Истанбул [тема 50]

• 60 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
...
Въпросът е - ако решим да идем в азиатска част има ли смисъл да сме с колата там и да търсим къде да я паркираме или с градския транспорт ще е по-лесно и по-удобно?
...
С градския транспорт ще е по-удобно и по-евтино.

# 136
Ние си купихме карта  за градският транспорт  една ползвахме двамта. Излиза много по-евтино, първоначално е 2.60 лири после става по-евтин билета. Картата се зарежда.

# 137
Крис какво значи първоначално.Колко време я ползвахте,и как се измерва Rolling Eyes В Холандия и Италия съм ползвала такава карта,но и на двете места системата беше мисля различна.Как е в Истанбул?

# 138
# 139
papaone златен си,благодаря ти! Heart Eyes

# 140
  • София
Хаха! Не очаквах, че линкът препраща към "мъдростите" ми.  Laughing

Да добавя, че цените са много променени спрямо 2014 г. Автоматите вече са много разпространени. Освен това ако се ползва метрото Мармарай или Метробуси е добре всеки да си има карта, защото при тях се плаща на разстояние и има 2 чекирания. При влизане се взима максимална сума от картата като за пътуване между двете крайни спирки. На излизане се чекира отново и се връща част от сумата (ако сте ползвали превоз за по-кратко разстояние). Когато са повече хора с 1 карта, в началото ще вземе на всички максималната сума, а на излизане ще върне надвзетото само на един човек. Пак е въпрос на сметка кое е по-изгодно. Ако качването на Мармарай е инцидентно, може да се "преглътне" тази разлика. Метробусите не са по туристическите маршрути и едва ли ще ги ползвате.  Wink

# 141
Привет. Мислим ,  Нова година да празнуваме в Истанбул, това ще ни е първо ходене там с агенция. Интересувам се тези допълнителни екскурзии, които се предлагат с/у допълнително заплащане, като Двореца Долмабахче , небостъргача Сапфир, плаване с кораб по Босфора в Истанбул и подобни, как е по изгодно и удачно -организирано да отидем и да платим сумите,които искат или самостоятелно с градски транспорт, Ще бъдем с турско семейство и турския език, няма да ни бъде бариера.  А като цяло, какво мислите и имате ли мнения от новогодишните купони,които организират такива агенции. Благодаря  предварително и Ви пожелавам  Слънчев ден Simple Smile

# 142
Допълните екскурзии през агенцията са в пъти по скъпи.Транспорта в Истанбул е перфектен, така че няма да ви бъде проблем сами да посетите местата ,още повече ,че няма да имате трудности с езика.Първа страница ще ви е от полза кое ,къде с какъв транспорт.

# 143
Здравейте, трябва ми малко помощ, моля. Утре пристигаме на новото летище в Истанбул и трябва да уплътним времето до вечерния автобус за България в 19.30ч. Вероятно е добре първо да минем да оставим багажа на централната автогара, но оттам накъде? Просто няма да успеем за сутрешния автобус, иначе съм готова да хвана директно за България, но просто няма с какво.

Има ли в близост мол или друго място, което да предполага възможност и за почивка - ММ се разболя. Халим предложи да отидем до Таксим, но с какво? С най-малко прекачвания...

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 16:37 от Saudadе

# 144
  • Варна
Като отидете до автогарата, после на две крачки ви е МОЛ Форум. Има къде да хапнете, да отпочинете, а и да пазаруваш, ако искаш, докато мъжът ти си почива.
До Таксим ще попътувате доста, а и там не е за човек, който е болен. В смисъл, че е шумно, има много народ. А и ако не сте в състояние да се поразходите по Истиклял поне...

# 145
Много благодаря, с какво можем да стигнем до Мол Форум, можеш ли да ни насочиш? Таксим и на мен ми изглежда да не е подходящо за нас утре, голяма лудница...

# 146
  • София
Здравейте, трябва ми малко помощ, моля. Утре пристигаме на новото летище в Истанбул и трябва да уплътним времето до вечерния автобус за България в 19.30ч. Вероятно е добре първо да минем да оставим багажа на централната автогара, но оттам накъде? Просто няма да успеем за сутрешния автобус, иначе съм готова да хвана директно за България, но просто няма с какво.

Има ли в близост мол или друго място, което да предполага възможност и за почивка - ММ се разболя. Халим предложи да отидем до Таксим, но с какво? С най-малко прекачвания...
Не става ясно за къде пътувате от Истанбул, но има и обеден автобус за София - в 12 часа.
Предполагам и за други райони също има автобуси.

Тези дни мярнах информация за автобус към Североизточна България на по-ниска цена от Метро, но не запомних фирмата за съжаление.

От автогарата до Мол Форум може да се стигне пеша или с метрото за една спирка.

# 147
Нишикли
От утре 13.10. по редовната линия -🚌🚌🚌🚌
България-Турция - промоционални цени на билетите - 25 лв.

# 148
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На сайта им няма билети София-Истанбул, а градовете ги има в падащото меню  newsm78

---
Моето проучване в мапса, а и впечатлението ми на живо от преди месец е, че НЕ е възможно пеша от Форум до автогарата. Има много естакади, ограждения и охрана. Варианта е с метрото, а той е много лесен и удобен.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 14:24 от Шебек

# 149
Хванахме такси вчера - не видях път, по който да минем пеша - наистина много естакади и ограждения има, щяхме да се лутаме, докато/ако намерим път. Макар че е малко разстоянието, може би километър. 20 лири ни струваше таксито. Решихме да не рискуваме с метрото, иначе после наистина видях и двете спирки в непосредствена близост.

Централната им автогара им обаче е супер грозно и потискащо място. И пълно със съмнителни субекти... Иначе ние пътувахме и в двете посоки с Метро, на същата цена като посочената, те първи излязоха с тази промоция, а и според мен са за предпочитане от двете фирми.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 20:09 от Saudadе

Общи условия

Активация на акаунт