Истанбул [тема 50]

• 60 457
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
ABV tRAVELS е фирмата, мъжа ми ги гледа, избрахме, защото ни се видя най-организирана и добра програмата. Може би трябваше да намерим някоя по-известна и сигурна, като Руал или Бохемия. Иначе в страницата на АБВ има много добри отзиви за Истанбул.

# 511
  • София
Аз съм от тези, които разчитаха на агенция и екскурзията се провали. Набързо резервирахме хотел и тръгнахме с кола. Изкарахме по-добре отколкото с агенция.  Wink Най-малкото бяхме на по-добро място, а не в Лалели.  Laughing Единственият минус е, че с агенцията се пътува през нощта и се печели един ден. Моят мъж не може да шофира нощно време и един ден загубихме в път, но затова пък останахме по-дълго време.

С АБВ сме пътували. Издънка на Караджъ турс са. Дори бяхме с автобусите на Караджъ. Но беше отдавна. Не знам дали още сливат групите или разчитат да запълнят цяла своя група.

# 512
  • Варна
За мен фирмата е непозната. Не оперират във Варна. Ако работят все още с Караджъ, това е поне някаква гаранция, защото именно Караджъ, заедно със Запрянов, струва ми се, са най-редовните за стандартните уикенди. Обаче програмата, която виждам, тотално се различава от тези на Караджъ. Цените също не съвпадат, но да кажем, че това не е определящо. Възможно е това АБВ да няма нищо общо с онова АБВ. А бе, тъмна Индия.

Мис Каролин Бингли, първо пътуване ли ще е ви е?

# 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние бяхме с АБВ - нямаме никакви оплаквания.
всичко, което договорихме организираха и изпълниха съвместно с Караджа турс. Wink
и при нас имаше условие за 35 човека, от София и Пловдив тръгнахме 15. Simple Smile след това с автобусите на Караджъ турс дойдоха хора от Бургас и Варна.
ние пътувахме с минибус, удобен, приятен и с много оправен водач.

# 514
  • София
Може пък и да е друго АБВ. Иначе "нашето" е онова с големите промоции. Тогава (2012г.) ходихме до Истанбул за 34 лв. на човек, а за братовчедка ми, която е от Ловеч успях да купя по най-ниската тарифа - за 15.50 лв. Това им беше рекламната кампания. Пуснаха по 5 ваучера на различни тарифи с тръгване от различни точки в България. Естествено, тези с тръгване от София се изчерпаха най-бързо.  Laughing

Разрових се в имейлите. Същите са! Ето я офертата за София - http://superdeal.bg/offers/Gradat-na-sedemte-halma---Istanbul-Vz … -tzyala-Balgariya

А тези от Северна България са общували направо с Караджъ - http://superdeal.bg/offers/Gradat-na-sedemte-halma-mechtite-i-se … eni-ot-15-50-leva

st. Dobri междувременно е отговорила. Wink Това за 15-те човека и микробуса звучи добре. Simple Smile

# 515
Защо ли с тръгване от  Варна никъде няма .То и за това цените са по високи,има няма 3  4  фирми за Истанбул. 😫

# 516
би трябвало да има и от Варна - на новогодишната вечер по Босфора с нас бяха двама младежи от Варна.

# 517
Има да не че няма ,но са 2 3 фирми ,няма избор разбитите стари автобуси ,супер гадни хотели и на всичкото отгоре най -скъпи .Разглеждала съм ги достатъчно няма нищо общо със офертите от Пловдив, София, Хасково и т.н.В грабо от варна предлагат единствено караджъ турс, но с тях повече за нищо на света не тръгвам.

# 518
За мен фирмата е непозната. Не оперират във Варна. Ако работят все още с Караджъ, това е поне някаква гаранция, защото именно Караджъ, заедно със Запрянов, струва ми се, са най-редовните за стандартните уикенди. Обаче програмата, която виждам, тотално се различава от тези на Караджъ. Цените също не съвпадат, но да кажем, че това не е определящо. Възможно е това АБВ да няма нищо общо с онова АБВ. А бе, тъмна Индия.

Мис Каролин Бингли, първо пътуване ли ще е ви е?

Да, за първи път ще ходим. Не е тази оферта, която е дадена в ликовете по-горе от Таня67, съвсем друга е, около 200 лв ни е на човек, 180 или нещо такова беше. Не го намирам сега.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 15:17 от Мис Каролин Бингли

# 519
  • Варна
Да, линковете на Таня са към офертата на Караджъ и АБВ от преди почти 8 години,
Скрит текст:
когато доста хора успяха да пътуват на символични цени. Ако не се лъжа, по същото време беше фиаското на другата фирма. Шегувахме се, че целият форум ще е в Истанбул през април, но за жалост половината не можаха да тръгнат въобще.

Програмите на двете фирми се различават. Това значи ли, че при липса на пълна група на АБВ, ще се присъединят към групата на Караджъ и ще преобърнат програмата спрямо тяхната?

Това е програмата за 29.04. на Караджъ с три нощувки , а тук - тази на АБВ с три нощувки, но ако се вгледа човек по-внимателно, датата 29.04. не фигурира в техния списък. Това ме кара да смятам, че за тази дата директно продават програмата на Караджъ.
Мис Каролин, ако имаш разпечатана програма, сравни. Ако наистина работят с Караджъ, ще пътувате.
Скрит текст:
Вероятността те да нямат група е минимална, защото работят по няколко линии и на място събират групите, както се е случило при st. Dobri. Във времето преди да тръгнем самостоятелно е имало моменти с по 6-7 техни автобуса на място. Сега вече огромния процент от хората се самоорганизират и това, както и немалко други фактори, доста намали броя на пътуващите.

Dreamvarna, би ли споделила на какво се дължи тази категоричност по отношение на Караджъ?
Скрит текст:
Любопитно ми е, защото сме пътували 6 или 7 пъти с тях, като само при първия от случаите сме им давали пари за допълнителни екскурзии и всичко е било наред. Даже и хотелите, с малки изключения, са били повече от прилични. Разбира се, с ясната представа колко пари сме дали и каво можем да очакваме. Но пък не сме пътували организирано вече над 5 години и може би много неща са се променили. Имало е оплаквания от фирмата, разбира се, но повече от други градове.

Специално на Караджъ повечето оферти са с еднакви цени, без значение дали се тръгва от тук или от София, Русе, Плевен и др. Условието, създаващо проблем, е нуждата от събиране на група, което, разбира се, е по-трудно изпълнимо, колкото е по-малък града.

Бохемия също оперират от тук. Не знам как процедират при липса на достатъчно желаещи.
Сейф турс (бургаска фирма) също може да видиш.
Динита има оферти от Варна, но искат много високо доплащане за тръгване от Варна или друг град, тъй като и те са от Бургас. Дразня се на техните оферти именно по тази причина.
Може и да пропускам някоя, но като цяло останалите фирми продават чужди пакети.
Скрит текст:
Имаше моменти (възможно е и още да се налага), когато дори и големите и утвърдени фирми се принуждаваха да обединяват усилия в по-слабите месеци, за да могат изобщо да натоварят автобус и да осъществят пътуване.

# 520
имало е 50 автобуса за тази Нова Година за Истанбул. Simple Smile
освен Караджъ и АБВ чух имената на още две фирми, но нямам спомен за Сейф (щях да ги запомня).
ние бяхме в Лалели, в Демпа - много прилично хотелче, близо до всичко, което искахме да видим.
при нас имаше и от Караждъ и от две други фирми, събираха ни заедно за екскурзиите и вечерите.

# 521
Не, знам момичета, дано да няма проблем, защото от доста време ми се ходи и няма да е никак приятно да се отложи в последния момент, при предвидено всичко. Ние ще тръгваме от София най-вероятно.

# 522
  • София
Не е тази оферта, която е дадена в ликовете по-горе от Таня67, съвсем друга е, около 200 лв ни е на човек, 180 или нещо такова беше. Не го намирам сега.
Белята ти е казала вече. Това са оферти от преди 8 години. Дори сайтът SuperDeal явно вече не работи, защото няма активни оферти. Изрових ги, за да видя дали съм пътувала със същата фирма АБВ.

# 523
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
За ресторант Ортаклар има ли възможност да се направи резервация или просто отиваш и сядаш или изчакваш?
Ще бъдем в Истанбул за 14 -ти февруари и искаме да опитаме някъде автентична и вкусна храна и не държим на алкохол.
Но с оглед датата се притеснявам дали ще има маса за нас.
Хаа..и ние тогава ще сме..И аз съм си го заплюла 😁. Аз пътувам с Караджъ от ВТ и съм много доволна от търновския им офис, вече ползвам само настаняването и транспорта им, защото отивам за пореден път....

# 524
  • Варна
имало е 50 автобуса за тази Нова Година за Истанбул. Simple Smile
освен Караджъ и АБВ чух имената на още две фирми, но нямам спомен за Сейф (щях да ги запомня).
ние бяхме в Лалели, в Демпа - много прилично хотелче, близо до всичко, което искахме да видим.
при нас имаше и от Караждъ и от две други фирми, събираха ни заедно за екскурзиите и вечерите.

То фирми бол, ама само няколко оперират от Варна. А аз говорех за такива.
Запрянов, например, който редовно пътува(ше, може би), никога не е имал оферти от Варна. Някои от големите също не правят екскурзии от тук, защото градът все пак е по-малък, а и пътьом няма много спирки, от които да допълват групата, което се случва по другите направления.

Със Сейф турс беше нашият "прощъпулник" в Истанбул, в далечната 2006-та, В последните години от това, което съм виждала за тях, без да търся целенасочено, като че ли са се ориентирали основно към Западна Европа и Русия. Споменах ги като фирма, която не продава чужди, а работи със свои програми, за разлика от доста други и съответно като възможност да се избегне Караджъ... при наличие на оферта, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт