Манипулация или мъжко его?

• 11 524
  • 311
  •   1
Отговори
# 240
Някой ще ми обясни ли защо в Бг мама се приема по презумпция, че родителите непременно трябва да помагат на децата си, които отдавна са възрастни? Може да не искат, може да не могат...или нещо друго. Значи децата им са си поели пътя, винаги, ако са здрави, има пътища за спасение. Защо ги пращате при родителите им?

Не е само в бг-мама, човешко е да помогнеш на най-близките. Животът е достатъчно труден. Ако не можеш да разчиташ на близки, на кого другиго?
Ако не могат да помогнат, вече е различно.

# 241
Фрау, да виждаш по удачен вариант?
Хипотетично.
Щот съм сигурна, че авторката ще си остане при чичко паричко.

# 242
Някой ще ми обясни ли защо в Бг мама се приема по презумпция, че родителите непременно трябва да помагат на децата си, които отдавна са възрастни? Може да не искат, може да не могат...или нещо друго. Значи децата им са си поели пътя, винаги, ако са здрави, има пътища за спасение. Защо ги пращате при родителите им?

Не са ли затова близките. Да си помагаме в трудни моменти.
Никой не казва, че трябва да им лежим на плещите.
Да вземем следната хипотетична ситуация. Имаш дъщеря и тя се окаже, че има сериозни проблеми. Обаче не се обръща към теб. Попада на някакъв насилник. И изведнъж той я пребива и тя умира. Ти разбираш, че дъщеря ти цяла година е била тормозена, бита и насилвана. Но не ти е казала.
Гот ли ще ти бъде?

# 243
  • София
Българите и изобщо южните народи, държим повече на родата, казано най-общо, с всички плюсове и минуси.
В такава безпомощна ситуация,  с проблемна бременност,  няма много опции, поне докато се роди детето.

# 244
Всичко се случва в този живот.
Не знам какъв родител трябва да си, ако детето ти има такива проблеми и да го разкараш.

# 245
  • MI
Лошото е, че ДО раждането на детето тя няма дори този избор, защото би било лудост да пропътува всички тези километри в такова състояние, а ако там няма и свестни лекари пък още повече. Затова до тогава й остава варианта да не му обръща внимание колкото успее и да си организира махането след това.

# 246
  • Насред хаоса
Съмнявам се, че небългарите са толкова закоравели нечовеци, че да изритат детето си, макар да е възрастно, понеже за момента е изпаднало в кофти положение. Пътища за спасение ще има след година или малко повече, когато детето стане на някаква приемлива възраст за ясла и тя ще може да започне работа. Кой да й помогне, ако не родителите?

# 247
Елита, аз специално съм и приятелка на дъщеря ми, няма как да не знам какво й се случва, т.е. тя всичко ми разказва. Разбира се, че ще й помогна, ако се налага. Тук обаче говорим за зрели възрастни хора без увреждания. Нали целта на нашето възпитание е да могат те сами да се справят с житейските предизвикателства.

# 248
Елора съм, не Елита  Laughing
Чакай малко. Кой е казал, че авторката има увреждания?
Кофти връзки само хора с увреждания ли имат?
Колкото и да си добре възпитан, дори образован, може да попаднеш на някой изрод.

# 249
  • Насред хаоса
Зрялата възрастна в момента е с рискова бременност. И да работеше, щяха да я натикат в болница така или иначе. Обяснила е защо не работи. Как я виждаш да тръгне сега да работи, най-напред като си знаем убавите работодатели, кой ще я вземе на работа? После като се роди детето, не може да го метне веднага на ясла, трябва да мине известно време. Възпитанието не може да предположи в каква ситуация ще се озовеш някой ден, и то без никакви полезни за момента инструменти да изплуваш. Не може и да предотврати попадането на някой ненормалник. В живота на всеки има моменти, когато по една или друга причина не може да се справи сам и се налага временно да се опре на близки. Случва се и на жени, и на мъже.

# 250
Аз изкарах седем месеца в болницата. Родих недоносено. Но през цялото време получавах обещетение от държавата.
Някой по нагоре писа, че е неизбежно при инвитро да напускаш. И това не е вярно. Има си отпуск, който се полага по КТ от трансфер до положителен тест евентуално.

# 251
  • MI
Данна, ти в конкретната ситуация какъв точно съвет би дала на авторката? Обобщих горе положението й, а действието се развива в България, не в Германия. Съответно и социалната система знаеш каква е. Но конкретни съвети, без квалификации каква е, къде е сбъркала и т.н. Наистина ми е любопитно.

Сигма, точно това пък никой не го е твърдял. Авторката каза, че в нейния случай работодателят не е толерирал отсъствие по болничен. Голяма изненада, че има такива работодатели и че ако реши между болничните да я уволни ще успее, няма що. Rolling Eyes Проста сметка показва, че това не й е бил първия опит, успешния. Има различни работодатели, различни професии и т.н. Не може само по нас да съдим за всички. А може и просто да е сглупила и да се е доверила на мъжа си. Да я убием с камъни ако трябва?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 17:34 от nelig

# 252
Елора, ок, извинявай! Точно защото авторката няма увреждания, затова трябва да се справи сама.
Бих я посъветвала да го остави този мъж и да се бори с живота както намери за добре.
Не говоря теоретично. Бившият ми мъж ме напусна с 5 годишно дете, а в същото време останах и безработна. Е, справих се.

# 253
Да, трябва да се справи сама, но докато бебето не порасне малко не може да започне работа. Затова я съветваме да потърси родителите си и на първо време да е при тях.

# 254
Елора, ок, извинявай! Точно защото авторката няма увреждания, затова трябва да се справи сама.
Бих я посъветвала да го остави този мъж и да се бори с живота както намери за добре.
Не говоря теоретично. Бившият ми мъж ме напусна с 5 годишно дете, а в същото време останах и безработна. Е, справих се.

Перфектни хора не съществуват. Ако един може да се справи в една ситуация, друг може и да не може. Това не значи, че е лош човек. И ако има нужда временно от помощ и може да му се помогне, не виждам причина да се откаже.
Ако през нощта те нападнат трима да те бият, като си възрастна и голяма и те пребият, да те питам защо не си се оправила  Laughing
Авторката къде от зор да ражда, къде от глупост се е насадила на пачи яйца. Ама значи ли, че трябва да търпи тормоз? Не. Ще си сърба попарата за малко  и ако иска ще се спаси. Няколко пъти каза, че кара трудна бременност и явно не може да напуска в момента.
Теоретично всички това я съветваме, да го зареже. Ние си чешем клавиатурата. Реалноста нея я  е приковала, не нас.
И не можеш да сравняваш себе си с авторката.
Дай да нищим тогава различията ви?
Той ли те е напуснал? Имала ли си къде да живееш? Откъде пари си взимала?  Щом имаш опита, трябва да го споделиш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт