АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 030
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Аз уж съм информирана, но никак не съм уверена.

Благодаря ви, момичета!

# 556
С първото дете и аз така все се притеснявах, че не и стига и започнах да цедя и да давам от шише. Резултата беше, че детето се отби. На мен ми беше трудно да и осигуря на всеки 3 часа необходимото количество кърма ( от липса на време, не че нямах кърма). Постепенно започнах да давам АМ и така на бързо приключих с кърменето. Яд ме е, че така сгреших и се пробалих, но честно казано поне бях спокойна, че детето е нахранено.
Ако не се чувстваш уверена, че осигуряваш необходимото за детето си, като го кърмиш, прави това, което ти казва инстинкта ти. Кърменето е нещо много хубаво,но когато ти носи повече притеснения от колкото позитиви, поне според мен е по-добре да се премине към начин на хранене, който да осигури спокойствие и за майката и за бебето (било то изцедена кърма или АМ).
И все пак защо не пробваш няколко дни да слагаш по-често бебето на гърдата? Така ще осигуриш допълнителна стимулация на гърдите, а ако бебето продължава да е неспокойно е възможно причината да не е в това, че не е нахранено.

# 557
И аз в началото все си мислих, че момчетата не се наяждат и дохранвах с изцедено или АМ. В един момент се заинатих и си казах, че няма да дохранвам, а ако се налага, просто ще кърмя по-често. Имах няколко момента на намаляване на кърмата поради стрес, но тогава ударно започвам да пия МНОГО вода, чай за кърмачки, всякакви лактогонни храни, бирена мая и по-често кърмене и на следващия ден всичко вече си е супер. А и вече не бива да разчитаме на твърди/меки гърди. Все пак кърмата се е регулирала за това време и поне при мен гърдите не се пълнят и препълват както преди, а се пълнят когато бебетата започнат да сучат. Та и аз мисля, че започнеш ли да дохранваш, отиде работата...

# 558
Относно кърменето и аз да се включа. През първия месец бях като секс бомба...то едни препълнени гърди, чудо...,но с времето станаха меки като мекици. 😂😂 Нещата просто се регулираха, не означава, че нямам кърма.
Другата седмица на 28.11 бебка става на 3 месеца и си се кърмим успешно.
Вече гърдите ми се пълнят, когато засуче. Усещам веднага напрежение и как слиза кърмата (не всички жени го усещат обаче).
Вече се нахранва само от едната гърда, но винаги предлагам и другата. Ако я иска добре, ако ли не - на следващото хранене.
Гледайте пелените. Ако пишка и ака редовно, нещата са нормални. Дори и да има леко намаляване на кърмата, чрез често сукане нещата се оправят.
Имайте повече доверие в себе си и пийте ПОВЕЧЕ вода.

# 559
Кърменето е нещо много хубаво,но когато ти носи повече притеснения от колкото позитиви, поне според мен е по-добре да се премине към начин на хранене, който да осигури спокойствие и за майката и за бебето.
И все пак защо не пробваш няколко дни да слагаш по-често бебето на гърдата? Така ще осигуриш допълнителна стимулация на гърдите, а ако бебето продължава да е неспокойно е възможно причината да не е в това, че не е нахранено.

Колко точно казано. Кърменето е храна, но и близост между майка и дете, но ми носи толкова притеснения понякога. Има дни, в които всичко е наред и други в които сякаш кърмата е по-малко. Понякога си мисля, че ако дохранвам, едва ли не съм се провалила в това, а всъщност трябва да направя избор, да го приема и да съм спокойна с него- какъвто и да е.

Тези дни нещата са по-добре, слагам я по-често да хапва и за сега е спокойна.

И малко на друга тематика- имате ли косопад и как се справяте с него? Аз от около 2 седмици се скубя здраво.

# 560
Да, на снопове пада, вече месец...засега нищо не правя, но аз и доста коса имам по принцип. Предния път доста време отне, докато спре косопада Sad

# 561
Разболявали ли сте се досега? Аз сега съм болна а док каза, че тя е добре. Някъде бях чела, че кърмачета са защитени от болестта на майката, но не се сещам какво точно беше. Моля ви споделете. Не смея да я целуна, а и прегърна, а тя ме гледа жално и ме хваща за ръчичка и търси мачкането ми.😕

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 16:15 от dimitrova.s

# 562
  • Пловдив
Аз бях болна, сополи, кашлица и болки в гърлото. Нищо не приемах освен пръскало за гърлото. Добре, че мъжът ми я гледаше, че като откъртих едната вечер - нямах сили да стана, но пък се пооправих с повечко сън. Целувах я, почти постоянно опитах се да седя на страна ама не мога, тя е по цял ден с мен и нямам воля да не си я целувам - отплесвам се, забравям пък и тя като хвърли усмивка Heart Eyes Вече съм по-добре, тя не се е разболявала изобщо. А дори и навън е излизала. И аз четох, че кърмачетата не се разболяват или ако се разболеят го карат доста по-леко, защото имат антитела от майката Blush

И аз от няколко дни забрлязах, поголомно падане на коса Confused нищо не правя за сега, правя почивка сега, но пак ще увеличавам дозата на калция - надявам се да понамали косопада.

# 563
Кърменето е нещо много хубаво,но когато ти носи повече притеснения от колкото позитиви, поне според мен е по-добре да се премине към начин на хранене, който да осигури спокойствие и за майката и за бебето.

Колко точно казано. Кърменето е храна, но и близост между майка и дете, но ми носи толкова притеснения понякога. Има дни, в които всичко е наред и други в които сякаш кърмата е по-малко. Понякога си мисля, че ако дохранвам, едва ли не съм се провалила в това, а всъщност трябва да направя избор, да го приема и да съм спокойна с него- какъвто и да е.

Тези дни нещата са по-добре, слагам я по-често да хапва и за сега е спокойна.

И малко на друга тематика- имате ли косопад и как се справяте с него? Аз от около 2 седмици се скубя здраво.
Аз се скубя от близо месец имам ужасен косопад всичко е буквално в косми .. Казаха ми че каквото и да правя да си купя ако ща най скъпия шампоан няма да се оправят нещата защото е на хормонална основа .. Затова че ще трябва да изтраем докато се нормализират нещата Simple Smile

# 564
  • София
Всички вкъщи бяхме болни по едно или друго време, включително и аз бях с хрема, болки в гърлото и висока температура. Бебето не се разболя.

Косопадът е съвсем нормален - косата не пада през бременността, за сметка на това пада шоково сега. При мен също започна преди около седмица - и понеже ми е дълга косата, количеството е доста. Засега нищо не правя.

# 565
И на мен от една седмица почна да ми капе по-усилено косата. От цялата работа най-голям дискомфорт изпитвам за това, че постоянно по килимите има косми и трябва повече чистене 😁

# 566
При мен се получи нещо много странно... при цедене ми щипе под мишниците... и забелязах че не ми растат косми там... чак след 2 седмици имаше малко 😳😳 
А относно лактацията аз пия чай хип и капсули сминдух... това ме поддържа досега май...

# 567
При мен се получи нещо много странно... при цедене ми щипе под мишниците... и забелязах че не ми растат косми там... чак след 2 седмици имаше малко 😳😳  
А относно лактацията аз пия чай хип и капсули сминдух... това ме поддържа досега май...

Здравей! Аз също си купих капсули сминдух,но ги спрях,защото им е много силна миризмата и като се потя например мириша на сминдух Grinning и реших ,че променя вкуса и на кърмата.  Ти забелязваш ли нещо подобно при теб и възможно ли е да променя наистина вкуса . Иначе наистина помагат капсулите за произвеждане на повече мляко Simple Smile

# 568
Вашите деца усмихват ли се гледайки в нищото? Моят гледа към вратата и се усмихва, това всеки път...дъщеря ми пък гледаше в един ъгъл на тавана и пак се усмихваше..малко е зловещо Simple Smile

# 569
Здравейте. И на нас ни се случва понякога да гледа към нещо и да се усмихва. Вчера например гледаше една тенджера и се усмихваше. Предполагам, че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт