Есента настъпва вече, гука ЮЛСКОТО човече! - Тема 2

• 22 943
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
...
Някой спомена за книжки, аз много се чудя дали да не почна да купувам, че Дени се заглежда по моите книги, но недоволства, че картинките са малко. Grinning
Взимай смело, радват се много на всякакви картинки. Книжките с по-остри ръбчета и твърди корици ги разглеждаме заедно, има и разни с меки дунапренени корици, без остри ръбове, които бебето може да си държи и само, около  4-5лв са
Да, тези мекичките май са от серията книжки за баня. Знам, че бебето е малко, но много ми се иска да се вглежда в книжки, вместо в телевизора и ако може отрано да се зароди някакъв интерес към книгите в нея. Grinning

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 16:04 от Sunny555

# 631
И ние се опитваме да излизаме всеки ден дори и за малко, стига да не вали дъжд и да не духа вятър. Опаковаме се и двамата и излизаме.

И при мен се случва да се размрънка доста докато е в количката, основно защото иска да е навън и да разглежда.. но честно казано се опитвам с биберон и шум от колите да го успокоя. Ако не стане, го взимам за малко, колкото да се успокой и после пак на топло.

Аз жирафчето го мия с бебешкия гел, с който го къпем и го подсушавам, точно поради причината, че не може да се стерилизира.

Вашите бебчета, какви нови умения имат? При нас Сави успява да се завърти настрани и по корем, но не може да се върне обратно все още Simple Smile) Днес го чух да издава някакви нови звуци, до сега предимно комуникираше с ръце и крака 😊 Успяваме и да хванем играчка с две ръчички от активната гимнастика.

А да ви се оплача тези зъби са кошмар, спи много неспокойно нощно време. Миналите вечери на всеки час се събуждаше и трудно се успокояваме.

Отностно преспиването.. Сави тежи над 7 кг и аз не мога дълго време да го нося, та се опитвам да се гушкаме двамата на спалнята през деня, а вечер баща му го носи и му пее песнички. Отделно се опитвам да го уча да заспива сам в кошарката, но това става само в редки моменти, когато е в настроение. Пускам и едно пеещо бухалче и гледам нощно време да е тъмно в стаята Simple Smile
ние си вече сами си взимаме играчки те стига да са около него опитва се да сяда но не му се получава опитва се и да се обърне както е по гръб да се обърне по корем много гука издава много звуци и се смее с глас вече и на гимнастиката и музикалните въртележки си хваща играчките както се движат

# 632
  • Пловдив/София
Ние се обръщаме от гръб на двете страни и от корем на гръб, от гръб изцяло на корем не може. Смее се с глас, хваща играчки и пъха в устата и май това са уменията на 4м...
А да, като я нося за дупето си стои изправена нагоре, ама това отдавна май.

# 633
  • София
И нашите разходки до преди месец бяха такива. Едвам стигах до някоя площадка, за да я взема на ръце. Сега вече изкарахме покривалото на количката и под него ѝ покривам краченцата с одеалце и в този студ не я взимам. Пускам ѝ песнички от телефона и ѝ давам бибата, гръбчето е надигнато за да се оглежда и в повечето случаи гледам да вляза в някой голям магазин (Билла ни е много близо, понякога и в Лидл) и тя почва да се заглежда по щандовете и светлините и в един момент заспива. Така успявам и аз да напазарувам, но определено не обича да спи в количката, максимум 30 Мин и се е ококорила, понякога даже докато стигна до касата и вече е будна, в такива случаи само се моля да не се размрънка.
И аз обмислям да си взема раница или слинг, че и вкъщи губим бързо интерес и иска да е на ръце. Кръст не ми остана, но поне с ръцете да мога да свърша нещо, докато я разнасям. Една приятелка ми беше обещала раница, но не можем нещо да се видим. Вие какви имате, че аз даже не знам как да си я избера. Ако имате някакви отзиви, моля пускайте линкове.

# 634
Ергобейби адапт. Взех под наем и много ми хареса. Супер удобна за мен и за бебето се оказа. Платката се регулира и расте с бебето, та няма да ми се налага да сменям размерите. Чакам с нетърпение моята да дойде. Взех си втора употреба от ибей.

# 635
И аз взех под наем Ергобейби адапт, но не беше моята. Колана ми убиваше и презрамките застегнати до края пак имаха луфт на раменете, тежеста ми падаше на кръста . Ергото е за по-високи родители. В крайна сметка отидох на консултация и взех Isara The one, най-добре ми пасна и колана е мек. Трябва да се тестват поне 2-3 за да се избере правилната.

# 636
Момичета и аз да се похваля..с раздразнени зърна.. Simple Smile нормално ли е бебе на 4м (утре ги навършва) да стиска с венци и да мята главичка наляво, надясно.. като някое кученце е.. вече въобще неиска да пие от шише нито мляко нито вода.. само цица и то на 2,30.. вашете бебета къде спят.. моя спи между нас. Така и аз съм спокойна и той спе цяла нощ без да се буди.. много по-отпочинала съм, но не знам по-натам дали ще мога да го одуча от нас

# 637
  • София
А къде ги тествате тези раници? Аз не съм от високите (1,60м) и съм 53кг и не знам коя ще ми е най добре.
Селин си спи на кошарата, само като се приберем на село е на спалнята между нас, че там си няма легло. Така и ние спим спокойно. Събужда се през 4 часа някъде, а първата дрямка е 5-6 часа. През деня се кърмим през 3-4 часа. Проблема при нас е че заспива на ръце и тогава я оставям в кошарата, не знам как да я науча да заспи сама...

# 638
  • София
Раничките се тестват в библиотеките. Вълшебен възел, слинготека, wrapyourheart и др. Определено препоръчвам да тествате. Аз измерих някога 5-6 марки, преди да нацеля тази, която ми е удобна и не ми убива никъде.
Моята буболечка се върти от гръб по корем и обратно, краката ритат непрекъснато и ако е по корем, успява да се придвижи някакво разстояние. Ако й подам ръце, веднага се набира. Взима играчки, дори една гумена книжка за баня я разгръща Joy
Ние излизаме всеки ден. Гледам да е точно преди дрямката й е в 10ч. И в раницата, и в количката успява да си заспи, сега в студеното време откарва доста в сън, понякога навън спи и по 2-3 часа. Продължителността на разходките ни зависят от баткото обаче.
Гледам ви какви кг са бебчетата ви на 4м, моят син някога на една година беше 8кг Joy. Колко са различни децата. Дъщерята също върви мъничка засега.

# 639
Мами, по колко изяждат вашите бебетата на АМ на 4 месеца и половина или 5, съответно колко кг са. Аз имам близнаци на 4 месеца и три седмици, ядат по 150 или 170 мл и са 5700 и 6400. Редактирам се - имаме 5 хранения на ден и понякога искат повече от 170 мл. Ще ги почвам със захранване на 5 месеца.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 14:20 от Svetla_24

# 640
Ние сме на кърма, но се храним през шише като си хапва 6 пъти на ден по 150 мл Simple Smile този месец наддаваме по-малко, според нашия кантар около 700 гр

# 641
Мел яде по 150мл. и веднъж 180мл. Има 5 рядко 6 хранения. Вече е към 8 кила, но не знам със сигурност, защото беше на теглене в началото на месеца и тогава беше 7060гр.

# 642
  • София
И на нас ни подариха това жирафче, но още не съм ѝ го дала. Давам ѝ някакви по малки гризалки, но трябва да го изкарам вече. Струваше ми се голямо, но ще пробвам дали ще го хареса. Направи ми впечатление, че всички такива играчки не се препоръчва да се стерилизират, а само да се измиват с препарат.
Момичета, вие как приспивате бебоците? Селин до третия месец заспиваше на гърда и после си я оставях в кошарата, но от един месец заспива само с дундуркане на ръце и ако я оставя на леглото почва да се търка по лицето и да се скубе в опит да се приспи сама. Вече си е 7 кг и това носене на ръце ми идва в повече. Дайте идеи какво да пробвам, за да не свиква така...
Понякога заспива в кошетката друг път на ръце. Като в кошетката слагам боба завивам я и почвам да и галя лицето и да си слагам ръка върху лицето. Някой беше дал този съвет с лицето и аз го пробвах. Работи. Но вечер не. Вечер никога не е заспивала в кошетката, слагам я до мен на спалнята и пак с това галене и слагане на ръка по лицето.

# 643
Мами, по колко изяждат вашите бебетата на АМ на 4 месеца и половина или 5, съответно колко кг са. Аз имам близнаци на 4 месеца и три седмици, ядат по 150 или 170 мл и са 5700 и 6400. Редактирам се - имаме 5 хранения на ден и понякога искат повече от 170 мл. Ще ги почвам със захранване на 5 месеца.
Храненията са по 150 мл, 5 пъти дневно, рядко 6. Аз не се придържам към указанията на кутията с АМ, че млякото се увеличава с по 30 мл всеки месец. Педиатърът ме увери, че този модел на хранене не е пригоден за нашите деца и е по-добре по-плавно увеличаване на количеството. Деница в началото на месеца беше 6150. И тя вече хваща стабилно с ръце и се набира, бърка ми в очите, ушите, а най-любимото й напоследък е да си хваща пръстите на краката. Joy

# 644
Мелани спи през деня или в количката или на спалнята.. И вечер преди да я преместя е на спалнята. Хваща ми малкото пръстче и палеца и си ги слага на носа, после ги бута нагоре и надолу и заспива. След тази процедура и слагам голяма възглавница до главата и си вре нослето там. На ръце не я приспивам от началото на 2я месец. В последно време като ме види, че излизам от стаята и пада страшен рев. Иска постоянно да съм при нея и не мога да свърша нищо. Мм само ми се кара, че така съм я научила. Какво да правя не знам..

Общи условия

Активация на акаунт