Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 565
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мелина, с четка тип котешки език, но следващия път ще пробвам с четка от стар лак...

# 391
  • на брега на морето
Мерси за отговора! Четка от стар обикновен лак, примерно? А с какво я почистваш?  Hug

# 392
На какво се дължи отварянето на лака откъм долната част ? За пореден път ми се случва, вече не знам какво да сложа. Обезмаслявам със спирт, интересното е, че като ходя на маникюр се получава същото отваряне на места, а те слагат обезмаслител. При три маникюристки съм била - същата работа - отваряне отдолу.

1) нокътя е мазан често с кремове, които съдържат восък или парафин. Тях спирта не ги маха. Решението е да не се маже с никакъв крем поне 48 часа преди поставяне на гел-лак. През тези два дни няма проблем да се маже с масло и даже трябва да се маже.

2) ноктите са твърде алкални от миене със сапун и отблъскват гела. Потапяне в оцет вечерта преди деня на лакирането и мазане с масла за нокти помагат. Ако това не помогне лек кисел праймър, но много лек и по много малко. Може да се опита ултрабонд. Откакто не се мия със сапун и мия без ръкавици с оцет нямам кой знае какви отлепвания.

3) ноктите съдържат много влага. Спиртът изсушава горната част, но не и около кожата, където не се е изпарил добре. Чака се да се изпари. Обезмаслява се първо с чист ацетон и после със спирт над 90°.

4) кожните гънки са месести и закриват частта от нокътя долу така, че светлината не успява да полимеризира лака. Избутва се с мек, силиконов избутваш и се пече пръст по пръст.

Дебелите кожни гънки пречат, но няма как да бъдат променени (без хирургическа намеса). При такава анатомия не се пили с игла в гънките, защото само създава място лакът да тече. Чисти се добре и се трие вътре в гънката с кухненска хартия или памук без власинки, поставен на дървена пръчка или избутваш. Веднъж се чисти с ацетон и втори път със спирт. Търка се, не просто да се забърше. Преди слоевете се бута с избутвач както над обясни. След цвят се чисти около кожа с четка, потопена в спирт.

В конкретния случай залагам на анатомия след като и в салон се получава. Ако горните трикове не помогнат може да се пробва  обтриване със Scrubfresh след обтриването с ацетон и спирт.

И още 2 причини, която рядко се получават в салон, но все пак:

1) Наводняване или дебело сложен лак около кожа. Ако ноктите са тумбести и лакът тече се правят тънки слоеве с пръст, който се поставя с върха надолу и се пеква така 5 секунди. Ако все пак е дебело в основата се пили с диамантено топче преди топа, ако има дебело и след топа. Това проличава след 5-6 дена, като поизраст е лака. Седи надигнато и лесно се закача и повлича. След изпилване прикривам липсата на гланц с малко обикновен топ.

2) не е добре обезпрашено между нокът и кожа. След яко изчеткване с твърда четка се минава с тампон, напоен в спирт. В някои салони направо четкат и слагат праймер, но при дебели гънки има проблем. В темите не обсъждаме този проблем, защото повечето не пилим и не матиране, но съществува. В домашни условия съветваме кутикулите да се оправят предишния ден, така че ако има прах да се е махнал механично сам до следващия ден.
Успех ти желая и да знаеш, че има решение. Чакаме да споделиш добри новини, но ако беленето продължава направи снимки и ще видим какво може да се направи. Опиши си и стъпките с точните продукти и какво правиш и с какво инструменти!

Марсия, благодаря за клипчето. Полезно е за новите.
Благодаря за изчерпателният отговор.
Не съм се замисляла за препаратите и кремовете, и най-вероятно от там ще да е проблема.

# 393
Почти безобидна, аз също имам 150. Ще се радвам, ако пуснеш снимки, защото ще поръчвам още.
Мариса, топ и основа на Kodi. Каучукова база и топ без лепкав слой. Слагам и обикновен заздравител под основата. Но снощи лака ми падна. Пробвах топенето в оцет, но не понасям аромата. Доста съм тъжна. Първоначално не ми падаше толкова бързо маникюра. Явно , защото стана студено и се къпя с много топла вода, доста се мокря през деня. Мисля я да взема ултрабонд на Коди и като ще плащам доставка поне и лак да взема. Насочих се към червената гама, защото знам, че ми отиват. Въпросът е кой.  А Bluesky имат и showroom, което е много хубаво.
Миналата година Bluesky имаха черен петък, към 10ти ноември, ако се интересуваш наблюдава във фейсбук дали ще имат и тази:) Иначе аз миналия черен петък си взех - всички лакове, бази, топове по 9 лв, разни пигменти също си бяха доста бюджетни

Ще следя обезателно. А Kodi правят ли намаления покрай черен петък? Просто ми се иска ултрабонда да е на същтата марка като топ/основа.
Вчера по стечение на обстоятелствата, сложих два пласта каучукова база на едната ръка. Ще видим как ще е трайността. Разочарована съм от Canni 209. Само той не постига красив цвят, а го взех за основен цвят. Става дебело и трудно се работи с консистенцията, ако се повтори два пъти. Но върху червен/бордо ще е супер на един пласт.
https://www.youtube.com/watch?v=fibzcbwgrII&list=PLtWjojXqwo … ;index=5&t=0s
Това видео е много добро.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 17:18 от magdalena madzhurova

# 394
Минавам да споделя последните си опити. Минах за разнообразие на къси нокти, не че са ми много удобни... Първо направих класически квадрат, отива ми на пръстите, но тези ъгълчета ме дразнят, а и след 10-тина дни ми се отлепва лака точно там, стои си, но го усещам, че е разлепен. Последно направих квадрат със заоблени връхчета, ще видя как се държи.
Казвала ли съм, че обожавам черния лак? Едва изчака есента, да се лакирам с черно. И тъмно сиво обожавам...
Да похваля Luxton, за момента ми е фаворит, харесва ми повече от Коди и Комилфо. Много плътен, лесно се нанася. Имам два цвята, тъмно червено с лек брокат, коледен ми е, още не съм го пробвала, и тъмно сиво. Черното е на Комилфо, и то ми харесва.
Търся си хубаво зелено, не коледно зелено, по скоро военно зелено, ако някой може да предложи такъв цвят ще съм благодарна 😊
 Пробвах лаково каре, но честно казано, свалянето не беше толкова лесно, колкото очаквах. Е, по лесно от преди, но не и за10 минути, както съм чела. Може би причината е това, че правя укрепване и изравняване с каучуковата база на Коди, и слоя е доста дебел. Ще съм благодарна на съвет или помощ, може нещо да пропускам. Свалям с течността на Коди, tips off май се казва.
Дългите са на щерката, разбира се.

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 10:22 от maminka2

# 395
Погледни Bluesky - Karen, много красив цвят но не знам дали точно това имаш като идея за военно зелено.

# 396
Маминка, разкошни са Simple Smile От къде се купува този Luxton?

# 397
Маминка, разкошни са Simple Smile От къде се купува този Luxton?
Благодаря 😁Поръчах ги от сайта, откъдето поръчваме Коди, kodi.pro.

# 398
Здравейте!
За втори път си правя гел лак в домашни условия. Имам следното питане към вас: Защо не ми издържа гел лака? Като кажем , че не издържа, говорим за максимум 5-7 дни. Започва да се отлепва или отчупва на много места ( тук не говорим за един нокът).
Използвам лампа на  Sun 54w (36 диода) , база и топ на Bluesky , цветовете и обезмаслителя са на Venalisa , ползвам и масло за кожички.
Какво се случва? Sad

# 399
Ако си си правила досега гел лак при маникюристка и е издържал то при всички положения проблема е в техниката, не в продуктите. Правилната подготовка на нокътя е най-важна. Прочети назад, доста са писали момичетата.
Здравейте!
За втори път си правя гел лак в домашни условия. Имам следното питане към вас: Защо не ми издържа гел лака? Като кажем , че не издържа, говорим за максимум 5-7 дни. Започва да се отлепва или отчупва на много места ( тук не говорим за един нокът).
Използвам лампа на  Sun 54w (36 диода) , база и топ на Bluesky , цветовете и обезмаслителя са на Venalisa , ползвам и масло за кожички.
Какво се случва? Sad

# 400
Здравейте момичета!
Кажете ми за някакъв топ, който да седи гладко и твърдо като стъкло.
Преди не бях забелязала, но онзи ден си правих ноктите и отгоре сложих топ на Ел99 - ами седи ми едно такова меко, лепнещо дори. Пекох го 2 минути в Сън1.
Имам и топове на Сапфир и Венализа, не с спомням те как седяха... newsm78

# 401
Според мен, а и според някои от другите момичета, пишещи тук, най-добрия топ гел лак е на Гелиш - гланцов до последния ден, твърд, издръжлив.
Още една стъпка нагоре са вече т. нар. твърди топове, но те са неразтворими, слагат се върху твърд гел или акрил (при изграждане например). Пак за пример ще дам на Harmony Top sealer мисля, че се казваше - ненадминат блясък има.

# 402
  • Варна
 Той и Гелиш върху бомбета от ковъргел е като стомана  Laughing. Няма мърдане,но свалянето с течност на подобно чудо е безумие. Същото важи и за свалянето на бомбета с каучукова Коди  HoneyBee33 . Или сваляш дебелото с пила/и с розовите боклучки става/ или се ориентираш към нашите белещи бази...само,че и там силно препоръчвам пилене при дебели покрития и твърди,защото почти сигурно повлича нокът ако не е полирано идеално отдолу.

# 403
Мерси много!
Аз съм с гел и няма проблеми. Аз не свалям с течност, имам електрическа пила за сваляне.
Отивам да търся откъде да си поръчам Гелиш и Harmony Top sealer.
Благодаря отново!

# 404
В случай, в който се налага или просто искаме някакъв вид укрепване (това, което от тази тема разбрах, че наричате бомбе; за мен е просто изграждане на правилна структура и апекс на естествения нокът) според мен е много по-лесно  просто да се прави поддръжка.
Обяснявам.
Белеща база, в много от случаите с 1000 гимнастики за постигане на издръжливост, много стъпки и наслагване на много продукти, понякога отнема два дни на някои момичета... всичко това с цел лесно сваляне и предпазване на естествения нокът от увреждане. ОК, съгласна съм... НО -
Това, което аз правя в момента, тъй като съм пуснала по-дълги нокти и искам да са здрави и с правилна структура е да използвам гъста база върху матиран (не полиран!) нокът, с която изграждам обема, и след това пристъпвам към най-обикновено лакиране с гел лак. При сваляне процедурата е доста по-опростена - свалям с пилата цветното покритие като оставям базата, добавям един слой база, за да компенсирам израстването на нокътя и да преместя апекса където му е мястото, и отново лакирам. Никоя от стъпките не влияе и не докосва по никакъв начин естествения нокът.
Моят извод от двата метода е, че първия е по-труден и по-бавен. Grinning а резултата е един и същ - нов маникюр без увреждане.
Разбира се всеки е свободен да си прецени и да не се съгласи с мен, просто споделям метода, който работи за мен а и може би давам идея на някоя от вас, която има проблем или все още се чуди.

Общи условия

Активация на акаунт