Неработещ мъж

• 5 400
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
Като ви слушам, то голямо мъчение с тия деца вкъщи да седиш.
За повечето хора е много по-интересно и приятно на работа, да.

miss_chichi, това че нейните доходи са по-добри в момента не значи, че неговите са лоши или че моментното състояние е така по принцип. Нормално в една дълга връзка човек и да остане без работа, и времено да е с по-нисък доход, да е нработоспособен и т.н. Но това са неща без никакво значение, затова са двама, да се допълват.

# 61
Като ви слушам, то голямо мъчение с тия деца вкъщи да седиш.
За повечето хора е много по-интересно и приятно на работа, да.

miss_chichi, това че нейните доходи са по-добри в момента не значи, че неговите са лоши или че моментното състояние е така по принцип. Нормално в една дълга връзка човек и да остане без работа, и времено да е с по-нисък доход, да е нработоспособен и т.н. Но това са неща без никакво значение, затова са двама, да се допълват.
Ако неговите доходи бяха добри, едва ли жената щеше да драпа тя да работи, вместо мъжа. За да споменава парите, явно са направили сметка, че само с неговите ще е трудно. Сега за нея идва годината с ниско майчинство.
Разбира се, че са двама да се допълват и разбира се, че е нормално когато единия е без работа или с по малко пари, другия да допълва, но в този случай поемаш каквото е нужно като товар от другия. Т.е. няма мрън-прън, щом се налага да седи при децата го прави. Това дали ще му се отрази, дали ще се депресира и т.н. са изцяло неща, които зависят от него и от неговото отношение към ситуацията.

# 62
  • Варна
А голямото дете защо не ходи на ясла/градина? Може пък мъжът да кандиса за една година гледане, ако става дума за едно дете.

# 63
Какво общо има тук общественото мнение и в какво се изразява, че някакви полупознати ще кажат нещо, съседите ли ще го клюкарят, дето сигурно не ги и познават повечето, или че ще го гледат кофти в градинката, може би.

Проблемът е, че с едногодишно и тригодишно дете направо ще му се отели вола да ги обгрижва целодневно и затова естествено е по-хубаво да си ходи на работа. Няма да му пострада мъжествеността и самочувствието, защото е немъжествено да гледаш деца, обаче  е много вероятно да е вкиснат, отруден, изморен и отегчен. Децата са много малки и това е целодневна заетост. Не ми е чудно, че не му се захваща.
Щом се налага и е по-разумно за семейството, всякакви оправдания, че общественото мнение го спира се неуместни. Защото на общественото мнение не му пука.

# 64
Какво общо има тук общественото мнение и в какво се изразява, че някакви полупознати ще кажат нещо, съседите ли ще го клюкарят, дето сигурно не ги и познават повечето, или че ще го гледат кофти в градинката, може би.

Че то има хора цял живот живеят с оглед как изглеждат пред хората. Няма чудно в това мислене.

# 65

Че то има хора цял живот живеят с оглед как изглеждат пред хората. Няма чудно в това мислене.
Има, да, мислят си, че са център на света. Имам познати, които им е под достойнството да отидат някъде, да се облекат някак си и т.н. глупости. Целия град щял да ги види. А то град 300 хил.+ ( да не говорим за повече), на никой не му дреме за Сульо от Младост, но пусти комплекси.

# 66
т.е цялата работа е, че с мъжа ти не можете да се разберете кой да гледа децата? И двамата не искате да оставате вкъщи, но не искате и чужд човек. Какво значение има тогава какво мислим ние? Все някакъв компромис ще трябва да направите.
Кой е против детегледачката? Ти или мъжът ти?

# 67
Не разбирам, защо трябва някой да седи вкъщи? Ако и двамата печелите добре, наемете някого, като искате да работите и двамата. Въобще идеята жената/мъжа седи вкъщи и стиска зъби/търпи с децата, не я разбирам. Искала си досега да бъдеш вкъщи - О.К., сега не искаш, той не иска, намирате някой друг да гледа децата. Защо трябва някой да е мъченик?  Ако не си искала да си в майчинство, е трябвало по-рано да си кажеш.

# 68
Не знам, струва ми се че в БГ има стигам да си неработещ.
Ако си мъж си чехъл и не си достоен.
Ако си жена си проста домакиня.
Аз ли си го втълпявам?
Какво лошо има жената да издържа мъжът и обратното?????
Много съм объркана
Объркана си, защото данък "Обществено мнение" ти е по-важен от вътрешния ти комфорт. Или по-скоро, вътрешният ти комфорт зависи твърде много от мнението на околните.

# 69
Авторке, на никой не му пука за вас, как живеете, как си организирате нещата е от значение само за вас и никой друг. Това е голата истина.

Само от вас двамата, от вашите възможности и желания зависи кой  ще гледа децата и кой ще работи.

# 70
Авторке, на никой не му пука за вас, как живеете, как си организирате нещата е от значение само за вас и никой друг. Това е голата истина.

Да, на никого не му пука в истинския смисъл. Но хората говорят. Ако говорят лошо, какво правим?

# 71
Гледаме си живота и отсяваме клюкарите.😅

Авторке, само с мъжа си трябва да говориш. Другите хора няма да ти гледат децата, да ти пълнят хладилника и да чистят къщата. В днешно време трябва да си подреждаме приоритетите. Обсъдете ситуацията с мъжа ти. Какви са плюсовете и минусите? Ще се справите ли финансово само с неговата заплата? Обаче ако той е твърдо против, търсете друг вариант.

# 72
Гледаме си живота и отсяваме клюкарите.😅

В случая, да, не е нужно авторката да се съобразява с хорското мнение.

Но темата е голяма, защото всеки търси одобрение от другите.

# 73
Е, не съвсем от всички други. Важно е одобрението от семейството, близките, приятелите(поне на мен ми е). Мнението на съседи, познати, далечни роднини... - не ми е важно.

# 74
  • София
Мисля, че с тази информация от авторката е трудно да се направят особено много изводи и съответно, да я посъветваме.
Много е важно кой какво работи в това семейство. Ясно е , че жената е по-добре заплатена, но са малко професиите, в които една година пауза не означава нищо кой знае какво.
Важно е дали мъжът може да измисли вариант с работа от вкъщи или да се пробва в някоя фриленсърска професия, отново от вкъщи, за да се чувства полезен.
Защо са тези предразсъдъци относно наемането на бавачка, особено ако става въпрос само за година? Кой е против и с какви мотиви точно? "Не искам чужди хора да ми гледат децата" - ами, да, малцина раждат с идеята друг да им гледа децата...
Очевидно е, че проблемът НЕ е хорското мнение, а е противоречие в позициите в семейството. Явно е, че съпругът на авторката иска да работи. А, честно казано, не мисля, че един мъж трябва да бъде "разпъван на кръст", защото иска да работи. Вярвам, че един мъж винаги ще се чувства по-добре, когато е деен, макар че това се отнася и за двата пола.

Общи условия

Активация на акаунт