Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 583
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Тор много рядко слагам, сигурно веднъж-два пъти на година, по 1/2 от указаната доза - обикновено преди цъфтеж и след. Не държа да цъфтят повече от веднъж в годината, макар че някои цветове се задържат много дълго - по половин година и повече. Моите орхидеи са на западен прозорец зад перде, над парно, което цяла зима работи. Има и влага. Свикнали са.

Някой успял ли е да отгледа литопси? При мен умират скоропостижно без значение какво правя. Голяма драма ми е.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:08 от Анонимен

# 301
Тор много рядко слагам, сигурно веднъж-два пъти на година, по 1/2 от указаната доза - обикновено преди цъфтеж и след. Не държа да цъфтят повече от веднъж в годината, макар че някои цветове се задържат много дълго - по половин година и повече. Моите орхидеи са на западен прозорец зад перде, над парно, което цяла зима работи. Има и влага. Свикнали са.

Някой успял ли е да отгледа литопси? При мен умират скоропостижно без значение какво правя. Голяма драма ми е.

И аз точно мислех да питам за литопсите Grinning
Същата работа при мен- умират за няма месец.Дори не успяват малко да пораснат.
А уж се водят "плевели" в камъните.

# 302

И аз точно мислех да питам за литопсите Grinning
Същата работа при мен- умират за няма месец.Дори не успяват малко да пораснат.
А уж се водят "плевели" в камъните.
най вероято ги пресаждате в богата почва а на тях им е нужна многоооо бедна( камъчета ,пясък и глинеста почва)
мисля че там е проблема

# 303
Мерси, ще пробвам следващия път с по-фин керамзит, да видя дали ще успея да ги опазя живи. А може и в субстрат за аквариуми. За жалост повечето купешка пръст е яко торена.

# 304
Мерси, ще пробвам следващия път с по-фин керамзит, да видя дали ще успея да ги опазя живи. А може и в субстрат за аквариуми. За жалост повечето купешка пръст е яко торена.
не ти трябва изобщо  купешка пръст!

# 305
Момичета,дайте някой съвет за Бонсай.
Имаме от няколко седмици и буквално няколко дена след като ни го подариха,започна да линее.
Към днешна дата почнаха да изсъхват и капят листата и така скоро нищо няма да остане...
Мястото е светло,но не е твърде слънчево , поливам го равномерно.Четох,че не трябва да остава сухо,обича влагата.
Единствено саксията е някаква мноооооого малка,дали има 10 см дълга и 4 пръста широка.Но то така си го донесоха,едва ли му е омаляла саксията за 5 дена.
Не знам какво да го правя.Взела съм сега нова саксия,все пак да го пресадя.

# 306
Момичета,дайте някой съвет за Бонсай.
Имаме от няколко седмици и буквално няколко дена след като ни го подариха,започна да линее.
Към днешна дата почнаха да изсъхват и капят листата и така скоро нищо няма да остане...
Мястото е светло,но не е твърде слънчево , поливам го равномерно.Четох,че не трябва да остава сухо,обича влагата.
Единствено саксията е някаква мноооооого малка,дали има 10 см дълга и 4 пръста широка.Но то така си го донесоха,едва ли му е омаляла саксията за 5 дена.
Не знам какво да го правя.Взела съм сега нова саксия,все пак да го пресадя.
Бонсай е дърво но джудже така че е напълно нормално да му опадат листата,все пак сезона е такъв.Не се притеснявай грижи се за него и ще се възстанови.
Саксията трябва да е малка.

# 307
Може ли съвети как да се грижа за това цвете? Не знам как се казва, но много ми харесва, иска ми се да не го съсипя. Simple Smile

# 308
Бонсай има стотици видове. Дай снимка.

Може да е нормален листопад, ако дръвчето е със сменящи се листа, а може и нещо друго.
Саксията трябва да е малка. Ако се сложи в голяма, растението ще започне да расте както му е заложено генетично. Ако искате да остане малко, трябва да се подрязва и короната и корените, но първо трябва да установите вида и да намерите инструкции как се отглежда и поддържа.

# 309
Опитах се да намеря вида в интернет,не успях.
Ето снимка:

# 310
Мисля, че е Chinese Elm
Надявам се се справяте с английския
https://www.youtube.com/watch?v=vwKknISq3bI

# 311
Така,като гледам може би съм го преполяла.
Въпреки,че е добре дрениран и всичко изтича.
Като го пресадя няма да му слагам допълнително вода,да видим Simple Smile

# 312
  • София
Може ли съвети как да се грижа за това цвете? Не знам как се казва, но много ми харесва, иска ми се да не го съсипя. Simple Smile
Скрит текст:
Това на преден план? Традесканция
Имам две. Поливам равномерно. Едната саксия е на светло.
Много лесно се размножава.

# 313
За какво ти е да го пресаждаш? Ако няма да му подрязваш корените, по-добре не го пипай. Остави го да позасъхва леко, но да не е сух съвсем и виж с торенето как трябва да се процедира. Понеже са в малко почва, някои искат по-често торене.

# 314
Vervam не знам за бонсая  но на мен ми хареса кактуса   на преден план.Чуден е! От колко време го имаш чувала съм че не издържат много ,скапвала се присадката

Общи условия

Активация на акаунт