Мартенските ни душички риткат с крачета, махат с ръчички!!!

• 11 192
  • 265
  •   1
Отговори
# 60
Има ли друго бебе, което още да няма 6кг Flutter Ама какво да правя. Яде като разпрана и до сега не сме стигнали да качим 1кг на месец, все си седим на разни грамчета Sunglasses

Има,има...! И моята красавица най отзад на опашката за кг. Ама да са здрави децата, това е най важното. Де да бях и аз като тези бебета. Да похапвам без да дебелея..... ама на!  Mr. Green

Момичета мерси за идейте, ама май ще се озъбваме скоро. Доста са ни подути венците и всичко в устата слагаме. Днес една приятелка ми каза как да провериа дали ще имаме зъбче скоро. С малко метална лъжичка се почуква лекичко на венеца. Ако зъбчето ще пробие скоро, се чува сякаш се е показало. Утре ще пробвам

# 61
  • София
Има ли друго бебе, което още да няма 6кг Flutter

Зори е 6.200, но пък е на 4 месеца и половина - ще ни настигнете и минете за 1 месец. Simple Smile

# 62
  • Sofia
по-малко от това не мога да и давам 5 по 120-130 мл, толкова ли е много??!
Azzy, аз не мисля че я прехранваш, Вики яде 5 х 180 (даже понякога вечер стига и до 210  Embarassed ), а в момента е 7200 на почти 5 месеца, явно Бояна по - добре усвоява храната, знам ли  newsm78 ...

boriva аз за минералната или изворната вода знам, че за да се използва за пиене от бебета трябва да е много слабо минерализирана, по принцип такава трябва да бъде изворната или трапезната вода, която е за всекидневна употреба. Минерализацията й не трябва да надвишава 100 mg/l. За сравнение напр. Горна Баня е 161 mg/l, на Банкя пише само "с ниска минерализация" без точна стойност, на Хисар също пише "с ниска минерализация", а отдолу 240 mg/l   #Crazy . Трябва да погледнеш на етикета на трапезните или изворните води каква минерализация пише. И въпреки това аз много, много не им вярвам и преварявам чешмяна вода  Mr. Green.

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 11:05 от honey_bee

# 63
  • Варна
snoopy-taz, welcome
Тася, много сладки снимки.  Heart Eyes Как само си бърка в нослето Дани... hahaha
Днес съм се присетила няколко практически въпроса - та да ви питам вие какво знаете и как ще действате:
--> кога смятате да давате вече НЕпреварена водата? едните доките казват 5 месец, други - 8-9
--> преварявате ли изворната и трапезната или само чешмяната? вчера попаднах на теми из форума, че не трябвало да се преварява изворната (розовия етикет на девин)
--> като давате пюре, после изварявате ли съдовете или само ги измивате?
--> знаете ли докога трябва да се изваряват шишетата, от които пият? логично ми се струва да е докато пият преварена вода, но не знам...

Днес като се замислих и се дадох сметка, че нямам отоговри, а и не можах да намеря нещо по-конкретно из форума...не че съм ровила много старателно, но... Ще чакам да споделите
Всеки има различно мнение за водата както за всичко останало Mr. Green
Аз не купувам вода-нямам им доверие. Имам кана BRITA, минавам през нея чешмяна вода и  я преварявам. Смятам да го правя до годинката поне.
Стерилизирам всички шишета, включително тези за вода, защото не ми е проблем, но по принцип стерилизирането е заради бактериите, които се развиват в млякото. Децата не живеят в стерилна среда и не може всичко около тях да е стерилно. Може да изваряваш само шишетата за мляко (той Преслав не е ли на кърма... newsm78), а другите веднъж седмично или когато си прецениш.
На детската чинийка пише да не се изварява и да не се слага в МВ, затова само я измивам и поливам с преварена вода, същото и за лъжичката, с която давам пюре. Залъгалката също само я измивам, а стерилизирам веднъж седмично. Hug
Радвам се, че всички са по-добре.  Hug
Кауфланд и ние го чакаме с нетърпение. Peace

# 64
  • Sofia
Понеже Герчо спомена за Kaufland, та се разрових из каталозите на Метро и открих, че в момента има акционна брошура За Бебето. Има много неща - памперси, кърчпички, пюренцата на Hipp (малките разфасовки), соковете и чайовете на Hipp, кашите на Miplupa, плодовите пюрета на Hame, има и цяла страница на Nestle.

# 65
Пчеличке, ще дадеш ли линк към тази страница.

А за преварената вода - доколкото четох из форума, се преварява до 1 годинка. После извирна, трапезна или през кана Брита. Направо от чешмата не знам кога бих пробвала да й дам. Догодина мисля да си купя кана Брита и да карам с нея.

А за стерилизирането на шишетата - аз ще ги стерилизирам след всяко хранене, докато са жегите. После ще ги стерилизирам 1 път седмично. Шишетата за вода и сок ги мия, а ги стирилизирам, когато се сетя.

В Кауфланда мисля да отида най-рано след месец. Сега всички пенсионери ще се избият за кис. мляко по 15ст и домати по 10ст Crossing Arms Не, че и двете стават за ядене, ама карай

# 66
  • Sofia
Веси, сайта на Метро е www.metro.bg, обаче за да се разгледат каталозите трябва да имаш клиентска карта и да въведеш номера й.

# 67
Пчеличке, дай номера на твоята карта, че аз моята съм я загубила и всеки път като ходя в метро си вадя карта за деня срещу лична карта...

# 68
Здравейте!
Искам да попитам майчетата на горе-долу 4 месечните бебета по колко сокче давате на ден? Моята лекарка каза да давам не повече от 50мл. за целия ден, а на мене ми се струва малко. И кога ще започвате пюретата? Аз си мисля че горе долу след 2 седмици /сега сме почти 4ри Месеца/, но не съм напълно сигурна.
Лека вечер на всички! И кротки, усмихнати бебчета!

# 69
  • София
Ето ви моя номер на картата за МЕТРО: 11750950

# 70
destiny, аз сок не давам, заради силните колики, които имахме... от 1-2 седмици давам по 1-2 лъжички зеленчуково пюре веднъж на ден... от другата седмица, като направим 4 месеца, почвам малко по-сериозно...но сокове засега - не; само чиста водичка и то - колкото му се пие, без ограничения...

Кате_Н, преслав е на смесено - АМ и кърма, която обаче също давам от шише, защото докато беше с лактозната непоносимост, цял месец на съм го кърмила и той отвикна и сега категорично отказва да суче...затова цял ден правя гимастики с един куп шишета... Твоята кана на Брита кой модел е? Че гледах 3-4 вида и нямаше кой да ме консултира...

А пък на нашата купичка (Бебе Конфорт) пише, че може и в МВ, и в миялна, и да се стерилизира... newsm78

Аз за водата се чудех, защото преварявам изворната на Девин (82 г/мл минерализация) и трапезната на Предела. Обаче някъде из форума прочетох, че и изворната, и трапезната не трябвало да се преваряват, защото се концентрирали солите и ставала като минерална, което е по-лошо за бебо... И се чудех дали да ги давам директно, без "обработка"? За нашата чешмяна не ми се и помисля даже....

# 71
А пък на нашата купичка (Бебе Конфорт) пише, че може и в МВ, и в миялна, и да се стерилизира... newsm78

Повечето купички не ги предвиждат да се слагат в МВ. Но има и такива, които могат. Аз предпочитам да могат да се слагат в МВ и си взимам само такива.

На Маги днес й дадох, по точно се опитах да й дам, сок ябълка и круша и пак не го искаше. Вече се чудя дали не е от това, че започнах да й давам сока в шише, а не с лъжичка. Като й го давах с лъжичка ябълката си я ядеше , а сега и на нея се мръщи newsm78 Една мама ми каза, че нейното бебе приема само млякото от шише, дори водата й дава от бебешка чаша. Та можело и това да е причината да не иска сока. Утре ще пробвам с лъжичка, пък ще видим дали това е причината или просто не иска нищо друго освен ябълка на сок. Аз тамън реших да й разнообразя малко вкусовете, но тя не иска.

# 72
определено в Метро е по-евтино от Кауфланд!

# 73
Здравейте!Някои от момичетата са писали,че дават сокчета пюренца и .т.н не е ли раничко бе мацки аз мисля да захранвам след 5,5 6?Изоставам ли newsm78 или вие ибързвате
Лека и спокойна нощ Hug

# 74
snoopy-taz, добре дошла  Hug
аз също ще захранвам късно - след 6 месеца. тук има мами, които ще захранват (или вече са захранили) и по двата начина - и ранно и късно. споко, не изоставаш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт