АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 111
  • 753
  •   2
Отговори
# 390
Ергономичните раници се препоръчват за профилактика срещу дисплазия.
Аз си взех май тай и ергономична раница основно за да са ми свободни ръцете да обслужвам каката

Всъщност това е което купих аз и не съм сигурна ,че е кенгуру. Би ли ми казала ако  знаеш какво е точно,защото на мен ми изглеждат почти еднакво всички видове. Краката и стоят като на снимката.

Ергораница е това. Може ли да попитам  каква и е цената в амазон?ако може и линк

https://www.amazon.de/marsupi-Baby-Kindertrage-Version-grey/dp/B … arsupi&sr=8-5
Заповядай. Има различни цветове и понякога са намалени . Аз я взех мисля за около 50 евро. Марсупи е марката.

# 391

Здравейте! Включвам се с два въпроса:
1. Какъв инхалатор ползвате?
2. Поставихте ли рота вирусната ваксина?

На 2г. каката направи ларингит и тогава купихме PIC хипопотама. Тя много си го обича, и до сега си работи ок, ползваме го вече втора година. Ротавирусна на каката през 2016 не сложих, тогава се плащаше, и педиатърката, при която бяхме не ни я препоръча. Сега обаче новата педиатърка иска да я сложим. Станислав скоро ще направи 3 месеца, но още не са му бити ваксини, понеже каката зарази всички ни. При него остана едно хрипкане-водих го на УНГ, пусках секрет, ходихме при неонатолог, и всички казват, че е напълно здрав. Другата седмица ще го заведа пак при педиатъра, и ако всичко според нея е ок ще слагаме първите две ваксини.

# 392
  • Пловдив
Аз на малката сложих Ротавирусна ваксина - хареса й доста. Да можеше всички ваксини да са без боцкане и сладички.
Нашата бебка на втори месец е вече 5кг, (наддала е 860гр) и е 58см Heart Eyes Дори бяхме на почивка вече с нея. Още не са я пуснали коликите обаче, при вас поотшумяват ли вече?

# 393
Бихте ли препоръчали добър детски опртопед в София. Става дума за профилактичния преглед.

# 394
Алексиев в Горна Баня и Драганов във ВМА

# 395
Здравей, докторът не ви ли направи демонстрация?
Велкрото на кръста не е нужно да е стегнато. Важното е гащите да са центрирани, така че коленцата да са свити отстрани на една линия и гръбначният стълб да не се изкривява. При поставянето започваш като с памперс - поставяш ги отдолу - велкрото на линията все едно е памперс. Наместваш първо едното краче - чакаш да се отпусне и намести добре и след това наместваш и другото краче. Важно е да изчакаш детето да се отпусне, за да наместиш добре гащите. То първо ще протестира и рита, но лека полека ще свикнете и двамата със слагането. Тирантите са важни, за да придържат крачетата добре разкраченки постоянно. Кръстосвай ги, за да не падат. Дори да ти се струват леко вдигнато дупето с крачетата - не е проблем.
Целта на гащите е да държат крачетата в поза жабче постоянно.
И аз едно обяснение дадох... дано се е разбрало...
Хора, от снощи слагаме ортопедичните гащи Фрейка. Не са ни показвали как се поставят и се притеснявам дали е правилно. Може ли някой с опит да даде акъл. Стягат ли се около кръста с велкрото или по-отпуснато трябва да стоят? Същото питане имам за тирантите. Да ги стягам ли? Данги слагам ли изобщо? Като цяло инструкции ще са ми полезни!

# 396
Всички ли ходихте на ортопед,ние не сме,във Варна препоръчайте някой?

# 397
Момичета,на вашите бебоци капе ли им косата? От както я мазах с крема на Мустела за крустите взе да пада страшно много. Не знам аз ли съм сложила много или на нея не и понася ,но като я къпя и там където лежи има много опадали косъмчета.  И падат само там където имаше крусти и съответно съм я мазала.Нормално е да си сменят косичката,но все пак ме притеснява това ,че пада само отгоре ,там където си върти главичката по леглото не капе..

# 398
Моя господин за няколко дни така оплешивя, че от страни все едно нарочно съм го обръснала. Една вечер даже му намерих косъмчета по устата.

# 399
И моят доста оплешивя и то само отгоре. Не мисля, че е от крема за крусти. Ще порастне нова

# 400
И нашата госпоцижа е като Дани де Вито - със задна коса, като има дупка плешиво в центъра, където й се търка най-много в легнало положение Simple Smile Но и аз съм била така - снимката ми от 1 годинка е с гола глава - ген Simple Smile Та вкъщи всички сме с косопад сега - и бебето, аз, мъжът и котаракът. Добре че хората са изобретили прахосмукачки! Simple Smile

# 401
Момичета имате ли музикална въртележка? Чудя се дали си струва да се взема или ще е излишен разход? 🤔

# 402
  • София
Момичета имате ли музикална въртележка? Чудя се дали си струва да се взема или ще е излишен разход? 🤔
Имаме. Бебка много ѝ се радва. Усмихва се много и мята ръце и крака. Даже като е изключена я разглежда. На мен ми е полезна, защото ми осигурява 20-30 минути, през които мога да я оставя в кошарата и да си свърша нещо.

# 403
  • Пловдив
И ние имаме, същото е и при нашата буба - гледа я, смее й се, възхищава й се и редовно заспива с нея.

# 404
Имаме. Бебка много ѝ се радва. Усмихва се много и мята ръце и крака. Даже като е изключена я разглежда. На мен ми е полезна, защото ми осигурява 20-30 минути, през които мога да я оставя в кошарата и да си свърша нещо.
И аз така си осигурявам по 15-20 минути. На нашата се сменят сами мелодиите ,та тъкмо почне да мрънка и започне нова песничка в която пак се заслушва.

Общи условия

Активация на акаунт