Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 265
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Колко много новаци са се появили Simple Smile браво на нев, над и компания за търпението да обяснявате едно и също по n пъти.

Аз пак да си кажа- никога,ама по никакъв повод не си купувайте продукти на МиксКоко ... вече се чудя как да ги изхвърля,че съвсем ще остана без база. Мишей са сто пъти по-добри като качество !!! Базата на Коко е кошмар - бързам да нанеса и да мине през лампата,че се разтичат ужасно бързо, а смея да твърдя, че имам някакви умения/познания и такова нещо за първи път ми се случва. За първи път с техни продукти ми се появяват и балончета (?!?) по лака няколко часа след като съм се лакирала ...
Ето нещо и от мен

# 676
Пристигнаха ми Блускай два цвята - ситен брокат, нежно розово.
Харесват ми, но ми се щеше броката да е по-едър. Някой да препоръча едър, розов брокат на марката?
S06N Rose gold е много хубав, едър е, покривен е при правилно нанасяне.
Благодаря на момичетата, споделили органайзерите си Hug интересна ми е тази тема, трябва и аз да си измисля нещо подходящо.

# 677
  • Paris, France
Обичах, ти съвсем ни забрави, бе, човеко! Много красив маникюр

Слагай базата по-тънко и няма да ти тече. Редките бази не са за дебело поставяне. Колко сме различни всички - аз точно редки бази и лакове харесвам. Тази Микс Коко не съм я чувала - каква е? А защо смени Мишито? Или свърши и не ти се чакаше?

# 678
  • Бургас
това е моето кътче у дома, сега е малко префасонирано, но е ясно къде рисувам всеки ден 😁😁😁

# 679
Много хубави кътчета имате, момичета!
Моите неща за сега са в три кошници. Бедно, бедно спрямо това, което показахте на снимките Simple Smile
След поста на Обичах, си поръчах база и топ без лепкав слой на Монаси. По спомен го спрягахте за новото име на Миши. Thinking  Дано не бъркам, защото останах без база.  Тази, която имам за резервна в момента се бели повече и от белеща се такава Rolling Eyes

# 680
  • Точно където трябва
Момичета, имам няколко въпроса. Вероятно ще ви звучат тъпо, но съм абсолютно невежа. Накратко - решила съм да си направя хубав маникюр с възможно най- щадящ за ноктите метод. До сега съм ги правила само с обикновено лакиране с най-обикновен лак. Собственоръчно. Издържа ден-два. Виждала съм, мисля че е някакво изграждане, но съм чувала че съсипва нокътната плочка. Това различно ли е от лакирането с гел лак? Изобщо някой ще ми разясни ли на разбираем език какви са вариантите, кой какъв ефект дава, каква му е трайността? Какаво мога да постигна в домашни условия и за какво ще трябва да посетя салон?

# 681
  • Paris, France
elliee, и изграждането, и лакирането с гел-лак могат да бъдат щадящи ако нокътят не се матира и праймира и се лакирам първо с безцветен, обикновен лак. Така пазят ноктите на моделите в училищата за маникюр. Трайността е между 2-3 дена при удължаване с акрил до 3-4 седмици ако карето с лак под гела не се сложи по краищата на нокътя и се използува праймер по краищата.

Щадящите варианти в салон са CND Shellac и оше няколко марки. Е някои салони изобщо не матират нокти. В други не матират ако изрично им кажеш, но предупреждават, че се отразява неблагоприятно на трайността.

Сегашният ми вариант с каре и реинфорс е доста щадящ. Написала съм стъпките в пост на първа страница на 25тс тема, но за тебе ще е тъмна Индия.

Тази тема е за гел-лак. Има и за ноктопластика. Съветвам те да отидеш да си сложиш Шилак е салон, но истински и да помолиш да не ти матират ноктите. Ако ти държи прилично 7+ дена може да пристъпиш към лакиране у дома.

Изчети няколко пъти първия пост в темата и ще ти се поизяснят нещата за гел-лак.

# 682
Каква е разликата между матиране и полиране на нокътя? Пилите с 4 страни кое от двете неща правят?

# 683
Има пили с 4 страни за матиране, има пили с 4 страни и за полиране, има и комбинирани (обикновено 3 страни с различен грид за матиране и една за полиране)
Мисля, че точно това бях обяснила няколко страници назад - матиране означава матов нокът. Отнема му се блясъка. Микроскопични надрасквания върху нокътната плочка, за да се задържи по-добре продукта, който нанасяш след това. Полирания нокът е обратното - "излъскан" до блясък. Повърхността на нокътя става като стъкло, все едно си го лакирала с безцветен лак, а всъщност не си. Компрометира издръжливостта обаче.
Вземи за пример плочките в банята - има матови/релефни, има и гладки. На кои по-лесно ще се подхлъзнеш и ще паднеш? Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 18:04 от HoneyBee33

# 684
Хаха, добър пример с банята. Моята пила матира и само четвъртата страна е за полиране. Въпросът сега е - при белеща се база да полирам ли, за да се бели по-лесно?  Ще поръчам ултрабонд, за да не ми се жулят краищата на лака.

# 685
С белещите бази надали мога да ти помогна много, просто защото не съм им привърженик и не съм тествала достатъчно видове и начини на поставане и носене.
Принципно би трябвало да полираш преди белеща база защото:
- целта на самото матиране е след това да "втриеш" първия слой (стандартна база за гел лак) в нокътя, при което той леко попива и прониква в микроскопичните надрасквания от самото матиране. Получава се доста по-добро закрепване на слоя за нокътя.
- изхождайки от горното, ако нанесеш белеща се база на матиран нокът тя би следвало да се отлепи по-трудно или въобще да не се отлепи (или да ти нанесе доста поражения по нокътя)
По пътя на тази логика полирай Simple Smile
Нека момичетата, които ползват този метод да кажат, но според мен е това.

# 686
Да споделя последните си опити. Два еднакви маникюра, на мен и на дъщерята. Моите са къси овални, нейните дълги балерина. Лаковете са Luxton 185, 187, светлия е веналиса 918.

Лукстон са страхотни, супер пигментирани, самоизравняващи се. Пекат се малко по дълго. Уникални цветове. Веналисата стои на черти, не съм фен на марката, но цвета е много хубав.
Пробвах техниката на рускините, с тънка четка под кутикула да лакирам. С Лукстон става лесно и чисто, никакво разливане. На чужди ръчички става перфектно. Е, с Веналиса не се получава много добре.
Втори път свалях лак с лаково каре, този път с полирани нокти, повече памук и доста напоен, 20 минути постоях, с течността на Коди за сваляне. Доста лесно се получи свалянето, почти на цяла люспа. Благодаря за споделения опит.
На моите нокти няма никаква разлика в трайността на лака с матиран и полиран нокът, и с каучуковата база на Коди, като правя изравняване на плочата и апекс. Нямах никакви отслойки с полираните нокти.
Ако дъщерята благоволи да си снима ноктите, ще кача и нейните... Същите цветове, но на дълъг нокът си е друго.
Този път и отказах да правя нокти с блясък, камъни, и други подобни, каквито са и желанията.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:23 от maminka2

# 687
  • Варна
Ето и нещо от мен
Лакът е Beautilux A021, брокат Beautilux 06,
Velvet rubber Matt top Beautilux
С гъсти лакове ми е трудно да лакирам, като опитам тънко нанасяне става на черти.

# 688
Здравейте, търпеливи мили момичета! Heart Eyes

Какво ви е мнението за базите на блускай? Или каква бихте ми препоръчали, която база да мога да поръчам от бг сайт (че поръчките от Али ми се струват трудни).

Ноктите ми се меки и цепещи, макар че след прием на комплекс от витамини, са сравнително по-добре.

Едит: в крайна сметка се спрях на този https://www.nail-bg.com/shop/1911/desc/baza-ridge-filler-master- … ase-coat-mb3-15ml и още няколко нещица. Ще се похваля, когато пристигнат. Hug

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 22:37 от mspasov

# 689
  • Varna, Bulgaria
Здравейте!  Ето  нещо от  мен.  Базата  ми е  цветна на  семилак,  а  брокатеният лак  е  на  нова  за  мен  марка (grattol), която  си  поръчах през  група  във  ф.б.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 23:40 от kreni

Общи условия

Активация на акаунт