Отговори
# 495
Много сте готини. Сега решава момата къде ще ходи, на топло или на мокро и хладно да учи. После ще го търсим юнака, не че няма оферти, но си живеят живота сега децата. Ама проучване си трябва, защото и сестра й си мислеше, че момъкът бил бизнесмен 😀
И така трябва, сега им е времето. Обаче каквото и проучване да правиш, все въпрос на късмет ще е. Това не ти е образованието, да го планираш и да изпълниш плана. Това е стохастичен процес, викат му "живот"  Simple Smile
Скрит текст:
Ежко, ти въобще спа ли тази нощ?
Публикуване в 02:40, редактиране в 05:50. Simple Smile
Наистина е време за палачинки и кафе.
Не, Фран. Тази нощ бях на работа.

Малее, Ежко, ти да не си в кол-център?! На работа в събота през нощта, това е съсипия на нашата възраст, по мое мнение.
E, 3 години е казармата, откога 21-22 годишен  евреин или младок с друг произход е дъртичък Simple Smile 19-годишната бг мома, като се окаже в университета, ще залюби така 21-22 годишен "батко". Перфектна разлика, какво й е? Хем и двамата ще са 1 курс заедно.
Лейка имаше предвид български евреин, не израелски. То и за израелските снахи също важи да са отбили казарма, че там от това няма мърдане.
Хубав ден на всички, изчезвам, ще се наслаждаваме на слънцето в планината.

# 496
  • София
Палчинки, кафе, и любовно обяснение Simple Smile Амели, обичам те, бе, жена Simple Smile

В петък в колежа са правили презентации Imperial College и UCL. На мен, неясно защо, Imperial ми е много на сърце. Обаче тийнът много харесал адмишънката на UCL. Впечатлил се и от нея, и от нещата, които е разказала за UCL /достатъчно стар, от първите английски университети, насочили се към равноправие в образованието на жените, силно интернационален/. Понякога нещо такова - чувство, нюанс, първо впечатление - може да доведе до смяна на посоката.

# 497
Скрит текст:
Хахахаха! Попеа, опитваш се доста елементарно да излезеш от ситацията. Но удобно пропусна първото изречение:
"Ми написах. Наложи им се да организират учебен процес в училище, защото няколко родителя им припомнихме клаузите от договора."
Че дори използваш негативни внушения за мен и детето ми. Доста ниска топка.
Споко! Не го мисли. В същото училище има стотици щастливи деца, които ходят на училищен лагер веднага след приключване на учебната година. И не забелязвам да са пренатоварени или нещастни. Wink

Чудесно, мога само да се радвам за теб и детето ти Simple Smile Съвсем искрено го казвам. Но все пак почакай, им авреме за резултата, да са живи и здрави.
Е, и, какво като са организирали учебен процес? Това даде ли нещо повече на детето ти и спря ли те да го преместиш в друго училище, Затова и не го коментирах, защото това просто няма никакво значение накрая.

Ти попита какво съм направила. И да, смятам, че времето беше по-ползотворно от лагера. Особено като знам как се върнаха повечето деца. Класът беше полупразен седмица след това.
А това не е основния мотив
да я преместя. Така, че не го намесвай ако обичаш. Причините са много по-дълбоки и много по-комплекси.
И няма какво да чакам. Хайде спри с внушенията, че неходенето на един зле органзиран лагер в учебно време ще рани душата на децата до смъртта им. Simple Smile
Аз пък смятам, че има какво да чакаш, та ти дори 7 клас не си прескочила още Simple Smile Нагоре има още доста летви, и чисто академични, и в личностното развитие. И подесетвам, освен че си прекалено още зелена в процеса на отглеждането  на дете и създаването на личност, за да си толкова наперена, друго не внушавам. Ама то това е характерно за неопитните и незрелите  Wink Това не е обида, а само наблюдение на по-възрастна от теб жена, отдавна минала по твоя път.

Хахах, Попеа силно благодаря за комплимента. Но отдавна съм попрехвърлила 40-те и последното, което може да каже някой за мен е, че съм зелена, липсва ми опит, че съм незряла и неопитна. Но ти леж на тази теория, ако ти е изгодна за тезата. И в крайна сметка, какво общо има това с неизпълнението на задължения по един прост договор от 4 стр?!?!?!

Толкова е интересен този спор, че си заслужава да му се отговори в Онегинска строфа, ама ме е страх вече да не стане прекалено.

Също и на това

Fancy, с дете в прогимназията си толкова зелена, че дори ми е смешно да коментирам самочувствието ти. И няма значение на колко си години, а че летвите за детето ти тепърва предстоят, и в академичен план, и в личностен. И чак след като имаш завършила и работеща дъщеря, тогава може да кажеш, на база вече преживяното и случилото се, че нещо знаеш или нещо си постигнала. И след това има още летви, но поне голяма част вече са минали и някаква оценка може да се направи.  С това мисля да приключа темата.

Няма как да го подмина, щото и мен ме засяга, че и аз съм в положението на Фенси, че и още "по-зле", че годините ми са повече, а детето - по-малко.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 19:26 от Татко Мецан

# 498
  • София
Палчинки, кафе, и любовно обяснение Simple Smile Амели, обичам те, бе, жена Simple Smile

В петък в колежа са правили презентации Imperial College и UCL. На мен, неясно защо, Imperial ми е много на сърце. Обаче тийнът много харесал адмишънката на UCL. Впечатлил се и от нея, и от нещата, които е разказала за UCL /достатъчно стар, от първите английски университети, насочили се към равноправие в образованието на жените, силно интернационален/. Понякога нещо такова - чувство, нюанс, първо впечатление - може да доведе до смяна на посоката.

Blush Днес бях на автомобилното изложение. Още веднъж ми се доказа как консултантът може много да повлияе на решението. Консултантът на Сузуки беше толкова изчерпатален, любезен и ненатрапчив, че сега само за тази кола мисля  Simple Smile

# 499
  • София
Давай!

# 500
  • София

Blush Днес бях на автомобилното изложение. Още веднъж ми се доказа как консултантът може много да повлияе на решението. Консултантът на Сузуки беше толкова изчерпатален, любезен и ненатрапчив, че сега само за тази кола мисля  Simple Smile
Bazel, не е по темата,
Скрит текст:
но ако съм на твое място, ще отида и до Хонда
Опа, ако това горното е реклама, може смело да се изтрие.

Към Мецан: ако можеш да хванеш в строфите анализ на ефекта от тясната специализация в ДГ, свалям шапка. Затова обаче трябва да си изчел поне 2-3 теми назад и не само тези, но и други.

# 501
  • София
Изчел е.

# 502
  • София
Ха-ха, да пише тогава NerdNerdNerd

# 503
Ех, приятелко Попея,
въпреки, че съм ти фен,
то излиза - като нея
значи съм и аз зелен,
а и много други тук
със деца около ПУК
или във начален клас -
всичките не сме във час!
Както ясно ни посочи -
справедливо, ала строго
то нагоре още много
летви трябва да прескочим,
че да стигнем до момент
в който имаме студент.

Зная, да отстъпиш няма,
сигурна си, че си права,
но е истински голяма
разликата със тогава
и със времето, в което
в частно дала си детето -
тъй далеч е онзи миг,
в който бил е ученик!
Колкото да ти е чудно,
ний усетили сме лично
как е всичко днес различно,
колко много е по-трудно
и че нищо днес не става
както е било тогава.

Туй знаят всичките родители
с деца в училище начално,
защото лично са изпитали
като че ли е най-нормално
от опита печален свой
изискванията безброй,
които стават все по-тежки
и нямат право те на грешки!
Каквото някой да твърди,
да се признае трябва честно,
че май наистина по-лесно
за всички било е преди -
ще се обоснова поред
във следващия ми куплет.

Приятелката ми Попея
да го приеме както ще,
но да припомня ще посмея,
че изпити тогаз въобще
за ПУК е нямало и грам -
достатъчно е било, знам,
по телефона да попита
и в миг да се запишат в "Дрита"!
А как нещата са сега?
Дори в любимото на Ежко
да те приемат днес е тежко
и хич не става на шега,
и в "БШ", в "Азбуки", в "Берон"
е с входни тестове милион!

А нечовешки пък подбор
със всяка следваща година
е в СС и във Питагор
и трябва още от градина
детето без да се скатава
задачки много да решава -
и от "Моливко", "Крокотак"
и нищо се не знае пак,
че там на изпита отиват
все най-подготвени деца -
послушни, умни - кат слънца,
и шапката на всеки скриват,
и всяко е страхотно, будно -
да влезеш там е много трудно!

И който туй е преживял
сега, а не преди години,
да го наричаш ти незрял
е ясно - няма как да мине.
Със много труд и много сила
успешно Фенси е решила
и тоз, и хиляди въпроси!
Не сме незрели, нито боси
щом пишем тук категорично -
защото всеки ден се борим
и знаем за какво говорим -
та преживели сме го лично -
щом носим този тежък кръст,
не щем да ни размахват пръст!

Накрая и Дореамон
да я възпея тук ми хрумна,
защото каза, че на МОН
програмата е малоумна
и всеки - казва тя - родител
да бъде най-добър учител
било съвсем дори възможно
и можело да бъде сложно
за само който го мързи
и няма време или знания
или пък никакво желание
детето си да отрази!
Да казва тъй не ѝ приляга,
защото много ни засяга.

Децата са съвсем различни -
не всяко лесно се поддава
дори с родители отлични
във къщи да се занимава.
То може да е много умно,
ала съвсем не е разумно
с теб да работи щом не иска
насила ти да го натискаш!
Кажете ми, не е ли сладък
подходът тука заявен -
ако не учиш нощ и ден
с отрочетата до припадък,
то значи си родител лош,
не чиниш ти и пукнат грош!

На всички вече отговорих
и тези тук пред вас развих,
и ето, че като го сторих,
накрая се успокоих,
но да попитам тук не смея
приятелката ми Попея
за моите преценки твърди
сега дали не ми се сърди!
Ала Попейче, разбери -
от опити и грешки лични -
нещата вече са различни
и моля те, не ме корѝ,
задето тук си позволих
да изтипосам този стих!

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 20:10 от Татко Мецан

# 504
  • в страната на чудесата
Мецане, респект човече!!!
Този талант не бива да остане скрит! Ако успееш и учебния материал по общество и природа да напишеш в този стих, може да запалиш  децата...

# 505
Скрит текст:

Bazel, не е по темата,
Скрит текст:
но ако съм на твое място, ще отида и до Хонда
Опа, ако това горното е реклама, може смело да се изтрие.

Към Мецан: ако можеш да хванеш в строфите анализ на ефекта от тясната специализация в ДГ, свалям шапка. Затова обаче трябва да си изчел поне 2-3 теми назад и не само тези, но и други.
Хихихих, вчера бяхме точно на този щанд. CRV в замяна на стария Акорд. Аш, много общи неща установявам, че имаме. Мъжът ми от много време ме облъчва да започна най-накрая да си употребявам златния талон, за да го разтоваря от детски рождени дни и всякакви тренировки.

Хей, Мецане, нямам думи! Лейка, точно в момента изпитвах по ЧО. Мъка, мъка!

# 506
  • София
Верно като родител не чиня пукнат грош. Никога не съм си изпитвала децата. Когато аз бях в 4кл. баща ми веднъж се опита да ме изпита по Природознание и втори път не посмя, а аз така съм запомнила "изпитването", че никога не се пробвах на моите.

# 507
Ама аз точно това оспорвам, де;) такива внушения.

# 508
Верно като родител не чиня пукнат грош. Никога не съм си изпитвала децата. Когато аз бях в 4кл. баща ми веднъж се опита да ме изпита по Природознание и втори път не посмя, а аз така съм запомнила "изпитването", че никога не се пробвах на моите.

Ох, това образно си го представих. Хихихи. Моето все още поддава. И ни е полезно. Калява моите нерви, а тя се усъвършенства да преразказва устно. Полезно и за БЕЛ.

# 509
  • София
Хаха, наистина калява нервите. Фенси, може и да си права, че си приличаме Grinning Аз днес зациклих над родословното дърво до 6-то коляно, дет’ толкова се пънах, че ще е един безметежен ден Blush.

Мецане, мн. добре се е получило. Точно си описал тегобите на младия родител на първокласника, които са характерни само в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт