Неработещ мъж

• 5 197
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Не знам, него като че ли го притеснява.
Мен не.
Той предпочита да работи а аз да остана вкъщи.
А, ето с това трябваше да започнеш.
Значи проблемът е между вас двамата.

# 46
Предпочитам децата да бъдат гледани от нас а не от чужда жена.
Т.е., от мъжа ти?
Пак:
щом мъжът ти НЕ иска да седи и да ги гледа, имаш проблем с него, а не как е в Бг и какво ще кажат съседите.

# 47
Т.е., от мъжа ти?
Тя е гледала голямото, гледала е 1 г. и малкото, сега ще се сменят за 1 г. Който е на работа пък ги гледа след работа. Децата им ще са отгледани от тях, не само от мъжа ѝ.

# 48
Ами почти същото беше положението при нас. В крайна сметка и двамата работехме и се пънехме с организации по отглеждането на децата. С едно голямо НО - при мен помогна гъвкавото работно време, възможностите за болнични и отпуски и за работа от вкъщи, което обаче много добре осъзнавам, че не е вариант за всички двойки. Включително последната година започнахме да пускаме и неплатени отпуски. Не знам какво друго да ти кажа, ако мъжът ти не е съгласен да го играе домакиня. То и много жени не са съгласни, обидно и срамно им е, та не съм изненадана, че мъж го възприема така.

# 49
  • София
Така като гледам - няма да я бъде с това мъжът ти да остане вкъщи, а ти да работиш. И проблемът не е в хората, макар че действително има още много предразсъдъци по темата.
Ако един мъж не иска да седи вкъщи, ако ще и милиарди да носи жена му - няма да се чувства добре и в най-добрия случай ще се съгласи с неохота и ще трупа в себе си горчилка. И това е в най-добрия случай.
Далеч по-добре е една година да направите компромис с "не искаме чужд човек да ни гледа детето", отколкото с брака си...

# 50
Т.е., от мъжа ти?
Тя е гледала голямото, гледала е 1 г. и малкото, сега ще се сменят за 1 г. Който е на работа пък ги гледа след работа. Децата им ще са отгледани от тях, не само от мъжа ѝ.
На теория е така, на практика не баш.
А и като знам какво е отношението към жените-домакини, дори не ми се мисли тоя мъж какво го чака....особено пък след като той не желае и насила ще остане в къщи.Ако остане...

# 51
Не знам защо въобще се разглежда въпроса, че на някой няма да му е добре. На много жени също не им е добре, но стискат зъби и минава. Това е работа и отговорност, не забавление, от което да ни стане добре.
Остави какво ще кажат хората.Но според мен никой човек(пък и мъж),няма да му е добре да си стои вкъщи само.За временнен вариант ок,но за постоянно...
Вероятно става дума за година и малко, нищо не налага постоянното неработене.
Абсолютно! Жените могат да правят компромиси, мъжете все живи за ги ожалиш ако се наложи да си нарушат комфорта.

# 52
Така като гледам - няма да я бъде с това мъжът ти да остане вкъщи, а ти да работиш. И проблемът не е в хората, макар че действително има още много предразсъдъци по темата.
Проблемът е в мъжа ѝ и неговите предразсъдъци. Поставя мнението на хората пред интереса на семейството си. За съжаление напред тепърва ще излизат други неща, които ще искат сериозни решения. Ако не решат този въпрос веднъж завинаги, пак ще застрашава брака им (ако приемем, че наистина комплексите му са толкова сериозни, но може и да не е така).

Франсоаз*, ти написа, че децата ще са отгледани от мъжа ѝ, само уточних, че не е вярно. За другото, да.

# 53
Скрит текст:
Проблемът е в мъжа ѝ и неговите предразсъдъци. Поставя мнението на хората пред интереса на семейството си. За съжаление напред тепърва ще излизат други неща, които ще искат сериозни решения. Ако не решат този въпрос веднъж завинаги, пак ще застрашава брака им (ако приемем, че наистина комплексите му са толкова сериозни, но може и да не е така).
Франсоаз*, ти написа, че децата ще са отгледани от мъжа ѝ, само уточних, че не е вярно.
Е, как да не е вярно....Има огромна разлика да си ежедневно и целодневно с децата, и да си с тях 2-3 часа вечер след работа.Реално, ако мъжът остане у дома, ще бъдат приоритетно отглеждани от него.Дори чисто математически, като съпоставиш времевото отглеждане:единия около 11-12 часа, другия около 4-5 часа.Изключвам 8 часа, в които се спи.

# 54
Човече, пак зависи. Моят мъж трябваше да трупа трудов стаж, налагаше се просто. Няма да обяснявам какво и що, приемете, че има такива случаи.
На мен не ми изглеждаше фатално да не работи 1-2 години, но за него беше абсурд изобщо да си го помисли.

# 55
Човече, пак зависи. Моят мъж трябваше да трупа трудов стаж, налагаше се просто. Няма да обяснявам какво и що, приемете, че има такива случаи.
Нищо по-различно не казвам. Всеки случай е различен и се решава спрямо ситуацията, при тях е такава, при нас - друга, при вас - трета.
Е, как да не е вярно....Има огромна разлика да си ежедневно и целодневно с децата, и да си с тях 2-3 часа вечер след работа.Реално, ако мъжът остане у дома, ще бъдат приоритетно отглеждани от него.Дори чисто математически, като съпоставиш времевото отглеждане:единия около 11-12 часа, другия около 4-5 часа.Изключвам 8 часа, в които се спи.
Ами не е вярно, защото тя е била целодневно с децата 3 г., той ще бъде година и половина. За мен това е съвместно отглеждане, не само от мъжа.

Скрит текст:
Добави още 32 часа от почивните дни и сметките стават еднакви. Но въобще нужно ли такова издребняване?

# 56
На мъжът въобще не му се стои в къщи, но няма как да изтъкне издръжката на семейството като основателна причина, затова се хваща за най голямата глупост - какво ще кажат хората. Ако той искаше да е децата си, точно 2 думи ще са достатъчни да затвори устите на всички.
Добре си е направил сметката - взел жена с добра кариера и стабилен доход, така ще му е широко около врата по финансовата част, че и 2 деца направил и чак сега се усеща, че за тези деца трябва и гледане и пари. И го е ударил на сълзи за мъжкото достойнство, а отстрани си изглежда точно като скатавка. Бас ловя, че и работата му е по лесна и лежерна и ще му е по добре там, отколкото с децата.

# 57
  • София
Ако във вашето семейство цари мир и хармония по темата, живейте си така, както на вас ви харесва. Познавам семейство, в което жената цял живот работеше и изкарваше парите вкъщи, а мъжът с удоволствие гледаше децата и въртеше домакинската работа. И двамата си харесваха ролите и си живееха в изключителен синхрон. Въпрос на гледна точка. Ако аз изкарвам достатъчно пари, също бих искала да имам вкъщи такъв...удобен мъж. Истината е, че другите мъже ще му се подиграват, бабите от блока ще завиждат на жена му какъв добър мъж си е намерила, а тъщата ще се чуди на акъла на дъщеря си как може тя да се скапва от работа, за да издържа семейството, докато "оня неудачник" по цял ден се мотае вкъщи. Факт!

# 58
Като ви слушам, то голямо мъчение с тия деца вкъщи да седиш.

# 59
Чак такива сметки надали си е правил, но, че явно плаща голяма дан на общественото мнение, плаща. Мъжки комплекси! Щом го тормозят обаче, може би е добре наистина да не се кара такъв мъж да си остава вкъщи. Много работа няма да свърши, но за сметка на това ще си "връща" на жената редовно.
Иначе няма какво да се лъжем, и най-тежката работа е за предпочитане пред всекидневното висене и затъпяване у дома с 2 малки деца (и това няма връзка с обичта към тях!). Затова би било добре всички мъже да минат през 1-2 години майчинство, ама не щат хитреците... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт