СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 29 228
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
  • Отвъд алеята зад шкафа
Групата от “междучасие” при Михайлова, моля кажете какво са правили миналия път и какво е домашното, че Соня беше болна и пропусна, а още нямам отговор от госпожата. Има ли нещо, което може сама да направи?

Иначе и ние сме с Школо, засега ми харесва как е организиран. Децата са нащрек, защото знаят, че всичко виждам. 😀

Писах ти ЛС.  Аз помолих мойта госпожица да размени телефони с някои от децата, за да разменят информация, ако отсъстват. До ноември имаме 2 планирани пътувания през уикенди и ще трябва да навакса.

Може ли помощ за една за една задача?
Човек изкачва планина. Изкачил я и после се върнал обратно. Нагоре се движи с 1.5 км/час, а надолу с 4.5 км/час. Вървял е 6 часа общо. Какво разстояние е изминал?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 07:57 от gadamer

# 331

Може ли помощ за една за една задача?
Човек изкачва планина. Изкачил я и после се върнал обратно. Нагоре се движи с 1.5 км/час, а надолу с 4.5 км/час. Вървял е 6 часа общо. Какво разстояние е изминал?
Нагоре и надолу изминава едно и също разстояние S. Тогава времето е:

S:1,5+S:4,5=6
4.S:4,5=6
S=6,75 km
Качил е 6,75 км и е слязал 6,75 км. Извървял е 6,75+6,75= 13 км.
Може и с пропорции. Нагоре върви 3 пъти по-бавно (4,5:1,5=3). Значи целият път го върви за 3.t+1.t=6
t=1,5 часа слиза надолу. Значи пътят надолу е 1,5.4,5=6,75 км. Общото разстояние е 6,75.2=13км.

# 332
Ако беше снимала, знаеш ли колко щеше да се качи цената на рибешката глава, а?

Бисе, не си ми приятелка Simple Smile аз нали ще съм първия клиент, а ти ми вдигаш цената!

# 333
Ако беше снимала, знаеш ли колко щеше да се качи цената на рибешката глава, а?

Бисе, не си ми приятелка Simple Smile аз нали ще съм първия клиент, а ти ми вдигаш цената!

Laughing Как можа да си го помислиш?! Сърдита съм ти Laughing ти щеше да я купиш на вече договорената цена, а после да я обявиш на търг и да реализираш печалба Simple Smile

# 334
  • софия
Днес е ден на европейските езици. Тъй като участВУваме активно в седмокласната епопея, добре е мъдро да се подходи при редене на желанията за ЕГ Simple Smile

Специално намигване към Мария, мен и всички с поглед към франкофонията Simple Smile

# 335
Звънче😀 Недей, че моята девойка започна да говори за ЕГ като втори вариант за паралелка с Френски...
Звучал й по- добре от немския...Е, за какво учи немски три години?! Ще имаме дълги разговори с нея...

# 336
  • София
Това с ЕД и на нас ни се случи снощи. Явно има някакъв бъг в системата, но беше весело.

# 337
  • София
Моите хич не са ориентирали още какво искат да учат, особено едната.
Другата клони да си остане в СМГ.
Ако не е СМГ и НПМГ, остава най-вероятно някоя езикова.
Немскит език аз лично изцяло съм го премахнала като вариант, защото те са към В1 ниво в момента
и затова ми се иска най-вече да напреднат с английският повече, ако ще е езикова гимназия.
Трети език не ми се иска да намесвам, но ако има такъв  то и при тях ще е френски, а не испански,
тъй като аз не позволявам испански Simple Smile
Надявам се, че без немски и испански по-лесно биха влезли и намерили паралелка с английски или френски при класирането Simple Smile

# 338
Снощи мина и нашата родителска среща. Положението с математиката е плачевно. Още миналата година ѝ се качиха на главата и вече укротяване няма. Тя също беше на срещата и така и не можахме да вземем решение как да се реши проблема. На всички ни е ясно кои са подстрекателите, родителите им протестират и обвиняват учителката. Донякъде имат право, защото същите тези деца не си позволяват подобни своеволия при други учители. Та истината е някъде по средата, но потърпевши са всички.
След това мина и учителката по БЕЛ. Нея поне я слушат. Доста е нахъсана да ги подготви добре за НВО. При нея обаче от цялостното ѝ излъчване, от начина по който говори и обяснява, си личи, че обича работата си и има желание да дава знания на децата. И те го усещат. Дори и да не са се преучили все пак я слушат внимателно и участват в часовете. Контрастът между нея и учителката по математика, с която се срещнахме минути по-рано, беше изключително впечатляващ.

Aila, защо така против испанския?

# 339
  • София
Подкрепям Aila за испанския, лично за мен е пълна загуба на време при реализация, клоняща към 0. Необясним за мен си остава безумния наплив към Испанската гимназия. Примери на загубени около мен 5 години на вятъра, колкото щеш.

# 340
  • софия
Само донякъде разбирам истерията около Испанската - добра среда и сериозно учене. Останалото по същество - езика, и аз не го разбирам. Вярно е, че милиони хора говорят и ползват испански, но реализацията с него в Европа не мисля, че е широка и добра.

# 341
Подкрепям Aila за испанския, лично за мен е пълна загуба на време при реализация, клоняща към 0. Необясним за мен си остава безумния наплив към Испанската гимназия. Примери на загубени около мен 5 години на вятъра, колкото щеш.

Имам няколко познати деца, които го записаха като втори език в гимназията. Както и син, който го записа като втори чужд в университета. Те, специално, го записаха, защото не искат да стават лингвисти и филолози, няма да се занимават професионално с езици, но в училище им се иска и втори език, а той, от чуждите, е най-лесен за изучаване.
Ако човек има специално афинитет към него /както и към който и да било друг език/ - чудесно е да го изучава. Всичко, което е интересно за някой, е хубаво да се превърне в негово занимание. Не се отнася само за езиците. Това е обаче друг мотив. Аз предавам най-искрено споделено ми от хора, които са се спрели на изучаването му не защото им допада.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 09:50 от Judy

# 342
  • София
Още не съм чула някой да е отишъл в Южна Америка да учи и живее там, на всички ни е ясен стандарта на живот там.
Judy, да, като втори език съм по-скоро съгласна, но не и 5 години в Испанската като първи.

# 343
  • София
Сестра ми и зет ми са завършили испанска гимназия и испанска филология, да ви кажа, доста хора могат да им завидят на реализацията, така, че не е вярно това с клонящото към 0, мойта точно испански иска и аз нямам против, като честно казано за Испанската ми е ясно, че няма а стане, а и аз предпочитам да е с разширено, а не интензивно.
Аз имам снимка от ЕД с такава класация, ама е на малката Simple Smile

gadamer, пращам ти на ЛС телефона на дъщеря ми, ако трябва инфо за домашни Simple Smile

# 344
  • София
zvanche и според мен това е едан от основните причини за Испанската - чудесна среда и качествени учители, което лично за мен никак не е малко. Аз и друг път съм казвала - какъвто иска език да учи ако ще и таджикистански, важното е средата и децата да са ОК.

Общи условия

Активация на акаунт