Истанбул [тема 50]

• 60 350
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
...
Моето проучване в мапса, а и впечатлението ми на живо от преди месец е, че НЕ е възможно пеша от Форум до автогарата. Има много естакади, ограждения и охрана. Варианта е с метрото, а той е много лесен и удобен.
Лично сме го минавали този маршрут, но може Гугъл да е по-запознат към днешна дата. Wink

# 151
Здравейте! На 24 октомври с приятеля ми ще пътуваме за турция с агенция Eleven Tur, като ще отседнем в хотел Hurry Inn 5*. Ще бъдем там за петък, събота и неделя до обяд. Тъй като до сега и двамата не сме ходили в Истанбул, а ни се искаше да обиколим колкото се може повече забележителности и интересни места, ще се радвам много ако ми дадете съвети и малко помощ как стои въпроса с градския транспорт и дали си заслужават допълнителните екскурзии, които предлагат агенциите. За сега съм се спряла като допълнителна екскурзия на мол Емаар и фонтаните. Също искаме да се повозим на корабче по Босфора и да идем до Капалъ чарши. Ще съм много благодарна ако ми дадете повече информация, а сега се връщам да чета старите теми 🤗🤗🤗

# 152
С Eleven Tur пътувах миналата година. Много съм доволна от фирмата. Допълнителните им екскурзии са скъпи. На 30.10. ще пътуваме с Метро плюс - сами си организираме всичко. Чета с интерес.

# 153
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Лично сме го минавали този маршрут, но може Гугъл да е по-запознат към днешна дата. Wink
Ами научете и нас по-простите от вас, които и на място не разбрахме как става. Разкажете ни кога минахте по този път, начертайте маршрута, та да го знаем и ние. Темата нали е за помощ, не е само за хапливи вметки.
А че Гугъл знае по-добре от всички ни взети заедно отдавна не е тайна, от ок...

Lukitooo13, нямаш време за четене на темите, по-полезен ще ти е първия пост на тази тема, и чрез търсачката нещо конкретно ако те заинтересува. Както е казано и поста по-нагоре, допълнителните екскурзии са с огромна надценка, която не си заслужава. Щом ви е интересен мола идете, да кажем че ще е удобно за Вас да ви заведат организирано, защото по въпросите съдя, че сами да отидете ще ви е сложно.
Капалъчарши можете да посетите със сигурност сами, леснодостъпен е. За тур по Босфора е хубаво да използвате оторизирана компания, защото има и викачи с цена по договаряне. В първия пост има линкове към компаниите за воден транспорт, в сайтовете има Босфор тур – извинявам се, че в момента не мога да дам директни линкове, но там всичко е описано. Тръгват при моста Галата. Предполагам, че стандартното Синята Джамия, Света София, Топкапъ, Долмабахче, кулата Галата и Истиклял ще са ви достатъчно интересни. Ако не планирате забележителности с вход ще имате повече време за разходка.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 21:46 от Шебек

# 154
  • София
Ами научете и нас по-простите от вас, които и на място не разбрахме как става. Разкажете ни кога минахте по този път, начертайте маршрута, та да го знаем и ние. Темата нали е за помощ, не е само за хапливи вметки.
А че Гугъл знае по-добре от всички ни взети заедно отдавна не е тайна, от ок...
...
На такова изказване дори не знам как се отговаря.
Никъде не съм определила нивото на никого - просто казах за собствения си опит и че Гугъл може към днешна дата да знае повече от мен. Къде тук е хапливостта?!
Предполагам по този маршрут сме минали, но не мога да го потвърдя на 100%, защото няма стрийт вю по целия път.

ПП Ще гледам да не се намесвам повече тук - само ще чета.

# 155
Ейгер, не се впрягай, пиши!

Когато не си говорим 😊, а пишем винаги има риск от недоразумения както в този случай.

# 156
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На такова изказване дори не знам как се отговаря.
Никъде не съм определила нивото на никого - просто казах за собствения си опит и че Гугъл може към днешна дата да знае повече от мен. Къде тук е хапливостта?!
Предполагам по този маршрут сме минали, но не мога да го потвърдя на 100%, защото няма стрийт вю по целия път.
ПП Ще гледам да не се намесвам повече тук - само ще чета.

Вероятно в структурата на изречението и емотиконката е хапливостта, аз чета дословно, няма как да знам кой какво е имал предвид. Но и в дадения маршрут пак има удивителни, че пътищата са непреходими или е трудно да се мине. За това и попитах кога сте минавали, защото там нещата се променят със седмици, особено на тема мерки за сигурност.

Всеки може да пише в темата колкото си иска, просто е хубаво когато някой каже "аз го минах това, давайте смело" да е наясно дали този вариант все още съществува.  Peace

# 157
Здравейте,

от доста време ви чета, но ето че дойде време и за нашето пътешествие до прекрасния Истанбул. Ще тръгнем от София на 17.10. Пътуваме с ТА, като ще организираме сами престоя си в града.
Първа спирка сме си поставили Пиер Лоти, а от там до Галата, Истиклял и Таксим, след това с фуникуляра до Долмабахче, а от там към Азия. В азиатската част мислим да посетим само кафенето с възглавничките, както и джамията Михримах. После с Мармарай ще отидем до Египетския пазар. Интересуваме се от там дали ще можем да си купим дрехи, дали има сносни неща (дънки, пуловери, есенни дрехи), също и дали имате наблюдения в цената на златото (ще си търсим брачни халки).

За вторият ден сме си оставили Синята джамия и Св. София за снимки, Йеребатан, а от там ни се иска да слезем на крайбрежната и да се качим на корабче за тур по Босфора. Разгледах сайтовете, а и тук неколкократно е писано, че е най-добре с лицензиран транспорт. Видях че и Турйол, и Шехир Хатлари имат организирани турове.

Аз съм посещавала Истанбул, но преди доста години. Надяваме се, че всичко ще мине безпрепядствено!

Ще се радвам, ако може да ме ориентирате дали с тези локации ще се справим в 2 дни. Искаме да разгледаме колкото се може повече от града. Ако имате предложения и за други интересни места сме отворени за идеи!

# 158
Здравейте, решихме да прекараме Нова година в Истанбул. Ще пътуваме с кола, бихте ли ми препоръчали място на което да отпразнуваме новата година..ресторант или яхта например? Simple Smile

# 159
  • Бургас
Ние ще посетим през декември Истанбул. Исках да видя в тези дни какви събития има като концерти, балет, мюзикъли. Не можах да намеря обобщен сайт както са при нас Евентим и Тикетпортал. Някой има ли такъв опит? И друго се чудех, аз ще ги купя от тук, после билетите електронни ли са, хартиени ли са. Имала съм опит в такива събития, закупуване и получаване на билети. На опера в Милано съм ходила, на Мач в Италия, на Формула 1. Нямам познат с такъв опит за Истанбул.

# 160
През целия септември и октомври се канех да отида до Истанбул, докато е по топло времето и все отлагах! Реших  -1ви Ноември! Гледам прогнозата за времето - ще вали и студено! Споделете моля какво правите вие при лошо време в любимия град? Надявам се да ми дадете интересни идеи, но имайте предвид, че всички туристически обекти съм ги посетила.

# 161
  • Свети Влас
Здравейте, момичета скоро не съм ви чела, мале много сте писали. Скоро ни предстой пак да видим красивият Истанбул. Обещавам ви много снимки и разкази.

# 162
  • sofia
Здравейте и от мен, чета темата с удоволствие и реших днес да ви разкажа за моето посещение в любимия град. Бяхме там през април месец за 2 нощувки с кола (беше лудница с шофирането, но се справихме) и отседнахме в хотел Zimmer Bosphorus Anjer. Там остававихме колата и се движихме навсякъде пеша ( по 30 км на ден Simple Smile истинки туристи). Хотела беше доста приятен, със страхотна гледка от стаята и на нормална цена. Посетихме аквариума на влизане в града и след настаняването в хотела се отправихме към площад Тексим и Истиклял. След лека почивка в хотела тръгнахме към Кула Галата, но имаше страхотна опашка и за съжаление не се качихме. Тук идва времето на моето любимо място в Истанбул, мястото с лодките до един от мостовете, където хапнахме Балък Екмек. Беше страхотно вкусно и много, много приятно. На следващия ден станахме рано и се отправихме направо към Египетския пазар и Капалъ Черши, след това Света София, Синята Джамия и водохранилището.На следващата сутрин след закуска освободихме хотела и с колата се отправихме към Азия. Там паркирахме в един от моловете и направихме лека разходка. На тръгване към България посетихме последния мол, в който останах очарована, защото изглеждаше страхотно отвътре Истиние Парк.   
           След 2 седмици живи и здрави ни предстои отново пътуване до там, този път с автобус.Направила съм програма, на невидяните до сега неща. Ако се сетите нео друго, което можем да видим ще се радвам на всякакви предложения. Мислим да посетим ако успеем ресторанта на Солт Бей (за бургери), площад Хиподрума, Църквата Свети Стефан и Сюлеймание, Музея с восъчните фигури и ако има време да се разходим до Ортакьой с "инстаграмското" място с джамията до водата. Мислим да се качим и на лодка да видим Истанбул вечер Simple Smile
      Пожелавам на всички весело в страхотния град и много незабравими и хубави емоции.

# 163
Здравейте!
Не съм от редовно списващите в темата, но съм си пуснала известията след последното ѝ преглеждане по диагонал във връзка с 3-дневното ни пътуване по 6-ти септември до пъстрия Истанбул.

Виждам, че последните мнения са като че ли повече от въпроси без отговор и се включвам с мнение и препоръка.

littlefairy05, програмата ви за първия ден според мен е много амбициозна. Ако ще влизате в Долмабахче, имайте предвид, че често там опашките са километрични. На нас ни отне почти половин ден при предишно пътуване, а започнахме сутринта оттам. Сега видяхме, че на Света София около 9-9:30 опашката не беше още много внушителна, но половин час по-късно беше жестоко набъбнала. Не разбрах ще влизате ли там, но в Синята джамия е без вход и можете да си я оставите за по-късно, а след като пишете, че сте с ТА, те обикновено водят групите там безплатно в първия ден от престоя.

Подскок-скок, след Желязната църква препоръчвам Балат, в непосредствена близост е и се очертава като сравнително нова туристическа атракция.

# 164
  • sofia
Благодаря, ще запиша Балат в дългия ни списък. А Долмабахче и Сапфир се надяваме да посетим този път организирано с агенцията, с която ще пътуваме, тъй, като видях, че двореца е труден, без да бъде организирано посещението. Имам и един последен въпрос. Казаха ни да закусим в заведенията до джамията Отракьой до водата....имало множество заведения и предлагали традиционна закуска. Видях по снимки множество малки чинийки...пълни с всякакви вкусотии, това една закуска ли е, как точно се поръчва, има ли видове? Благодаря предварително, ако някой вече опитвал я, отговори ❤

Общи условия

Активация на акаунт