Отговори
# 495
При лекари, които са склонни към крайни заключения, звучат категорично и вместо да влизат в дискусия с вас ви дават едно единствено решение като възможно, бих приела крачки за прехвърляне към друг специалист. Човешкото тяло е много повече от списък с органи. И двама души на куп е повече от едно плюс едно.

# 496
Рейв, поискайте второ мнение. Заради второ мнение от лекар, почти 10 год. по-късно раничката ми, която беше на косъм от превръщане в рак на шийката на матката, я няма, и това го дължа на кадърен и добър гинеколог. Само това ще кажа. Неговата намеса ми преобърнаха живота. Иначе щях да пия някви хапченца и след няколко месеца да съм под ножа. Благодаря на Господ, за което. В тежки ситуации, като тази, е задължително да потърсите друг специалист. Такива генерални заключения от една спермограма- червен светофар. Бегай.

Джули извинявай, че така се вмъквам в разговора, но какво се случи с тази раничка, как я излекува този доктор? Защото и аз имах, но моя каза, че не е притеснително, нормално е и след време сама ще изчезне. Thinking

# 497
Дидето , стискам палци и пожелавам успех!
Рейв , на теб също. По един или друг начин бебенцето ще дойде :*

# 498
Лика душа защо плачеш, то няма никакви резултати излезнали, само този занижения ама споко, да видим тази сутрин като излезне другото.
Чакаме и Кайлин днес с резултати от СГ.
Редакция: на мен ми дойде. 24 ден, чаках след 4-5 дена. Аман от нередовност.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 07:54 от Ivied

# 499
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Излезнаха ми резулатите. Изобщо не съм доволна. Тсх ми е завишено, инсулина ми се е завишил. Захарта поне е в норми. Сега започнах да се притеснявам..ако случайно е станало бебе дали няма да е проблем. Ако пък не е станало, да взема да отложа пак ли... Ох, много съм объркана. Другата седмица съм на ендокринолог, ще пусна пак тсх да видим, но ся и инсулина не ми хареса.. Грешката ми май беше, че оставих глюкофажа и реших да пробвам само с режим, а май не беше времето сега.
какви са резултатите? може ли да ги споделиш?

Искам да попитам дамите, които знаят повече , относно за ИР.
Преди около година бях на метформинов препарат, забременях и спряхме лекарствата, минах 4 месеца само на диета, но се наложи А.
Сега минаха около 5 месеца от А. и аз съм без лекарства. Изследвах си инсулина, естествено без лекарства инсулина на гладно беше висок, имам и доста кг за смъкване.
Имам редовен цикъл, усещам овулацията, имам признаци ,но искам да знам, въпреки, че я  усещам , може ли пак да не съм в овулация. Защото казват, че ИР подтиска овулацията, влошава качеството на яйцеклетката. Ох, май ще трябва да се заема сериозно с тази ИР.

До колкото знам и аз ИР често върви с СПКЯ в комбинация. При мен за сега има само ИР. Явно съм си влошила показателите на инсулина на гладно и си почвам сериозно НВ хранене, но на този етап наистина не искам да започвам пак глюкофаж..направо ми съсипа стомаха това чудо. Не е задължително обаче с ИР да няма овулация. Аз също усещам моята и не мога да я сбъркам, защото е адски болезнена след раждането ми.. Не е задължително и да стават трудно нещата с ИР, но когато дълго време не става бебето е добре да се вземе и това предвид.

Скрит текст:

Не знам вижда ли се снимката. Тсх ми се е качило доста, януари беше 2,47. И инсулина ми беше 15 тогава.. Писах на ендокринолога ми и другата седмица ще ходя, но иска и нови изследвания на тсх, тат и мат. И се чудя дали да не пусна и инсулин пак. Преди 2м пусках инсулин и захар и инсулина беше 9 и малко, а захарта 3 и нещо, което е ниско много. И не мога да си обесня как става така от 9 инсулин, на 20 след 2м.. Не знам кое е вярно и затова се чудя има ли смисъл и да пускам пак. Една позната ми каза, че когато тсх се качи, и инсулина е възможно да се качи. И ако тсх се свали и инсулина щял да падне. Ама аз не разбирам толкова и не знам така ли е..

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:21 от AnMary

# 500
Lica, къде правихте СГ - в лаборатория или в репродуктивна ? Понеже са ми много странни тея референтни стойности. Дано е в репродуктивна, че малко напразно сте го правили иначе. Не се шашкай от сега при всички положения !

Рейв, даже тоя който на мен ми разчете по ужасен начин резултатите от първата СГ ми каза, че сме за инвитро с ТЕЗИ резултати, но ако не искаме - тогава да намерим причината и тогава може да се говори за лечение. Не можел да ми каже дали е обратимо. Каза ми, че "не може мъж на 30г да има резултати като на 60г и трябва да има причина. Пф, ама то даже 60 годишните нямат такава лоша СГ" ( Найс, а ? На двойка на 26/30г с четири месеца опити да го изпляскаш така !). Така че, потърсете, може да е някоя инфекция , бельо, цигари, стрес, липса на витамини. Различно се отразяват тези неща на мъжете.
Примерно Кацаров, след като го прегледа, отделно го бях питала това, че ММ пуши по почти две кутии цигари на ден дали може това да скапва така СГ, не само варикоцелето, моя се намеси да каже, че как другите мъже пушели по толкова и пак имат деца. Тогава Кацаров каза, че просто при него цигарите влияят по по-силен начин, а при другите не се отразяват толкова на СГ. Даже ни беше дал някакъв пример , но сега не си го спомям. Също така ни каза, че бирата яко прецаква войниците, даже концентрата не бил толкова лош колкото бирата "за тая работа конкретно".
Еми моя и си пие биричката и си пуши, пей сърце Simple Smile Поне лятото свърши, а с него и бирата Grinning

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 08:24 от lokofenka

# 501
Това което разбрах от лабораторията тази сутрин  е ,че концентрацията е била толкова ниска (под 2 милиона), че не са могли да направят анализ. Затова навсякъде пише N.A.Вероятно се наблюдават единични сперматозоиди, но не са достатъчни за анализ.

Не сме в репродуктивна лаборатория, тук в Бургас доколкото разбрах няма.

# 502
  • София/Севлиево
Момичета,май не съм ви разказвала,но аз чух че сме за инвитро още като бях на 21(с ММ бяхме заедно от около 8 месеца,той с лоша СГ и варикоцеле,аз с ПКЯ).Много е страшно да го чуеш на възраст на която дори не си асимилирал мисълта дали искаш деца... Много скандали имахме за това, защото той искаше дете,а аз в онзи момент не исках и да чуя(така де,аз на 21 имам да уча,да търся някаква реализация след това за какво ми е дете дето да ме спъва;не че ММ бе престарял-на 26,но имаше и образование, и кариера-все неща,които в онзи момент исках и аз).Мина може би година и половина докато той ме убеди поне да отидем в някоя репродуктивна клиника и избрахме Щерев(то тогава нямаше голям избор).Там ме лекуваха с клостилбегит,а ММ с някакви добавки и на 4-тия месец забременях.Обаче загубих бебето някъде 7-8 г.с. И тогава осъзнах сериозността на нещата-бях на 24 и ми се очертаваше дълга борба...За късмет забременях със синът ми около 4 месеца след аборта,в месец,в който уж имах Луф,ама може и да е била просто много късно О.И кошмарът се повтори-около 8 г .с. изкървих.За щастие бях попаднала при кадърен АГ в МД София,който ми назначи адекватно лечение без болничен престой и успях да задържа Станислав.После същият АГ две години прави опити нещата да се случат по естествен път и след това ни препрати към репродуктивен доктор.А когато отидохме при Владимиров думите му бяха"Добре сте направили,че не сте чакали още и не сте се успокоявали,че имате едно дете и че сте млади"(аз бях на 31, ММ на 36).И се почна дългото ни приключение, наречено борба за второ дете.Първо имах 4 инсета,щото за да се възползваме от фонда с диагноза вторичен стерилитет трябваше да имам 4 опита без успех,а инсе излизаше най-евтино,пък и можеше и с него да се получи,но не би.После октомври 2015-та бе първата ми пункция,първия ЗЕТ януари 2016-та и о, чудо-забременях от първия път(за жалост в 7-8 г.с.загубих бебето, иначе тези дни моята принцеса щеше да навърши 3...). През юни пак направих ЗЕТ и пак забременях,но нещата се усложниха-от два върнати ембриона единия се раздели и станаха 3 бебета, които до 9 г.с.спряха развитието си(този път бях що-годе подготвена,че може да стане така,но пак ми бе много мъчно).И след това последва чакане до юни 2017,един ЗЕТ с резултат 0,чакане на нова заповед,пункция март 2018-та и безброй отложени трансфери заради тънка лигавица чак до юли тази година, когато върнахме един от двата ми читави ембриона и резултатът бе кръгла нула.Сещате се колко бях разочарована,но не съм се отказала.Надеждата ми е в този последен ембрион,който ще върнем някъде началото на ноември.Ако опитът е неуспешен не съм мислила точно как ще подходя...Та разказах ви всичко това с идеята никога,ама никога да не се отказвате.И да не чакате много дълго преди да потърсите репро доктор-все по-често виждам момичета по на 22-23 години с ужасни проблеми,но когато почнеш навреме да търсиш решение всичко се нарежда.Късмет,кураж и ,както обичам да казвам-никакво отказване.Ще бъдете майки на толкова деца,колкото пожелаете.Хубав и усмихнат ден и се извинявам за дългия пост и ако съм досадила...

# 503
Аз минах през доктор преди малко. Няма задържан фоликул, няма бременност, просто ми закъснява казаха.

# 504
Ели, рядко пиша, ама те прегръщам, защото знам колко ти е трудно, но вярвам, че упоритите успяват!

# 505
Елислава, минали сте през много неща! Стискам много силно палци този път да се получат нещата!
Tickles - а причина за това закъснение няма ли, егати?!

При мен цикъл няма. Няколко пъти скачах към WC, но се оказа само ЦС. Продължава да ме болят корем и гърди. ПиснА ми вече.

# 506
Елислава, много силен човек си, възхищавам се на това, че успяваш да изправиш глава, въпреки всичко, което си се е случило! Надявам се и твоето второ чудо да се появи скоро!
Lilac*, защо не направиш един кръвен тест, пикливите не винаги отчитат правилно. Поне ще знаеш има ли нещо, няма ли...

# 507
Добро утро момичета! Успех на Дидето и keep the faith, стискам ви палци! Успех и на всички нечакащи, отдавна не сме имали положителен тест в темата.
Относно спермограмата - и аз съм на мнение, че като ще се дават пари, поне да е разширената по Крюгер. Аз някак си се надявах, че при нас там ще излязат проблемите, но си беше перфектна, затова ни метнаха в графата неизяснен стерилитет, което за мен е по-лошия вариант. И аз ви съветвам отново, ако не се получават нещата за година ( за над 30 годишните до 6 месеца) да не се успокоявате, че сте млади, и ще стане, защото и при другите става,  а да потърсите мнение и от репродуктивен специалист. Аз сега на 40 съжалявам, че бях наивна да се надявам и да чакам да стане само. В България имате и фонд за финансиране, аз тук мисля как ще финансирам второ инвитро, ако сега няма резултат.
Прегръщам и аз Ели, и Мариана, и всички други които са се насочили по този път. Трябват не само пари, но и много здрави нерви и пълна подкрепа от партньора, защото е сериозно изпитание за връзката. Надеждата е това, което ни крепи и помага да минем през тежките процедури и хормонални терапии.
Аз си “мътя” Simple Smile. Карам си отпуската засега вкъщи, и се радвам, че не резервирахме нищо предварително. Бяхме се насочили към няколко варианта с Томас Кук, ама явно някой отгоре е помислил за нас, и не платихме нищо, иначе сега щяхме да сме с изгорели пари и пак без почивка.

# 508
За пореден път се убеждавам, че лекарите в бг са брутално мръсни и противни(голяма част от тях). Кви са тези крайни изказвания, кви са тея сравнения, те направо ни изкарват покойници. Дърти сме били, дебели, нямали сме шанс, мъжете ни и те не били годни! Уот дъ фак майна?? Как ще ви говорят така?!!! Баси тъпирите. Ама няма, тва си ни е нашата култура и система- няма състрадание, обноски, правилното поднасяне на новини е мираж. Все ще се мре, все се преувеличава и изопачава. Ужас.
Само забележете какви неща се споделят в последните няколко поста и как са ви третирали “специалистите”. То си е масово. Ужасяващо е.

Ели, прегръдки и от мен!!!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 11:22 от Анонимен

# 509
Елислава, много силен човек си, възхищавам се на това, че успяваш да изправиш глава, въпреки всичко, което си се е случило! Надявам се и твоето второ чудо да се появи скоро!
Lilac*, защо не направиш един кръвен тест, пикливите не винаги отчитат правилно. Поне ще знаеш има ли нещо, няма ли...
Упорито се убеждавам, че няма нищо. Вече ако и до понеделник няма М, тогава ще ходя на кръвен. Иначе знам (по закон на Мърфи), че като пусна кръвен, веднага след това ми идва Grinning

Общи условия

Активация на акаунт