Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 311
  • 798
  •   1
Отговори
# 585
Моя последно беше 7 и нещо на 3 месеца. Ще ходим след две седмици и сиг ще е станал 8.
Да се оплача, че имам хрема. За сега нямам други симптоми и се надявам да съм настинала само. Но се чудя дали да отложа следващата ваксина Rolling Eyes

# 586
При нас таткото е болен, надявам се да не прихванем и ние с бебка. Ако сме ок ще слагаме ваксини, и нашите са след 2 седмици.

Бебка пък върви малка. Миналия месец само 400гр качи, а си хапва често и стабилно. Беше последно 5,400. Ще видим този месец как ще е.

Финализираме докумунтите за здравна каса за лечение на хемангиом със сиропа Хемангиол. Та скоро ще започваме лечение и за него. Ако някоя мама иска допълнително информация, нека ми пише на лично.

# 587
Ние бяхме на консултация днес + цялата палитра от ваксини. Моят дебелан е 8 кг и 66 см на 4 мес 4 дни (роден 3130, 49 см). Чак малко се притеснявам, че много бързо наддава. Само на кърма е и то не е чак толкова ящен - 6 пъти в денонощие суче ако няма някое извънредно за приспиване/успокоение. Баткото също бая наддаваше, ама в 4 месец се спря, а този е нагънат като шар пей Simple Smile има ли други такива едри бебенца, че ми е леко притеснително?
Изобщо не се притеснявай, моя на 3 месеца беше 7300 и 66 см. Още няма 4 месеца и на кантара вкъщи го меря 7900.
Той е на ам яде 5 пъти на ден по 160мл.,но си наддава. Някой бебчета са по едри от други няма нищо притеснително.

# 588
Здравейте и на с с бебе Гери,ние също сме с коремни преси.Возя  я в столчето за кола че там има наклон и зяпа на воля. Понеже не знам как се повиват само ръцете някой би ли споделил някой съвет ,че сме във фаза лиги ръце се мятат в устата няма значение дали спи или не много е неспокойна така.Пробвах да Ги мушкам в чувалчето ,но се измъква😩

# 589
Супер идея за кошчето за кола, thanks. Simple Smile Тези дни, докато е още хубаво времето ще я изкарам моята с него. Хем по-леко. 😊
Здравейте и на с с бебе Гери,ние също сме с коремни преси.Возя  я в столчето за кола че там има наклон и зяпа на воля. Понеже не знам как се повиват само ръцете някой би ли споделил някой съвет ,че сме във фаза лиги ръце се мятат в устата няма значение дали спи или не много е неспокойна така.Пробвах да Ги мушкам в чувалчето ,но се измъква😩

# 590
Моя на 3 месеца беше 7.700, 61 см. Утре ще разбера колко е пораснал и ще се отчета

# 591
И моят мин месец беше 7 400 и 64см. Сега със сигурност е минал 8 и като го гледам голям дългуч е станал. Утре сме на консултация и ваксини. 4 м. и 10 дни.
Аз повивам с обикновена пелена, като сгъвам едното ъгълче към главата(като триъгълник да стане) и с дългите части завивам едната ръка и после другата, като ги подпъхвам под него. Утре ще направя снимка.

# 592
  • WonderLand
И аз повивам като Мег, като задължително освобождавам крачетата да мърдат спокойно. Не че на сутринта не намирам цялата пелена мокра и олигавена, но какво да се прави. Забелязах го, че колкото повече чеше венците, толкова повече го сърбят и повече се настървява, понякога е като хишник, със засилка, ръмжене, доволно мляскане и гукане Joy особено ако ръката в устата му е моята.

# 593
Да се оплача - много зле понесе първите ваксини Sad към 23 ч започна да вдига Т и аз спокойна си викам Аааа то естествен процес, нищо няма да давам. Да ама продължи да се покачва и той започна много да ръмжи и сумти и да приплаква и викам Айде ще дам Панадол , че да не страда. А явно му се догади от Панадола и така зверски повърна, разрева се, задави се, трябваше да прилагам техниките за първа помощ от лекциите. Той вече в много окаяно състояние и с повърнат Панадол без шанс за спад в Т почна и да трепери, викам Айде това ще направи гърч. Веднага извадих Нурофена на батко му, че от него поне само 2,5 мл се дават, а не 4 като Панадола, реших, че е с по-голям шанс да го задържи. Едва му го пробутах, на всяка капка му се повдигаше и накрая с лъжичка. Час и половина не спадаше Т, чак сега започна да се охлажда. После се сетих, че може би не беше удачно да смесвам панадол и Нурофен, но той така или иначе повърна всичкия панадол. Добре че купих термометъра от Лидл за ухо, че остана и с електронните да го мъча. Утре отивам за свещички парацетамол, че ако се наложи пак да не се повтаря този филм. Някоя да даде идея за алтернативно сваляне на Т на такова малко бебе ?....(без оцет, че мъжът ми не понася), Куул пач-а никаква полза. Баткото не ми е правил реакции на ваксините, но те бяха по-леки тогава. Освен това никога е нямал проблем с пиенето на каквито и да е медикаменти, даже обожаваше сладките сиропи.

# 594
Milk-choc, големи премеждия 😔 дано малката душичка влезе скоро в кондиция. Моят само много рева и спа цял ден, но така и не вдигна Т°. Ще видим на следващите в сряда как ще е.
Чувала съм за мазане с белтък на ходилцата за сваляне на Т°... И от една лекция за първа помощ, че всъщност гърчовете са от рязко качване/сваляне на Т° и изрично казаха, че трябва да се сваля постепено и мисля че затова отричаха студени чаршафи при висока Т°. Нека някой по-запознат да каже.

# 595
Леле миличкото... Дано вече сте по-добре и му е спаднала малко температурата...
Може компресчета с кърпи потопени в хладка вода и хубаво изтискани да се поставят на ръцете и крачетата. Не трябва да е студена водата, за да не настине бебе или да не направи шок от рязката температурна разлика. Сменят се като се затоплят. Но това знам при много висока температура, иначе трябва организма сам да се справи, за да имат ефект ваксините. Стискам палци всичко да е наред!

# 596
Според мен свещички еферлаган добра алтернатива ,че със сиропа я изпие дозата я не или я повърне. Внимавай с варианта белтък по ходилата ,има случаи когато бебето е алергично и се разбира по трудния начин.Надявам се днес да сте по добре ,тези ваксини са много не приятни ,но се налага.

# 597
Благодаря ви, аз също съм на мнение, че температура не бива да се сваля излишно, ама снощи много взе да вдига и да се чувства зле. Баткото съм го оставяла даже с 39,5 без да давам нищо, защото е бил примерно жизнен. На него панадолът не му действаше и ползвах Нурофен, давала съм за не повече от 5-6 състояния. Ама това малкото снощи много беше зле милото, макар че може би над 39 нямаше да вдигне, но не ми се рискува, че мъжът ми е правил навремето гърчове. Сега да очаквам ли пак да вдигне или това беше?

# 598
Моята бебка имаше 4 дена след последните. На мен ми се видя много и се притесних, но педиатърката ме успокои. 4 дена, но не през цялото време, разбира се 😁

# 599
  • София
Milk-choc дано е отминала температурата окончателно. Моите до сега не са правили силна реакция към ваксина.
Дори ми стана любопитно каква техника приложихте за задавянето? Не съм била на курс за първа помощ на бебе.
Ние утре ще слагаме ваксина, та сме във филма.

Общи условия

Активация на акаунт