Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 760
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
Бенчита, да, доц. Тодорова от Плевен. Аз бях на преглед в София. Като цяло съм доволна. Първоначално обясних за какво съм там, след това ми направи преглед с ехограф като същевременно ме разпитваше някакви неща. Разгледа ми предходните изследвания и какво съм пила до сега. Поговорихме още малко, разбрахме се на този етап какво искам да постигна, изписа ми лекарства във връзка с това, което имаме за цел и график кога и как да ги пия. И каза след 3-4 месеца да се видим пак.
bongobongo, имах в предвид, че невъзможно ми се вижда изписаното от лекарката витамин Б12 да го пия преди хранене сутрин, а витамин Д сутрин след хранене и да спазя часовите интервали. Именно за това попитах за вашият опит с пиенето на тези витамини. За съжаление в момента съм си взела Б12 на таблетки, защото не знаех за този, които се пръска, а и такъв ми беше предписан. При следващо пазаруване ще го имам в предвид. Бихте ли препоръчали марка на впръскващ се витамин Б12? Не знам дали надхвърля 5000 единици - изписано ми е 8 капки на ден. Съжалявам за глупавите въпроси. Предишната лекарка, която ме наблюдаваше не ми предписваше никакви витамини и нямам опит с тях.

# 106
https://apteka.framar.bg/30042833/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC … D0%BC%D0%B8%D0%BD ето това е на нашия пазар вариант, но нека и момичетата споделят от това, което са доволни. Инжекциите също са бърз вариант за запълване на дефицит. Аз лично смуча под езика на Now Foods. 8 капки би трябвало да са 4000 единици, ако е вигантол. То пише на шишето 1 капка колко съдържа.

# 107
Тук има теми и за вит. Б12, и за вит. Д, ако желаете ги потърсете.
За вит. Д: вероятно няма да надхвърля 5000 единици, зависи какъв вит. Д ще пиете. Ако си вземете Вигантол, в една капка има 500 едини вит. Д3, т.е. общо 4000 единици на ден.

# 108
bub370, а къде прави прегледи в София? Мислех, че работи само в Плевен Simple Smile

# 109
Прегледите преди ги правеше в малка клиника в един блок, до бул. "П. Славейков" (с/у "Пирогов"). Сега не знам дали все още е там.

# 110
За какво се пие лимфозиота????

# 111
За какво се пие лимфозиота????
За тонзилити.

# 112
Какво е тонзилит и как се доказва извинявай ,но незнам.Blush

# 113
Е де, чукваш в чичо гугъл Simple Smile
Възпаление на сливиците.
На мен ми изписаха лимфомиозота, когато имах подут лимфен възел под челюстта и нищо ми нямаше ни на гърло, ни на сливици. Явно защото не знаеха какво да ме правят. Ей така, да има нещо.
16 неща наблъскани в тоя лимфомиозот. Не знам помага ли с нещо. Пих го там 2 месеца, май.
След няколко месеца ме диагностицираха с Базедова болест и леко увеличени лимфни възли и възпалени слюнчени жлези, което си е нормална находка при такива заболявания.

# 114
Здравейте, момичета Hug
С Хашимото съм (антителата вече не само са в реф. стойности, а и даже под средата Blush), но ТСХто беше завишено. Започнах да приемам хормон и за по-малко от месец го свалих от 5.2 на 2.4. Писах преди около седмица за да ви попитам дали имате болка в гърлото. Е, вчера бях на преглед и на ехографа не се видя нищо нередно, единствено, с мнооооогоооо въображение - така каза ендото, има мъничка промяна в структурата на едно местенце отляво. За възпаление нямало как да е, защото СУЕ ми е ниска... Ендото ми каза, че при някои хора Хашимотото било с леки болки и това се дължало на твърде голяма емоционалност (аз съм изключително емоционална и се вживявам във всяко малко нещо). В друг случай би ми предписала нестероидно противовъзпалително, но тъй като започваме да правим опити за бебе, то не било желателно, затова да гледам да съм по-спокойна и ще отмине болката Simple Smile Иначе, и аз си усещам едната слюнчена жлеза (не знам дали е тя, но няма какво да е точно под челюстта) леко подута и болезнена, но забелязвам, че е започнала да спада и се надявам да се оправи без външна намеса.
Между другото, тази болка ми се появи вследствие на натиск върху жлезата. Прегърнах се с приятелка, която е слабичка и рамото й ме притисна много силно точно върху щитовидната. Даже първоначално си помислих, че ме е заразила с някой вирус, но след един месец болка и преглед при УНГ - определено не е вирусна или бактериална причината Thinking

# 115
При мен тези болки в гърлото са най-ясно изразени, когато гладувам и губя тегло. Явно заради това, че организмът е уязвим и под стрес през този период.

# 116
Здравейте, става въпрос 46г.жена-тсх е 5.2  /0.27-4.200 / и Ф4-13.26  /12.00-22.00/Мислите ли , че е за хормон?На лекар е чак края на месеца.Мерси предварително.

# 117
Да, определено.

# 118
За хормон е. Ако иска, може да си го започва от 25 мкгр. Седмица по 12,5 мкгр и после 25 - постепенно да свикне. Прегледът само ще каже има ли изменения, или не. Нека си пусне следващия път и фт3, тат и мат. След 60 дни поне на хормон.

# 119
Здравейте, момичета! Бихте ли коментирали изследванията ми ?
Пуснах ги на своя глава, тъй като последните две-три години не се чувствам добре. Особено последната година, при цикъл е някакъв кошмар.
Не съм сигурна точно кога ще имам възможност да си запиша час за преглед и по тази причина се обръщам към вас.Hug

Общи условия

Активация на акаунт