Манипулация или мъжко его?

• 11 540
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
  • Далече, далече
Или пък е живяла под камък, за да не е срещала или чувала за мъже, като този.

Такива като него са изпечени манипулатори. Правят се на добри и благородни, докато "омагьосат" някоя, после си показват рогата.

# 211
  • Русе
Отсега си го представям този екземпляр - дебел мазен чичка (вероятно с нисък или среден ръст най-много), не особено привлекателен, който е ударил джакпота да завърти главата на 20 години по-млада от него и най-важното - изтъкан от многобройни комплекси. Усеща много добре, че жената е логично да поддържа връзка (приятелска) и с други мъже, бивши състуденти, съученици или приятели от детинството (вероятно всичките изглеждащи по-добре от него) и той си внушава, че това е опасност да не я изтърве. Абсолютен боклук. То бива, бива ревност...ама това излиза извън всякакви граници. Поведението му е като на някое малко сърдито дете, което очаква да му откраднат бонбонките. Laughing

# 212
Не отнема 3 години, за да си покажат рогата. Сигнали има много по-рано. Дори в този случай е така.

# 213
Вижте, дами, има си изпечени манипулатори, които прекрасно умеят да се прикриват дори и три години. Още повече, че човек на възраст често има и опит и му е по-лесно да играе. Освен това човек понякога показва неподозирана реакция в екстремни /за него/ ситуации. Може да покаже и такава и при заболяване или друга съществена промяна.
Няма смисъл да се бистри могла ли да го види авторката, не могла ли. Не го видяла и толкоз. Въпросът й последно от вчера е чуденка вече как да продължи при вече налична ситуация.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 11:53 от Judy

# 214
Чичото има ли други деца? Бивша жена?

# 215
Получи достатъчно добри съвети вече. Животът занапред е нейна отговорност.

# 216
Може още никой от тях да не си е харесала. Може и други да дойдат. По-подходящи за нейната ситуация да се появят. Може да обмисля по тези, да иска да ги прочете по още веднъж, да анализира. Ще си реши.
Аз й желая успех и здраве, както и леко раждане.

# 217
  • Русе
Тя сама си каза, че е зависима много финансово. Това обяснява нещата. Колко много има като нея...

# 218
Авторката според мен е към 40. Финансово зависима, хванала последния влак. Отговорът й, че е между 20- 40 не го намирам за остроумен, а за обиден към тези, които си правят труда да разсъждават върху историята й.

# 219
Тя сама си каза, че е зависима много финансово. Това обяснява нещата. Колко много има като нея...
Има, да, за съжаление. Тази тенденция на държанките-мутреси започна през 90-те и се разви до неузнаваеми размери с навлизането на социалните мрежи, където разни девушки със съмнителна репутация демонстрират охолен начин на живот и това става модел на поведение. Пък и е по-лесно, отколкото да учиш, работиш, градиш кариера, инвестираш.
А и често съм чувала от мъже израза "Абе, как ще работи жена ми..." "Не мога да издържам жена си ли..."
Имам познат, който не даваше на жена си да ходи на работа, защото току виж срещнела някой друг мъж. Слава Богу жената се разведе с него и рестартира живота си. Вече работи, печели пари и си живее супер, а бившия ѝ комплексар е сам като кукувица, защото в малкия град няма коя да му върже.

# 220
Мъжът ѝ че не е нормален - не е.
Ама и тя пък за 3 години все трябва да е разбрала какво го дразни и да внимава.
Не защитавам психопатиите с обсебване на лично пространство, но ако искаш да си с някого или се съобразяваш с особеностите му, или ги изкореняваш (ако ти стиска и можеш), или изчезваш.
Разбира се, това важи в пълна сила и за него, но - очевидно той взема надмощие в тази връзка.
И всички тези недомлъвки - не мога да си представя жена в зряла възраст и без трудов стаж.
Достатъчно време ѝ отделихме.

# 221
Не знам защо се идентифицирахте, някои дами. Тя изрично писа разни бивши й се подмоткват, звънят, натискат се в социалните мрежи, тя отказва да работи, на мен специално ми свети лампичката. Хич и не стигам да се чудя мъжът какъв е, ревнивец ли е, психопат ли, това й е по-малкият проблем. Да не кажем следствие от начина на живот - лекичък, с превес към поддържане на контингент от мъже наоколо. Не знам, на мен така ми звучи, може и да греша. Факт е, че дамата излезе от темата и отказва да даде повече подробности. Работата й била кофти и до там. И компенсираме липсата на способности за самоиздръжка с .. какво? Вие видяхте на прима виста ревнивец и загубихте и звук и картина, сякаш останалата част от постинга й не съществува. А тя си е показателна.

# 222
Е как да сме го пропуснали. Аз и казах да иде при родителите си. Все ще избутат до едва- две години на детето.

# 223
На родителите й не може да се разчита, очевидно, след като все по мъже се вре. Ех, ама сте, значи.

# 224
Не знам какви трябва да са тези родители, че да са по-лоши от тоя тюфлек.

Общи условия

Активация на акаунт