Отдавна не съм се включвала. Момчетата са на 2м и 8 дена, растат толкова бързо! Големият сигурно вече е малко над 5кг, огромна разлика в сравнение с началото. Малкият също расте като гъбка, но с по-нормално темпо. Прекрасни са! Имаме отвратителни дни и нощи, но напоследък започнаха сами да пропускат едно нощно хранене и е доста по-добре ситуацията. Хранят се в 20:00, после сами се събуждат около 1:00 и 4:00 и после към 7:30-8:00. По принцип исках на 3 часа да се хранят през деня, но големият близнак не издържа 3 часа, така че малко се променят часовете напоследък, избутват си, така че се надявам в идните няколко седмици да се застопорят нещата и да започнах да пропускат храненето в 1:00, а последното им хранене да не е в 20:00, а по-късно.Благодаря за идеята да почиствам лицата след кърмене - целите се омазват и имат пъпчици около устичките, които най-вероятно са от това. Голямото ми момче е доста труден с яденето - иска често, много лакомо яде, задавя се, плаче... Но упорствам и се надявам да го израсте скоро.
Като ви чета за срамните устни при момичетат, се радвам, че нямам момичета. Не че при момчетата няма драма със забелването, но там съм се уговорила с педиатъра да не пипам нищо, тя ще ми каже кога да отида на уролог, който ще направи необходимото.