Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 302
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
Ние се къпем на по-следващия ден, когато нямат температура. Също така не се разхождаме. Но те така или иначе от температурата само спят. Педиатърката обаче каза, че можем още същия ден да ги изкъпем, ако са добре.

# 616
  • София
Аз мисля утре да сложим някоя ваксина.
Обаче задължително ли е да пропуснем разходка? Грехота да не използваме слънцето, при положение, че само навън спи по- продължително....
Ако е Ротарикса ще я изведа, пък дано няма странични ефекти.

# 617
Разбира се, че не е задължително да се пропуска разходката. Доколкото знам, повечето деца приемат добре ваксините и няма пречка да се променя ежедневния ритъм. Просто моите бебки не са като повечето, явно защото са родени 3 седмици преди термин и с над 38 градуса температура не бих ги извела на разходка.

# 618
Здравейте. Бебка е на 4 и 1/2 м. Качила е 400 гр за последния месец. Това малко ли е според вас? А и също има ли такива, които пият Лецитин? Как и кога го пиете и помага ли?

# 619
Пия лецитин 1х1 дневно за профилактика още от раждането. В началото пиех 3х2 докато ми се отпушат каналите и после постепенно го намалих до 1х1. Ще пия докато кърмя.

# 620
Пия лецитин при запушвание 3х2 и после постепенно намалявам и спирам. 400 гр за 4-и месец е нормално, децата са различни и качват различно. Вече са и много по-активни.

# 621
А има ли значение кога се пие, тоест свлд кърмене ли трябва да е? Иначе много ви благодаря за отговорите. 😊😊😊😊

# 622
А някоя мама ходила ли е на мамолог,докато кърми за контролен преглед? Имам едни червени и сини черти от долната страна на гърдите, чудя се дали не са запушени каналчета.. ММ миналата седмица ми прави масаж и много намаляха,но сега пак има тук там. Някакви идеи на какво може да се дължи ? И мамолог ще помогне ли?

# 623
Ходя всяка година на ехография на млечни жлези. Тази година ходих като бях бременна в 7мия месец. Лекарката каза, че мога отида и докато кърмя ако усетя някакъв проблем. Точно визираше запушвания, подувания, зачервяване. Предупреди ме само, че трябва да е най-скоро след кърмене, т.е. гърдите да са максимално празни.

# 624
Включвам се към мамите,чиито бебета са имали кървави нишки,днес забелязах такава нишка и се попритесних при положение ,че той си има проблем с чревцата,та и доцентката е в чужбина ...сега има да го мисля

# 625
Лецитина го пия сутрин, обед и преди лягане. При запушвания може и топли компреси преди кърмене.

Тези червени/сини линии болезнени ли са? Да не са от рода на стрии, разширени вени?

# 626
  • WonderLand
Na_na пусни микробиология. На кърма ли е бебо? Може да е алергия към нещо, което хапваш.

# 627
Днес бяхме на контролен преглед + ваксини.На 3 месеца и половина сме, наддал е 500гр и нещо не й се понрави на педито- 6500кг, роден 3800. Аз мисля, че е добре, но ми стана едно огрижено, дали му стига Confused ММ повтаряше, че юнакът си е мн добре, но нали знаете ние как сме, почваме да да се замисляме и да се филмираме...Ще видим как ще е нощта след имунизациите днес, дано в спокоен.

# 628
Цитат на: SilverDream link=topic=1144057.msg39482957#msg39482957 дайте=1571162223
Na_na пусни микробиология. На кърма ли е бебо? Може да е алергия към нещо, което хапваш.

На кърма е и едно хранене вечер с АМ.Незнам с неговите проблеми едно ,че тая слуз седи вече втори месец,понякога е само слуз ,а сега и тея нишки.Това дете горкото се измъчи,голям герой излезе през толкова неща премина.
Аз млечни неща не ям,към какво да е направил тази алергия,но ще пусна още утре.

# 629
Хм, и аз сега се замислих за тези синьо-червени линии по гърдите. И аз имам, ама все съм приемала, че са някакви стрии. Макар че едното е доста дебела синя линия, различна от вените. Ама пък не ме боли.. Иначе имах запушване миналата седмица и се оправих с масажи, топли компресия, цедене и лицетин. За първи път пия до сега, а от самото начало имам много кърма и все ми се препълват гърдите. Но за първи път ми се случва да имам сериозно запушване. Вдигнах и температура и имах и мускулни болки, както при настинка. Мина ми за ден.
Днес бяхме на консултация. Бебо е на 4 месеца и 11 дни. 8 200, 66 см. Гърлото му било леко червено и отложихме ваксината. Каза, че може да е от зъбите, но за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт