АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 030
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Вашите деца усмихват ли се гледайки в нищото? Моят гледа към вратата и се усмихва, това всеки път...дъщеря ми пък гледаше в един ъгъл на тавана и пак се усмихваше..малко е зловещо Simple Smile
Да, много се радва на закачалките в коридора и една декоративна възглавница на дивана, ама тя е в черно и бяло и предполагам затова.

# 571
Вашите деца усмихват ли се гледайки в нищото? Моят гледа към вратата и се усмихва, това всеки път...дъщеря ми пък гледаше в един ъгъл на тавана и пак се усмихваше..малко е зловещо Simple Smile
И аз една нощ си го мислех,че е зловещо ,малкия редовно в тъмното се хили на тавана.

# 572
При мен се получи нещо много странно... при цедене ми щипе под мишниците... и забелязах че не ми растат косми там... чак след 2 седмици имаше малко 😳😳  
А относно лактацията аз пия чай хип и капсули сминдух... това ме поддържа досега май...

Здравей! Аз също си купих капсули сминдух,но ги спрях,защото им е много силна миризмата и като се потя например мириша на сминдух Grinning и реших ,че променя вкуса и на кърмата.  Ти забелязваш ли нещо подобно при теб и възможно ли е да променя наистина вкуса . Иначе наистина помагат капсулите за произвеждане на повече мляко Simple Smile

Да мирише.. но не съм забелязала да има ефект върху вкуса...

# 573
  • Варна
Моя мъник също се усмихва без причина. Вечер преди да заспи, голямо хилене пада в кошарата, сякаш знае, ме го гледаме на камерата. А в стаята е тъмно и той не я вижда. И ние с ММ много му се забавляваме.

# 574
Моя мъник също се усмихва без причина. Вечер преди да заспи, голямо хилене пада в кошарата, сякаш знае, ме го гледаме на камерата. А в стаята е тъмно и той не я вижда. И ние с ММ много му се забавляваме.

Сам ли си заспива? Браво! Как го научихте?

# 575
  • Варна

Да, за наш късмет вечер е много лесен. Къпеш-храниш-оставяш в кошарата Simple Smile честно казано не сме го учили, той сам свикна и дори и да не му се спи много ще си позяпа и пак ще заспи. Точно защото не сме го учили много ме е страх да не се отучи, че не знам как да го свикна пак. Поради тази причина не давам на никого след баня да го заиграва или дондурка.
С ММ си казваме, че това ни е нещо като компенсация за трудното заспиване и краткото спане денем. Вашите бебчета лесно ли заспиват през деня? Моя всеки път с рев, драми, шъшкане и пускане на сешоари. И цялото упражнение за 30мин сън Cry

# 576
  • Пловдив
Детето не спи особено през деня, така ми бута тока, после и на баща си. Заспива ако излезем навън. Вечер напоследък е голяма драма, дразнят я венците, спи й се много, но не, до 1-2 се разнасяме и гушкаме и в повечето случаи трябва да е мама, друг не може.  Без кръст останах, а още е лека дето се вика.

# 577
  • София
При нас, с малки изключения бебето заспива самичко вечер - първо си ръкомаха и говори нещо за десетина минути. Спи непробудно и след първото хранене сутринта до към 10:00. След това - по ок. половин час между храненията, като денем си има доста ревливи моменти. Глезла е.
За гледането в нищото - прави го, но според мен бебетата забелязват и се впечатляват от много неща, които за нас са незначителни до степен на незабележимост - някоя сянка, петънце и пр. Просто за тях всичко е ново и непознато и сега го откриват и изучават.

# 578
Аз също се опитам да я свикна да заспива веднага след къпане и хапване. И до някъде успявам - след като хапне я оставям я креватчето, пускам музикалната въртележка и в повечето случаи заспива. Ако се размрънка нещо й давам биберона и така се успокоява, че иначе си хапва ръчичките Grinning През деня я слагам в шезлонга и заспива за отрицателно време.

# 579
През деня ако е навън в количката може до спи 2часа. Иначе в къщи е много трудно спането през деня, защото каката е с нас и колкото и да се старае да не вдига шум не се получава. И тя е малка, няма 4г. и ми е съвестно, че постоянно я карам да пази тишина, когато кърмя,защото бебето се стряска от шумовете и се дърпа от гърдата или също да е тиха, ако случайно бебето е заспало. Та така през деня спи 1, 2ч. без сешоар. Обикновенно следобед пускам сешоар няколко часа, за да спят и двете.

Днес е 7ден без ако.🙁 Почвам да се притеснявам. Предния път на 6ден имаше. Има ли и други бебоци като нас?

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 18:32 от ESTER.

# 580
Здравей, и при нас акането стана много трудно. До 7 дена не съм оставяла Мая, защото виждам, че се напъва и й е тежко, не може да се нахрани и наспи спокойно. Затова на 4-ия/5-ия ден мушках мушкато. Това ми се наложи да го правя 3 пъти. Детето се облекчаваше, та чак заспиваше от зорно акане. Последния път се заинатих и за да не я свиквам с клизмичките, започнах да й правя ударно масажи и упражнения с крачетата. И преди й правих, но не толкова интензивно. Сега - преди всяко ядене или ако се събуди между храненията - интензивно и продължително. Така последно сама успя да се изака на два пъти при две последователни хранения. Надявам се да продължи да помага, че сме на АМ, а не иска да пие допълнително вода/чай.
Днес е 7ден без ако.🙁 Почвам да се притеснявам. Предния път на 6ден имаше. Има ли и други бебоци като нас?

# 581
Frekoko по твоя пример наблегнах на масаж и гимнастика и днес, на 9-тия ден има ако. Памперса преля, определено не е било запек, нормална консистенция, каша, оранжево злато☺Много съм щастлива😄

# 582

Да, за наш късмет вечер е много лесен. Къпеш-храниш-оставяш в кошарата Simple Smile честно казано не сме го учили, той сам свикна и дори и да не му се спи много ще си позяпа и пак ще заспи. Точно защото не сме го учили много ме е страх да не се отучи, че не знам как да го свикна пак. Поради тази причина не давам на никого след баня да го заиграва или дондурка.
С ММ си казваме, че това ни е нещо като компенсация за трудното заспиване и краткото спане денем. Вашите бебчета лесно ли заспиват през деня? Моя всеки път с рев, драми, шъшкане и пускане на сешоари. И цялото упражнение за 30мин сън Cry

Вече заспива по-бързо - за 10-15 мин, ( аз я приспивам, не сама), но се буди след 30-40мин. На обед спим двете в слинга и така спи дълго, дори и да се субуди вижда че съм там и пак заспива. Но в креватчето-не.

# 583
Моя спи само на нашето легло..В кошарата - рев;в люлката спа малко, асега и на обяд и вечер е на спалнята. Честно казано аз съм си виновна, защото за да не си жертвам съня през нощта го взимах... но сега поне спим 8 по часа, а как ще го отуча не знам..

# 584
  • София
През деня заспива бързо, проблемът е, че спи само в ръцете ми. Като сме навън в количката си спи без проблем, но в това лошо време не всеки ден става за дълги разходки. Веднъж се излъга да заспи в слинга, но си беше само за тогава. През другото време ми спи в ръцете. Както и да пробвах, сложа ли я в кошарата веднага се ококорва и дотам. Не признава люлка, на спалнята, на дивана, нищо - лежи си, гледа си и никакво заспиване. Гушкаво бебе ми е явно 😊

Общи условия

Активация на акаунт