Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 608
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Аз също много обичам да поръчвам без проба, не ми е много ясно тази полемика, освен това точно голямата част от тези придобивки се наредиха сред любимците ми. Изборът ми винаги е основан на конкретни критерии и събрана информация плюс тръпката какво всъщност ще е:) Но не трябва да противопоставяме начините, избрани за покупка на нов аромат, хората са различни.

# 586
  • Варна
Лятото го разглеждах този магазин, капан за туристи с високи цени ми се стори като сравних няколко продукта. Може би трябва да се следят намаленията и промоциите им.
Това си е нашия безмитен магазин Simple Smile Не е чудо невиждано като намаление, но и не са им много високи цените,  мисля, че парфюмите са им ок, не мисля, че имат ментета.
Поне в сравнение с няколко сайта.

# 587
Като стана дума за Том Форд,видях ,че съм получила имейл с тази хубосТ/за зимния сезон била..../

# 588
  • Бургас
Къде в София могат да се пробват Lavender Extreme и Metallique Tom Ford ?
Lavender Extreme го тествах и купих от Сефора в The Mall с 20% намаление на 15ти септември.

# 589
  • някъде под слънцето...
В единия ни Мол има някакъв магазин за арабски парфюми , носи се яко розово-удова миризма която вече ми е писнала. Засега не съм влизала, само на един-два пъти отразявам магазинерката-консултантка която доста наперено стои пред самия открит магазин и млади мъже по двама-трима все се навъртат. Добър подход Sweat Smile
Ако говориш за този в мола на Марково тепе, това лято  пеобвах доста неща там.Трябваше да убия врмето докато дойде часа за среща за една парфюмна размяна.Дамата отложи срещата с няколко часа  и така проучих асортимента.
Харесах някои неща  в момента на проба, но после поеха в посоки, които ме отказаха от покупка.

# 590
  • Франция
А пък аз току-що поръчах на сляпо Stairway To Heaven Jul et Mad.
Ralitsa_ е виновна Heart
Сега, като не ми хареса, ще дойда да се оплача на всички! Да видите ниво и чудо Stuck Out Tongue

# 591
Ralitsa_ е виновна Heart
Сега, като не ми хареса, ще дойда да се оплача на всички! Да видите ниво и чудо Stuck Out Tongue
От теб написано и най-хейтърското ревю с най-голямо удоволствоие ще изчета, и за още ще питам. А и с нетърпение ще го очаквам, че и аз се загледах в Stairway To Heaven Jul et Mad, така по пирамидка е много мой.
Развесели ме. Simple Smile

# 592
Къде в София могат да се пробват Lavender Extreme и Metallique Tom Ford ?
Lavender Extreme го тествах и купих от Сефора в The Mall с 20% намаление на 15ти септември.

Благодаря за отговора!Тествах го вече и съм много болна по него:smile:

# 593
А пък аз току-що поръчах на сляпо Stairway To Heaven Jul et Mad ...
Aз ... аз съм по-тиха от вятъра и по-ниска от тревата. После като усещаш топъл хималайски въздух с червени боровинки, ще ти е разкошно, ще видиш Hug Heart Hug
Ковачева, ти нищо не ми писа, че ако ще ме скубите, поне да сте заедно и един път Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 21:36 от Ralitsa_

# 594
Ralitsa_ е виновна Heart
Да не пропуснеш да разкажеш даже и да ти хареса:smile:
Шегата настрана, но ще чакам с нетърпение включване!

# 595
  • Germany
А пък аз току-що поръчах на сляпо Stairway To Heaven Jul et Mad ...
Aз ... аз съм по-тиха от вятъра и по-ниска от тревата. После като усещаш топъл хималайски въздух с червени боровинки, ще ти е разкошно, ще видиш Hug Heart Hug
Ковачева, ти нищо не ми писа, че ако ще ме скубите, поне да сте заедно и един път Simple Smile

Ralitsa_, няма такава опасност, какво скубане Joy, може да те почерпя едно вино, ако ми хареса, но не и да ти мрънкам, че нещо не ми е харесало, аз съм по удоволствията, не по драмите. Иначе и аз се оглеждам за покупка на проба, но засега не се е появил по немските ширини. Съвсем скоро обаче ми предстои пътуване във Франция, и се надявам да го има вече в парфюмериите, които съм си набелязала. Намираш ли прилика със SMW Creed? Все ми се струва, че ще е нещо подобно на него, с повече червени плодчета, но не смея да рискувам, без да видя как ми стоят алдехидите.

Йоан Владимир, честит! И аз чакам коментарът ти с нетърпение, както и раекцията на твоят любим мъж Hug

Също така се вълнувам много от предстоящото издание на нов Лалик, от любимата ми серия Lalique Les Compositions Parfumees

това е пирамидата, която са дали засега - Suederal®, Heliotrop, Cashmeran, Iris, Patchouli, Tuberose, Osmanthus. След тазгодишното ми откритие Electric Purple, следя зорко за нови издания, и силно се надявам и този да ми хареса.

Докато чакам, успях да пробвам Soleil Lalique . Страхотен по пирамида, красив флакон, обаче не ми хареса. Хем е подобен на повечето съвременни сладки, хем не ми е пипнат точно като хората. Ако при Ла бел ванилията и крушата са ми перфектно смесени, тук ми е леко какофонично, плодове, кафе, подправки и мъчен сантал. Липсва му характер, и дори го забравих, след връхните нотки.

Пробвах и новата линия на АдП Signatures Of The Sun. Особено впечатлена съм от Vaniglia Eau de Parfum Acqua di Parma, ново издание на миналогодишният ексклузив за Хародс Colonia Vaniglia. Това е тъмна, сладка, тръпчиво-сладка и толкова плътна черна ванилия, с нож да я режеш. Много интензивно представяне на две силни съставки - ванилия и плътен, пудрен хелиотроп. За още повече пищност на композицията е включен много красив плътен и упойващ жасмин самбак, който дава много лъстиво усещане на парфюма.  Много умело е включена и любимата ми сладка мандарина, която тук е като eкзотично сладко от мандарини, и дава плодова сладост на и без това сладката композиция. За мен има и много тонка, или поне комбинацията от толкова тъмна ванилия с хелиотроп ми звучи така. За да не ни отрови от сладост на тези сладки ноти са противопоставени типичните за марката дървесни ноти, с горчиви цитруси и тръпчиво нероли, които на моменти ми избиват леко бръснарско, но е само в началото и се преживява. За мен е сходен по гъстота, сладост, идея и композиция на Fève Délicieuse Christian Dior, от този тип ми е, и ми харесва много повече от него. За съжаление на кожа не се задържа особено дълго, но пък на коженото ми яке ми се усеща без грешка. За мен е абсолютен унисекс, вечерен парфюм.

Sakura Eau de Parfum Acqua di Parma е чудесен плодово-цветен момичешки аромат, направен добре, от типа на Магнолия нобиле. Страхотна игра на ноти в началото. Аз съм казвала и друг път, че града, в който живея е осеян с множество дървета Сакура, на всяка крачка са, и познавам и цветовете и плодчетата. Точно това се усеща в този парфюм, игра на нежни розови листенца, превръщащи се после в тръпчиво-сладки вишни, допълнени от сладки и женствени цитруси. Усещам го ту нежно-флорален, ту цитрусов, ту плодов и момичешки. Не е точно моят тип парфюм, но ми харесва как е направен и смятам, че ще е интересен за проба на тези, които харесват магнолията на марката.

Чудя се да коментирам ли новия парфюм на Ариана Гранде Thank U, Next Ariana Grande. Флаконът е голяма грозотия, супер неудобен за пръскане, а парфюмът е просто потресаващ. Сладкарска сладост, ама като казвам това, си представяйте целувки, макарони, баклави и тулумби в едно, върху горчиво-зелени смоли, каквито има в Бакара руж и в облака. Толкова неприятно нещо отдавна не бях помирисвала, дори дъщеря ми, която се лепи първо за парфюмите на Ариана Гранде в парфюмерията, беше потресена. Трайност, безкрайна.

Аз например бих се радвала да прочета нещо повече за White Plumage, не защото е на промоция в момента, а защото ми стана интересен от една стара статия във Фрагрантика за "алкохолни парфюми" - тогава за първи път прочетох нещо за марката. Питаха ме и няколко човека за мнение сега покрай промоцията, но, за жалост, не мога да дам такова. Тъй че ако желаеш да споделиш, смятам, че ще е полезно.
  White Plumage е само за хората, които обичат хвойна и джинови нотки в парфюм като мен. Любимата ми хвойна обаче си остава в 24 Old Bond Street Atkinsons и в Escale a Portofino Christian Dior. Също така много я харесвам и в новия Авентус Колон, страхотна е просто, но засега си нося оригиналната версия. В този парфюм хвойната се усеща точно като в плодчетата, затова и пишат за джин, но той е поизветрял, или са му сипали няколко капки студено мляко и са добавили прясно обелена млада дървена клонка, да си разбъркваш питието с нея и пресен сок от лайм. Мускусът се усеща доста, както и смолите, но не затоплят парфюма, а са някакви хладни, тънки. Поради липсата му на сладост го усещам повече мъжки. Пак казвам, ако ми го подарят, ще го нося, но ми се досвидяха 40 евро да дам за него, не е парфюм, към който бих посягала. 

kovatcheva, Виждам на сайта, че го имат и ми се струва, че не е променен дизайна. Може ли линк/ снимка на нереформулираната версия? Един от любимите ми парфюми е и ако наистина е променен, искам и аз да се запася с един нереформулиран

blue75, да, онлайн е още наличен, но в офлайн магазините липсва навсякъде. Старата опаковка изглеждаше така:
Скрит текст:
и за нея по руските форуми пишат, че е по-пудрена и ирисова версия.

Новата опаковка изглежда така
Скрит текст:
и за нея пишат, че е повече кожена, не толкова пудрена. Дали е така не мога да кажа обаче, защото не съм попадала на нея офлайн и не я познавам. Аз съм озадачена, че изобщо споменават кожа в този парфюм, защото на моята кожа е само пудра, нежни ириси и креместа розова роза, но наистина при всеки се държи различно този парфюм. Радвам се, че има и други негови почитателки Hug

На всички с нови ароматни придобивки - честито, да се носят с удоволствие!

Парфюм за деня в последно време е каквото хвана в тъмното Satisfied, днес съм хванала Red Heart V 3 Map Of The Heart , страхотен е, много му отива есенното дъждовно и ветровито време.

# 596
Благодарение на съфорумка имах шанс да пробвам Obsession. Аз страстно обичам канела и за мен би бил добър за студено време. Обаче майка ми, на която ще правя подарък, не би си паднала точно по този аромат, така че продължавам да го умувам. Онзи Кензо, който Денси ми предложи, не го намирам никъде (тя ме предупреди), и съм в изходна позиция, обаче имам време.

# 597
Благодарение на съфорумка имах шанс да пробвам Obsession. Аз страстно обичам канела и за мен би бил добър за студено време. Обаче майка ми, на която ще правя подарък, не би си паднала точно по този аромат, така че продължавам да го умувам. Онзи Кензо, който Денси ми предложи, не го намирам никъде (тя ме предупреди), и съм в изходна позиция, обаче имам време.
За кой Кензо става въпрос?

Да споделя за мъжкия Кензо джунгла който поръчах на сляпо (това ми е 2ра такава поръчка, и то уцелена в 10ката, 1та беше един Ермес ) на ММ ми много му хареса,напомнял му 1 от преди 15г ,който е спрян . Само от към трайност хич го няма на неговата кожа около 2-3ч но е нормално за едт.
Благодаря още веднъж на Deetron за описанието ,с което ми помогна за тази поръчка !
Ще продължа да стрелям на сляпо ,тръпката е неповторима 😋
И да питам мисля Денси беше споменала, че очаква черен петък в Дъглъс, кога се очаква да е?

И друго да питам ,този някой познава ли го,сравняват го с Ангела?
https://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Fatale-Intense-30196.html

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 16:08 от CoCo`Milk 🥥

# 598
  • София
White Plumage е само за хората, които обичат хвойна и джинови нотки в парфюм като мен. Любимата ми хвойна обаче си остава в 24 Old Bond Street Atkinsons и в Escale a Portofino Christian Dior. Също така много я харесвам и в новия Авентус Колон, страхотна е просто, но засега си нося оригиналната версия. В този парфюм хвойната се усеща точно като в плодчетата, затова и пишат за джин, но той е поизветрял, или са му сипали няколко капки студено мляко и са добавили прясно обелена млада дървена клонка, да си разбъркваш питието с нея и пресен сок от лайм. Мускусът се усеща доста, както и смолите, но не затоплят парфюма, а са някакви хладни, тънки. Поради липсата му на сладост го усещам повече мъжки. Пак казвам, ако ми го подарят, ще го нося, но ми се досвидяха 40 евро да дам за него, не е парфюм, към който бих посягала. 
Благодаря за описанието. Звучи ми като нещо, което би ми напомняло като дух (не буквално като пирамида) на Hermes Voyage Parfum, който имам и много харесвам през лятото.

# 599
  • Пловдив
Четох, че преди време доста от вас сте поръчвали Al Haramain Rawaa, на каква цена е бил тогава?

Общи условия

Активация на акаунт