АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 043
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
И моето дете от както навърши месец си спи по цяла нощ, винаги различно, но прави между 6 и 8 часа. Малко преди да навърши два месеца спа 10 часа и малко се постреснах, че е малка за толкова дълга пауза без ядене и от тогава си правя аларми на 8 час да я будя. Ако й се спи много не й прави впечатление, че й сменям памперса и яде след това, продължава да си спи. Изцяло на кърма е. Вече започна да прави и по 4-5 часови паузи и през деня.
Относно акото - онзи ден имах такъв памперс, с много воднисто ако и остра миризма, след това всичко беше наред, предполагам, че е било от някоя храна, която аз съм яла.
Antoinetka ще се радвам да споделиш какво е казал педиатъра.

# 541
Ние имахме 2 такива памперса, които толкова зле миришеха, че едва ги смених.. не знам внушение ли е, но миришеха на горчицата, с която предната вечер прекалих.. 😂
Относно спането от 1 седмица спи цяла нощ.. пт 22:30 до 8.. понякога 9...но после сутрин иска да яде през час и половина...
За лигавенето и плюнченето- и ние сме все с ръце в устата...

# 542
И на мен ми се е случвала да сменям такива миризливи "бомбички". Подозирам, че утре ме чака пак нещо такова, защото Бебо не е акал 2 дни, а като пръцне мирише кофти 😁
Иначе днес много повръща моя дребосък. Бяхме на гости и направо маркира целия апартамент на домакините. Чак се зачудих да не е някакъв вирус, ама си е спокоен и не мрънка Thinking

# 543
Моето момиченце спи по 5-6ч максимум и се храни по 2 пъти на нощ. Заспива в 8ч вечерта.

А, по-колко часа и на какъв интервал спят бебчетата ви през деня?

# 544
  • Варна
Спането през деня на мен ми е болна тема. Моето момче има вграден хронометър и точно на 30 мин се буди. Нито повече, нито по-малко Cry спи, по 3-4 пъти по толкова, това ако сме вкъщи. Ако сме навън, в количката може и повече от два часа да спи, без да се събуди. Добре, че времето е хубаво и досега откакто се е родил има само два дни, в които не е излизал. Чак ме е страх какво ще става зимата.
Съответно през деня понеже не спи, не издържа повече от 2ч и половина без храна.

# 545
Ние също правим по 6 часа пауза вечер, а през деня си хапваме на 3 часа понякога и на 4. На поискване сме общо взето. Нашето ако също намирисва и е слузесто понякога. Аз също ще се съветвам с педиатъра. Как минаха вашите ваксини с ротарикс. Ние с моят мъж решихме да и я дадем първата нямахме тем. но беше раздразнителни и още малко е и не искаше да суче през деня и ми се наложи да цедя за ди хапва, а на моменти давах АМ( веднъж на ден). Много ми е притеснително относно всички др ваксини как ще ги приеме, защото нашият педиатър ще започне да ги поставя сега тези за 1 месец 2 месец, защото ако вдигне тем. да мога да давам не само панадол, а и нурофен, а и да е малко по големичка защото си вървим мънички. 😔

# 546
  • София
dimitrova.s, ние сложихме всичките ваксини накуп - двете инжекции + ротарикса на два месеца и половина (бяхме болни преди това и ги отлагахме). Не качи температура, нямаше странични ефекти от ротарикса - аз очаквах някакви стомашни смущения. Единствено в деня на ваксините мрънкаше повече, може би защото я боляха крачетата. След това два дни спа малко повече от обичайното, на третия - кипеше от енергия.

За зеленото ако, което коментирахте - при нас го имаше заради адаптираното мляко. Много странно - първия месец и нещо понасяше много добре Аптамил (стандартния). След това се почна едно повръщане, гърчене, акане на два-три дни (в зелено). Щом го сменихме с Аптамил AR изведнъж всичко се нормализира от раз. Понеже е на смесено хранене, влияят й и някои храни, които аз консумирам - люто, боб, а онзи ден установих, че и от ряпа почва да й къркори коремчето и е раздразнителна. В това отношение сме малко на принципа на опита и грешката - като я видя, че не е на кеф, почвам да гадая какво съм яла...

# 547
  • София
elenа_e, ряпата е газообразуваща и доста дразни дори и при възрастните. Аз установих това и за броколито. Много ми се ядеше, ама после скъпо си платих 😂
Ти ли реши да минете на AR мляко или по предписание на лекар? Аз дохранвам с Хип HA като се наложи и се чудех дали да не сменя с AR точно по същите причини, но според педиатъра няма нужда.

# 548
Имам въпрос към момичетата, които дохранват и бебчетата са на смесено хранене, тъй като може да ми се наложи и аз да дохранвам. Как успявате да запазите лактацията и на колко хранения, в какви съотношения дохранвате? Притеснявам се да не я отбия съвсем. Според консултантката, няма нужда от дохранване и имам кърма, но на мен ми изглежда гладна- облизва се, нервничи, мляска, вечер обича да се пренасити преди заспиване.

# 549
Качва ли детето? Мокри ли памперсите? Ако да, недей да се вкарваш във филма с дохранването. Каквото и да правиш, няма да успееш да запазиш лактацията за дълго, ако заместваш хранения с АМ.

# 550
  • София
Ние сме на смесено хранене от самото начало - колкото е имало лактация преди, толкова е и сега. Каката я хранех смесено 9 месеца. С преддиабет съм и кърмата ми е малко - дойде късно, бебето винаги е изсмуквало всичко, на практика не знам какво е напрежение в гърдите. Дохранвам на всяко хранене, при нас основното е АМ. Спазвам някои правила - винаги първо е на гърда и я държа там, докато изцеди всичко и от двете гърди. Гледам бибероните ни да са с малки дупки, изобщо не я улеснявам, когато пие от шише. Давам й да суче винаги, когато поиска - било то защото е нервна, иска да се приспи, успокои и пр.

Пухелина, на нас педиатърката ни даде AR да пробваме - тя не беше много убедена, че ще помогне, но се оказа, че в това ни е бил проблемът.

# 551
За зеленото ако нашият педиатър ми беше казал, че е възможно също така от не добре третирани мляко, което се дава. А относно спокойствието след ваксината беше също странна ден два, но след седмица явно и се разбута стомаха и нямаше оправия и все още приемаме сиропче за рефлукс.

# 552
Моят беб отказва да суче от родилния дом и аз имах много кърма, цедях, цедях но ми намаля..сега цедя от двете по 90грама, а останалото му правя-в началото 30грама... сега по 60грама... като не стига- мрънка, като е сит- бута шишето.. но винаги връща; дрехите ми, дивана, пода- все има следи... 😐 Иначе благодаря за мненията за зеленото ако.. Simple Smile

# 553
Качва ли детето? Мокри ли памперсите? Ако да, недей да се вкарваш във филма с дохранването. Каквото и да правиш, няма да успееш да запазиш лактацията за дълго, ако заместваш хранения с АМ.

И аз съм на това мнение, но ми е трудно винаги да разчитам сигналите и. Не искам да я отбия преждевременно, но и не искам да е гладна. Качва си за сега с умерен темп, но е доста лакомичка. За сега държа фронта.

# 554
Алекс, аз така си съсипах кърменето с първото ми дете, реших че кърмата не ѝ стига и дадох Ам, постепенно млякото намаля и свърши. Още ме е яд, но сега съм по-уверена и информирана. Знаеш сигурно, тялото произвежда според нуждите на бебето...

Общи условия

Активация на акаунт