Есента настъпва вече, гука ЮЛСКОТО човече! - Тема 2

• 22 930
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,днес педиатъра каза че има бебето къса юздичкя и трябва да се среже. Някой вече срещал ли е този проблем. Детето е на 16 дни

И на нас ни каза педиатърът, че му е къса юздичката, но не е споменавал нищо за срязване. Светлана и Мария, докторите при вас защо казаха, че е наложително срязването и кой го извършва попринцип?
Педиатърката искаше да я цепне още днес,но отказах. Ще посетя и друг педиатър и ако трябва тогава вече. Каза че след време можи би ще има трудност с някой звуци, като Р например,няма да може да изплезва езика.

# 151
Момичета, някоя от вас, която е давала на детето Био Амика за колики, може ли да ми каже, възможно ли е от тях акото да се оцвети в зелено, или да търся друга причина?
Ние ползвахме Био амика и нямахме такива проблеми.. Винаги си беше цвят горчица ..

# 152
  • София
Момичета, някоя от вас, която е давала на детето Био Амика за колики, може ли да ми каже, възможно ли е от тях акото да се оцвети в зелено, или да търся друга причина?
БиоАмиката не оцветява акото. Да не е от простуда или някакви други капки?

# 153
Благодаря за отговорите Blush
Помислих си, защото оцветяването съвпадна с първия прием на капките, но явно е нещо друго. Ползвам и Лефакс, но от самото начало, та не е и от него.
Не ми изглежда настинал, може би от самото захладняване Thinking ще видя утре как ще е.

# 154

Педиатърката искаше да я цепне още днес,но отказах. Ще посетя и друг педиатър и ако трябва тогава вече. Каза че след време можи би ще има трудност с някой звуци, като Р например,няма да може да изплезва езика.
[/quote]

Мерси за информацията, и аз бях чела някъде това за връзката между късата юздичка и Р-то и съм в чуденка дали има смисъл да се предприема нещо. Може би при нас не е била толкова къса и затова педи не е предложил да се срязва.

# 155
Понякога заради късата юздичка бебето не може да суче ефективно. Но ако си наддава добре, според мен няма причина за притеснение. Може да се среже и в по- късен етап. 😊

# 156
Момичета, вчера бяхме на ваксини. Определено му се засилиха коликите и почна даже да ака една зеленилка. Поспалив е в същото време и хапва мъничко. Има ли друго бебче със същите реакции?

# 157
Понякога заради късата юздичка бебето не може да суче ефективно. Но ако си наддава добре, според мен няма причина за притеснение. Може да се среже и в по- късен етап. 😊
На мен още в родилното ми казаха, че е къса и ми предложиха да я срежат. Аз отказах, защото ме достраша... А и си сучеше без проблем. Всъщност колкото по - рано, толкова по - добре. В бебешка възраст е просто като прозрачна ципичка, която обаче с времето може да се удебели и кръвоснабди и да стане вече болезнена при рязане. Реших да не го причинявам на детето и да не си правя експерименти. Не знам дали  щеше да пречи при говор или не, дали щеше да е проблем като цяло. Пък и защо да не може да си изплези езика? Нека да си може. Тъй като не се съгласих от начало, после ходих при стоматолог хирург, който след преглед също установи, че е за рязане. Всичко приключи за две секунди с едно усмихнато бебе, което нищо не разбра и с една мега стресирана майка, която не знам какво си мислеше толкова, че ще се случи. 😂 Помислете си относно юздичката. Когато са по - големи и разбират вече ще е много по трудно. Наистина е абсолютно безболезненно за бебе, също като рязване на нокът.

# 158
Момичета някой с гастрит има ли.. незнам какво да пия вече 2 дни немога да стана от болка в стомаха, гади ми се..няма кой да ми гледа детето да отида на преглед. Кърмя и се чудя дали мога да пия нещо..ако някой знае нещо с което да облекча болката и дискомфорта, ще съм благодарна..чак утре ще мога да одита на преглед..имам фамотидин, но той май неможе да се пие при кърмене

# 159
На мен още в родилното ми казаха, че е къса и ми предложиха да я срежат. Аз отказах, защото ме достраша... А и си сучеше без проблем. Всъщност колкото по - рано, толкова по - добре. В бебешка възраст е просто като прозрачна ципичка, която обаче с времето може да се удебели и кръвоснабди и да стане вече болезнена при рязане. Реших да не го причинявам на детето и да не си правя експерименти. Не знам дали  щеше да пречи при говор или не, дали щеше да е проблем като цяло. Пък и защо да не може да си изплези езика? Нека да си може. Тъй като не се съгласих от начало, после ходих при стоматолог хирург, който след преглед също установи, че е за рязане. Всичко приключи за две секунди с едно усмихнато бебе, което нищо не разбра и с една мега стресирана майка, която не знам какво си мислеше толкова, че ще се случи. 😂 Помислете си относно юздичката. Когато са по - големи и разбират вече ще е много по трудно. Наистина е абсолютно безболезненно за бебе, също като рязване на нокът.

В по-късен етап също не е болезнено,е разбира се не след години. Изчакването го казах по скоро като необходимост за майката,на която и е нужно време да се подготви психически.🤣

# 160
  • София
Момичета имам рана на едното зърно, болеше ме от доста време и снощи забелязах, че имам коричка. Сега беба като сучи пускам и кръв. Стискам зъби и издържам и знам, че  не трябва да спирам да кърмя, но се притеснявам да не ѝ стане нещо като глътне малко кръв.
От вчера забелязах и някакво обривче по главата. Изглежда като малка зачервена цицина с гнойни пъпчици отгоре. Да имате представа от какво може да е? Само на едно място го има и дали може да е защото се поти много като сучи?!

# 161
  • София
Момичета някой с гастрит има ли.. незнам какво да пия вече 2 дни немога да стана от болка в стомаха, гади ми се..няма кой да ми гледа детето да отида на преглед. Кърмя и се чудя дали мога да пия нещо..ако някой знае нещо с което да облекча болката и дискомфорта, ще съм благодарна..чак утре ще мога да одита на преглед..имам фамотидин, но той май неможе да се пие при кърмене
Според този сайт, може да пиеш.

# 162
Аз като ходих да режат юздичката, бебето беше на 4м. Не знам дали има време за подготвяне психически, ама ревах като магаре в коридора докато чакахме. 😂😂😂 Вероятно и аз съм си по - лабилна, де, знам ли. Ама голям страх брах.
Habish_D, Щом имаш рана на зърното, нещо не е както трябва. Може при самото захапване да е проблем и да не захапва правилно. Гледай да излекуваш раната с крем ланолин. Лансинох например, той е без отмиване. Недей стиска зъби, важно е ти да се оправиш, а не да се влоши раната. Може да пишеш на консултант по кърмене и да те посъветват как точно. Пробвай с протектор за зърното, докато се оправи. ❤️ Имам едно кремче иначе на лансинох, ползвала съм го няколко пъти, ако искаш мога да ти го пратя, аз едва ли ще го ползвам вече, а е отворено и е годно 12м. след отваряне. Малко е, 10мл., но ще свърши работа.

# 163
  • София
Благодаря ти Svetlana имам го този крем на Лансинох и се мажа след всяко кърмене. Може би трябва да си купя протектори, но не знам дали ще има ефект. Тази моята малка принцеса обича да си ме ползва и за биба и изкарва близо час на гърда. Аз предлагам само една на хранене и така ми се получават и по-големи паузи, но като дойде ред на дясната ми гърда и почвам да се изпотявам.

# 164
Habish_D и аз съм с протектори още от втората седмица до сега. Просто не можах да изтърпя на болката и не мисля скоро да ги махам. 😁

Общи условия

Активация на акаунт