Брак и деца с по-млад мъж

• 21 765
  • 713
  •   1
Отговори
# 150
Сигурно още е на вълнА отхвърляне заради предишния си другар.

# 151
Е хайде сега - това, че не е увиснала на врата на първия до петия, които й говорят за брак и деца, далеч не означава, че чака принца на бял кон да й се яви. Има много мъже, които са усмихнати, с чувство за хумор, материално осигурени, образовани, с широка обща култура, обаче просто не стават за тази работа с брака и децата и им личи. То компромис-компромис, но не бива да е твърде голям този компромис, независимо за колко претенциозна те смята баба ти или комшийката от горния етаж, която е извършила големия подвиг да е бременна на абитуриентския бал.

# 152
Ей, момичета без деца, спрете малко с фантазиите. Твърде много неща ви убягват, за да пишете за последователности в живота. Още сте млади и зелени, не ви е опрял ножа до кокала и може да си теглите така локуми до безкрай.

# 153
То майчинството си е самотно родителство , особено първите години , когато от жената се очаква всичко . Мъжа си е на работа и много не се занимава . С децата всичко във връзката се променя .
Той мъжа си има време , те мъжете са нерешителни по природа ....

# 154
Има и мъже, дето 10 години стават за брак, а после вече не стават. Всичко е до късмет Simple Smile

# 155
Ми да, и най-желаният принц току виж се превърнал в жаба, след появата на детето. Теми безброй такива в раздела. И въпреки това продължавате да мислите, че любовта и принца стоят начело. Много наивно.

# 156
Аз не разбрах мъжът къде ще се мести, в града на авторката ли? Авторке, симпатизирам ти, но ми се струваш малко нерешителна и летяща в облаците. Не си на 20, би трябвало отдавна да си наясно с нещата. А пък мъжа от историята ми се вижда пасивен. Всеки си има трески за дялкане, принцове няма отдавна.

# 157
  • Paris, France
Nevena Virolan изненадана съм, че не познаваш жени над 40 с естествено заченати деца! Може би е социум, може би е среда (няма да отивам по-нататък с ранните раждания, соц.статус и финансови възможности). Около мен имам конкретни примери на жени (дотук ги преброявам 4, но не съм ровила да се сетя за още), заченали и родили по естествен начин, над 40, конкретни жени. При един по-добър начин на живот, спорт, хранене, поддръжка (може и това да е, но кой знае, може да е до ген) това е дори нормално.

Изказването е просташко, освен ако контекста наистина не е, че тази жена съзнателно е решила да няма деца. Тогава примера е безпредметен, защото тя това можеше да си го реши и на 30...

Познавам много жени, заченали естествено и родили на възраст 40-42г.Четох, че 13-15% от дошлите в европейска Франция бежанки след освобожденоето на Алжир са родили след навършване на 45г, обаче не първо дете. Косите на Вероника писа за жена, оженила се на 42-43г и това вече се води старческа възпроизводствена възраст при хората.

Ми не, не е нормално да се ражда след 43г, дори в човешките групи, които не ползуват противозачатъчни и раждат първото си дете в млада възраст. Нормално означава повечето жени да сме способни да заченем, износим бременност и родим жив плод с наши, собствени яйцеклетки на тази възраст, а това не е възможно, съжалявам.

Никакъв спорт и добро хранене не могат да забавят изчерпването на качествени, годни за оплождане, с нормален кариотип, яйцеклетки и това си е в реда на нещата при хората. Медицината също е безсилна да помогне в такива случаи.

Ако авторката беше слон или кит нямаше да има поводи за притеснения на тази възраст, но тя е жена и съответно няма никакво време за чудене и маене.

# 158
Ей, момичета без деца, спрете малко с фантазиите. Твърде много неща ви убягват, за да пишете за последователности в живота. Още сте млади и зелени, не ви е опрял ножа до кокала и може да си теглите така локуми до безкрай.
Както писах, съм без деца. Може ли по-конкретно кое точно са фантазии и грешни последователности?

# 159

Познавам много жени, заченали естествено и родили на възраст 40-42г.Четох, че 13-15% от дошлите в европейска Франция бежанки след освобожденоето на Алжир са родили след навършване на 45г, обаче не първо дете. Косите на Вероника писа за жена, оженила се на 42-43г и това вече се води старческа възпроизводствена възраст при хората.

Чувала съм, че първото дете трябва да е на младини, а второ може да се роди и на 40, ако имаш вече едно.
Мислех, че е някакъв мит. Каква е причината за това?

# 160
Гал, пожелавам ти скоро да застанеш от другата страна и ще разбереш. На 32 е време да забързаш темпото.

# 161
На 32 не знам, но на 38 - категорично. Ако искаш да имаш деца, повтарям и потретям.

# 162
Познавам една единствена жена заченала и родила по естествен път дете на 42 - второ. Дъщеря й беше на 16 години и при закъсняване на цикъла си мислеше, че е менопауза.

Разликата между жена на 32 и жена на 38 по отношение зачеване и износване на здраво дете е балкан разлика.

# 163
Зададох въпрос за конкретика, нямам нужда от пожелания, но благодаря все пак. Сега и в момента аз лично се чувствам окей без деца. Съзнавам, че това за жена с деца е неразбираемо, но всеки си има приоритети. Не виждам причина нечии чужди деца да ме карат аз да си пренаредя приоритетите, тоест раждането заради самото раждане да ми е по-важно от желанието да гледам нормално дете.
Инак имам кой да ми помага, ако егоизмът ми вземе връх и реша да ползвам АР, ама кому е нужно? Защото на мен не ми е в момента.
Това се мъча да кажа на авторката - ако не е убедена, че го иска с този човек, то просто няма смисъл да си дава зор с този човек. А и нейните приоритети също не са раждане заради самото раждане и в това няма нищо лошо. В смисъл, не съм много убедена, че жена, на която на 38 не й е затиктакал часовникът дотолкова, че спешно да търси мъж с годна сперма, тепърва ще затиктака. Тази паника се случва, доколкото съм чела тук, на моите години. Ми и аз не я усещам.

# 164
Гал, не си в паника, защото още ти е широко около врата.
На нея вече й стяга въжето, образно казано. И жената си каза, че иска дете. А няма още кой знае колко време, кое не разбираш?
Тя каза, че много харесва този мъж и се чувства чудесно с него, сега остава и той да е на същата вълна и нещата дай Боже ще се подредят.
Ако той не е на вълна брак и деца, аз лично я съветвам да не си губи времето и да търси друг, защото време за деца не остана.

Общи условия

Активация на акаунт