Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 307
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
Milk-choc, на нас педиатъра изписа свещички Вибуркол - хомеопатични. Преки наблюдения нямам, защото само веднъж сложих половин при не много висока Т и взе, че се изака Grinning, но четох, че на някои деца много помагат и при висока Т, зъби и неспокоен сън. Някои мами във форума твърдят, че нямат ефект. Ама на всеки различно действат, нали... щото попита за алтернатива на тези сиропчета.
Започнаха зъбите, само да вметна Worried

# 601
Milk-choc и баткото повръща от Панадола и затова ползвам Нурофен. Аз на баткото свалям Т с къпане. Когато му избиваха първите зъбки / на 9м/ през нощта ми вдигна до 39,6 въпреки нурофена и се бях уплашила и започнах да чета из интернет и там пишеше бебето да се облее с хладък душ НЕ горещ, НЕ студен. И аз го сложих в коритото, направих му водата както си я правя за къпане обикновено и така един голям леген му излях лека полека с каничка. После го обличаш  с нещо леко, аз обличам с цял гащеризон и даже откопчан го дъжда и разгърнат. Без да завиваш и да затопляш повече. понякога над 39 градуса давам Хексалгин,но не помня колко капки се даваха.
И малката не й харесва много в коша на количката/както и на баткото/, но пък да седи в кошницата й е кеф затова в повечето случай с него я разхождам, сега повдигнах малко коша за новородено и малко повечко се заседява.

# 602
На нас педиатърката нк изписа хесалгин в случай, че панадола не помогне. Ние сме в петък на втори ваксини, да видим..

# 603
  • София
Вторите ваксини ни бяха за утре на нас, но мисля изобщо да не ходим, все още вадя бели сополи...може и да е от зъби, защото вече седмица не минават от лекарства, но няма да рискувам.

# 604
  • София
Да се оплача - много зле понесе първите ваксини Sad към 23 ч започна да вдига Т и аз спокойна си викам Аааа то естествен процес, нищо няма да давам. Да ама продължи да се покачва и той започна много да ръмжи и сумти и да приплаква и викам Айде ще дам Панадол , че да не страда. А явно му се догади от Панадола и така зверски повърна, разрева се, задави се, трябваше да прилагам техниките за първа помощ от лекциите. Той вече в много окаяно състояние и с повърнат Панадол без шанс за спад в Т почна и да трепери, викам Айде това ще направи гърч. Веднага извадих Нурофена на батко му, че от него поне само 2,5 мл се дават, а не 4 като Панадола, реших, че е с по-голям шанс да го задържи. Едва му го пробутах, на всяка капка му се повдигаше и накрая с лъжичка. Час и половина не спадаше Т, чак сега започна да се охлажда. После се сетих, че може би не беше удачно да смесвам панадол и Нурофен, но той така или иначе повърна всичкия панадол. Добре че купих термометъра от Лидл за ухо, че остана и с електронните да го мъча. Утре отивам за свещички парацетамол, че ако се наложи пак да не се повтаря този филм. Някоя да даде идея за алтернативно сваляне на Т на такова малко бебе ?....(без оцет, че мъжът ми не понася), Куул пач-а никаква полза. Баткото не ми е правил реакции на ваксините, но те бяха по-леки тогава. Освен това никога е нямал проблем с пиенето на каквито и да е медикаменти, даже обожаваше сладките сиропи.
за да не връщат лекарството, в легнало положение със спринцовката се вкарва към мъдреците все едно, директно в гърлото ходи и не се давят. Така видях личната да дава рота вирусната ваксина.
Ditmade какво даваш за сополите.

# 605
Нали ние всеки път вдигаме 38 и нещо, да кажа при нас как смъквах. Панадол по малко се изтисква в устата и тъй като се плюе, с пръстче леко пак се слага в устата - бавно става, но поемат. Ако ми трябва бързо сваляне, просто я къпя с нормална температура на водата. Сваля се, но до половин час пак се вдига. Другото, което правих е с малка кърпа напоена с вода и изцедена да обвия ляво краче и дясна ръчичка, но температурата в стаята трябва да е поне 26 градуса.
Първите ваксини бяха 3 дена с температура, а вторите - 2. На първи ваксини давах по 4 пъти панадол на едната и 3 на другата, а на втори ваксини 2 на едната и 1 на другата. Имаме Нурофен,  но са малки за него (малко над 5 кила), както и Ефералган свещички, но само ако вдигнат 39 и отгоре.
Надявам се третите ваксини да ги изкарат без Панадол, но да видим..

# 606
Здравейте, включвам се и аз с юнско бебче.
Почти сме на 4 месеца, бебка е кротка като цяло.Дори започна да пропуска нощното хранене. Тя е на смесено хранене, тъй като имам малко кърма и едвам с 7-8бр. изцеждания за деня успявам да и подсигуря 3 хранения с кърма, останалите 2/3 са с АМ. Тук идва и моят проблем. Първо мислех, че са колики, давах какво ли не, без резултат. Когато започнем да се храним и започва едно пищене, силен рев, реве и яде, спирам за почивки и веднага се успокоява. През това време е едно разнасяне, друсане и хранене в движение от което вече и физически и психически изнемогвам. Това се случва и при хранене с АМ и с кърма. Първотоо и последното хранене за деня са доста по-спокойни, но останалите кошмар. Ака редовно 1/2 пъти на ден и хапва по 120мл. Миналия месец беше 5.400кг, качи само 500гр.
Моля ви за съвет!

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 12:08 от 33hope

# 607
Ако го прави само с биберона погледни дали не тече много и да я дави. Както и да не е горещо. Случва се и когато бебето е много гладно или иска да се оригне. Ние имаме и решение - даваме и залъгалката да си я смуче и в другата ръка е биберона. Като се успокои с кутрето махаш залъгалката и веднага слагаш биберона. Работи безотказно ако сме кисели или много гладни Wink

# 608
Пробвала съм с различини шишета, топло и студено мляко, легнала, седнала.
Само АМ не съм сменяла, но смятам, че щом и с кърмата прави така, не е от вкуса на млякото.
Правя почивки за оригване.
Идва и часът за хранене, и само като я сложа на ръката ми и почва един силен рев..
Опитвала съм хранене на 2ч с малко количество или през 4 с повече мляко, все същото. Ако е пред заспиване, яде спокойна.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 12:21 от 33hope

# 609
Ние мрънкаме като се сложи лигавника. Ами опитай със залъгалка, докато се успокои и после биберона. Може наистина да не и харесва млякото. Ние сме на ХИП комбиотик и опитах да мина тънко с английското, че при нас е 38 лева кутия от 800гр, а в Англия е 24 лева. Уж еднакъв състав и само Лактобацили няма в английския, но не го харесаха и ревяха при ядене. Решихме да не се мъчим взаимно и продължихме със стария.
Но ако отдавна сте на тази храна, няма как да е защото не и харесва. Проверете и за млечница или запушен нос.

# 610
  • София
Kroki_kk, за сополите промивки с физ. разтвор и два пъти на ден  Инфлуназал + от време на време капя кърма. И сребърна вода, но нея все я забравям.

# 611
33hope, проверила ли си за силна/слаба струя? А за къса юздичка? Кой номер биберон сте?
Пиши и в кърмаческата https://m.bg-mamma.com/?topic=1145650.new

# 612
Пробвала съм с различини шишета, топло и студено мляко, легнала, седнала.
Само АМ не съм сменяла, но смятам, че щом и с кърмата прави така, не е от вкуса на млякото.
Правя почивки за оригване.
Идва и часът за хранене, и само като я сложа на ръката ми и почва един силен рев..
Опитвала съм хранене на 2ч с малко количество или през 4 с повече мляко, все същото. Ако е пред заспиване, яде спокойна.

И ние сме на смесено хранене, и по същия начин се тормози беба, само че, в края на храненето.. започва добре.. хапва лакомо и на последните 30 млн почва мъката... Колко хранения имате? Ние сме с 6 на ден, едно нощно изцяло кърма, останалите 5 са по 150-160 млн с добавка след сукане. Понякога като я храни друг го няма това тръшкане и мятане.. може и така да опитате. Иначе с разнасяне и люшкане и аз опитах.. без ефект

# 613
Колко време не се къпе след ваксини? Забравих да питам педиатърката.
Иначе Панадола гледах да го давам както му даваха Ротарикса, но или съм бръкнала без да искам, или просто му е гаден. Нурофен с лъжичка му го дадох капка по капка. Имам Вибуркол, ама много бързо му се качваше Т, за няма и 10 Мин и реших, че хомеопатията няма да успее така бързо да подейства, че знам ли до колко щеше да стигне.

# 614
Аз не я къпя само вечерта след ваксините. На другия ден чип чип ура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт