Френски мадами

• 21 963
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
ania, благодаря много за бързия отговор! HugАз бях много въодушевена, но като отидох да си го купувам в една голяма специализирана аптека до болницата(Тенон) , продавачката много ме ядоса. Опита се да ми пробута разни козметики и ми каза навъсено да не се доверявам на интернет, нямало контрол, и тн. Е, успях да си купя Линимента. Но поясни на заблудените като мен: това всъщност крем ли е? или за почистване? Не се плакне след това? Извинявай за тъпите въпроси, но нещо се обърках. За какво друго го използваш?

Иначе аз ще раждам в държавна болница. Миналият път там раждах, доволна бях от самото раждане, от консултациите и след това престоя не толкова.Сега дано пак добре минем. Praynig

Мерси пак. Hug

# 106
Мариякара, това ни го изписаха на излизане от болницата. Изписват го на всички бебета. Ами то си е направо олио за бебета. Не се плакне, много е мазно, но много е добро и за кожата. Аз имам поне 3 опаковки, ние го вземаме с рецепта от аптеката. Смятам да занеса на майка ми едната опаковка,че и се отразява много добре на кожата на ръцете. Иначе Поло го мазахме само първите 5 месеца, т.е. по хладното време. Сега в тази жега въобще и не помислям да го мажа с това. Но щом пък помагало за зачервено дупе, трябва да опитам - има две зачервени петънца /днес ги видях/. Обаче как се хлъзга след това бебето, не е истина, и си мирише на маслинки Laughing
Хубаво е, че си го взела, аз не мога да се оплача от него Peace, а и щом ми го предписаха на излизане от болницата, значи е добро.

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 15:38 от Pollia

# 107
Поля вече е разяснила, наистина  е мазно, служи като измиващо средство без изплакване и е много щадящо за бебешката кожа. Аз го използвам и сега, не виждам проблем в топлото време, просто после подсушавам малко повече с тези памучните правоъгълници за бебета - Lotus.

# 108
 Pollia, благодаря и на теб!
Странно защо в моята болница изобщо не споменават за това и най-вече тази коза от аптеката ми каза, че е абсурдно да си мисля, че мога да го използвам за миещо средство. Щяла съм само за наслоя мръсотиите и да предизвикам инфекция на кожата. И тя е там за да съветва хората... #Crazy

# 109
Ами честно казано ние го ползвахме за олио или масажен крем, но като миещо не сме Thinking
Аня ти сигурна ли си че за миещо сте го ползвали, защото то е много мазно?

# 110
Поле, не можах да се въздържа да не вметна. Поло ти е одрал кожата, да знаеш!  Hug

# 111
Да, даже още го ползвам при напишкани памперси, чисти идеално, попива в кожата, детето никога не е имало зачервено дупе. Така ни показа в клиниката пиерикюлтрис-ката (мале, каква дума измислих Wink, даже няма да забравя как с едно памуче тя яко наклепа дупето на бебето Simple Smile

# 112
Поле, не можах да се въздържа да не вметна. Поло ти е одрал кожата, да знаеш!  Hug
Тъй си мислиш Laughing Макар, че като го казваш ми доставяш голямо удоволствие. Благодаря Grinning
 Всъщност въпросът е много спорен. Съседката над нас като го види и "Леле одрал е кожата на баща си", а съседката отдолу и тя като теб "Изцяло на вас прилича"/тя на Вие ми говори/. 
Според мен си е чист меланж.
Аня, на мен пюерикюлтристката/обявявам я за най-сложна за изписване на български френска думичка, което означава че и аз незнам как да я изпиша/ в болницата, когато ни показваха как се къпят бебетата, там след хилядите процедури: баня/миене, плакнене под чешмата/, дезинфекция на пъпчето ми каза че можело накрая да го мажа с това по цялото тяло включително и лицето. Но щом жената така ти е обяснила, а и ти щом си го правила, значи и затова се ползва Peace

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 19:34 от Pollia

# 113
Привет на всички!

Форума е страхотен, поздравления!

Аз също живея във France и имам следния въпрос към вас: скоро ще се женим с моя приятел. Тукашното кметство ни иска някакъв certificat de coutume. Май бг посолството в paris го издава. Някои има ли информация?

Благодаря ви предварително!

# 114
Марлен, Добре дошла,при нас Hug Hug!
За сертификата -да от БГ посолството го издават ,обади се и питай какво трябва да им изпратиш,мисля 4е плис с адреса или нещо такова.
А за линимента-и аз го използвах като миещо средство-слагах няколко капки в банята на Матео ..Ина4е наистина се използва като по4иство средство -даже го препора4ват за по4истване на "първото ако ",на бебетата-което е едно шерно и трудно се 4исти...Но наистина продукта си е много добър! Peace

# 115
Марлен добре дошла Grinning
Аня и Смърфиетке, щом и двете  го ползвате за почистващо средство, значи е затова Grinning
Урааа тук започнаха летните зари/от заря/, току що гледахме една. Grinning

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 23:40 от Pollia

# 116
  • пак на Рив Гош
Здравейте и от мен, включвам се за малко преди лягане Simple Smile
Как се справяте в тия горещини? На мен направо мозъкът ми се разтече и ако можех, бих си съблякла и кожата, ужас!!! искам дъъъъъъжд!!!!

По въпроса за прословутия линимент, за първи път ми споменаха за него на курсовете "по раждане" в болницата, но аз така и не го купих. Моя приятелка, обаче, го ползва за намазване след почистване и не пести хвалби по негов адрес, дето се казва, ne jure que par lui  Laughing. А дъщеричката и беше с големи подсичания и откакто почна да го ползва, всичко си влезе в релси.

За гражданството не се ли подаваше молба след година брак? Аз подадох след 18 месечен брак и не ми правиха проблеми (2003-та). Може нови разпоредби да са влезли в сила от тогава, то със Сарко вече човек никога не знае... newsm78

Поля, приготви се за дъъъъъълги документи, и като си ходиш в България, използвай да си извадиш дубликато от акта за раждане (искат копие не по-старо от 3 месеца) и от акта за брак (ако е сключен в България). На мен за цялата процедура ми искаха такива копия на 3 пъти, включително и от актовете за раждане на родителите ми (на последния етап), нашите станаха разногледи от вадене на копия, преводи и легализации... На всички, които почвате тази одисея - успех!!!!  Simple Smile

Мама Щрумф - радвам се че пътуването ви е минало благополучно! Весело изкарване на родна земя!  Simple Smile

Мариякара и Лала - леко раждане, ако не ви "видя" при следващото ми включване във форума!  Simple Smile

Лека нощ на всички и приятни сънища! Отивам в обятията на Морфей и на благоверния  Grinning

# 117
Здравейте момичета,

пия си кафето и вижте какво прочетох тук http://news.ibox.bg/material/id_2066142283/fpage_1/#clist.
Щели да строят Карфур в България и от мненията по-долу прочетох, че хората се жалват и не искат/това тези дето  постоянно спамят от долу Laughing/.  На мен лично ми е доста приятно да пазарувам оттам, когато не е пълно с народ.
Но е вярно, че си е голям капан за потребителя - наредили най-изкусителните неща до входа, а и такива за които обикновено не ходиш там. Rolling Eyes Но пък не се оплаквам и че го има, защото така поне не си губим времето да обикаляме из множество пръснати на ляво и дясно магазинчета, докато намерим, това което търсим. Повечето неща са прясни - особено месото, хлябът и сладкишите Grinning

# 118
  • MERIGNAC, FRANCE
Мария, това наистина е за по4истване на дупето и най-ве4е на първото 4ерно лепящо ако(забравих му френското име), както Смърфиетка ти е казала. Дори и не знаех, 4е се използва и за масажи, мерси за идеята Поля   bouquet
Марлен, добре дошла  Hug

# 119
Благодаря за съвета. В крайна сметка говорих с mairie -то и ми казаха че този certificat de coutume не бил задължителен.
Аз живея близо до Metz и при нас е ужасна горещина. Дано да поспаднат температурите.

Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт