Често срещани правописни грешки

• 541 274
  • 14 173
  •   1
Отговори
# 5 055
  • Пловдив
Аха. Sunglasses Обаче в тоя случай изречението свършваше там.

# 5 056
"Съпругът ми е инжинер."...🙂
Е, "инжинерът" си е класика, не само на български. Simple Smile

# 5 057
"Съпругът ми е инжинер."...🙂
Е, "инжинерът" си е класика, не само на български. Simple Smile

Ами на английски се чете енжиниър, с “и” и някой се е объркал.

# 5 058
Обаче не съм срещала "енжинер"...🙂
Скрит текст:
Не се чете точно така на английски.😉

# 5 059
След малко при Г. Любенов по БНТ1 ще е Вл. Мурдаров.

# 5 060
"Стойш няколко часа така."...🤪 Интересно ми е как го произнасят...🤔

# 5 061
Преди малко чета една друга тема във форума и попадам на "щетоводителя".😶🙄
Въпроси свързани административната част в деловодството.

# 5 062
Трябва да се занимава само със щетите Wink

# 5 063
  • Пловдив
Това почти отговаря на станалото вече класика "счетовидна жлеза".

# 5 064
Тресе се държавата и всичко живо, което има компютър и мнение за изразяване, се е емнало в социалните мрежи да компетентства.
И хаУс, навсякъде тоя хаУс чета..
Как да погледна сериозно на такъв човек?!

# 5 065
Проксима Hands Plus1
Същата съм. Тук, във форума, една потребителка ми беше симпатична. Докато не прочетох...хаУс.
Ами, спрях да й симпатизирам. Крайно е, но не мога другояче.

# 5 066
"Емоций", "демонстраций"...🙄 И "емоцийте", "демонстрацийте"...😒
И в менюто на един ресторант днес..."фастъци".😷

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 20:15 от dolce miele

# 5 067
Не мога да повярвам, че може МАСОВО да се пише хаУс и затова търся друго обяснение. Според мен масата народ пише на телефон и там се намесва редакторът. За да проверя тази своя хипотеза взех телефона си и написах с нарочна грешка " хаъс", все едно съм натиснала грешна буква. Е, редакторът по презумпция го поправи на "хаус", а за "хаос" изобщо не се сети да предложи...
На всичко отгоре моят редактор има един много подъл трик - след като си напише според него вярната дума, а аз я поправя както я искам да бъде и спокойно си продължа нататък, той игнорира моята поправка и пак си връща на своето. Аз доста късно се усетих за тази подлост след като видях в последствие доста глупости. Поне при мен като напиша "неприемлива" за редактора дума тя се появява в лентата за предложения и трябва да я кликна от там. Ако не го направя, а само нанеса поправка в текста, става както вече писах.
Може вярата ми в хората да е неоправдана, но все ми се иска да мисля, че това е по-вероятно обяснение.

# 5 068
Черна станция,
ами ето че сама опровергаваш надценената вяра в грамотността на хората. Как ли не те подлъгвал подлият телефон, но пак не намерил начин и  подходяща дума да прецака мероприятието ти.
Не е чак МАСОВА употребата на хаУс, но там, където думата е изписана по този начин, то корелативно с нея си вървят и други забележки към правописа. Хайде да не сме чак толкова великодушни!

# 5 069
Аз отдавна съм дезактивирала коректора и много внимавам, преди да натисна "публикувай". Той все си се обажда. Защо ни налагат тази глупава функция Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт