Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 581
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
US $7.59  42%OFF | 90/54/36W Pro UV Lamp LED Nail Lamp Nail Dryer For All Gels Polish Sun Light Infrared Sensing 10/30/60s Timer Smart For Manicure
https://s.click.aliexpress.com/e/NOY8M5Qs
Ето, от тук е лампата.
Линкът вече е невалиден

# 376
  • Варна
Току що пробвах, отваря се съвсем нормално.

# 377
Момичета, миналия ден лакът ми се оцвети от един плат и почти успях да го по изчистя със спирт и лакочистител, докато вчера тотално го съсипах докато готвех с куркума.. Бял френски стана жълт, ужасно е, а е на едва седмица като са ми първите опити и ми отнема страшно много време да го поставя.. Отделно е леко мукнат на места по свободния край. Та има ли начин да оправя това?
(извинявам се за грозна та снимка, публикувам я само за да онагледя положението)

# 378
Здравейте, бихте ли ми препоръчали алено червен гел лак без оранжеви нотки, като прясна кръв да е Simple Smile
Имам един на Блускай, но оранжевее и не ми харесва. Може на Блускай или на Прити гел да ми препоръчате или нещо, което лесно се намира Simple Smile

Благодаря ви предварително.

# 379
Здравейте, бихте ли ми препоръчали алено червен гел лак без оранжеви нотки, като прясна кръв да е Simple Smile
Имам един на Блускай, но оранжевее и не ми харесва. Може на Блускай или на Прити гел да ми препоръчате или нещо, което лесно се намира Simple Smile

Благодаря ви предварително.

Това например :
1)   https://emocosmetics.com/gel-lak-clarissa-lei-halima-cl6498.html
2)  https://emocosmetics.com/gel-lak-clarissa-lei-francesca-cl6526.html

# 380
Скрит текст:
Привет на всички,
Специално се включвам в тази темичка! Нова съм и имам нужда от помощ и съвет!
Темата е изключително огромна  и просто няма как да изчета всичко, а съм си наумила да се захвана с това да се мъча с ноктенцата си у дома!
Ще започна с няколко въпроса:
- Каква е разликата между 54 и 36 ватова LED лампа и по-точно, тази 54 ватовата по-добра ли е и дали вреди повече?
-  Какво мислите за електрическите пили, например ето тази - https://---shoretner923-2PnxMk1
-  Планът ми е да си взема "от хубавите" основа и топ (мислех Kodi), а цветовете от алиекспрес, но се чудех дали ще са добре съвместими? или това няма как да се определи преди да се пробва...
- Виждам доста противоречиви мнения за лаковете на Kodi, та какво бихте препоръчали друго подобно "от по-високите класове лакове" (закупено от бг)?
- Какво мислите за топ лаковете и основите от алиекспрес, наистина ли може да се развие алергия към тях?
- Кой LED лампа ще препоръчате - тези, които са затворени или от отворените (U-образна форма), с копче или сензур?
- Има ли специализиран магазин във Варна за гел лакове?

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение по моите чуденки...

1) лампите - никоя от предлаганите не консумира над 20-30 вата на пълна мощност. Всяка лампичка е 0.5-1 ват.  Мерили сме с ват метър и старите Съм1 излизат 20-30 вата, 10-15 на половин мощност. Това по спомени, че беше отдавна. Гледаш да е затворена и да има над 30 лампи и всичко е наред обикновено. Четеш отзивите. Вече има сравнения. Ние купувахме насляпо. В Али можеш да зададеш въпрос и потребители да ти отговорят. Задавам на руски и английски, че в превода смисълът често се губи. Ако е за доставка питам на френски.

2) алергиите - задължително прочети поста за алергиите в първия пост. Нарочно сме сложили линка в червено. Има отговори на всичките ти въпроси. Доста потребителки развихме алергии, но повечето успяхме да се отървем. Има подробни обяснения.

3) Ел пила има съвети в първия пост. Показаната не става за нищо извън запилване на топ, а това става бързо и с обикновена.

4) тънки нокти - препоръчваме мазане с масла, топене в оцет и лимон няколко пъти, идеално полиране. Препоръчваме да няма никакво матиране и да се прави каре, дори и това да се отразява негативно на трайността в началото. С времето нещата се обръщат
 Бомбе с реинфорс също. В 24 тема, на първа страница и а километричен мой пост с обяснение как да се лакират тънки нокти така, че да седят по месец.

Засега всички, които ревяхме от белене на 2-3 ден носим по 2-3 седмици спокойно, но дългото носене не го препоръчваме заради отлепяния на плочката.

Успех, бивша посестрима с тънки нокти!

Лаковете от Али са hit or miss. Пробвате и ако ви хареса купувате други. Born pretty са обикновено ОК.

Къде точно е този пост с обяснения за тънките нокти? Прочетох всички скрити постове, но има ли още? Така и не разбрах, какво значи матиране, обезмасляване? Основа и праймър едно и също ли е? Какво е ултрабонд? И още 128283 въпроса... колкото повече чета, повече се обърквам хаха... Какво за Бога е "Бомбе с реинфорс"... хахаха

# 381
Привет момичета,  бих се радвала да ми препоръчате издържлив топ гел лак който да си пасне с марката гел лакове на SND. Имам топ база и доста цветове на тази марка но някак блясъка много бързо изчезва...  доволна съм като цяло от него издържа доста време никога не се е олющтвал седи си непокътнат единствения проблем е че блясъка на маникюра започва сякаш да се износва на третия четвъртия ден... дали аз правя нещо не както трябва ..

# 382
  • София
Pretty gel имат доста силен и траен блясък.

# 383
Мартина, а дали е истински? Имам вече втори топ на CND, сега Duraforce, не изчезва блясъка, или поне не толкова бързо. Преди с обикновения им топ пак така.

# 384
  • Paris, France
Dee, няма оправия с куркумата и къната. Даже червения пипер оцветява в жълто. Държането на запалени цигари също. На мене от обуване на дънки ми се оцвети френския в мръсно сиво. Накратко: не съм намерила все още топ, който да не поема къна и куркума. Няма да ти казвам колко топа съм тествала. Всички жълтеят. В по-малка степен жълтеят IBD Instant seal и твърдият дилър на ОПИ, като последният се пука над гел-лак ако е поставен върху естествен нокът. Аз пуша, къносвам се и си мия къносаната коса редовно без ръкавици, готвя ежедневно с много подправки, омесвам с ръце храна и е невъзможно да задържа бял или студен светъл лак без да жълтее. Решила съм въпроса като просто ме се лакирам с такива лакове. Лаковете, които не жълтеят или поне не видимо са:

1) всякакви тъмни лакове. Не отиват на малка нокътна плочка, но за мене, с моите тумбести големи нокти са идеални. Дори да са лилави или синеещи си изглеждат добре

2) лакове с едър брокат, дори светли. Брокатът хвърля сянка в различни ъгли и не си личи много, че жълтее. Ако има и лек златист оттенък става идеално.

3) Термо гел-лакове, но не всички. Имам един на елит99, розово към лилаво, който не мърда дори като омесвам ориз в куркума. Само той е, обаче. Не става за френски, зото прозира.

Френски с бяло вече отдавна не си правя, нито слагам в салон. Установих, че в други цветове също седи красиво.

Сега ще ти разкажа как нося идеален, чист, снежно бял френски когато реша:

1) правиш си всички стъпки за акрил, гел или гел-лак от каре до топ без  бялото за френски. Гел-топът е добре да е матов, но става и с гланцов. Може и 2 слоя топ да сложиш за здравина. Добре е да сложиш изграждащ гел или реинфорс ако си с мекички нокти. Целта е твърд нокът за да не се огъва и да не се бели лакът отгоре.

2) лакираш бялата линия с обикновен бял лак, който съхне на въздух. Може и с лак за рисуване, от тези гъстите с тънки четки.

3) чакаш да изсъхне поне 5-10 минутки. Не е нужно повече. Върху гел-топа 1-2 слоя лак съхнат бързо.

4) слагаш обикновен топ, може бързо съхнещ, от сорта на Сеш Вит, може гел-топ, от гъстите, които съхнат на въздух.

Ако под лака си с гел или реинфорс френският си седи със седмици и не жълтее никога. Пробвала съм да тегля след часове гел-лак топ, като Гелиш top it off - не става номера и почва да жълтее.

Осичка, прочети поста ми над поста на the Passion на тази страница. Започва с "Магдалена, ......"

https://m.bg-mamma.com/?topic=1122152

Primer и база не е едно и също. В алиекспрес доскоро наричаха базите праймър, но не е същото. Ултрабонд е праймър без киселина. Матиране е минаване по нокътната плочка с бяло блокче или пила с грубост около 240 за да не е лъскав нокътя. Надраскване е минаване с пила с грубост 100-180, така че по нокътя да останат бразди, в които да се скрепи скрила или гела. Надраскването вече не се практикува рутинно и се надявам и матирането скоро да остане в историята. В момента нямам нерви да обяснявам какво е праймер, а и по е 10 пъти сме обяснили. Потърси в търсачката! За бомбе с реинфорс ще помоля някоя услужлива душа да пусне пак линк към клип. Реинфорс е по-мек изграждащ гел. Популяризира го принцесата в тази тема и всички с калпави и меки нокти или белене го включихме в системите ни. Това е най-добрия продукт, заедно с ултрабонд по свободния край, който открих за себе си. Идеални, удобни нокти без огъване, но не е твърд колкото повечето изграждащи гелове и не травмира. Трайност колкото си искам.

Принци, над, обичам ви.

# 385
Благодаря, Невена, безкрайно изчерпателна и полезна, както винаги:hibiscus:

# 386
Бомбе с каучукова база  

Осичке, ако тепърва ще започваш с гел-лак у дома, моят съвет е да го направиш с основните стъпки и след това, ако не ти държи, да добавяш такива с ултабонд, реинфорс и т.н. През това време леко полека ще ти се изясняват нещата.
Аз, например, си взех готов комплект за гел лак. В него се съдържаше Праймър и е указано, че се слага преди базата. Не го ползвам, а минавам със спирт, след като нокътя е оформен и с почистени кожички. След това база, два пласта цвят и накрая топ. При последното лакиране сложих за първи път ултрабонд. В началото не ми беше ясно, как точно се използва, но с времето, с четене и гледане на клипове, се избистрят нещата. Ето в този клип може да се видят някои основни стъпки, като се абстрахираш от марката на лаковете, то те могат да бъдат приложими като цяло за работата , без значение от  марките. Единствено втриването на базата ми е излишно.   https://www.youtube.com/watch?v=fibzcbwgrII&list=PLtWjojXqwo … ;index=5&t=0s Според мен, разбира се Simple Smile

# 387
На какво се дължи отварянето на лака откъм долната част ? За пореден път ми се случва, вече не знам какво да сложа. Обезмаслявам със спирт, интересното е, че като ходя на маникюр се получава същото отваряне на места, а те слагат обезмаслител. При три маникюристки съм била - същата работа - отваряне отдолу.

# 388
  • Paris, France
На какво се дължи отварянето на лака откъм долната част ? За пореден път ми се случва, вече не знам какво да сложа. Обезмаслявам със спирт, интересното е, че като ходя на маникюр се получава същото отваряне на места, а те слагат обезмаслител. При три маникюристки съм била - същата работа - отваряне отдолу.

1) нокътя е мазан често с кремове, които съдържат восък или парафин. Тях спирта не ги маха. Решението е да не се маже с никакъв крем поне 48 часа преди поставяне на гел-лак. През тези два дни няма проблем да се маже с масло и даже трябва да се маже.

2) ноктите са твърде алкални от миене със сапун и отблъскват гела. Потапяне в оцет вечерта преди деня на лакирането и мазане с масла за нокти помагат. Ако това не помогне лек кисел праймър, но много лек и по много малко. Може да се опита ултрабонд. Откакто не се мия със сапун и мия без ръкавици с оцет нямам кой знае какви отлепвания.

3) ноктите съдържат много влага. Спиртът изсушава горната част, но не и около кожата, където не се е изпарил добре. Чака се да се изпари. Обезмаслява се първо с чист ацетон и после със спирт над 90°.

4) кожните гънки са месести и закриват частта от нокътя долу така, че светлината не успява да полимеризира лака. Избутва се с мек, силиконов избутваш и се пече пръст по пръст.

Дебелите кожни гънки пречат, но няма как да бъдат променени (без хирургическа намеса). При такава анатомия не се пили с игла в гънките, защото само създава място лакът да тече. Чисти се добре и се трие вътре в гънката с кухненска хартия или памук без власинки, поставен на дървена пръчка или избутваш. Веднъж се чисти с ацетон и втори път със спирт. Търка се, не просто да се забърше. Преди слоевете се бута с избутвач както над обясни. След цвят се чисти около кожа с четка, потопена в спирт.

В конкретния случай залагам на анатомия след като и в салон се получава. Ако горните трикове не помогнат може да се пробва  обтриване със Scrubfresh след обтриването с ацетон и спирт.

И още 2 причини, която рядко се получават в салон, но все пак:

1) Наводняване или дебело сложен лак около кожа. Ако ноктите са тумбести и лакът тече се правят тънки слоеве с пръст, който се поставя с върха надолу и се пеква така 5 секунди. Ако все пак е дебело в основата се пили с диамантено топче преди топа, ако има дебело и след топа. Това проличава след 5-6 дена, като поизраст е лака. Седи надигнато и лесно се закача и повлича. След изпилване прикривам липсата на гланц с малко обикновен топ.

2) не е добре обезпрашено между нокът и кожа. След яко изчеткване с твърда четка се минава с тампон, напоен в спирт. В някои салони направо четкат и слагат праймер, но при дебели гънки има проблем. В темите не обсъждаме този проблем, защото повечето не пилим и не матиране, но съществува. В домашни условия съветваме кутикулите да се оправят предишния ден, така че ако има прах да се е махнал механично сам до следващия ден.
Успех ти желая и да знаеш, че има решение. Чакаме да споделиш добри новини, но ако беленето продължава направи снимки и ще видим какво може да се направи. Опиши си и стъпките с точните продукти и какво правиш и с какво инструменти!

Марсия, благодаря за клипчето. Полезно е за новите.

# 389
  • на брега на морето
Почти безобидна, тези брокати в кутийки от предната страница с четка(като за рисуване) ли ги нанасяте или с четчица като за сенки? Ако е с четка-каква точно, може ли линк? Щото наскоро и аз гледах някакви такива брокатчета и се чудех...А тук видях 1 мацка с разкошен тюркоазен глитер, за съжаление не се беше лакирвала сама, не знаеше дори на кого е лакът, а и няма да я видя скоро. Видях подобен глитер на веналиса, или поне на снимката изглежда нещо подобно. Сигурно ще си го поръчам, да пробвам. Wink Да, и мен зимата винаги ме тегли към брокати и глитери. Simple Smile Hug

Общи условия

Активация на акаунт