Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама!

• 14 878
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Асенце,
все ще намериш какво да напишеш да успокоиш някои, много си мила Hug
И докато не съм забравила да ти кажа- като се преместим в другата темичка (при родилите:)) да си там, защото кърмене, къпене и т.н. ще ни чака, а без твоите съвети сме заникъде. Още веднъж благодаря Hug

# 151
  • на правилното място, в точното време
   Ох, не мога да се сдържа! Искам да спаделя това   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114897.0 с вас.  Joy Joy Joy Joy Joy

# 152
Рави, искаш май да започнат да раждат от смях момичетата hahaha Миналата година нашата Изабела тръгна към родилното след едно понеделнишко Шоу на Слави Laughing Ония тримата зевзеци я сбърркали от смях и коремчето здраво се стегнало и цял Боян калпазан излезе от него Wink
Ивка, наистина не го казвам това само, за да си спокойна. Ако искаш ела ми на гости и питай комшиите в махалата. Гледаха ме ей така Shocked и казваха, че съм единствената, която разказвала такива неща за болницата. Да де, ама на мен ми беше приятно, още повече, че и храната ми харесваше... майка ми се беше настрила да готви милата и да носи, ама като казах нЕ Naughty страшно ми се услаждаха болничните манджи. По-късно се усетих, че грах и боб не са подходяща храна за кърмачки (бобовите произвеждат газове и усилват коликите Confused ) ама нейсе, беше ми вкусно Grinning
По повода на вече мамите - внимавайте какво ядете. Прясно мляко - не повече от чаша на ден, ако може през ден още по-добре. Сокове - ДА, но без консерванти и не цитрусови - т.е. домашно изцедени ябълка, моркови, кайсии... всичко, което е сега в сезона. Внимавайте с количеството на доматите. Кисело мляко не повече от кофичка на ден. Бобови и зеле!!!!! ако може ги откажете. Всичко, което съдържа сухо мляко да е в малки количества (разбирам нуждата ви от шоколад, но да не е по един на ден Wink ) Ако консумирате млечни продукти, гледайте да са от овче мляко. Разбира се ако ядете от тези неща не означава, че бебето ви ще има нон-стоп колики и ще придобие алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ), но е добре да ги избягвате. Както разбира се колата и кафето, освен ако не е жизненоважно да не ви се срутва кръвното. И НИКАКВИ ФЪСТЪЦИ!!!
Хапвайте месо, наситени въглехидрати (ориз, картофи), моркови, салати, краставици, МЮСЛИ, пълнозърнест хляб, (но не изключвайте и белия) орехи, лешници, бадеми (за предпочитане сурови), плодове и ПИЙТЕ МНОГО ВОДА! Течностите "произвеждат" кърмата.

# 153
...ивИчка и ivka76, аз вас ви броя, че сте с единия крак вече в родилния дом!  newsm10

ееех, дано да е така, Наде, пък скоро да скочим и с двата вътре Laughing

по този повод да кажа на Ивка и Фионка, че съм също като тях - нон стоп дневни безболезнени контракции, а вечер болезнени (особено някои Crazy) на 15-20 минути; някоя от нас тричките като роди, другите две да си знаят, че са на ред hahaha

ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ЕЛИТО, вече да се връща да форумства спокойна, че е юлска мама  bouquet

на вече-мамите, които се върнаха при нас, ДОБРЕ ДОШЛИ МОМИЧЕТА, разказвайте всичко около живота с бебоци; така ще ни помогнете да се адаптираме бързо, като дойде и нашият ред Hug

виждам, че не бързате да си отваряте тема в родени 2006; искате ли няколко примерни заглавия, които ми се блъскат в главата в дългите безсънни нощи Rolling Eyes :

* кой сега е като мен, ЮЛИ съм роден 
 * ето ме и мен, ЮЛИ съм роден
 * в слънчев, топъл ден, ЮЛИ съм роден

* ЮЛСКИ лъвчета и рачета спинкат вече във креватчета
 * от ЮЛСКИТЕ тумбачета изскачат лъвчета и рачета

пп. Жоржи, изглежда няма да се срещнем из болниците, защото аз мисля да посетя ВИП-а на АГ-то, а ти май беше се ориентирала към Окръжна, нали; КЪСМЕТ ти желая и много ЛЕКО раждане Hug

# 154
Честито бебе Юлия на мама Ели! Да и е жива и здрава и много да я радва!
Само дето Ели се тревожеше, че ще преноси.  hahaha Бебе Юлия е първото родено на термина си.  Sunglasses

Фиона и аз съм така както описваш. Включете ме и мен към отбора на мамите с безполезни контракции. Оф, как я мразя тази дума вече! Един път да родя и ще я забраня тази дума около мен. Не искам повече нито да чета, нито да слушам за контракции. Толкова ми омръзнаха!!!

venka, успех! Явно и твоя ден наближава!

Успех на раждащите днес и чакаме новини!

# 155
ПРИВЕТ, МИЛИ ЮЛКИ!!  bouquet
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ЕЛИ!!! ДА Е ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И БОРБЕНА, КАТО МАЙКА СИ!!!
Аз влизам да кажа, че още съм на линия. До сряда, когато постъпвам в болницата. За сега се очертава секцио, но датата ще я разбера като ме приемат в болницата.
За всички юлки, които ще раждат в Шейново след сряда - и аз ще съм там.  Simple Smile Ще е много хубаво да се видим в болницата - бяхме заедно 9 месеца Hug, какво по-хубаво да сме заедно и в тези така дълго чакани дни!!! Praynig Пишете на лични днес, утре, та да си разменим телефоните.
Малко остава, милички юлки, скоро ще си гушкаме мъничетата! Flutter
На всички още 2 в 1 желая бързо и безболезнено раждане!! Hug

# 156
  • Варна
Здравейте мамчета! Hug Hug Hug
аз съм още тук smile3516нямам никакви болки,но забелязох че коремът ми изпадна страшно ниско долу smile3521,в 16.30 съм при доки да видим какво става.
ивИчка,благодаря за пожеланиета. newsm51
 EmbarassedНа всички други също  newsm51
като се върна ще вляза да се отчета
На всички които са се запътили да раждат много късмет и леко раждане hug

# 157
  • София
Аааааааа, много моля, ама Надето и Фиончето да си чакат реда, първо ние с Ивичка, после сте вие, тук ред има, ей Naughty Hug
Стечи, мен има вероятност да ме вземат в Шейново в четвъртък(ако не съм влязла доброволно дотогава, де Praynig), да ме следят, че нали уж ми мина термина миналия четвъртък още, ама ако има възможност няма да вляза, че ме е страх от болници #Crazy
Аз днес се чувствам....странно, не ме боли, ама сякаш напира долу ниско бебчо newsm78
Ох, и аз само му говоря, да не чакаме до четвъртък. Тати каза, че ще го изяде и то сигурно се крие милото Joy
Ох, и това нетърпение направо ме побърква, току се поуспокоя, в следващия момент пак ме обзема нетърпението и така цял  ден Joy

# 158
Хехехе, май нас 2 в 1 ни хвана летаргията, че като съдя по себе си нищо не ми се прави  newsm78 Нито ми се яде, нито ми се спи,тв не ми се гледа, а за разходка през деня да не говорим  Joy Ама то сигурно е от очакването...
АААА, не! Naughty На мен така ми се ядеее, вчера ходихме на кино и преди да влезем имахме около 45 мин- ей, аз изядох от всеки щанд по нещо и накрая и пуканки и голяма кола.Като се прибрахме пак ядох- за ядене не ми се говори!
Хайде , мами, които ще раждат днес успех!
А за болницата- той мъжа ми си мислел , че като тръгна да раждам ще ме закара на болницата и си се прибира вкъщи  и чака да му се обадя да ходи да празнува[smilie=smile3532.gif] smile3532 smile3532 и беше така изумен , че го карам да стои с мен в стаята ми докато тръгна да раждам.Не знам , той много обича да се шегува с мен, и може и да се е майтапил, но така жално ме погледна като му казах , че ще стои с мен докато влеза в родилна зала и после пак в стаята ни.Но се разбрахме.
А бях го почти навила да присъства на раждането- без да го притискам, и отидохме на гости на едни приятели с детенце.А жената до колкото ми разказваше е правила големи циркове на магарето и като започна без да сме казвали , че той може да присъства"кака ще раждаш, а добре, само ти да не присъстваш(към мъжа ми) за щото може да се отвратиш направо от нея сексуално" newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #CrazyТогава тя си разказа какво е правила и той повече не пожела и да чуе!!!!!!!!!Идваше ми да и отрежа езика, тъпа чавка!А тя е клюкарката на компанията и не я обичам много много, но сега вече много ми изпростя.
Равия, ами нещо не се отваря този линк - искам и аз да се посмея.
Асинка, щом е така отивам да свалям комедии и от тази вечер само смях.Аз иначе като започна с  господари на ефира, шоуто на Слави (скечоввте особено в понеделник) и накрая Реймънд за капак много се смея- може за това да имам контракции вечер.А също много се смея и на темата тук във форума за забавните клипчета, сним ки и простотиики.
Ето , които иска да се подложи на тази смехотерапия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=75870.20
А ето ви и една снимка, която намерих преди няколко дни и я пратих на мъжа ми с текст"Use condoms"- Нали имаше една смешна реклама с такова послание- http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=29255&c=5&s=dd&p=1

# 159
NAN аз за коликите купих същите нещица.Но я кажи ти как даваш Саб Симплекс с лъжичка ли и колко пъти на ден?
Взех чаят на Хип със 7 билки.

ЧЕСТИТА МОМА НА ЕЛИ 83 ! Хайде мила вече можеш да я нагушкаш малката.Бързо да възстановяване!   newsm51

# 160
Честито на всички нови мами,които са се обебили тези дни! Hug

Да са ви живи и здрави дечицата.Много да ви радват и слушат и да имат най-незабравимото детство! Hug  bouquet

Ние сме още 2 в 1. Утре съм на ЖК да видим док какво ще каже.Относно контракциите и при мен се появяват но безболезнени.Даже не са и през някакъв интервал от време. Вече почвам да си мисля,че няма да разбера кога почвам да раждам и каго да тръгвам за родилното Sad Embarassed

Това е засега мили мами.Поздрави от нас с бебка и успех на всички раждащи днес. Praynig

# 161
Режимът ми така се обърка, че току що станах след 4-часов сън и все едно е сутрин за мен, а как ще спя довечера  ooooh! Сега като чета какво трябва и не трябва да се яде когато кърмиш и си мисля как съм се заблудила, че краят на следенето на дневното ми меню е близо - да ама не! Ще взема да си направя списък, че хич не съм се интересувала за тези неща, а така да обичам прясно мляко  Crazy

# 162
Добър ден на малкото останали във форума!!! Направо трябва да ви кажа "добро утро", че едва сега се надигам от леглото, ама какво пък "като сме безделници, да не сме без празници"?!  Mr. Green Аз пак да ви почерпя по случай вчерашния 30ти юбилей на мойту мъж... Голям празник падна, но май само аз ям в тия жеги... Гостите много слабо се представиха и сега хладилникът се пука по шевовете и аз пък само го обикалям Embarassed Сетих се, че Макси има цяла торта да яде  Hug, ако иска да взима Ани и да идва в къщи, стига само захарта да й е ОК. Hug  Аз пък забравих да я питам, като се чухме...много съм разсеяна ей #Cussing out!
Момичета, като споменах Макси да ви кажа колко е непонятно още за нас, дето сме 2в1, майчинството. Както си говорехме с Галката, чух да промърква малкото Ани и в началото въобще не вдянах, че това звънко звуче е нейното гласче... И после като ми го асимилира мозъка!!! Направо е невероятно! Цялата вечер след това не бях на себе си! Само за Ани и Галката си мислех! Едно нежнички, медено, тъничко бебешко мрънкане!!! Ох, не може да се опише с думи! Невероятно е! Пожелавам на нас необебените скоро да чуем тези звучета от нашите бебки! Heart Eyes
Макси, а теб пък тооолкова неща се сетих, че искам още да те питам или пък да ти кажа... Ама направо съм си куха хелоуинска тиква и помня, колкото да се прибирам в къщи, а не у комшиите. #Cussing out Няма значение, важното е, че се чухме. Ще ти звънна и преди влизането, ей така за кураж.... Много ви целувам, много!!! Hug
Тиция, какво е това промиване, което ти правят?!  #Crazy Прозвуча ми ужасно... Май колкото по-малко знам, толкова по-добре, че почва да ме обхваща някаква тиха паника...
Асе, златна си ни! Hug Вече каквото и да пишеш, дори и да съм го срещала из кърмаческия, си го записвам в една тетрадчица (дневник на мама)... Това за диетата ще ми е супер полезно... Само това с кафето как ще стане, не ми е ясно ooooh!
Стечи, Ивче, влизам в Шейново за планово секцио в четвъртък сутринта. Телефонът ми е в списъка, но пак ще ви пусна бележки. Ще ми е супер готино, ако се засечем там!!! Hug

Към майките раждали секцио в Шейново имам едно питане: дали ще покажат бебка на тати веднага след операцията?! Има ли смисъл да виси отпред и да чака, ако не му я покажат?! Той мисли да виси, да почерпи екипа да не ги търси после всички (гинеколози, анестезиолози и т.н.) и най-вече да си види детенце (при мен едва ли ще го пуснат newsm78), ама знам ли дали е позволено...Всяка болница си има различни правила, та какво да го инструктирам?! А накрая да си вземе отпуск, да виси отпред и нищо..ще е тъпо, по-добре да си е на работа, че по-малко да ги мисли нещата, да се притеснява и да се нерви... Пък аз ще му се обадя... Кажете, какво да правим, съветче, моля ви!!! Praynig

И сега вадим големия лист с многото записки и е време за честитки    bouquet

Честито на всички горди майчета на малки фърфалачета! Да са живи и здрави, усмихнати и послушни малките Гого на мама Бъни, Алекс на мама Диди, Самуил на мама Бибошка, Георги на мама Сузи, Кристиян на мама Даниелка, Лъчко на мама Лорена, Ема 1 на мама Попова, Ема 2 на мама Валче, Виктория на мама Силвия, Юлия на мама Ели (Ели, за теб специални аплодисменти, чакаме те за колоритнми разкази Joy!

ЧРД на таткото на Жоржи, скоро да се радва на внуче и да е тъй прекрасен деди, какъвто е прекрасен тати! Да е жив и здрав още дълги години!

Добре дошли на новозавърналите се мами - на Амари, Захарна лейди, Дрийми уорлд!

Бързо възстановяване на малкия Павка на мама Крис! Praynig

Някой, ако знае какво става с Венка, да пише!  Praynig

Сега приключвам, че с моите километрични постинги.... Embarassed Следващият път ще ви пиша какво открих за рехабилитацията след секцио. Вярвам, че ще е полезно на мнозина!

Чао засега и  Hug Hug Hug!

# 163
Иве (ivka76), кутията ти е пълна и не мога да ти пратя ЛС!

# 164
  • somewhere over the rainbow
Хей,Ели,браво на теб!!! Hug Видя ли че се справи,ами къде ще идеш,като дойде зора Laughing Сега бързо се възстановявай и се наслаждавай на удоволствието да си истинска мама!!!
Днес няма ли да има бебчета? newsm78 Хайде,че съм приготвила кърпичките hahaha
Ренка,капките ги давам 3 пъти на ден /през около 6 часа/ по 10-12 капки,смесени с около 10 гр. чай. Така ни каза педиатърката. Дават се преди хранене. Май ще ги увеличавам /една майка ми каза,че давала по 15 newsm78/,но трябва да се консултирам с докторката. Горкото ми мъниче,вечер много се присвива и плаче,направо пищи.През деня и през нощта май е по-добре положението Praynig
Да ви се похваля,че ми минаха хемороидите.Отидох при док и той каза,че са много навътре /по-дълбоко от 1 пръст #Crazy/.Изписа ми едни свещички,сега им забравих името. За 3 дни няма и помен от тези гадости,и шевовете почти заздравяха,та сега си сядам спокойно на задника Simple Smile и мога изцяло да се отдам на моето съкровище. Ако някоя получи хемороиди след раждането,да свирка да кажа името на свещичките.
Това е засега,чакам новите бебочества Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт