Коледни и новогодишни идеи и декорации 2019/2020

• 116 652
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 245
# 1 246
От вчера в Лидъл

# 1 247
  • под тепетата
St.Dobri ще я питам, ама май трябва в другата тема като спец по цветя и зеленчуци, как и кога се садят тези тикви.

# 1 248
# 1 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
St.Dobri ще я питам, ама май трябва в другата тема като спец по цветя и зеленчуци, как и кога се садят тези тикви.
кои? декоративните ли?
садят се като всички други - след благовец, за да са сладки.

аз не правя разсад, защото като опитах веднъж установих, че засетите направо в двора много бързо настигат разсадите. разсадът пък боледува преместването от едно място (балкона) на друго (в двора) и е безмислено. поне при нас. Wink

темата не е за градини и зеленчуци, но да кажа. наскоро попаднах на статия за хора натровени от тиквички в Англия. оказва се, че декоративните тиквички съдържат вещество, което е отровно и засадени в близост до тиквички за ядене (а може би и краставици) го предават при опрашване и тогава тиквичките също стават отровни. не запомних подробности, но си "записах" да не ги слагам близо едни до други.

то и досега беше така - тиквичките за храна са последни в лехата, а декоративните бяха начело на арката. Simple Smile

# 1 250
  • München, Deutschland
Зайче, да знаеш, че няма да стане за тази Коледа обаче - сукулентите растат доста бавно. 😃

Взех си кутии за коледни сладки от Лидъл, очаквайте ги другата седмица ипри вас. 😃 Обикновено техните неща ги пускат тук, а на следващата седмица са в българската брошура. 3 кутии са, 3,80 евро. Имаше още една разцветка, но нещо на живо не ми допадна.

Другото е поставка за изстиване на тортени блатове - много ми трябваше, че ползвам едни неща, широки по една педя и ме е страх всеки път ще си разкъсам ли блата...

# 1 251
от тях не се очаква да растат. в тези "смески" или в пиафлора няма как да оцелее някой сукулент.
елхата ще е еднократна. Sad

# 1 252
Мисля тази Коледа да я караме при всеки. Редуваме се през годините. И тази година се пада там. Свека има чудна градина, цялата във високи туи, жив плет, дръвчета и две борчета. Едното го засадихме като се роди малката. Три годишно и е толкова симетрично че е като по филмите. Решили сме да го украсим него със светлини и всичко.
Та две къщи ще глася.

# 1 253
Момичета ще ви кача по-лесни идеи за направа на тикви.
Понеже незнам как да прикача линк от инстаграм на една дама, която следя и прави много интересни неща,направих скрийншот и ще го прикача него.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
По малка тиква е направила по същия начин от плат ,обаче на кълбо от канап
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 16:30 от X.T

# 1 254
ееее, ще предизвикаш криза за тоалетна хартия по-голяма от тази март месец! Wink
а може и да се използват запасите, знае ли се. Wink

# 1 255
Всъщност сега се сетих че подаръка на детето няма как да го пренесем при свекитата че е над 1 метър висок и вече сглобен. Можете ли да дадете идея как да се опаковка къща за кукли? Или просто така да я оставим под елхата, най-много една червена панделка.?
Огромна е и е виждам как ще стане.

# 1 256
Опаковай я,както успееш,но за мен голяма част от удоволствието е отварянето на подаръка.Това гъделичкане,докато не си много сигурен какво има в опаковката.

# 1 257
джвъчки за есенна украса - на пазара петков Simple Smile

# 1 258
АуууДобри много сладки тиквички!
Тези на мен ми харесват.
Няма да мога да я опаковам традиционно къщата, защото е с покрив, ръбове, веранди, разчупена е и е огромна.
Като се сетя обаче миналата година колко смешно и с какво нетърпение разопакова пакетите малката като булдозер ги разкъса. И ми се иска да има елемент на изненада. Друго си е.

# 1 259
Може ли да споделите коя е темата за украса на масите ? Може и на лично .

Аз си купих една вазичка от Пепко и я напълних с шишарки, това ми е универсалната украса за есен-зима. Сега сме в нов апартамент и ми се иска да си украся по-хубаво, но и с по-естествени материали.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт