Манипулация или мъжко его?

• 11 526
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
Е как да сме го пропуснали. Аз и казах да иде при родителите си. Все ще избутат до едва- две години на детето.

Всички това и го казахме, но тя само лаконично заяви, че не можела. Не уточни живи ли са или просто не се разбира с тях. Не каза има ли други близки роднини.
Не може да няма, освен ако не е пълен сирак и не си знае родата.

# 226
Всъщност не е казала, че не може да разчита на тях, а само че са далеч.

# 227
  • София
Ами... отива си на нейното "далеч" и си наляга задника, и без това май искаше да напуска работа?
Ще взема някакви помощи за детето и така

# 228
Ее, тя може да не иска да ходи далеч. Иска да си остане в София. То кой ли не иска. Що да се връща на Малко Търново, примерно.

# 229
Ами да си стои тогава.
Ще си гледкат бебока, ще радва сърцето на свекито.

# 230
Ее, тя може да не иска да ходи далеч. Иска да си остане в София. То кой ли не иска. ...
Аз. И много други хора.
 Laughing
Тя писала ли е къде живее сега? Аз май прочетох само, че родителите й са далеч и толкоз, но може и да съм изтървала.

# 231
А той българин ли е?

Каквото и да прави тя, трябва да го спре и да се осъзнае, че има мъж и дете  ще гледа. А той, не да ми реве, а също да се стегне, че го чакат тежки години. Заради фейсбук и някакви лигльовци-бивши да си съсипват семейството... Да ходи да се лекува и да си гледа детето и жената.

# 232
  • София
Ами... отива си на нейното "далеч" и си наляга задника, и без това май искаше да напуска работа?

Тя е напуснала преди да забременее.
И е на 30+, което значи, че родителите ѝ или са пенсионери, или някой не работи, или друг работи предпенсионно за жълти стотинки.

# 233
Хубаво е я вързал, няма мърдане. Само в неговата глава, обаче, тя ако събере смелост по всяко време може да си тръгне, дори това да означава, да се затрудни финансово.
Такива мъже си търсят точно такива жени - с далечно или проблемно семейство, т.е. да няма кой да й даде съвет, без работа, та да зависи от него и финансово.

# 234
  • София
Тя е напуснала преди да забременее.
И е на 30+, което значи, че родителите ѝ или са пенсионери, или някой не работи, или друг работи предпенсионно за жълти стотинки.
Пенсионери, но сигурно си покриват поне сметките и имат покрив над главата. И с детето може да помагат
Който не иска да си ходи наблизо или надалеч - си плаща цената. Или работи яко и плаща наем/ипотека, или си стои при финансово красивия мъж и гледа да не го ядоса.

# 235
Не е ясно и колко финансово красив е тоя убостник.

# 236
За да не работи тя значи е красив.

Judy, и аз.

# 237
  • MI
Значи, да обобщим - жената е бременна в 7 месец, с проблемна бременност, включително престой в болница.
При това очевидно достатъчно чакана бременност. Очевидно при тези обстоятелства НЕ може да пътува за да се прибере при родителите си.
Съпруг очевидно ненормално ревнив и неуравновесен, намачкал я достатъчно за да дойде да пита всъщност той пък да не е прав. Напуснала е работа, защото не са толерорали на работа отсъствия, които са неизбежни при тези процедури, не от мързел и оказала се зависима от същия откачалник.
Иииии какво прави ССФ? Ми мно'о ясно - изкарва я курва, мутреса, тъпа и т.н. Joy То не е и смешно, а просто абсурдно, ама хайде.
Сбъркала е в преценката си жената, ясно е, в много неприятна ситуация се е поставила и в момента няма много избор, викате що да не я убием с камъни, а? Нали всички коментиращи са щастливо омъжени за първата си любов, с три деца все от него, минимум докторат и интересна, но ненатоварваща и много високоплатена работа. Wink
Авторке, ако не се влоши трай до раждането и гледай себе си и бебчо, после недей да те е срам, а отиди дори временно при родителите ти и гледай да си стъпиш малко по малко на краката. Няма да е лесно, но такава патологична ревност не се лекува.

# 238
Някой ще ми обясни ли защо в Бг мама се приема по презумпция, че родителите непременно трябва да помагат на децата си, които отдавна са възрастни? Може да не искат, може да не могат...или нещо друго. Значи децата им са си поели пътя, винаги, ако са здрави, има пътища за спасение. Защо ги пращате при родителите им?

# 239
  • MI
Аз лично защото оставам с впечатление, че авторката няма друг избор. Какво да прави с новородено и без никакви пари? Със социалното майчинство да наеме квартира и да изхранва двамата ли? Или да наеме и детегледачка и да търси работа? Предполагам, че там поне къща имат и ще има кой да удари едно рамо за гледане на детето, за да започне по-рано работа. Все пак България в момента не е толкова социална държава, че да разчита че би се оправила само с помощта на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт