Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 768
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
  • София
На 50 години съм. Трява да прочета повече за усещането при горещи вълни. При мен основно има чувство за слабост и тежест в краката, липса на енергия и затова не съм мислила досега в тази посока.

# 676
Да, Леми, като деца.🙂

Призма, напълно възможно е да влизаш в критическата.

# 677
Здравейте!Някой ползвал ли е капките на др Бах,четох,че повлияват много добре при заболяване на ЩЗ?

# 678
..........

Момичета, може ли тези от вас, които са били като малки с хипер, да споделите как и защо ви го откриха?

Нощно време се събуждах със сърцебиене, ядях доста а слабеех, много се потях ...майка ми вече беше започнала да се притеснява, мислеше че може да е нещо от пубертета но беше решила да ме води някъде на лекар. Един ден познато семейство беше на гости, жената беше медицинско лице и ме загледа, че ми е изпъкнала жлезата и каза на майка да ме заведе на лекар.

Здравейте!Някой ползвал ли е капките на др Бах,четох,че повлияват много добре при заболяване на ЩЗ?

Те са основно за психични състояния, не за физически заболявания. Ползвала съм преди години, доволна бях.

# 679
..........

Момичета, може ли тези от вас, които са били като малки с хипер, да споделите как и защо ви го откриха?

Нощно време се събуждах със сърцебиене, ядях доста а слабеех, много се потях ...майка ми вече беше започнала да се притеснява, мислеше че може да е нещо от пубертета но беше решила да ме води някъде на лекар. Един ден познато семейство беше на гости, жената беше медицинско лице и ме загледа, че ми е изпъкнала жлезата и каза на майка да ме заведе на лекар.

Те са основно за психични състояния, не за физически заболявания. Ползвала съм преди години, доволна бях.
Има специялно за ЩЖ,аз не мога да съм сигурна,че не е отключена от стрес,което е на психическа основа,имат за физически заболявания,може и такава да е връзката също че физическите болести са настъпили заради някакви вътрешни конфликти

# 680
Irena13 слагам в коментар за капките, да не спамя темата
Скрит текст:
Оригиналните капки на Бах са 38 цветови моноесенции, като всяка съдържа точно 1 цвете, има достатъчно информация в интернет. Правят се комбинации с до 6-7 броя цветя максимум, избират се според състоянието. Единствено Рескю капките се продаваха готова комбинация. Аз имам оригиналния сет с моноесенции, както и две книги по темата. Има си и Бахови терапевти, въпреки че аз не съм ползвала, правех сама комбинациите си.

В годините различни фирми започнаха да ги комбинират и да ги нарочват за конкретни заболявания и да ги продават така готови смесени.

Сигурно ще помогне нещо, но аз не бих ползвала нещо пригтовено универсално. Примерно казваме стрес, стреса при един човек, не е същия като при друг  Peace . Някой може да отключи заболяване от страх, друг от шок, друг от подтискане на чувства, друг от чувство за вина и т.н. За всяко едно от тези чувства има отделна есенция. И комбинацията за мен, не е като за вас. Надявам се, ме разбирате какво искам да кажа.

# 681
Омм, благодаря за изчерпателния отговор!

А какво ви е мнението за Омега 3?
Аз давам и на детето и сега прочетох в този сайт, че са вредни.

# 682
Irena13 слагам в коментар за капките, да не спамя темата
Скрит текст:
Оригиналните капки на Бах са 38 цветови моноесенции, като всяка съдържа точно 1 цвете, има достатъчно информация в интернет. Правят се комбинации с до 6-7 броя цветя максимум, избират се според състоянието. Единствено Рескю капките се продаваха готова комбинация. Аз имам оригиналния сет с моноесенции, както и две книги по темата. Има си и Бахови терапевти, въпреки че аз не съм ползвала, правех сама комбинациите си.

В годините различни фирми започнаха да ги комбинират и да ги нарочват за конкретни заболявания и да ги продават така готови смесени.

Сигурно ще помогне нещо, но аз не бих ползвала нещо пригтовено универсално. Примерно казваме стрес, стреса при един човек, не е същия като при друг  Peace . Някой може да отключи заболяване от страх, друг от шок, друг от подтискане на чувства, друг от чувство за вина и т.н. За всяко едно от тези чувства има отделна есенция. И комбинацията за мен, не е като за вас. Надявам се, ме разбирате какво искам да кажа.
Разбирам ви напълно,аз ходих точно при Бахов терапевт.Изчаквам да ми ги приготвят и имах консултация около час.Малко се притеснявам да пия нещо което не съм взела от аптеката примерно,ами са ми го забърквали някъде.Питах изришно дали са истинските капки на Бах ,уж да!Благодаря за бързият отговор!

# 683
Не се притеснявайте, ще помогнат  Hug . Действат много леко и неусетно. Аз съм правила на сина ми когато беше на 4-5г , преодоляли сме много състояния с тях  Peace

# 684
Здравейте дами, може ли коментар върху изследванията?

# 685
Аз съм ползвала само ябълката на Бах (crab apple), преди години ми я беше предписала една хомеопатичка за алергичния обрив, който получавам от един консервант. И съм убедена, че тези капки ми помогнаха да изкарам варицелата съвсем леко, въпреки че се заразих на 30 години. Може да е имало и друга причина да я изкарам толкова леко, не знам, но имах пъпки само по главата и почти не ме сърбяха - това го отдавам на тях. Аз всъщност тогава дори не разбрах, че това е варицела, мислех, че е моята си алергия, но с по-странно проявление от друг път. А температурата, която вдигах, я отдадох на това, че заедно с алергията съм пипнала и някакъв вирус. Чак 2 седмици по-късно, когато около мен други хора се разболяха, осъзнах, че съм изкарала варицела и съм ги заразила. Те я караха съвсем типично, по-тежко, а аз - леко.

# 686
Здравейте, някой от вас приема ли храносмулателни ензими?
Постоянно ми е подут корема, една салата да изям и пак се подува. Дутрин е плосък, вечер съм като в 4 месец Simple Smile не знам как да се справя с това. Пия два вида фибри, но явно не помагат. Реших да пробвам с ензими, но не знам какви (оказа се че има много видове)

# 687
Точно от салатите и фибрите ти се подува корема. Не трябват ензими, няма да помогнат за това. Трябва да махнеш целулозата.

# 688
Аз пък мисля, че е поради ниска стомашна киселина. Имам същия проблем, но до момента не съм взела мерки.

# 689
Подуването става в червата, където фибрите (основно неразтворимите като целулозата) се ферментират от бактериите и при този процес, се отделят газове, не в стомаха.  
Не ям зеленчуци и нямам газове откакто ги махнах от менюто си.  
Може да има и други причини за появата на газове, но при мен беше точно посоченото горе.

Скрит текст:
Храносмилателен метеоризъм – най-често се проявява след консумацията на някои храни. Това могат да бъдат продуктите, богати на поли и олигозахариди – картофи, зеле, боб, черен хляб. Лактозната непоносимост също може да причини метеоризъм.
Механичен метеоризъм – появява се, когато са налице механични прегради, които затрудняват движението на храната. Тези прегради могат да бъдат прекалено големи стеснения на червата или темори.
Динамичен метеоризъм – възниква в резултат от някакви нарушения в стомашно-чревния тракт, при токсични процеси върху гладката мускулатура на червата или при появата на инфекции и възпалителни процеси.
Циркулаторен метеоризъм – този вид метеоризъм е причинен от нарушения в кръвообращението /запушване на някои от кръвоносните съдове или разширени вени в червата/.
Психогенен метереоризъм – причинява се от различни психични и емоционални проблеми, наличието на продължителни стресови ситуации.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 12:27 от Миоки

Общи условия

Активация на акаунт