Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 316
  • 798
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какви са тези силиконови гердани, за пръв път чувам? За кехлибарени гривни и Т.н не вярвам, че ще помогнат, така че няма да ползвам.
И аз не стерилизирам, то няма смисъл, след като всичко, което се докопа се бута в устата. Помпата от време на време, че сега ще ми се налага да се цедя...

# 571
И аз мисля да спирам стерилизацията, но ми е притеснено, тъй като ще опитат бактериите във водата по този начин.. А водата мирише на блато - представете си колко е чиста.
За зъбки им давам да гризат и уж помага, но ръцете са най-вървежни.
За хъркането  - едната беба е така от раждането. Като заспи дълбоко хърка наравно с баща си. Педиатър ни обясни, че това е нещо, което ще се израсте в 6ти месец до годинка, а сега нищо не можем да направим по въпроса.

# 572
  • София
Като миеш с гореща вода и озчакваш да изсъхне шишето, не мисля че е проблем.

# 573
  • WonderLand
Моя редовно пробва водата докато го къпя, за сега е окей.

# 574
Аз кърмя. Преди всеки ден давах по веднъж и от шише, ама сега почти не се налага. Та само бибите му мия и понякога ги стерилизирам с помпата. Понеже кърмата я изхвърлям, вече и помпата не стерилизирам ако няма да го храня с изцедена кърма.
И той си пийва от водафта докато го къпя и му е кеф Grinning

# 575
Хахах и беба топи езика във водата в коритото, направо лошо ми става Grinning
Относно стерилизирането, може и да спра скоро, но водата ще я преварявам поне до 1 г. Неонатолог изрично ми каза да преварявам водата, независимо дали е от чешмата, изворна или не знам си к'ва...

# 576
Аз стерилизирам още и мисля да го правя до 6-тия месец, дотогава мисля и да гладя всичко бебешко. Всичко е в устата действително, затова пера играчките веднъж седмично, активната гимнастика също.

# 577
Моят и той иска да сяда и по цял ден коремни преси прави Simple Smile не стерилизирам откакто започна всичко да лапа, няма смисъл, тъй като аз от шише давам само шуслерови соли в малко водичка за ниския му хемоглобин, мляко от цицката само Simple Smile

# 578
И аз си поръчах герданчето, моя приятелка каза че много е помогнало при нейното. При нас още има проблем с нослето и вече започна докато спи да кашля да се дави 20 30 мин и се буди с рев и е голям ужас. Утре пак сме при личната и мисля на алерголог да я запиша. Все не ми се вярва че са лиги не знам. за 3 седмици от ШС , осцулококцуим , биозин , витамин Ц .. до синекод и тобрекс.... и още и хърка нослето
Ние бяхме така 7 дни, какво ли не пробвахме. Накрая се принудих да дам ксилометазолин на капки предписани от педи. Три пъти му сложих за два дни и няма и помен от хремата. ☺️

# 579
  • Плевен/Пловдив
Здравейте мили дами, вече сме на 4м.15д. въртим се сами по- корем, обаче на обратно не става😀., От няколко дена и коремни преси правим особенно в количката, надига се да гледа. За ергораницата и не иска у това е, пищи и реве Sad . Преибличаме си се често много лиги всичко мокро. Зъбките са на път 😉. Какво ли не съм давала на каките за зъбки, докато не избият първите 4-6 бр. беше мъка, след това някак си по-леко. Много съм използвала гумените играчки за хладилник и Мастика....на кристали😂. Естествено и на гърда.
Утре ще видим дали ще слагаме ваксините втори прием,все някой смърка вкъщи. Шегуваме се с ЛЛ на пролет 😉.

# 580
И аз не преварявам и не стерелизирам , сега с второто дете го карам малко през просото, с баткото до 6 месец и гладих и преварявах и стерилизирах и пак все беше болен до 5-6 години и реших да не се задълбочавам толкова.
За силиконовите гердани има ги в емаг и сторбг, стават за гризане, за не разсейване при кърмене, а и са симпатичен аксесоар за мама. Има ги и на алиекспрес, но не ми се рискуваше от там да поръчвам нещо, което ще е постоянно в устата.

# 581
Мами, мисля малко да повдигна кошчетата на количката, за да гледат беби - около 20°. Според вас дали е правилно или е рано?

# 582
  • WonderLand
И мисля да си взема силиконов гердан, че бебо много започна да се разсейва докато хапва, освен това е станал силничък и все търси да хване нещо с ръчичка и мнооого силно щипе.

Той коремни преси прави когато е лекичко повдигнат, от съвсем легнал още няма амбиции, но вземем ли го и почва да се напъва. А ако го хванем за ръчички се набира. В количката не мрънка, няма против да си лежи, затова нямам намерение да му повдигам количката още. Ако даде зор тогава, иначе не. Не мисля, че гръбчето е укрепнало достатъчно още.

# 583
Аз съм повдигнала на 2 ниво на зимния кош, дори пробвах и с летния, че много реве в количката, там се води пълно легнало, но има лек наклон, но там реве още повече и се дразни от коланите. Иначе излизаме с количката по настояване на таткото и като пореве я местя в раницата и си бутаме празната количка.

# 584
Ние бяхме на консултация днес + цялата палитра от ваксини. Моят дебелан е 8 кг и 66 см на 4 мес 4 дни (роден 3130, 49 см). Чак малко се притеснявам, че много бързо наддава. Само на кърма е и то не е чак толкова ящен - 6 пъти в денонощие суче ако няма някое извънредно за приспиване/успокоение. Баткото също бая наддаваше, ама в 4 месец се спря, а този е нагънат като шар пей Simple Smile има ли други такива едри бебенца, че ми е леко притеснително?

Общи условия

Активация на акаунт