Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 320
  • 798
  •   1
Отговори
# 180
Ако се върнеш на работа втората година мисля, че се взема предвид цялата заплата + 190лв (50% майчинство). Ако не ги застъпиш и след това се върнеш на работа тогава месеците, в които си вземала 380 се смятат и пада майчинството. Поне така ми го обясниха на мен, може и да съм в грешка.

# 181
Да се отчетем за прегледа днес, на 3 месеца и 5 дни тежим 6150 грама и сме 64 см. Днес ни гледаха с ехограф фонтанелата, коремчето и тазобедрените стави и всичко е както трябва. За първи път му провериха и мъжките атрибути. Нашия човек не свали усмивката от лицето си през целия преглед, много му хареса😂

# 182
Хм, аз май искам трето, ама дали ми стиска да ги направим породени с второто и батко първокласник...?!? Simple Smile пък годинките не са ми малко няма време да чакаме пак 6 години! Simple Smile
А според вас рано ли е да ги тормозят зъбките? От ден-два като си бръкне в устата и по някое време почва внезапен рев, не е само обичайното ядене на ръцете и лигавене. Първо помислих, че си е ухапал пръстите, глупачето, ама някак си по-настървено ги яде от обикновено и снощи чак повръща лиги където си бърка в гърлото. И се стряска насън проплаква милото. Не са подути венците, но може да се подготвят и да му бучка, знам ли

# 183
На нас едно зъбче ни проби 😐. Та всичко е възможно

# 184
На консултацията при педи ли го гледат с ехограф или ходите някъде? Нещо тая моята педи го дава през просото, нито направление за ортопед, нито за гастролог нищо... Само го измерва, бие му ваксините и му гледа гърлото. Абсолютно нищо друго, дори главичката не му оглежда. Даже я питах за ротарикса и ми каза, то сега това е нова мода, да не са ги били преди, ама ако толкова искаш ще ти заявя една доза и ме отказа, въпреки, че започвам да се замислям вече..... Много тъпо така, а е единствена тук уж със стаж над 30 години, но е от старата генерация и много неща са излишни според нея..... 😡

# 185
  • София
Мамаситас, малката от днес е със сополи, оффф много ми е гадно. Стичат се дави се, кашля от тях. Личната каза инфлуназал само за сега да пръскам. Някой да е бил така, кога и с какво Ви мина. Забравих да питам личната може ли инхалация да направя. Просто да държа маската и да подиша от парата.

# 186
  • София
Цитат на: Nansss linkеlink=topic=1144057.msg39378002#msg39378002 date=1569521481
И на мен много ми се иска да се гледаме до втората година, но най-вероятно ще трябва да се върна на работа и да я оставя на ясла. С кредити сме и просто няма как да караме на една заплата. Освен ако следващото не избърза и не ме изкарат рано болничен пак Grinning
Аз ги застъпих двете, екстра е.
Върнах се на работа ( в отпуска два месеца) два месеца преди да ми изтече втората година и за тези два месеца получавах по 190 лева над заплатата. Ако знаех, че  ако застъпя с 45 дневния ще взимам същите пари, щях да избързам с два месеца . Уви, четох четох по темата и никъде не го намерих като инфо и за това и не си дадох зор и си взех отпуската, за да вдигна малко майчинството.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 07:57 от ditmade

# 187
Момичета, при нас вчера силничко стана земетресение в мраморно море. Ние живеем до морето, бяхме сами с бебето, та доста се уплаших. Тази нощ не можах да спя добре имаше вторични трусове до 4,3. Та какво мога да пия за леко успокоение от чайовете, предвид че кърмя? За ментата знам, че не става... ще се радвам да ми дадете предложения.

# 188
  • София
Даная Шуслерова 5 мисля , че беше за тревожност.
На каките съм правила инхалации с физиологичен, 2,5 мл, добре им повлияваха.

# 189
За везната - за малко време най-изгодно излиза от бебенаем - виж им сайта бебенаем. Бг
Аз моята мишка ще я пусна от 1г.на ясла. Все пак класирането излиза м. Май ще видим има ли шанс за държавна или направо за частна я засилвам. И аз искам да се върна на работа, че съм един работохолик, а и с парите няма да се справим на 380 лв.

# 190
  • София
На консултацията при педи ли го гледат с ехограф или ходите някъде? Нещо тая моята педи го дава през просото, нито направление за ортопед, нито за гастролог нищо... Само го измерва, бие му ваксините и му гледа гърлото.
И нашата е така. Бях я питала за ортопед, тя каза че няма нужда.  Thinking

Аз искам да си изкарам и двете години с бебчо, после няма кой да ми ги върне. Да, парите са ужасно малко, но ще се справим някак. Нали и ММ работи все пак. Иначе най-много искам 4 години разлика между бебоците и се надявам пак да ми е хубаво майчинството.

# 191
  • Плевен/Пловдив
danaya.d може да смучеш от пластирите на д-р Бах, не пречат на кърменето. Аз ги използвам.
Petia92 Ротарикса от тази година е безплатна ваксина. Преди 4 год. съм си плащала за нея. Ортопед ми той ви се полага на 1,2 месеца и след това на 6 месеца това е за да може навреме да се хванат изкривявания или аномалии при бебето, някой от тях могат да се коригират в ранна възраст. Вашата ЛЛ нещо... На 6 месеца дано поне за Нефролог ви даде също се полага и е много важно за бебчо, да му видят как функционират бъбреците.

# 192
На консултацията при педи ли го гледат с ехограф или ходите някъде? Нещо тая моята педи го дава през просото, нито направление за ортопед, нито за гастролог нищо... Само го измерва, бие му ваксините и му гледа гърлото. Абсолютно нищо друго, дори главичката не му оглежда. Даже я питах за ротарикса и ми каза, то сега това е нова мода, да не са ги били преди, ама ако толкова искаш ще ти заявя една доза и ме отказа, въпреки, че започвам да се замислям вече..... Много тъпо така, а е единствена тук уж със стаж над 30 години, но е от старата генерация и много неща са излишни според нея..... 😡

Ние отидохме на частно при специалист неонатология и педиатрия и той си има ехограф в кабинета. Просто аз исках пълна проверка на всичко, а и тук не изписват вит. Д изобщо заради почти целогодишното слънце и исках да го проверят и за рахит за всеки случай. Видях че измерва ставите и докато гледаше фонтанелата чухме и пулса и веничките как пулсират в различни цветове на монитора. Много съм доволна. Не мога да чакам педиатърката да ни прати, а и според мен на 3 месеца веднъж за проверка на общото състояние си струва парите

# 193
Момичета за ясла как става записването. Аз съм в София център и проверих за една ясла на близо, тъй като знам, че има ред и се чака. От яслата обаче ми отговориха, че бебето трябва да е на поне годинка някъде, за да може да се запише. Не ми се иска да изпусна срока.

# 194
Момичета за ясла как става записването. Аз съм в София център и проверих за една ясла на близо, тъй като знам, че има ред и се чака. От яслата обаче ми отговориха, че бебето трябва да е на поне годинка някъде, за да може да се запише. Не ми се иска да изпусна срока.
правиш си регистрация в системата и догодина февруари като пуснат местата оглежда и избираш. М. Май излиза класиране от септември. Може харесана та от теб градина да  няма достатъчно прием (до нас нашата приема 6 деца по общ критерий) и да се насочи към други.

Общи условия

Активация на акаунт