Неработещ мъж

• 5 207
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,

Със съпругът ми имаме 2 деца.
Аз съм по-стабилна финансово и предпочитам да работя, а той да остане вкъщи и да ги гледа.
Та въпросът ми е, дали има нещо лошо в това?
Големи хора, с деца, а не можете да вземете такова решение? Аха, повярвах на темата...
Ти пък! Според мен си е реална. Като гледам форума, какви „проблеми” имат разни уж големи хора, това си е някаква нормална дилема Simple Smile

# 31
  • Най-красивата страна
Не.Това вероятно ще се отрази зле и на него и на теб.И въобще на брака ви.
Като мъж той самия няма да се чувства добре от факта,че е финансово зависим от жена си.Какво самочувствие ще има?Отделно,че на него ще му се подиграват ,защото е мъж.
Аз на детската площадка не съм чувала да подиграват някоя майка защото е домакиня и не работи.
Обаче съм чувала как подиграват един такъв татко.И то останалите татковци ги бъзикаха.Но човека си намери работа след няколко месеца.

# 32
Заглавието на темата не е съвсем акуратно. Неработещ мъж може да значи такъв, който не работи от мързел и все "не може" да се намери работа за него. В случая няма да бъде просто "неработещ мъж", а мъж, който остава вкъщи, за да си гледа детенцето. Което по мое мнение е меко казано чудесно! Така ще могат да изградят силна връзка, ще имате по-добри финанси и като цяло негативи не виждам, освен собствените ви предразсъдъци и комплекси. Трябва да престанете да си обслужване предразсъдъците, защото се задълбочават. Надмогнете ги.

# 33
  • Варна
Заглавието на темата не е съвсем акуратно. Неработещ мъж може да значи такъв, който не работи от мързел и все "не може" да се намери работа за него. В случая няма да бъде просто "неработещ мъж", а мъж, който остава вкъщи, за да си гледа детенцето. Което по мое мнение е меко казано чудесно! Така ще могат да изградят силна връзка, ще имате по-добри финанси и като цяло негативи не виждам, освен собствените ви предразсъдъци и комплекси. Трябва да престанете да си обслужване предразсъдъците, защото се задълбочават. Надмогнете ги.

Чудесно е, ако има пълно единомислие и таткото също е съгласен. А тук липсва.

# 34
имам близко приятелско семейство, в което жената взима много повече от мъжа и той се включи и включва много по-активно от нея в отглеждането на трите им деца, даже последното той го гледа 8-9 месеца. не им е повлияло, нито пък той нещо се е депресирал или почувствал немъжествен. важно е двамата как се чувстват, хорското мнение е все тая.

# 35
Аз имам личен опит с подобна ситуация. Разликата е само тази, че мъжът ми остана в къщи по здравословни причини и с пенсия за инвалидност. Определено от един момент нататък не се чувстваше добре. Въпреки, че е човек с много хобита, с които е полезен за домакинството и постоянно майстореше нещо за вкъщи, освен че се справяше и с домакинските задължения и прибирането на детето от градина, и пак на моменти изпадаше в депресия и се чувстваше безполезен, т.к. е с малка пенсия и цялата финансова тежест падаше на мен. Така че в момента, в който успя да си намери работа подходяща за хора с увреждания, беше огромно облекчение за него и се почувства доста по-добре. В известен смисъл това затруднява малко грижата за детето, което вече е ученик и малко сложни врътки правим с прибирането му от училище, водене по школи, осигуряване на занималня за ваканциите и т.н., но виждам, че работата се отрази доста добре на съпруга ми и нямам намерение да го спирам да не работи. А и такива грижи си имат всички работещи хора с ученици в начално училище, така че е нормално.
И щом авторката казва, че на съпругът й му се работи, няма ли вариант да го прави, а децата да са на детски градини, ясли? Ако са на възраст под допустимата за детска ясла, ми се струва абсурдно майката да предпочете работата пред това да си е при децата.

# 36
На колко са децата и защо се налага някой да стои вкъщи да ги гледа?
Ти изкарваш повече пари и предпочиташ да работиш, на мъжа ти също не му се остава вкъщи доколкото разбрах, какво го налага?
Пратете децата на детски заведения, а ако са малки или не искате по други съображения, наемете детегледачка.

Иначе по темата: за моето семейство такъв вариант е неприемлив. Познавам само едно такова семейство, мъжът стоя вкъщи 1 година да гледа детето докато стана на възраст за ясла, тъй като майката трябваше да се върне на работа. Не му се отрази добре, по нейни думи, нямаше търпение да тръгне отново на работа.
Ако и за двама ви този вариант е ОК, не би трябвало да ви вълнува какво мислят другите, но след като мъжът ти се дърпа, не разбирам какво въобще обсъждате?

# 37
Не знам защо въобще се разглежда въпроса, че на някой няма да му е добре. На много жени също не им е добре, но стискат зъби и минава. Това е работа и отговорност, не забавление, от което да ни стане добре.
Остави какво ще кажат хората.Но според мен никой човек(пък и мъж),няма да му е добре да си стои вкъщи само.За временнен вариант ок,но за постоянно...
Вероятно става дума за година и малко, нищо не налага постоянното неработене.

# 38
  • Варна
Защото, НСЧ, жените точно стискаме зъби и времето минава. А мъжете (в такава ситуация) хич не стискат. Започват да мрънкат, да тормозят, да натякват и в крайна сметка в семейството настъпва разкол. На бас, че и този тук така ще направи, ако си остане вкъщи.

# 39
Ами такъв е животът. Не винаги можем да преценим какъв е човекът до нас. Именно, когато се появят отговорностите, се вижда кой може да реагира адекватно и кой ще се цупи като тийнейджър.

И на мен ми е беше много кеф да бърша насрано и повръщано, но работата ми позволяваше дистанционно участие, това е положението. Интересът на семейството е на първо място, на капризите въобще не трябва да се обръща внимание.

Очаквам авторката да каже най-сетне възрастта на децата.

# 40
На 1 година и на 3 години.

# 41
Не знам, него като че ли го притеснява.
Мен не.
Той предпочита да работи а аз да остана вкъщи.
С това трябваше да започнеш...
Значи, не са проблем "съседите", а мъжът ти.
Ако предложението да си седи у дома и да "прахосмучи" не е негово, а той държи да работи, какво мислят Сульо и Пульо би трябвало да ти е последна грижа.

а ти защо държиш мъжът ти да си седи в къщи?

# 42
Предпочитам децата да бъдат гледани от нас а не от чужда жена.
На баби и дядовци не можем да разчитаме.

# 43
На 1 година и на 3 години.
Т.е. става дума за година и нещо. Сядайте довечера с лист и химикал, вижте кое финансово ще е по-добре за семейството и запретнете ръкави, без да ви интересват другите.

Франсоаз*, какво прахосмучене? Бебе ще гледа.
Такива са им професиите, че е по-изгодно тя да работи.

# 44
Щом децата са на 1 и 3 години и ти си с по-добрата заплата, мъжът ти спокойно може да си поседи 1 година по майчинство у дома, нищо няма да му стане, пък догодина - голямото на градина, малкото на ясла. Или детегледачка, ако можете.
Никой няма да му се подиграва, успокой го! Майчетата дори гледат с уважение на такива мъже. Да не говорим, че и им помагат в градинките за децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт