АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Момичета бях писала , но пак да питам ? На Лора по гърба точно зад вратлето са и излязли пъпчици бели като гнойни и е зачервена само там . Казват че била претоплена и там се изпотявали и затопляли най много бебета . Като я пипам и мажа с лосион вечер не я боли или дразни защото не плаче . Някой има ли такъв проблем или знае ли какво може да е ? Утре мисля да питам и педиатърката ?

И на моето бебе ѝ излязоха там, много бели пъпчици и огромно червено петно под тях. Тя и по лицето имаше, миналия път педиатъра изписа Джинджира спрей и вчера я мазах по вратлето, сякаш понамялаха. Днес бяхме пак при педиатъра каза с този спрей да ги третирам по два пъти на ден, но не ми каза от какво са, пък и не се сетих да питам в момента.
Ти все пак се консултирай с педиатъра на детето.
С джинджирата може ли да мажем по лицето или е само за вратлето? Какво каза педиатъра?

Да, тя първоначално за пъпките по лицето ни го изписа. Обаче каза да не се пръска директно, пръскаш си на пръста и разнасяш върху проблемната зона.

# 181
По колко изяждат вашите мъници? Особено тези които са АМ?

# 182
Здравейте, нашата принцеса я повиваме от самото начало и такс спи спокойно нощем. Повиваме я с обикновена по-голяма пелена. Пробвах със специално такова нещо, ама явно и е доста стегнато и почва да реве.
По отношение на обличането и ние не я навличаме. Забелязала сум, че не обича да и е топло ни грам. Тук в момента е 16 градуса и вали непрекуснато (типично холандско време), през деня вкъщи е околи 24-25 градуса в хола и е с боди с дълъг ръкав, клинче и чорапки и завита с тънка пелена. Нощен е или по същия начин, или с такова цяло, ромпърче ли се казва и повита. В стаята е около 22-24 градуса. На студено спят по добре.
И нашата има такова червено петно на вратлето и на кръстта. Аз си мсилех, че са родилни белези, но ми обясниха точно днес, ч3 са повече кръвоносни съдове на едно и ще ги израстне и че няма нищо притеснително.
За ваксините и аз да питам. На нас първите две са на 15ти октомври. Тук препоръчват да св сложат две ваксини едновременно - поливалемтна (тетанус, коклюш, дифтерия и още нещо -излезе ми от главата) и пневмококовата. На мен не ми се иска, ама даже педиатърката от БГ каза, че е ок. Свекито е била медицинска сестра и каза, че е добре.. вие какво ще правите?

# 183
Малката и тя има червено петно на врата и на челото и на клепачите.
За джинджира и нашата лл каза да пръскам на пръста и да мажа акнето. Но аз не го направих и пъпките минаха сами.

# 184
По 120 ам хапва, през 3 часа. Беше започнал да прави вечер дълги паузи, но от няколко дена и вечер е бъден на 3 часа, нз какво е това нещо но гледам да се водя по детето...

# 185
Здравейте, нашата принцеса я повиваме от самото начало и такс спи спокойно нощем. Повиваме я с обикновена по-голяма пелена. Пробвах със специално такова нещо, ама явно и е доста стегнато и почва да реве.
По отношение на обличането и ние не я навличаме. Забелязала сум, че не обича да и е топло ни грам. Тук в момента е 16 градуса и вали непрекуснато (типично холандско време), през деня вкъщи е околи 24-25 градуса в хола и е с боди с дълъг ръкав, клинче и чорапки и завита с тънка пелена. Нощен е или по същия начин, или с такова цяло, ромпърче ли се казва и повита. В стаята е около 22-24 градуса. На студено спят по добре.
И нашата има такова червено петно на вратлето и на кръстта. Аз си мсилех, че са родилни белези, но ми обясниха точно днес, ч3 са повече кръвоносни съдове на едно и ще ги израстне и че няма нищо притеснително.
За ваксините и аз да питам. На нас първите две са на 15ти октомври. Тук препоръчват да св сложат две ваксини едновременно - поливалемтна (тетанус, коклюш, дифтерия и още нещо -излезе ми от главата) и пневмококовата. На мен не ми се иска, ама даже педиатърката от БГ каза, че е ок. Свекито е била медицинска сестра и каза, че е добре.. вие какво ще правите?
Дъщеря ми имаше такива червени белези на вратлето и на кръста, останаха си. Точно родилни белези са, но червени. Вече е на 13.

# 186
И на мен ми бяха обяснили, че това са родилни петна и с времето избледняват. Дъщеря ми като се роди имаше точно между веждите такова петно с формата на буквата v. Избледня някъде към първата годинка,ако не ме лъже паметта. Само понякога като я водех на лекар трябваше да обяснявам, че и е родилно петно, защото се е случвало някои лекари да го мислят за обрив.

# 187
И на мен ми бяха обяснили, че това са родилни петна и с времето избледняват. Дъщеря ми като се роди имаше точно между веждите такова петно с формата на буквата v. Избледня някъде към първата годинка,ако не ме лъже паметта. Само понякога като я водех на лекар трябваше да обяснявам, че и е родилно петно, защото се е случвало някои лекари да го мислят за обрив.
Да, на челото избледня, но на кръста си остана

# 188
Момичета, за забелването на пишлето.. ние действаме лека полека, по малко всеки ден. Но все пак леко кожата започва да се разкъсва, няма кръв, той не плаче, но на мен ми изглежда малко кофти, болезнено, та исках да ви питам вие мажете ли с нещо тази “разкъсана” кожичка или така си я оставяте?

# 189
Момичета, за забелването на пишлето.. ние действаме лека полека, по малко всеки ден. Но все пак леко кожата започва да се разкъсва, няма кръв, той не плаче, но на мен ми изглежда малко кофти, болезнено, та исках да ви питам вие мажете ли с нещо тази “разкъсана” кожичка или така си я оставяте?
Ние изобщо не бараме там освен веднъж седмично да се измие със сапун, с времето всичко си идва на място
За АМ ядем по 130, понякога и по 100
На Лактана био сме само че козето, бяхме на кравето месец и нещо за 44 дни наддаде 1800 и все беше гладен на два, два часа и половина искаше да яде, сега  повечето хранения са през 4 часа
И ние имаме на вратлето червено родилно петно

# 190
Ние изобщо не бараме там освен веднъж седмично да се измие със сапун, с времето всичко си идва на място
На Лактана био сме само че козето, бяхме на кравето месец и нещо за 44 дни наддаде 1800 и все беше гладен на два, два часа и половина искаше да яде, сега  повечето хранения са през 4 часа
А колко пъти акате и какво му е акото?

# 191
А колко пъти акате и какво му е акото?
[/quote
От няколо дни след като зачочнахме да даваме лефакс по веднъж на ден но огромно количество  Grinning  първият ден естестевено зелено жълто вече само жълто, при самата смяна на АМ по същият начин, за мен еспумизан и лефакс запичат най много поне при нас, иначе човека си акаше по 2,3 пъти без проблем даваме му и чайче от копър той му помага за изхождането

# 192
Доволна ли си от козето? Имаме съмнения за АБКМ и се чудя дали да не започна с него.

# 193
И аз да питам за козето, засища повече от кравето ли?

# 194
И аз да питам за козето, засища повече от кравето ли?
Промяната при нас е голяма с кравето имахме 8 хранения през 2-3 часа и се будеше много гладен а сега вече са 6 и изкарва понякога и 5 часа без да яде
В теми на други мами четох че преди години е било по гъсто но са го разредили и не засищало, педиатърката ни каза да не го сменяме въпреки че  е качил много, но за мен само  го надува затова решихме да не сменяме марката а само млякото с идеята че козето е най близко до майчиното и е по скъпо затова се надявах да е по хубаво
Въпреки че мирише,, гадно,, детето го приема добре яде по 130 на хранене а по някога и от 100 се засища и не повръща
На Лактая био е,

Общи условия

Активация на акаунт