RYANAIR -16

• 48 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
До колко време преди полета могат да правят промени? За да има време все пак за промяна на хотели. Вече се радвам, че избрах апартамент с канселиране 24 часа преди настаняване

# 586
За кои месеци ви променят датите, ако е удобно да кажете? На мен за март още не са - дано и да не ги променят. За декември ми бяха сменили полета с 2 дни, което не е болка за умиране, но се развалят някакви планове, направени предварително.

# 587
На мене промяната е чак за 5.05. и не е драстична (само 5 мин.), но дали ще е последна....

Пак чета мейла и не виждам възможност за отказ, а само за потвърждение.
Предполага се, че трябва да пиша на някой друг мейл ли в случай на отказ?

# 588
При мен отиването до Милано е изместено с 1 час, а връщането със 7 часа.
Как да процедирам за връщане на парите за билета? Някой правил ли го е?

# 589
  • София
Пишете за кои месеци и за кои дестинации са променени часовете на полетите, моля.

# 590
Пишете за кои месеци и за кои дестинации са променени часовете на полетите, моля.
Месец май, Милано

# 591
  • София
Здравйте,
и аз съм в тази позиция с промяна на часа на полета. Променя се с повеч от 2 часа разлика, като Ryanair ми предлага две възможности - да потвърдя промяната или да искам връщане на сумата.
На практика мен ме устройва новия час, но пък цената на билетите с багажа сега е по-ниска и имам възможност да спестя сума (около 42лв) ако си закупя сега билети + чекиран багаж на моментната цена и сътветно искам връщане на предходно платената поради смяна на часа.
Въпроса ми е, някой преминавал ли е процедура по връщане на сумата? Цялата сума ли се връща? Колко време отнема?

Благодаря

На нас ни отмениха полетите до Париж и обратно през декември. Върнаха цялата сума за около 7 работни дни.

# 592
  • София
При мен отиването до Милано е изместено с 1 час, а връщането със 7 часа.
Как да процедирам за връщане на парите за билета? Някой правил ли го е?
Ако промяната е повече ит 3 часа, в мейла ви трябва да има 2 линка, единия за анулиране и връщане на парите, а другия за промяна на полета, за друг ден например. На нас така ни промениха полет с повече от 3 часа, и не можем да си направим връзката ( предходния не е с тях)  и го анулирах. Чакам още да възстановят сумата ( резервацията не ни е активна вече).

# 593
  • София
Промените са за полети от лятното разписание. Аз имам промяна за полети София-Баден-Баден-София за м.април, но промяната е само с по 10 минути.

# 594
  • столицата
Моят е март-април Виена. Промените са и в двете посоки като връщането е изтеглено с около 3.5ч. по-рано. В какъв срок трябва да отговоря на писмото им? Не видях указание.

# 595
  • София
Нашият е април от Мадрид, променен е с почти 8 часа.

# 596
Моята резервация я променят за втори път за последните 2 седмици. Сега вече е един час по-рано, което ми е много неудобно. Има линк само за потвърждение на новото разписание. Има и един за чат. Оказва се че чатът е с бот. Писах мейл. Получих отговор да контактувам през чат....с бота!
Какво ще стане ако не потвърдя новото разписание? В моите резервации тази До Марсилия липсва.
Никакъв контакт. След като платиш си никой. Връзката еднопосочна. Получаваш нареждания.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 23:16 от maya_alex

# 597
  • София
Уау, какво се случва с Раян? Последните страници са само за променени полети. Доста е неприятно.

# 598
  • Sofiа
Моята голяма промяна от 12 часа беше за полет Марсилия-Сoфия на 26 април.
Малките  незначителни промени са за 15ти април София-Бергамо и на 25ти април Танжер-Милано.
При голямата промяна в мейла имах опция ако не съм съгласна са поискам връщане на парите или да кликна върху линк за чат. При малките нямаше такъв линк.
Допълвам: тъй като въпросната голяма промяна от 12 часа съществено ми объркваше плановете и нямаше как да ползваме вече този полет тъй като същия ден кацаме от Танжер в Марсилия 4 часа след новият час за полет към София,  използвах опцията за чата и заменихме полетите за връщане вместо Танжер-марсилия-София на Танжер-Бергамо -София тъй като не можеха да предложат алтернатива от Марсилия.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 01:03 от Valery

# 599
Maya_alex, пиши за развитието на твоя случай.
Явно има бум на промени и е доста обезкуражаваща тази липса на нормална комуникация.

Общи условия

Активация на акаунт