Мартенските ни душички риткат с крачета, махат с ръчички!!!

• 11 217
  • 265
  •   1
Отговори
# 90
здравейте и от нас!
Елина най-накрая взе да се обръща по коремче Praynig Praynig Praynig Сега явно мнго й харесва и постоянно се върти
И вече е по-спокойна, което отдавам на срещата ни с Преско на мама Борива Grinning Grinning Grinning
Също така започнахме захранване с плодово пюре и педито ми каза,че до неделя трябва да хапва цяло бурканче, Бързо ли е , как мислите?
Добре дошли на новите мами!

# 91
  • София
Кате, според мен само Елина знае колко пюре трябва да яде. Гледай дали й се услажда и увеличавай количеството, докато тя иска. Само че (аз като не захранила само на теория говоря) плодовото пюре трябва да се дава между храненията и дори да стигнете цяло бурканче, то да не е наведнъж, а примерно половината сутринта и половината следобяд.

# 92
terina,то детенцето ще си покаже ,но едно цяло бурканче до неделя ми се вижда множко newsm78,пдано се включат и по-компетентни мами ,лека вечер. Hug

# 93
бих те посъветвала постепенно ,за сега не замествай хранене с цяло бурканче,мисля,че ще е по-добре постепенно.успех

# 94
До края на първата година млечното хранене си е основно - затова първо се кърми или дава адаптираното, а после се предлага и другата храна, като целта е не да се храни детето с нея, а да свиква с други вкусове и консистенции. Започва се с една лъжичка на ден, като постепенно се увеличава до 4-5 за около 3 дена и после се изчаква 3 дена да не би бебето да направи алергия. Започва се с един вид храна именно заради възможността от реакция - за да се знае от какво точно е причинена.
След годинката вече първо се предлага твърдата храна, а после кърмата или адаптираното, но по мои наблюдения - до към година и половина децата си търсят първо млякото.
Ето един итересен сайт, който ще ти разясни някои неща около захранването: [karmene.greatnow.com]
това ми го каза една мама;)

# 95
Благодаря ви момичета, аз питах и в кърмаческия, въпреки че там сигурно ще ми се скарат,че захранвам, като ги знам какви са....
Ще видя дали й харесва и няма да я насилвам колкото иска толкова

# 96
  • Варна
Здравейте!
boriva, каната не я помня точно кой модел е. Има отгоре на капака ръчен датник, за да ти напомни кога да смениш филтъра. Има и кани с електронен датник, но аз прецених, че не си струва. Един съвет от мен. Има един модел, който е по-тесен и става за вратата на хладилника. Тук не можах да го намеря. Струва ми се по-практичен, но ти ще си прецениш.
terina, и на мен ми се струва много цяло бурканче. Нашето педи каза не повече от 1/2 бурканче. А и пак казвам, че плодовото пюре не замества хранене.
Благодаря ви момичета, аз питах и в кърмаческия, въпреки че там сигурно ще ми се скарат,че захранвам, като ги знам какви са....
Ще видя дали й харесва и няма да я насилвам колкото иска толкова
Другия път питай в Хранене с АМ. Там ще са по-отзивчиви. Simple Smile

# 97
Мами,днес се чух с Жана .Тя е в БГ с двете принцеси ,в София са . HugЩе ходят до Ямбол и от там ще чакаме включване с нея и след като дойдат отново в София ще спретнем една форумска -мартенска срещичка .Много исках да се съберем още тези дни , жалко че нямам кола да слизам към парковете без да карам някой да се ангажира с мен и Виктор  Tired.Жана ми разказа ,как такситата трудно се съгласяват да я качат количката ,двете столчерта ,бебките и покупки и също и е трудно предвижването  Laughing
Дано към края на август ,началото на септември да сме в по-пълен състав и да се съберем  Hug Hug Hug
Днес купих пюренца на Виктор и плодови и зеленчукови от Метро ,остава да се научим как се яде с лъжица . Crazy

# 98
  • София
Цитат
Тасия ,много сте сладки ,а снимките са в парка в Ябол  .Познах нали ?
Да,от там са! GrinningМного ни е хубав парка!
Ох,мойто маймунче още не иска да заспи. Rolling EyesРазнасям го на ръце,а как ме боли кръста,нещо съм го секнала. Sick
А-а-а,и ние се чудим къде зачезна Жането,а тя си дошла при нас!И аз ще се радвам много да си организираме пак срещичка! Hug
Айде, лекичка и мекичка на всички! smile3524

Последна редакция: пн, 17 юли 2006, 23:42 от tasia

# 99
  • на тавана в кошницата
Здравей те. Да ви почерпя  newsm38 cheers beer newsm18 виртуално Яна става на 4 мес.
  За Метро мен само  с кенгуро са ме пускали.
 Пюрета мойта докторка ми каза половината бурканче между храненето. Не като храна за заместване.
 От нас..  хайде на  разходка.

# 100
Честито на Янето, да е жива и здрава и да слушка мама  Peace

В Метро с кенгуру няма проблем и ние пазаруваме от там и с Бобчо  Party

И ние ще излизаме на разходка сега, в утрото е най-приятно 

Heart Eyes

# 101
Честито на Яна newsm32 .Tada
На нас вчера ни слагаха 2-дтк и милата ми много плака.
Днес малко и е подуто крачето,тя сестрата така на бързо я сложи тази ваксина,та чак ми идеше да я #2gunfire,даже в коридора,а не в кабинета #Crazy #2gunfire...... ,Сега спинка,таткото пак замина..и ние с Мелинка пак сме самички smile3518
Лек и слънчев ден на всички   Nature Sunny

# 102
Привет мамита  Hug  Hug

terina ние плодовото го ядеме храненето след обед в 6ч., и ако му дам цялото ще го изяде, много го харесва, но му давам максимум половината, и после си цоцка, и мисля, че много ще и се събере на Елинка според мене за 1 седмица да почне цяло пюре, а и то не си замества ядене, но виж дали и се услажда и увеличавай постепенно и тя ще си покаже колко и се папка.

А много мами има от Ямбол  Joy  Joy По принцип аз съм от Ямбол и от около 7-8 г някаде съм в София. И ние август сме на гости в Ямбол, че от как се родил малчо  там не са го виждали, но първо отскочим до Троян до другата баба, та на нас август ни се очертава доста да поскитосваме из провинцицята  newsm68

# 103
Ех, че съм заплес  ooooh!

ЧЕСТИТ МИНИ-РОЖДЕН ДЕН НА ЯНИТО, ДА СЛУША И РАДВА МАМА И ТАТИ   bdbaloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni : baloni baloni baloni baloni baloni:balon:: baloni

# 104
Здравейте мами и бебчовци!

Честит мини-РД на рождениците! Да слушкат мам и тати!
Вчера се опитах да дам на Криси пюре от манго! УЖАС! Такива ужасени физиономии правеше. Днес пак се опитах да й дам останалата част - уж да свиква с различни вкусове - ама последва същата картинка. Не я мъчих тоя път - да не взема пък да я отвратя... А и честно казано на мен също не ми допада вкусът на мангото. Отворих й тиква с ябълка, че него го харесва - да си оправи вкуса малко. Изпапка си 1/2 пюре без да му мисли  Wink

Нашия ремонт още не сме го почнали. Май за другата седмица ще е. Ама днес почнах да разчиствам от рафтовете чаши, книги, дискове и пр. Мале мале, не ми се мисли какво ни чака.  ooooh!

Дано се постопли вече, че имаме едни нови летни дрешки - много фьешън  Laughing

Лек ден от нас!

Общи условия

Активация на акаунт