Манипулация или мъжко его?

• 11 575
  • 311
  •   1
Отговори
# 135
Алба, аз не виждам проблем стари познати да се търсят из фейсбук. Бивши гаджета, съученици, далечни роднини.
Защо не?

Дори и когато "нямат никакво значение за теб"? Не знам, ама глупаво е. Хайде, може би ако си сингъл и без това нямаш компания за приказки, може да си чешаш клавиатурата с индивиди, загубили значение за теб. Но ако знаеш, че си имаш един ревнивец вкъщи ( защото авторката отпреди си го е знаела, че лесно се втелясва господина), дали няма да искаш да си спестиш излишни въпроси, дори и наистина да няма нищо? Още повече, в болница си, с риск за теб и за бебето, и толкова да нямаш за какво друго да мислиш, ами ще се занимаваш с някакви бити карти.
Още повече, наскоро коментирахте в друга тема някакъв съпруг, дето си пращал гифчета или картинки някакви с колежка, и беше публично заклеймен като изневерител без всякакви реални доказателства. Съпругата съответно не беше определена като параноична ревнивка, която му рови в личната поща, а като жена, която се опитва да спаси семейството си. Единствената разлика тука е в разменените роли и в това, че този (уж) си е позволил да обижда и заплашва.
И мен ме втрещи като прочетох, че ако не била в напреднала бременност "щял да й каже да абортира", все едно той може да го реши. Но както стана ясно, тя изцяло е на негова издръжка. Ин-витрото също не е от евтините "удоволствия", та не ще я манипулира, ами пушек ще се вдига.

# 136
  • София
Ако са се разделили нормално, няма нищо лошо да поддържат контакт.

# 137
  • Насред хаоса
Глупавото и предупредителното е, когато някой нов в живота ти почне да ти тропа с краче и да ти нарежда с кого можеш и с кого не можеш да контактуваш. Независимо бивш или какъвто и да е. Веднага почва да ми пищи алармата, че такъв не ще да е много читав. Той ревнивецът заради неговите фантазии може да реши и да ме заключи, та никъде да не мърдам, че знае ли се (според неговите ненормални представи, разбира се). Да се примиря, викаш? Неговото поведение не е нормално, ама другият да се съобразява?
Плюс това, след дълго време борби за дете и сега проблемна бременност (жената спомена за еклампсия) и постоянно лежане и в болница, кой нормален човек ще тръгне да си прави сметки за свалки с някакви си бивши?
И наистина ли ви се струва нормално някой да ви проучва до девето коляно и майчино мляко и да рови в живота ви, че и на други, които са били част от него за известен период? Мен тръпки ме побиват от хора с такива наклонности.

# 138

Дори и когато "нямат никакво значение за теб"? Не знам, ама глупаво е. Хайде, може би ако си сингъл и без това нямаш компания за приказки, може да си чешаш клавиатурата с индивиди, загубили значение за теб. Но ако знаеш, че си имаш един ревнивец вкъщи ( защото авторката отпреди си го е знаела, че лесно се втелясва господина), дали няма да искаш да си спестиш излишни въпроси, дори и наистина да няма нищо? Още повече, в болница си, с риск за теб и за бебето, и толкова да нямаш за какво друго да мислиш, ами ще се занимаваш с някакви бити карти.

Тема за джифчета не съм чела наскоро. Коя е тази тема?

Иначе, проблемът с ревнивците ти го описваш. Трябва постоянно да мислиш как да си коригираш поведението, говоренето и погледа (с мъже), за да не го издразни и после да няма скандал. Тръгнеш ли да внимаваш кое как би се разтълкувало, да знаеш, че си обект на психически тормоз.

Дренка, в моя случай мен ме хванаха - млада и наивна 23-годишна. Аз за него хич не ритах.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 16:20 от tainichka

# 139
Само да припомня, че освен да се пише, трябва и да се чете. Не е само този бивш, има и други. Освен тя да обясни точно какво е станало с Всичките бивши, за които споменава, в противен случай се налага да гадаем. Но изрично е написала Няколко. Сякаш няма мъж тази жена, само разни бивши около нея.

# 140
Е четем де. Какво са направили конкретно тия други, колко са те, тя какво е направила по отношение на тях - ми това не го пише. Наличието просто на някакви "други" не е повод за нищо.
Това:
Цитат
В началото имахме спречквания заради мои бивши, на които бях казала, че всичко е свършило, но все пак си се пробваха
изобщо не е достатъчно, за да се правят каквито и да било изводи.
Аз по фантазии не работя. 

# 141
Е кой има по няколко бивши, закачени за клона, които все неразбрали и се пробват? За една приятелка питам.

# 142
  • София
Глупавото и предупредителното е, когато някой нов в живота ти почне да ти тропа с краче и да ти нарежда с кого можеш и с кого не можеш да контактуваш.
Скрит текст:
Независимо бивш или какъвто и да е. Веднага почва да ми пищи алармата, че такъв не ще да е много читав. Той ревнивецът заради неговите фантазии може да реши и да ме заключи, та никъде да не мърдам, че знае ли се (според неговите ненормални представи, разбира се). Да се примиря, викаш? Неговото поведение не е нормално, ама другият да се съобразява?
Плюс това, след дълго време борби за дете и сега проблемна бременност (жената спомена за еклампсия) и постоянно лежане и в болница, кой нормален човек ще тръгне да си прави сметки за свалки с някакви си бивши?
Абсолютно. И е глупаво да козируваш на манипулатора.

П.П. Ей затова ме е страх от комплексари, особено ако са мъже.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 21:40 от milenaka

# 143
  • Насред хаоса
Само да припомня, че освен да се пише, трябва и да се чете. Не е само този бивш, има и други. Освен тя да обясни точно какво е станало с Всичките бивши, за които споменава, в противен случай се налага да гадаем. Но изрично е написала Няколко. Сякаш няма мъж тази жена, само разни бивши около нея.
Ако вземе тя да се разрови по примера на ревньото, сигурно и тя ще открие камари бивши, хем е по-дърт. И какво, да вземе пушката ли?
Нито е писала, че бившите са закачени на клона, нито, че има нещо с тях, нито колко са - може да са трима, а тук някои да си мислят като ревньото, че са 300. Моля, не пускайте фантазиите на воля.

# 144
Е кой има по няколко бивши, закачени за клона, които все неразбрали и се пробват? За една приятелка питам.

Вероника, всеки има по няколко бивши, че и се пробват и нахалстват и т.н. Важното е да ги отрязваш.

А на нашия мъж от ситуацията му съчувствам за глупостта. Тя, мацката, ако иска да изневери или да го смени с друг, ще го направи, ако ще и интернета и фейсбука да й откачи с рязане на кабела.

От друга страна, и на мен ми е странна такава реакция от зрял човек заради една покана. Сигурно е прочел и някой чат между двамата бивши. Но авторката мълчи.

# 145
Бивши, които се пробват въобще не са бивши.

# 146
И ся какво- авторката верно е такава, каквато я нарича мъжът и. Смях.
Темата ми е доказателство, че ще уча щерка ми е самостоятелна, да изкарва парите си, а не да зависи от комплексите на някой  чичак.

# 147
  • София
Като иска да се отърве от нея, да не припознава детето.
Кофти звучи, но поне и тя ще е свободна от такъв екземпляр.

# 148
Да не е луд. Къде другаде ще си намери жертва, която даже ще му се извинява.

# 149
И ся какво- авторката верно е такава, каквато я нарича мъжът и. Смях.

Сигма, не знам как завихме темата натам, но завихме.

Апропо, ако тя е млада (20-25 години), невряла-некипяла, наивна, то тя му е много по-удобна на него. Ако той имаше пари, както имаше предположения в темата, нямаше да е такъв комплексиран ревнивец, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт