Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 336
  • 798
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета за ясла как става записването. Аз съм в София център и проверих за една ясла на близо, тъй като знам, че има ред и се чака. От яслата обаче ми отговориха, че бебето трябва да е на поне годинка някъде, за да може да се запише. Не ми се иска да изпусна срока.

В твоя случай трябва да кандидатстваш догодина. Кандидатства се март, класирането излиза май. Направи си регистрация в сайта и там има и календар, кога какво се случва, както и инфо за свободни места, кандидатствали деца, брой точки и тн.

# 196
Супеер, много ви благодаря. Само да ми кажете ако може, къде да направя регистрацията. В кой сайт? 🤣
Извинете ме.

# 197
Супеер, много ви благодаря. Само да ми кажете ако може, къде да направя регистрацията. В кой сайт? 🤣
Извинете ме.
https://kg.sofia.bg/sfkg/parent/login_input.htm
Разгледай и правилата за класиране, обикновено ги сменят всяка година частично - добавят премахнат критерии, но все пак да имаш идея.

# 198
  • София
Момичета любопитно ми е тези от вас, които кърмят и после дохранват, с кой номер биберон на шишето сте?
Аз още съм с нула на Авент, чудя се дали да сменям. Голямата дъщеря също беше на смесено хранене, но при нея нямаше нощно кърмене и до 4 месец мина изцяло на АМ. Сега малката пие след кърмене между 50-80, рядко 100 мл. около 4-5 пъти дневно. Между тях обаче има и междинно сукане за успокоение, за сън....различно е.

# 199
Момичета, минахме юнашки вторите ваксини и ден на сега за Т . Обаче за цял месец 150гр сме качили само и педиатъра каза да я меря преди и след всяко кърмене 5 дни, за да сметна какво количество изсуква... обаче нямаме подходяща везна.. вие ползвате ли такива, и ако Да, от къде мога да намеря хубава и евтина

Внимавай да не те вкарат в някой филм с дохранване. Нормално е от 3-ти месец нататък бебетата да качват по-малко. Ако е изцяло на кърма на поискване, няма признаци на глад, не плаче и пълни доволно памперсите - няма причина за притеснение. Възможно е кърмено дете първите месеци да качи над кило и половина и после много малко. Това го пише и в блога на Хедра. С тая везна има опасност да се психясаш.

# 200
До сега само четох за кърмаческа стачка, докато днес и моя не обяви Thinking неще цица и неще. Рев.. Изцедих вече втори път днес да му дам от шише. Сутринта много настървено си изцока всичко, а сега пак си изпи всичко, но беше много разсеян и се въртя през цялото врме. Все едно за първи път я вижда тая стая..
Пак 3ти ден не е акал. Сутринта бая мрънка.. Днеска съм на пъпешова диета и круши Expressionless как става изхождането с термометър? Не знам защо не се получава при мен. С кремче пъхам в дупето и малко го изваждам и пак вкарвам. Масажи, свиване на крачетата.. Не става.

# 201
Аз с термометър не съм пробвала.. най късно на 6тия ден се изхожда нормално, но не е била неспокойна и коремчето и е меко, и не се тревожа.. пробвала съм да се изцеждам, но неуспешно ( с ръчна помпа авент). След раждането се цедях за облекчение, но спрях и сега нищо не пускат гърдите.. само по някоя капка...

# 202
Към сополивите да се включим и ние и да помрънкам😭😁 няколко дни кашляше по 3/4  пъти мислех че е от многото лиги ама не. 
Заднаа хрема промивахме с физиологичен  +витамин с и избиха напред . Мен ме хвана някакъв вирус  странен за един ден с повръщане и всички екстри,на др ден хрема и си бяхме двете сополиви. Пълно щастие ви казвам особено като се налага всеки ден да водя баткото и да го преборя от училище на 10км от нас. Взехме и помпа за изсмукване на сополи много съм доволна от нея ,днес почти не кашля и малко сополки имаше в нослето дано скоро да изчезнат.Извиням се ама малко да се потръшкам ,че ми е в повече пък и ММ никакво съчувствие.Всичко ми е криво ама важното е слънцето да се оправи😊 а него по късно да събера сили ще го оправя😆🔨

# 203
Аз днес взех био баланс капки и от утре започвам да ги давам. Не очаквам чудо, но дано малко от малко станат по добре нещата с акането.
Има ли бебчета със раздразнена кожа на брадичката. Господина постоянно се плюнчи и цялата му брадичка е на пъпчици и червени петънца. Надявам се да е от плюнченето.
А как изглежда атопичния дерматит лека форма и какви са симптомите?

# 204
Да ви кажа- във Варна ще има лекция за захранването на 05.10 от 10 ч във Фестивален комплекс, на списание "Моето дете".
Петя, комбинирай биобаланса с упорити масажи на коремчето и гимнастика като масажът не е много нежен, на нас гастрото ни показа- направо си натискаше смело жената. По посока на часовниковата стрелка на 2 см от пъпа (то ти знаеш, предполагам). Моето бебе също има пъпки на брадичката от лиги, последните дни се увеличиха, взех гелче дентокинд, защото очевидно вече и зъбите го бодат, явно венците се подготвят, та да видим. Не е обичайното лигавене и лапане на пръсти, видимо го наболява като си бръкне в устата

# 205
  • София
За софийските мами предстои фермерски пазар Оборище зад храм паметника Невски - начало 29.09 до 15.12, всяка неделя от 11-18ч. Има инфо във фб. Това във връзка със захранването ако решите да започвате ноември или декември.

# 206
Здравейте ,мами,  бебчо ме измъчи последните 4-5 дни. До преди това беше най-кроткото бебче, а сега е малко зверче. Иска само на ръце и да го полюшвам не мога да го оставя за една секунда. Не знам как да се справя. Някоя мама със същия проблем?  Някакво спасение?

# 207
Здравейте ,мами,  бебчо ме измъчи последните 4-5 дни. До преди това беше най-кроткото бебче, а сега е малко зверче. Иска само на ръце и да го полюшвам не мога да го оставя за една секунда. Не знам как да се справя. Някоя мама със същия проблем?  Някакво спасение?
Еми май няма спасение. Само времето ще покаже😀. Ние сме така от ден първи. Сами дето в началото поне спеше повече през деня. Сега е ужас. Вече не си усещам ръцете. Тъпото е че дори в ръцете ми пак се дере понякога. Люлки,шезлонги,активна гимнастика-всичко събира прах. Нищо не ще. Само на ръце. Поне вече растат и може поне 5 мин. да му занимаваш вниманието. Гледаме книжки,играем с чашки,;говорим” си, гледаме малко филмчета. Почти нямам време за друго. И полудявам като не мога да си оправя вкъщи,а понякога и да се наям. Дано скоро да се подобрят нещата. Какво да се прави. Съдба!😊

# 208
Ние имахме такъв период, но забелязах, че плаче, само защото иска внимание ( всичко друго и е наред) и направих следното. Оставям я в кошарата и пускам въртележката, дере се 10 минутки максимум и се успокоява, естествено я наблюдавах през цялото време, но от разстояние. Идеята ми беше да свикне да се успокоява сама, когато няма причина да плаче. И към днешна дата резултата е на лице. Бебка си спи или играе, докато си оправя всичко в къщи и докато готвя, после се гушкаме и си играем заедно.. Цялата драма премина за 3 дни.. късаше ми се сърцето да я оставя да плаче сама, но много бързо се наредиха нещата. Ако трябваше по дълго да я оставям да плаче
със сигурност нямаше да издържа и щях да я взимам пак на ръце. може да опитате нещо подобно. Оставете я с любимите играчки и наблюдавайте. Дано скоро нещата да се наредят и пак да си е същото спокойно слънчице 🤗

# 209
Всъщност малко се обърках в изказването.. не говоря за някакъв истеричен рев, звучи по скоро като примрънкване.. не мога точно да го опиша.. Да имаше секунди на истински рев, но основно звучи като мрънкане.. дано съм помогнала..

Общи условия

Активация на акаунт