RYANAIR -16

• 48 345
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Връщат, но не знам колко точно е тая такса

Fees
Government tax refunds are subject to an administration fee of £17/€20.

If the refund amount is less than the applicable administration fee, no refund will be made.

# 571
  • Milano
Може би е коментирано, но някой дали е имал нужда от фактура за пътуването си и как е изискал такава?

Пътният план, полученият имейл за потвърждение служат като разписка.
Както са писали вече при стъпка плащане отдолу под данните на картата има поле за въвеждане на такива на фирмата.
По международни полети ДДС няма и фактура няма да получите.
При вътрешни полети в някои страни, като Италия, Франция, Португалия и т.н., в които се начислява ДДС ти пращат фактурата за него на мейла.
На мен ми пращат веднага 2 мейла - 1 за потвърждение и 1 с фактура за ДДС (вътрешен полет).

# 572
  • София
Здравейте Ryanair ни промениха часовете на излитане. Пратили са ми мейл с информацията и дали се съгласявам. Знаете ли, ако не се съглася какво се случва и какво са ни правата в ситуацията?

# 573
Ако не се съгласиш може да ти върнат парите. Или да те пренасочат до близка дестинация, или други дати

# 574
  • София
Ако не се съгласиш може да ти върнат парите. Или да те пренасочат до близка дестинация, или други дати
Дават ми го като опции или те си преценяват кое?

# 575
  • София
Сама избираш.

Връщал ли си е някой някакви пари от кансериран полет по вина на пътуващия? Имам 3 месеца до датата на полета, но май няма да пътувам. Пише, че връщат правителствени такси до 1 месец.
Ако имаш късмет може за тези 3 месеца да променят нещо в полета. Дори и с 1 час да го преместят, предлагат връщане на сумата.

# 576

ти си избираш
общо взето за всички авиокомпании важи
в мейла не пише ли ? щом е дали се съгласяваш, значи може и да не се съгласиш, само че няма как да летиш с несъществуващ полет
ако разликата между новия и стария полет е много малка нямаш избор, просто те уведомяват

# 577
  • София
Не, в предвид мейла не пише. И когато отида на линка и избера да видя информация ако ме се съглася, то тя е доста неясна. За това питам Simple Smile . Като цяло промяната не е голяма, но това е втората за този полет и го изместяват твърде рано ( полета за връщане) .

# 578
Получих мейл за промяна на полета с 5 мин.
На 5.05 от Рим излитане  вместо в 8ч. в 7.55ч.
Възможно ли е за 5 мин. да изпращат мейл?
Всъщност редно е, но започнах да се чудя дали нещо не съм догледала (гледахме с 4 очи с моя съпруг😀) .

# 579
Аз също получих мейл за промяна 10 мин. на полета Бургас Виена, явно за всяка промяна информират, но и аз в първия момент се зачудих какво променят.

# 580
Вероятно е автоматично.

# 581
Явно е автоматично, защото има предупреждение да не се отговаря на мейла.
Просто преживях лек стрес докато стигна до промяната. 😀
До 5 май какво ли още ме очаква, щом отсега започнаха. 😀

# 582
  • Sofiа
Аз вече 3 пъти получавам мейли за паследните 2 седмици. Имам 3 промени, първата от които много голяма-вместо в 18 полета беше хреместен в 6 сутринта, което наложи да си общувам с Раян защото това ми беше голям проблем.
А вчера получих още 2 мейла, единят за 10 минутна промяна,  а другият за 1 час, които просто приех следвайки линка.
Не знам колко ли пъти ще ми ги променят до средата на април...?

# 583
Здравйте,
и аз съм в тази позиция с промяна на часа на полета. Променя се с повеч от 2 часа разлика, като Ryanair ми предлага две възможности - да потвърдя промяната или да искам връщане на сумата.
На практика мен ме устройва новия час, но пък цената на билетите с багажа сега е по-ниска и имам възможност да спестя сума (около 42лв) ако си закупя сега билети + чекиран багаж на моментната цена и сътветно искам връщане на предходно платената поради смяна на часа.
Въпроса ми е, някой преминавал ли е процедура по връщане на сумата? Цялата сума ли се връща? Колко време отнема?

Благодаря

# 584
  • столицата
Ха-ха. И моят полет е променен. За съжаление връщането е в доста ранен час и сега  се опитвам да изясня вариантите за достигане до летището.

Общи условия

Активация на акаунт