зная от къде идва - сега като се загледах в пирамидата, няма/. Онзи ден реших да го поразнося в офиса и мненията на колежките бяха противоречиви, към сдържани Stuck Out Tongue
Благодаря.

Може ли някой да ми предложи парфюм (дамски или унисекс), който поне малко прилича на Слонът на Кензо? Мога пак да взема Слонът, но не ми се иска да се повтарям, затова питам за други варианти.
Le Parfume Kenzo. Спрян е обаче от производство и много трудно се намира. Не е точно като Слона, но има прилики във ванилията с много подправки.

При търсене ми излиза Amour Le Parfum. За него ли става дума?

# 320
  • До сърцето...
За дамският....
Не го вземай насляпо, няма нищо общо съм написала с J'ose.

Да, благодаря! Разбрах те още първият път, че няма нищо общо, но търсех духа на кой от двата J'ose ти допада.
Отговора ти ме ориентира напълно! Flowers Hibiscus

# 321
Скрит текст:
Скрит текст:
Събирам мнения за Obsession на Келвин Клайн. Ретро ли е, тежък ли е? Струва ми се подходящ за студено време, но може би трябва да се внимава с количеството. Обмислям го като вариант за подарък, но може би ще го ползвам и аз.

Всъщност търся нещо, което да се доближава до Слонът на Кензо. Излязоха ми в една ароматна категория, затова питам за Obsession. Но, разбира се, ако имате и други предложения, ще ги взема под внимание.

Ретро. Осемдесетарски, със силно осезаема канела. Поне за мен /не зная от къде идва - сега като се загледах в пирамидата, няма/. Онзи ден реших да го поразнося в офиса и мненията на колежките бяха противоречиви, към сдържани Stuck Out Tongue
Благодаря.

Може ли някой да ми предложи парфюм (дамски или унисекс), който поне малко прилича на Слонът на Кензо? Мога пак да взема Слонът, но не ми се иска да се повтарям, затова питам за други варианти.
Le Parfume Kenzo. Спрян е обаче от производство и много трудно се намира. Не е точно като Слона, но има прилики във ванилията с много подправки.

При търсене ми излиза Amour Le Parfum. За него ли става дума?
Да.

# 322
Bright Crystal, наскоро го открих Bois D'Ore' - абсолютно същото ми е мнението за него. Точно такива парфюми харесвам - да ухаят на лукс и класа (основно в студено време).  Имам едно листче на нощното шкафче и го душа всеки ден. И на кожата ми се беше развил добре. Скоро ще му дойде часът....
Друг такъв парфюм за мен е Bottega Veneta eau legere. Бях получила мостра, и след това разбрах, че е спрян. Страшно разочарование беше...Чистата версия го наподобява и мога да помисля и за него зимата.
А днес реших да се напръскам според мен неподходящо за сезона с Burberry Her. Мислех си, че е прекалено студено и че този парфюм е за лято, но за пръв път го усещам цял ден точно под носа си, все едно съм се поливала. Явно влагата го разви някак.

# 323
  • София
А някой да е пробвал Instant Crush? Не търся прилики с Бакара Руж... интересува ме самата Мансера как е?
Аз. Даже сега го пръснах за да споделя непосредствени и свежи впечатления.
Брилянтен парфюм! Колкото и да пиша възхвали - малко ще са! Smiley Коментарите доколко е близък с Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 са неизбежни. Поне за мен, двата парфюма категорично не са взаимозаменяеми. Да, имат общо, но ако човек потъне в анализи и сравнения, накрая ще изгуби от красотата на Instant Crush. Относно това съпоставяне, бих казал накратко:
- двата парфюма не са взаимозаменяеми по никакъв начин
- различават се достатъчно много, но може да се каже, че са от едно семейство
- имат общо в частта вкусни-кремави амброво-дървесни нюанси
- Baccarat Rouge 540 е с по-изявен дървесно-балсамов характер
- Instant Crush ми харесва повече, при положение, че съм влюбен в Baccarat Rouge 540 Smiley
- Instant Crush за мен е по-лесен, лек и удобен за носене в ежедневието от Baccarat Rouge 540

Ключовата дума за  Instant Crush за мен е Вкусен Амбър. Картината общо взето е - пищен ориент, плътен, наситен, но подкрепен страхотно от дървесни нотки, невероятен сладък шафран и изкусителна безкрайно кремава база. Изключително привлекателен, мощен, отличаващ се, излъчващ и поне за мен, категорично е от типа - "обръща глави" навсякъде, където се появи. Отлично полиран, разточителен и усмихнат, звучи сякаш носи гурме нотки на пекарна с вкусни кифлички с канела, но същевременно не мога да кажа, че е гурме парфюм. Не знам как са го постигнали от Мансера. Трудно е да се отделят нотки, подобно на Mancera Jardin Exclusif да кажем.
Още от самия старт,  Instant Crush в огромен процент загатва какъв ще бъде характера му - объл, вкусен, топъл, леко дървесен, амброво-ванилов. Нищо трудно, нищо изискващо специална подготовка и настроение. Напротив - за мен е модерна секс хитачка за вечерни избухвания. Smiling Imp
Сега в развитието усещам подчертана кремавост и изявена нотка на кокос. Видно Мансера много се заиграват напоследък с тази нотка. Instant Crush не търпи драматични завои в развитието си, така че общо взето можете да си представите горе-долу какво представлява. Сложен, но лесен за носене и харесване парфюм. Някъде по-дълбоко в развитието се появява по-изявена близост с Baccarat Rouge 540. Но и в по-ранни етапи споделят някои общи внушения.
Финални думи за него - фантастична креместа амброва вкуснотия! Animal Heart Eyes Cat

Между другото, сега ми хрумна да споделя едно скорошно мъжко откритие, говорейки са дървесно-амброви нюанси - изненадващо добър се оказа това скъровище на Мерцедес: Mercedes Benz Man Grey - https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … n-Grey-47003.html
Скрит текст:
Започва нормално - ароматно, свежо, леко подправъчно, но малко по-късно поема към по-смела дървесно-амброва посока, с леко смолисти акценти. Много елегантен и секси мъжки парфюм от Мерцедес. Hands Ok Hand

Напоследък забелязвам, че има ли в пирамидата, на който и де е парфюм, по-изявена нотка на amberwood, аромата задължитебно ме грабва.

Някой има ли наблюдения върху мъжкия  Кензо джунглата,тъй като мм ми харесва слончето и видях че от тази джунгла версия има и мъжки..
Може ли пак аз Smile
Мъжкия Kenzo Jungle e един от най-интересните и любопитни мъжки парфюми на марката, поне за мен. Мирише много притегателно, различно и мистично бих добавил! Доста изкушаващи подправки има, това едва ли шокира някой. Но също така е и дървесен, амбров, топъл. Мисля си, че носи нещо от духа на L'Erbolario Meharées, поне за моя нос разбира се.  Върху моята кожа звучи и опушен, което го прави много интересно и подходящо предложение за есен-зима. Скрит хит си е с две думи Wink

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 21:40 от Deetron

# 324
Понеже сме на мъжка тематика.
Дайте ми съвет. Търся подаръчен комплект за мъж до 100 лв. Мъжът е зодия Везни, над 40, лекар.
Може и да не е комплект, а аз да съчетая нещо, но не ми се иска да е само парфюма.
Ужас, това да избираш за друг човек парфюм е направо изпитание.

# 325
Дайте ми съвет. Търся подаръчен комплект за мъж до 100 лв. Мъжът е зодия Везни, над 40, лекар.
Може и да не е комплект, а аз да съчетая нещо, но не ми се иска да е само парфюма.
Много е специфично. Аз съм везни и обожавам Mont Blanc Legend и Legend Night. Предлагат ги и в комплекти, но наистина зависи от мъжа, вкуса му
и дори стандарта му...

# 326
  • София

Базила - Това ми се струва походящо, безрисково и отлично класно предложение: комплект BVLGARI MAN BLACK COLOGNE, включващ: EDT 100 ml + душ гел 75 ml + балсам за след бръснене 75 ml + козметична чанта
Скрит текст:

Цена 84лв
Аромата е страхотен - универсален, класен, лесен за възприемане и носене, комплекта като цяло ми излъчва лукс и представителност.

# 327
Deetron, явно сме на една вълна. Simple Smile
Заделила съм точно това Булгари, Паша-та на Картие и 2 комплекта на Келвин Клайн Eternity For Men и Obsessed for Men, както и Azzaro Chrome и Montblanc Legend, Montblanc Emblem Intense.
Утре трябва да реша окончателно.

# 328
  • на майната си

https://www.fragrantica.com/perfume/Bentley/Bentley-for-Men-Intense-17666.html
Ето едно предложение от мен, кожа, полята с ром и опушена с тамян, има дървесни нотки както и леко се усеща канела. Има точно такъв нюанс - на улегнал мъж, който си знае мястото. Трайността му е над средната, проджектва също изключително добре за поне 3 часа, поне при мен. Не на последно място - цената, страхотна. Флаконът е елегантен, спрейърът също е хубав, но все пак въпрос на лично предпочитание. С оглед настъпващия хладен сезон е идеален избор. Успех!

# 329
  • София
Deetron, явно сме на една вълна. Simple Smile
Заделила съм точно това Булгари, Паша-та на Картие и 2 комплекта на Келвин Клайн Eternity For Men и Obsessed for Men, както и Azzaro Chrome и Montblanc Legend, Montblanc Emblem Intense.
Утре трябва да реша окончателно.

Базила - хубави неща си наредила. Simple Smile Всеки избор може да бъде хубав, но специално за Pasha de Cartier ми се иска да го пробваш лично преди да се решиш, ако не го познаваш де. Ако си го тествала и знаеш нагласите на човека - ок, но ако не си, имай предвид, че въпреки, че е хубав в класически ароматен стил, има голяма вероятност на някои мъже да им дойде ретро. Недей избира него без тест.

Общи условия

Активация на акаунт