Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 547
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
За зъбите със сламка, но за другото...

# 91
И на мен ми е притеснено, може би трябва да се правят паузи - няколко месеца с витамин С, после няколко месеца без. Но и хормоните са ми важни, а преди това така и не успявах да бутна Т3 нагоре.

А причината за действието на вит. С, както вече обсъждахме, е, че при хипофункция често се наблюдава понижена киселинност на стомаха, а това води и до понижено усвояване на хормона и по-ниски нива на ФТ4 и ФТ3 (и по-високо ниво на ТСХ). С вит. С се добавя киселина и резултатите се подобряват, установено е в едно аржентинско и едно колумбийско проучване.

# 92
Ами и аз това съм се чудила, но колко народ се кълне във водата с лимон на гладно сутрин и колко полезна била. Знам ли и аз вече къде е истината.

# 93
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лимонът действа алкално в стомаха, макар да има кисел вкус.
Затова се препоръчва вода с лимон при повръщане, за да се неутрализира киселината.

Вит С незнам дали действа алкално или кисело.

# 94
И аз за стомаха се притеснявам и за това още не съм опитала.

# 95
Ако се взима буфериран витамин ц през деня, няма ли да има ефект? Или водата с лимон тогава
Но пък изследванията са тъкмо с витамин с
Ох

# 96
Не знам дали буферираният ще има същия ефект, но не пречи да се пробва.

# 97
Може ли да попитам, защо се притеснявате за зъбите?

# 98
Разяжда емайла

# 99
Здравейте отново. Тези дни за първи път отидох при доц. Тодорова. След прегледа ми изписа доста неща в предвид целите,които си поставихме. Като част от нещата са витамин б12  и витамин д. Изписа ми витамин б12 да го взимам сутрин преди хранене, а витамин д сутрин след хранене. На първата страница обаче виждам, че пише витамин б 12 да е 4 часа след хормона, а витамин д - 8 часа. Вижда ми се невъзможно такова съчетание. Какво е вашето мнение? Също искам да попитам дали има някакъв часови интервал за селена? Благодаря предварително.

# 100
Здравейте отново. Тези дни за първи път отидох при доц. Тодорова. След прегледа ми изписа доста неща в предвид целите,които си поставихме. Като част от нещата са витамин б12  и витамин д. Изписа ми витамин б12 да го взимам сутрин преди хранене, а витамин д сутрин след хранене. На първата страница обаче виждам, че пише витамин б 12 да е 4 часа след хормона, а витамин д - 8 часа. Вижда ми се невъзможно такова съчетание. Какво е вашето мнение? Също искам да попитам дали има някакъв часови интервал за селена? Благодаря предварително.

А лимфомиозот не ти ли изписа? Тя много го обича този медикамент.
На мен витамин Д ми го изписа 1 път седмично по 20 капки след хранене.
Б12 ми преди хранене. Но аз всички витамини ги взимаме следобед, така че нямам грижи.

# 101
Изписа ми и други неща. Питам за тези понеже се различават изписаното от лекарката и описаното тук. На мен ми изписа витамин Д всеки ден по 20 капки.

# 102
Доц. Тодорова от Плевен ли? Може ли да споделите впечатление от нея? Simple Smile

# 103
Лимфозийта за какво е??? МОЖЕ ли да ми обясните,че и на мен го бяха писали преди.

# 104
buba, не те разбирам кое ти се вижда невъзможно, но все пак отговарям. Витамин б12 го пиеш 4 часа след еутирокса. Но той се пие след хранене, защото е водноразтворим витамин. Ако го изпиеш преди да си се нахранила, ще го изпикаеш бързо. Изпивайки го след хранене, ще се задържи максимално дълго в организма и съответно ще му дадеш възможност максимално да се усвои. Ако си забелязала дозите на б12 в една таблетка са бомбастични  именно заради това, за да може колкото се може повече да се усвои от тялото при нужда. Хората, ползващи б12, споделят, че най-добре се усвоява този, който е под формата на спрей за нос. През лигавицата навлиза направо в кръвния поток. Освен това неговото усвояване на таблетки зависи от състоянието на червата. Ако са по-пропускливи, съответно ще усвояваш по-малко - останалото изпикаваш. Т.е. трябва да вземеш мерки и стомашно-чревния тракт и неговото здраве. Витамин Д също се пие след хранене, но по-мазно хранене, защото това е мастноразтворим витамин, т.е. за неговото усвояване имаш нужда от мазнини. Ако искаш, може да го пиеш с лъжичка кокосово масло или филия с масло, или съответно всякаква мазна храна. Това се отнася и за вит А и за вит Е и за всички мастноразтворими. За да станат 8 часа от еутироска, логично го пиеш 4 часа след б12. Аз пия еутирокс в 7 сутрин, б12 в 11 и Д в 15 часа. Освен това важна е дозата вит Д, която пиеш. Ако е над 5000 единици, трябва да включиш и вит К2 (МК7 - форма), който има отношение към оставането на калция там, където му е мястото, а именно костите. Вит К2 също е мастноразтворим и се пие заедно с вит Д.

Общи условия

Активация на акаунт