Есента настъпва вече, гука ЮЛСКОТО човече! - Тема 2

• 22 923
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Мелани спи през деня или в количката или на спалнята.. И вечер преди да я преместя е на спалнята. Хваща ми малкото пръстче и палеца и си ги слага на носа, после ги бута нагоре и надолу и заспива. След тази процедура и слагам голяма възглавница до главата и си вре нослето там. На ръце не я приспивам от началото на 2я месец. В последно време като ме види, че излизам от стаята и пада страшен рев. Иска постоянно да съм при нея и не мога да свърша нищо. Мм само ми се кара, че така съм я научила. Какво да правя не знам..
като кажат тия мъже "така си го научила" ми да ги научат пък те..хем да им е удобно на теб и детето..хем да готвиш и шеташ..няма оправия..

# 646
Към мамите от София. В кое Джъмбо има най-голямо разнообразие на продукти, кой магазин е най-голямо или няма никаква разлика.

# 647
Мелани спи през деня или в количката или на спалнята.. И вечер преди да я преместя е на спалнята. Хваща ми малкото пръстче и палеца и си ги слага на носа, после ги бута нагоре и надолу и заспива. След тази процедура и слагам голяма възглавница до главата и си вре нослето там. На ръце не я приспивам от началото на 2я месец. В последно време като ме види, че излизам от стаята и пада страшен рев. Иска постоянно да съм при нея и не мога да свърша нищо. Мм само ми се кара, че така съм я научила. Какво да правя не знам..
като кажат тия мъже "така си го научила" ми да ги научат пък те..хем да им е удобно на теб и детето..хем да готвиш и шеташ..няма оправия..
Сега усещам , че може да има нещо вярно. В момента съм ужасно настинала и гледам да седя по- далеч от Мел, но няма как.. Сега я залъгвам с коледни лампички.. Гледа ги и им говори нещо, много им се радва. Нямам търпение да украсявам вече. Сега лампичките висят от полилея и съм намотала по гимнастиката, за да мога да свърша нещо..

# 648
Мами, по колко изяждат вашите бебетата на АМ на 4 месеца и половина или 5, съответно колко кг са. Аз имам близнаци на 4 месеца и три седмици, ядат по 150 или 170 мл и са 5700 и 6400. Редактирам се - имаме 5 хранения на ден и понякога искат повече от 170 мл. Ще ги почвам със захранване на 5 месеца.
ние имаме 5 хранения по 180 мл  последно хранене в 21 30 и после чак в 7 30 сутринта  се събужда като по часовник да яде в началото на месеца бях 8 200 и 68 см и аз мисля на 5 месеца и половина да почна да захранвам

# 649
  • София
Оууу с това, ти си го научила, направо ооо откачам. Някой като каже ти така го научи. Е не е вярно. Децата са различни. Все едно на теб или на мен ми е кеф да вися до бебето или да го приспивам на ръце.... Иначе и ние по същия начин заспивам като Вас..... И иска през деня като заспива в кошетката да съм до нея. Но като заспи излизам. Е тя и не спи много през деня, дреме по 30 и става.

# 650
Е аз излизам виновната за доста неща.. Памперса е пропуснал- не го слагаш правилно, бебето плаче - ти така си го научила.. Виновна съм и че навън е студено и вали дъжд 😱.. Сега всички ми повтарят да почна да захранвам.. Майка ми е купила пюрета, мм прибори.. Свекърите ми викат - ама тя само на мляко ли е? Ми не и на луканка. Аман!

# 651
Е аз излизам виновната за доста неща.. Памперса е пропуснал- не го слагаш правилно, бебето плаче - ти така си го научила.. Виновна съм и че навън е студено и вали дъжд 😱.. Сега всички ми повтарят да почна да захранвам.. Майка ми е купила пюрета, мм прибори.. Свекърите ми викат - ама тя само на мляко ли е? Ми не и на луканка. Аман!
Смело пасирай луканката в блендера и захранвай.Joy Шегата настрана, аз започнах да захранвам със зеленчукови пюрета и засега добре се приемат. Само морковът леко запича, но пък тиквата е с обратен ефект. Разбира се, първо се консултирах с педиатъра. А какви съвети получавам искани и неискани, ще ви настръхнат косите...

# 652
мъжете ни май са сходни...като му кажа на моя да дойде той да гледа детето, да го видя пък той как ще се справи.. и смело ми заявява "ходи ти на работа пък аз ще го гледам"...все едно си клатим краката вкъщи.. но вече не се ядосвам, даже смешно ми става.. а относно захранване..съм заявила, че детето е идцяло на кърма и ще захранвам чак януари, като стане на 5+

# 653
Казах твърдо, че захранването ще почне към средата на другия месец. Тогава Мел ще е на 5+ месеца, но не обичам да мми дават зор за детето с което аз съм 24/7 а другите само преминават.. А как се смесва пюре с АМ ? На 1 л. колко мляко?

# 654
За смесването на пюре с АМ нямам идея, предлагам само по лъжичка - две чисто пюре на обяд и додавам АМ. Всъщност основно се реших на ранно захранване, понеже отдавна не кърмя. Но и аз не обичам да ме пришпорват кога какво да се прави. Все пак основните грижи за детето се падат на мен и е логично, че предварително съм потърсила информация, а не чакам околните да ми дават съвети.
Забравих да питам при какви температури се облича космонавт? Засега май все още е за яке, но навън е 5 градуса и много се чудя... Thinking

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 12:04 от Sunny555

# 655
За смесването на пюре с АМ нямам идея, предлагам само по лъжичка - две чисто пюре на обяд и додавам АМ. Всъщност основно се реших на ранно захранване, понеже отдавна не кърмя. Но и аз не обичам да ме пришпорват кога какво да се прави. Все пак основните грижи за детето се падат на мен и е логично, че предварително съм потърсила информация, а не чакам околните да ми дават съвети.
Забравих да питам при какви температури се облича космонавт? Засега май все още е за яке, но навън е 5 градуса и много се чудя... Thinking

Съни кога започна със захранването и с какво? Аз баткото го захраних след 4-тия месец по указанията на педиатъра тогава, сега съм решила да е след 5-тия месец.

# 656

Съни кога започна със захранването и с какво? Аз баткото го захраних след 4-тия месец по указанията на педиатъра тогава, сега съм решила да е след 5-тия месец.
Anesi, започнах преди 2 седмици(малката ще навърши 5 месеца след 5 дни). Започнах с пюре от морков като купувам пюрета на Гербер от по 80гр, които могат да се съхраняват до 3 дни след отваряне(консултанти ме посъветваха да пренебрегна търговския трик за изхвърляне на пюрето на следващия ден след отваряне). Така едно пюре се яде три дни по 2 - 3 лъжички(само веднъж дневно) и наблюдавам дали ще възникне някакъв проблем или непоносимост. Продължихме с тиква, броколи и карфиол, а скоро мисля и смесени зеленчукови да дам. Дори дадох домашно кисело мляко два поредни дни вместо пюре, т. к. купуваме истинско прясно краве мляко и си квасим. Знам, че има риск от алергия, но след консултация с педиатъра се реших и нямаше негативен ефект.

# 657
Здравейте, какви аспиратори за носле ползвате? В стари теми много хвалят Baby Vac. Ние сме от седмица със задна хрема и доста кашляме.

# 658
Аз ползвам носко за прахосмукачка. Пробвала съм и тези за уста, помпички ама не ми харесват. Електрически не съм пробвала, но смятам, че не си заслужава парите. В крайна сметка при Мише се оказа бактерия и от там сополи. Anyway де, препоръчвам ноското + 3х1 капка във всяка ноздра сребърна вода.

# 659
И аз взех носко, пробвах с уста няколко пъти, но секретните в нослето се увеличиха и в 3:30 през нощта за първи път ползвах прахосмукачка и съм супер доволна, нищо че се дърпа малката хахаха..

Общи условия

Активация на акаунт